Regisztráció Blogot indítok
Adatok
márvesztes

0 bejegyzést írt és 245 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Szombaton a Kossuth téren, a metrókijárat és a Parlament Cafe között egy hajléktalan Fedél nélkült árult. Amikor adtam neki pénzt, azt mondta: köszönöm, két napja ülök itt, azóta nem kaptam semmit – ekkor már majdnem egy órája tartott a Szolidaritás…..
Idejekorán beszélnünk kell a témáról, mert az Astra beindításáról szóló cikk kapcsán érdekes információt kaptunk egy olvasótól. A sztori izgalmas, úgyhogy csapjunk bele. Mai cikkünk blogposztja...
New York utcái koszosak. Nincs ezen mit szépíteni, ez van. Manhattan tiszta ugyan, de aki ellátogat a város külsőbb kerületeibe megérti, miről beszélek. Mint mindennek, ennek is meg lehet találni a jó oldalát. A 43 éves Raffi Stepanian a mocsokban való turkálással keresi meg a…..
Remek történet kapott szárnyra Pécsről. Valakik december 6-ra virradó éjjel Mikulás-sapkát húztak a városban minden szobor fejére. Mint az elkövetők írják, egyetlen céljuk a mókázás volt. Másnap a hivatalos szervek természetesen elkezdtek rendet tenni, de aztán visszakoztak,…..
Cool List 2011 30. Orbán Ráhel 2011.12.07 10:00:00
Gondoltátok volna, hogy a magyar miniszterelnök lánya nem egy karótnyelt, unalmas kékharisnya, hanem egy vagány, természetes és persze veszettül COOL csaj? Erre sokan csak akkor döbbentek rá, amikor nyáron az Európa Kemping főszervezőjeként összegyűjtötte Európa legkúlabb…..
Felrebbent a pletyka, miszerint Fábry Sándor m1-hez igazolásával párhuzamosan a köztévé megszünteti az új műsorpolitika jegyében súlyos milliókból forgatott DTK című műsorát, a köztévé talkshow-ját, ami csak nevében olyan, mint külföldi társai, mert kivitelezésében,…..
márvesztes 2011.12.06 17:36:19
@archimed: Fölösleges kötelezővé tenni, tudja a hun, hogy hun tart, annyi néző meg pont elég az M1-nek ahhoz, hogy feljöjjön a harmadik helyre.
              Eszünkbe sem jutott elmenni erre a tárgyalásra. Blogunk elsősorban polgári és gazdasági perekkel foglalkozik, a büntetőügyek közül csak a gazdaságiak érdekelnek minket. A kíváncsiságunkat az keltette föl, hogy miközben kétségkívül nagy…..
márvesztes 2011.11.18 15:21:57
@lebowski71: Mégis milyen munkát adnának nekik szerinted? jó, egy kis mosás meg mosogatás, de aztán. Egyik nap megássák a sírjukat, a másik nap meg betemetik?
Tényleg nem könnyű kimodani, de életfogytot nekik, ha mindez így volt.
Szoktak kérem röpködni itt az Urbanistán tíz számjegyű hirdetések. Lakásból nem is egy van Budapesten milliárd felett, családi házból pedig nem csak a Gellérthegyen, de akár a XVII. kerületben is vehetünk ilyet (bónusz kétes háttérrel). Aki több milliárdért szeretett volna…..
  Komolyan, mintha ez a kecó ihlette volna Swiftet Gulliver brobdingnagi utazásának megírására. 1,8 milliárdos, 1230 m2-es ház, 397,28 m2-es garázzsal és 200 m2-es erkéllyel? Ezek a számok tízzel elosztva is elég nagyok lennének. Először az jutott eszembe, hogy az ilyen…..
márvesztes 2009.06.18 12:28:33
@nutika:
engem érdekel.
márvesztes 2009.06.18 15:15:07
@ótvarkéjenc:
Tisztelt Ótvarkéjenc Úr/Hölgy!
Örömmel értesítjük, hogy mint első ajánlattavő Ön viheti a házat. Ügyvédeink és legényeink hamarosan felkeresik Önt a lakásán.
Otthon Centrum
Nem akarok hinni a fülemnek! Őszintén remélem, csak rosszul értettem Zám Tibort, a Best Reisen ügyvezetőjét, amikor az egyik rádióban azt nyilatkozta, hogy a balesetet szenvedett busz utasai közül többeknek nem volt utasbiztosítása, ezért nekik ki kell fizetniük a kórházi…..
Subba Eközben a Köky Terminálon 2011.10.17 11:27:00
Bravó bazmeg, bravó!! Egy ugyanekkora szarrakás az egész ország, kezdjétek ti is ezzel a gondolattal a hetet!   Kyki, mi? VIA..
márvesztes 2011.10.17 14:43:08
@Málnabálna: Ezt pozitívan?
Van az a gazdaságpolitika, hogy délelőtt az orsdzág egyik fel elás valamit, aztán délután a másik fele kiássa. Ez lenne a videó egyetlen pozitív értelmezése, de mivel ez a gazdpol. ma már nem működik ezt sem lehet a tervezők
mentségére felhozni.
márvesztes 2011.10.17 14:47:03
@Álmos: Az utóbbi időben úgy kussoltatok ti nemzetrollnokok, már azt hittem elfogyott a médiakeret. Üdv a fedélzeten.
Adhatnék neked hitelt, de nem adok. El is mondom, hogy miért. Fasza kis hitelkonstrukció lenne, nem kamu thm, változó kamat ilyesmi. Törleszthetnéd úgy, hogy nem rokkanna bele a családi kassza. Adhatnék ilyen hitelt, de nem adok és elmondom miért nem. Magyar vagy Csalsz, lopsz, adót…..
magyar-magyar szótár cigányhifi 2011.10.03 12:09:00
A cigányhifi terjedésének a főoka az, hogy az alábbiakban majd körülírt szegmens  a maimagyar p(o)iacon kizárólag a Provident , az LMP és a megélhetési/szociológusok meg érdekvédők  tekintetében számít piacnak. Még a Tárki sem tudja ezen rétegek…..
márvesztes 2011.10.04 09:41:13
@magyar-magyar szótár:
Nem tudom, melyik faluról van szó, de mindegy is. Ha azt mondtad volna, hogy Sík rossz módszertzant választott egy probléma megközelítésére, és tessék itt egy másik, egy jobb lehetőség, akkor azt értem. Az azonban hülyeség, hogy menjen oda, ilyen alapon elmehetett volna 300 faluba, végül mégis szubjektív döntést kellett volna hoznia, nagyjából azaon az alapon, hogy kaptam birkapörit, vagy nem kaptam. Ez nem társadalomkutatás.
(Azt a sok jövedelmet meg be kellene vallanotok ott lent, akkor nem lennének ilyen féreértések.)
 Az adórendszer nem csupán Magyarországon, hanem a gazdasági fejlődés útján haladó országok legtöbbjében is a gazdaságpolitikai alkalmazkodás legközvetlenebb eszköze, s már csak emiatt is olyan sebességgel változik, hogy nehéz róla tartósan érvényes értékelést, akár…..
márvesztes 2011.09.22 11:55:02
@Matróz Kommandó: "Nem az egykulcsos (1.5) bukott meg, hanem a progresszív."
Fájna kimondani a két kulcsot, mi? De mindegy ám, mert ami nem egykulcsos, és jövedelemfüggően sorol be valamelyik kategóriába, az definíció szerint csak progresszív vagy degresszív lehet. Ezek közül a tegnap és tegnapelőtt összebohóckodott verziók mindegyike az egyenesen arányosnál nagyobb terhet ró a magasabb jövedelműekre, tehát progresszív.
Hiába nevezitek papírnak a sünt, nem lehet vele segget törölni.
márvesztes 2011.09.22 12:28:19
@Crescendo: "En inkabb a "fekete" gazdasagot erositenem, mert azzal mindenki jol jar."
Jó terv. Senki ne fizessen be semmit, végül ott marad a kőkemény, őszinte piacgazdaság (szoci terminológiával vadkapitalizmus).
Felvet azért néhány kérdést (állam ugye sehol, nyuggerek éhenhalnak, vagy élelmes vállalkozók adják ki rájuk a kilövési negedélyt (nyugdíjas) német vadászoknak), de majd kitalálunk valamit, ha odaértünk. Ahogy szoktuk.
márvesztes 2011.09.22 13:09:30
@Virág et.: Ahhoz nem kell indulni a választásokon, hogy Oszkó pü.min. legyen. Elég hozzá, hogy egy felvilágosult párt és annak a miniszterelnök jelöltje nyerjen.
Sajnálattal értesítjük haszonélvezőit és átkozóit, végletekig hű támogatóit és halálos ellenségeit, hogy szerettünk, Egykulcsos Adó gyors születése utáni hosszan tartó betegségben elhunyt. Emlékműve az Orbán Viktor Halva Született Ötletei Mauzóleumban, a főoltár…..
„A hatalmat nem kenyér módjára osztogatják, hanem lopják. Mindig lesznek királyok, csak másképp hívják őket.”(Napóleon) Napokig csak csodálkoztam azon, vajon mire jó ez az újabb „megmentősdi”: kinek akar a kormány a fix árfolyamú visszafizetés…..
Az Orbán-kormány több mint egy éves ténykedésére visszanézve a jelentős gazdaságpolitikai döntéseknek egyetlen közös momentumát lehet felismerni: jelesül, hogy azok jók voltak személy szerint az Orbán-családnak, a Fidesz-frakció tagjainak, a Fideszt támogató kulturális,…..
Vastagbőr Az országvédelmi terv 2011.09.12 14:18:00
Újabb parlamenti ülésszak nyitány, újabb akcióterv, a sokadik a sorban. 1. Zéró tolerancia és hajtóvadászat az uzsora ellen. Törvénybe kívánják foglalni, hogy 30 százalékos THM felett ne lehessen hitelt nyújtani. Az uzsora elleni fellépés jegyében csökkenteni fogják…..
márvesztes 2011.09.13 11:06:07
@STX Joe: "Aki olvasta a híreket, ezzel a lépéssel kb. 30-100 milliárdos elcsalt adót lehet "megfogni". Ami nem rossz."
Mivel, a luxusáfával? Szerintem te nem híreket, hanem Magyar Hírlapot, vagy Nemzetet olvasol. Ugyan vázold már föl azt a mechanizmust, amelyen keresztül az agrár fordított adó és a luxusáfa "elcsalt adót" fog meg. Most csak a mechnaizmus érdekel, ha releváns a válaszod, visszatérhetünk az összegre is.
Nézd meg, már megint kik járnak jól: akik amúgy is a legjobban keresők közé tartoznak… persze havi 300-500 bruttóval könnyen lehet ugrálni, nem értem, hogy miért megint ezeknek segítünk. Először odaadunk nekik milliárdokat az alsóbb rétegek pénzéből, most meg itt van a…..
Réthelyi Miklós javaslata után felmerült, hogy akár a középiskolások is fizetnének a következő évek középiskolásainak is zsebpénzükből vagy diákmunkás fizetésükből. Mivel a nem keresőkorúaktól nem lehet pénz formájában beszedni az önkéntesen kötelező támogatást, a…..
Az Origo immár 41 cikkben dolgozza fel a magyar vonatkozású, az Egyesült Államok nagykövetsége által készített és hazaküldött jelentéseket, amelyek a Wikileaks, egy a titkok kiszivárogtatására létrehozott szervezet és weboldal kebeléből szivárogtak ki. Semmiképpen nem térnék…..
márvesztes 2011.09.08 10:01:48
@Andal: A zéro nvekedés nincs olyan messze, az adósságot a nyugdíjpénzből törlesztjük, ami viszont hosszú távú nyugdíjfizetési kötelezettséget, tehát jövőbeni adósságot testesít meg. Haladunk.
márvesztes 2011.09.08 11:03:25
@Andal:
index.hu/gazdasag/magyar/2011/09/08/tenyleg_megallt_a_magyar_novekedes/

vigyis tü: Ha a szcik öröksége, akkor nyilván tudható volt már tavaly decemberben, a költségvetés elfogadásakor. Akkor viszont miért építette a kormány 3 százalékos növekedésre az egész költségvetést.
Lassan leállhattok ezzel a szoci örökség dumával, most már azt a vizet isszuk, amibe ti hugyoztatok bele.
márvesztes 2011.09.08 15:06:18
@Andal: "lehet rosszul emlékszem, de 2002-ben talán egy szoci politikus (Jánosi? vagy vki a pénzügyminisztériumból) állt elő a kormányváltás után a szokásos 1. számú borítékkal: kérem az előző kormány akkora kuplerájt hagyott itt, hogy nem leszünk képesek minden ígéretünket megvalósítani, pedig nagyon szeretnénk."

Igen, rosszul emlékszel, a szocik pont hogy eltitkolták, mit is vettek át valójában, éppen azért, hogy mindent megcsinálhassanak a 100 napos programból. Ami sajnos csont nélkül meg is valósult, pont ez volt vele a baj. (a fidesz meg jól megszavazta)

" Még 2004-ben egy kisebb megszorítás is elég lett volna az adósságspirál elkerüléséhez, ehelyett Gyurcsányék a további hitelfelvétel-osztogatás kombó mellett döntöttek."

2003-ban készült a 2004-es költségvetés megy alatt, Gyurcsánynak pont semmi köze nem volt hozzá. 2003 nyarán lászló Csaba azzal vonta magára a szocik haragját, hogy meglengetett egy 500 mrd-t meghaladó (akkor az cikra gdp 3% volt) megszorítást, amit a szocik természetesen félresöpörtek. Ez lett volna a "kisebb" megszorítás.
  Nevét nem kiemelkedő szakmai tevékenysége emelte közismertté, hanem az a sajátos Fidesz-kritika, amely szimbolikus élelmiszerek szimbolikus iratokra történő szimbolikus kenegetésében teljesedett ki. Több mint egy éve kaszinótojásos bevonattal illette az APEH székházában a…..
márvesztes 2011.09.08 09:31:46
@Füredi 3.0:
A fellebbez szó elemzésével egyetértek a "be" igekötő terjedéséről írtakkal visznt nem, mert igenis hozzátesz valamit azokhoz a szavakhoz, amelyekhez hozzcsapják, ekként gazdagítja nyelvünket. Nagy általánosságban azt fejezi ki, hogy az esemény váratlanul, gyorsan, vagy meghökkentő módon következik be. A felvállalás egy érett döntést jelent, a bevállalás ezzel szemben magában hordozza a megfontolatlanság jelentéstartalmat, de mondhatnk más példákat s.
 CAUTION! Ez nem újságcikk -tehát senki ne a szokott módon, az eljén és a végén keresse a lényeget [avagy a provokációt] a gyorsolvasás kötelező nagyátlójában még valami érdekessel. Az, hogy kiajánlós, nem tükrözi a jobbsorsra édemes szerkesztőség [az ügyeletes…..