Regisztráció Blogot indítok
Adatok
psglaptop

12 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Elindítottuk az iskolaújság csoportját a Facebookon. Írjatok az üzenőfalra, véleményezzétek a szerkesztőséget, cikkeinket!Az alábbi címen érhető el a…..
 Sziasztok!Tavaly ígéretet tettünk, hogy megreformáljuk az újságot. Most itt olvashatjátok a közeljövőben megvalósítandó terveinket, módosításainkat:  - A feladatokat úgy osztjuk el, hogy ne háruljon túl sok egy személyre, de azt lelkiismeretesen lássa el! Volt…..
Kedves PSG lakók!   "Aminek tönkre kell mennie az tönkre is fog menni!" - Murphy törvénye örökérvényű. Egy idő után a sablonos keretekhez ragaszkodva minden elfásul. Ez alól a Laptop sem mentesülhet. A szerkesztőségünk ezért eldöntötte, hogy…..
psglaptop 2010.06.19 14:07:06
Kedves Péter!

Nagyjából ugyanazokat a problémákat feszegeted, amiről én is írtam a bejegyzésben.

Segítő tanárunk Kissné Papdi Annamária októberben kérte munkavállalói jogviszonyának megszüntetését. A szerkesztőségben akkor történt az általad említett "kataklizma". Az aktív tagok teljesen felszívódtak, és velem együtt négyen szerkesztettül az újságot. Egykori főszerkesztőnk Link Tamás vállalta a szerkesztési munkálatokat, és mindeközben a program használatára tanította Papp Diánát, aki most már önállóan látja el feladatait. Természetesen özönlöttek ránk a kritikák osztályoktól, tanároktól, és a szerkesztőség (ez a négy személy) már annyira nem lelkesedett úgy, mint régen. -Talán érthető okokból- Később Csarmasz Ágnes tanárnő vállalta a tanár segítői posztot. Neki is kellett idő, hogy az alacsony létszámú szerkesztőség munkáját, és az egész újság működését átlássa. Az utolsó hónapokban egy füzetben vezettük a tervezett újításokat, de már feleslegesnek láttuk megbontani az eddigi sablont. Úgy gondoltuk, hogy jövőre vagy odatesszük magunkat, tagokat toborzunk, átgondoljuk az egészet, vagy lehúzzuk a rolót. Az előbbi mellett döntöttünk.

Ebben a rövid éves beszámolóban próbáltam érzékeltetni a mi szemszögünkből is, hogy "mi folyik itt Gyöngyösön. :)" Elhiheted, hogy itt az ARC-nak, az EGO-nak már semmi jelentősége nincs. Jöhetsz nyugodtan jövőre, tényleg szükség van külső szemekre!

+ egy kis érdekesség...

Próbáltuk mi rendbe hozni a tartalmi részeket is. Írtam egy kérvényt, amit minden osztályfőnök kezébe adtam + a tanári faliújságára is kitettem. Az állt benne, hogy tisztelettel felkérem az OF-ket, hogy az egyik osztályfőnöki órán szánjanak pár percet arra, hogy kérjék a diákokat, írjanak egy üres lapra néhány tartalmi elemet, amit olvasni szeretnének az újságban, illetve problémáikat is -akár névtelenül- leírhatják. Mit gondolsz hány osztályfőnök vette a fáradságot, hogy ezt megtegye? EGY SEM! Ilyen érdektelenséggel nem lehet külső véleményeket gyűjteni...
psglaptop 2010.06.18 23:07:14
Kedves Péter!

Örülök, hogy neved adod a hozzászólásaidhoz. Az elgépelési hibákért utólag is elnézésed kérem. A különböző versenyeredményekről rendszerint Mozgai Zsolt tagozatvezető tanár úrtól kapunk információkat, a sporteredményekről pedig Koncz János tanár úrtól. Elképzelhető, hogy az anyag tévesen érkezett meg hozzánk, de természetesen az sincs kizárva, hogy mi gépeltük el. (Mivel emberek vagyunk előfordul, hogy hibákat vétünk. Többek között te is egy d-vel írtad a kezdeni ige felszólító módját. :)
Ebben a tanévben a gépelési munkálatokat közösen végeztük. (Ki, mikor ért rá), azonban a bejegyzésemben közzé tettem, hogy jövőre felelősöket jelölünk ki minden reszort mellé, hogy mindenki becsülettel láthassa el a saját munkáját.

A moderált kommented:

Neee, nem lesz féloldalas menzalap??? Ehhez tényleg kellett ~1 év? A humort meg remélem nem úgy képzelted, hogy megint beraktok pár fájdalmasan faviccet, vagy fél oldalakat elfoglaló képeket, amik egyáltalán nem viccesek, max nektek.

A rendezvényekről való írások pedig valóban uncsik voltak, de nem is csodálom, hogy szabadulnátok tőle, mikor a karácsonyi műsorhoz március 15-ei képeket raktok ki + annak nem vagytok képesek utánajárni, hogy ki melyik osztályban van. Bizonyára felért volna egy oknyomozó riporttal az ilyeneknek utánajárni.
Meg esetleg a nyelvtani dolgokkal is lehetne mit kezdene, mert még a főszerkesztővel való riportban is sikerült full hibás mondatot benne hagynotok.

A több A-5-ös meg még nem biztos, hogy nagyobb terjedelmet is jelent mint a kevesebb A-4, bár nyilván rá lehet mondani, hogy "20 oldal!", ami nagyon jól hangzik. Ez a lényeg, nem de?

Szóval ja, rá lehet kenni az oldalméretre, meg, hogy uncsi rendezvényekről kellett írni, de esetleg ha picit sikerült volna lejjebb ereszkedni a magasból az év során, akkor legalább az alapból unalmas/nem vicces/érdektelen dolgokat viszonylag korrektül meg tudtátok volna oldani és nem így hangzott volna egy átlagos brainstorming:
- Teee, honnét szedjek képeket a kariműsorról??
- Mittomééééén, ne zavarj, épp a világ legjobb poénjait gyűjtöm össze 2000-es betűméretben. Biztos nagyon nagyot fog aratni. Te meg hagyjad azokat a képeket, tedd be inkább a 30 évvel ezelőtti ballagási fotókat, biztos nem veszik észre!!!

Na, ennyi. Építő kritika. Vagy csak fikázás, döntsétek el ti.

***

A kommented egy szubjektív véleménynek tekintjük, aminek -névvel- már nagyon örülünk. Jó látni, hogy valakit érdekel az újság. Sok problémát említesz, amit mi is többször átrágtunk már, de garantálom, hogy szeptembertől kiküszöböljük ezeket. Mivel neked is lesz még egy éved a PSG-ben, örömmel látunk a szerkesztőségben! Meglátod milyen a munka, hogy működik egy szerkesztőségi ülés, elmondod személyesen is a problémáid, és talán több szem többet lát alapon előbbre jutunk majd.

Üdvözlettel:
Jabronka Richárd
 Kedves Diákok, tanárok és egyéb dolgozók!  Sajnos helyhiány miatt a januári lapszámunkból két cikk is kimaradt. Az egyik Kőrösi Gábor tanár úr "Arisztotelész és a lengyelpiac" című írása, a másik pedig a Képzelt beteg című bérletes színházi…..
Egy új sorozat indul mától a teasokkon! A cím találóan "Terítéken" nevet viseli. Itt a különböző teákat fogom osztályozni. Amelyeket több kategóriába sorolok. Az első ilyen tea, a Pickwicktől lesz. A termék pontos címe Pickwick; Rooibos Mango-Peach tee, Na vágjunk…..
Kellemes Karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánunk minden kedves olvasónknak! Reméljük, hogy a 2010-es esztendőben méginkább fellendül az újságunk, még több tartalommal, interaktív rovatokkal kedveskedhetünk majd. A téliszünet utáni héten egyből megjelenik a legújabb…..
Iktatószám: K-OJOGB-812-1/2009. Ügyintéző: dr. Szirmai Ágnes Telefon: (06 1) 473 7079         Tisztelt Uram!   Köszönöm, hogy megtisztelt bizalmával és hozzám fordult. Beadványában Ön az iskola házirendjében található azon rendelkezés…..
Iskolaújságunk jelentkezett egy pályázatra, amelyet a DUE (Diákújságírók Egyesülete) írt ki, és a médiatalálkozóján, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán bírált el. Egy ötfős csapattal neveztünk be a „címlap+arc” nevű, diákújság…..
Kedves diákok és tanárok!    Beköszöntött az ősz, a várkertben hullanak a falevelek, a divat is változik, mi is változtunk a nyáron. Egyrészt táboroztunk az újság szerkesztőségével, másrészt pedig a sok nyugodt, meleg nyári napnak köszönhetően az újságunk is…..
A LapTop szerkesztősége úgy döntött, hogy az 50. jubileumi lapszám rendhagyó módon színes borítóval kerül kinyomtatásra és 16 oldalas lesz.Az újság tartalmazza majd a júniusi lapszám cikkeit, mint például Kőrösi Gábor interjú, színházkritika, beszámolók kirándulásokról…..
Május 7-én, csütörtökön jelent meg a májusi lapszám, amit rendhagyó módon két szerkesztő (Szabó Richárd, Nagy Kristóf) készített el formailag. Azért is különleges a májusi újság, mert a 49. vagyis az 50. előtti :) Az 50 pedig szép, kerek szám, ami méltó lesz a…..
              Zárlat a mosdóban II. cikk alcíme máris választ kíván. Ki törődik velünk? – teszi fel a kérdést Viki. Nyilván a diákok a „velünk”. De nézzük a „másik oldalt”! Végigjárva a…..
Ez úton szeretnénk válaszolni a LapTop novemberi számában megjelent, névtelen olvasói levélre. Az osztályunk teljesen egyedül készült fel a műsorra és próbáltuk a maximumot kihozni magunkból. A vélemények ugyan tényleg megoszlanak, de mi csak pozitívumokat kaptunk…..