Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nosuti

47 bejegyzést írt és 604 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az angliai fesztiválok szuper programok tudnak lenni (szép magyarsággal), ezt a nyár folyamán már több poszt is bizonyította, és ezt teszi Digger (akinek blogját itt találjátok) mai írása is, ami egy retrófesztiválról szól, elképesztően sok képpel. Remélhetőleg sikerült…..
nosuti 2015.09.18 16:29:36
@LittleG (uk): szerintem ha valaki egy olyan ruhát akar hordani ami alá nem való melltartó, de nincs megfelelő alkatrésze hozza, akkor ne próbálkozzon ilyen ruhával.
Szilikon pánt ultra gaz szerintem, főleg nyáron mikor tapad valakin az izadtsagtol

@diggerdriver:
Jók a képek, jó kis program lehetett
Kicsit eljátszottam a gondolattal, hogy a „mindent Svájcról” címet adom a mai posztnak, aztán persze nem akartam kitenni a mai szerzőt, Andyt annak, hogy emiatt kritika érje, ám már a gondolat is jelzi: igencsak alapos, amolyan „klasszikus határátkelős” posztot olvashattok ma az…..
nosuti 2015.08.25 13:21:40
@Ödenburger [Hu/At]: a mi cégünknél itt Genfben is örülnek az újító ötleteknek :)
@hemuveg: Es ide jöhetne bárki német nyelvtudással, sokra nem menne vele. Svájc kicsi, de nem tudsz ráhúzni egy ilyen szabály-listát, mert annyira különbözőek a kantonok
nosuti 2015.08.25 20:31:26
@diggerdriver: tudod csak akkor jövök ha macskákról van szó ;)

Meg néha ha Svájcról
nosuti 2015.08.25 22:12:34
@diggerdriver: koszi a kedves invitálást :))

Akkor mar hozzászólok a svájci témához. Így kicsivel több mint egy év után sem tapasztalom hogy itt minden kocka. Eddig meg nem jelentettek fel például ...
Vannak szomszédok akik majdnem minden kedden hatalmas bulit csapnak az erkélyen. Fiatalság bolondság ... Legutóbb azért kicsit kívántam hogy valaki hajnal kettőkor hívjon mar rajuk rendőrt :))))
A kukara tényleg ki van írva hogy vasárnap ne dobaljunk bele üveget,de most hétvégén megtelt a flakonos rész es halmokban állt a szemet, na jó, de szép rendben raktak oda a halmokat :)
Kutyaszar is van a járdán itt ott. Van rendes svájci aki becsomagolja kis fekete zacsiba, mert rendes ember ugye es ami szabály az szabály. Igaz, aztán ott is hagyja ahova a kutya helyezte...majd osszegyujtik a városi kukasok, azért fizetjük őket :)))) vagy mi
A mai poszt szerzője, Kismacska, három országban töltött huzamosabb időt, Svájcban, Románia erdélyi részén és Angliában – ráadásul ebben a sorrendben, így nem csoda, ha néha úgy érezte magát, mintha egy időutazáson venne részt. (fotó: Katten)  „Jómagam fiatalabb…..
nosuti 2015.07.02 11:43:23
@svájci sapka (ch): hat most gyorsan megnéztem a Cff sbb oldalán a Genf-gland menetrendet es fel egy es fel öt között nincs vonat. Azért ezt mert van egy kolléga akinek nem annyira jó ha szervezünk iszogatast Genfbe mert nehezen jut haza glandba. Es ég nem hegyes környék elég lapi.
Eszter érdekes pozícióból ír, diákként, akit pillanatnyilag külföldön tanul és dolgozik, de a dolog még nem végleges. Még nem dőlt el az élete, nem született meg a döntés, de ugye egy kapcsolat mindig két félen múlik. Ezért írt levelet Magyarországnak, a Magyarország és…..
nosuti 2015.06.24 09:56:39
@fhdgy: lehetséges, hogy több igazság létezik.
Ma az övét olvastunk.
A mai poszt szerzőjét aligha kell bemutatni a blog rendszeres olvasóinak, P. Elliot ugyanis a csapat aktív kommentelő tagja és most végre megírta, milyen volt Amerika a 70-es években, hogyan nevelték a gyerekeket, milyenek voltak az ünnepek. (A kép illusztráció) „Elgondolkodtam,…..
nosuti 2015.04.02 17:30:28
@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: @Zoole[uk]: bocs ma nagyon pihent vagyok , szóval nem amerikai hanem ausztrál film

Elnézést, de valahogy ezeket a useless fact-ek maradnak meg az agyamban
A napokban vált elérhetővé az interneten a Menjek/Maradjak londoni epizódja, ennek kapcsán született az alábbi írás. Szerzője Molnár-Logemann Zsófia klinikai- és egészségpszichológus, stressz tanácsadó, a hollandia Amersfoortban található magyar lelki egészségközpont…..
nosuti 2015.03.04 17:49:44
@sélli_: " Hol vannak azok, akik VIDEKEN elnek, esetleg 5 merfoldre Londontol? Mert Anglia nem = Londonnal - csak szolok."

A címe Menjek/Maradjak - London
Nem Anglia
Igyekszem általában pozitívan beharangozni a történeteket, és tulajdonképpen most sincs okom rá, hogy másként tegyek, hiszen kiszámíthatóságra és biztonságra lelt az a házaspár Németországban, akikről a poszt szól. Ugyanakkor Andor története engem mélységesen…..
nosuti 2015.02.24 09:57:35
@Sanz: én inkább úgy írnám, hogy vannak olyan kivándorlók, vagy a legtöbb kivándorlónak szüksége van valamilyen megerősítésre...
Speciel én ezt nem így éltem meg, de inkább azért mert szerencsés vagyok, vagy mert alaposan felkészültem, vagy mert nem vagyok lelkizős fajta
nosuti 2015.02.24 09:59:47
@rumitom: Ferihegy még so-so (szép új épület), na de a Pestre bevezető szakasz, az ami gáz
nosuti 2015.02.24 11:34:43
@rumitom: engem csak a citibankosok idegesitenek néha Ferihegyen
Tegye fel a kezét, aki nem ugrana, ha kapna egy álomajánlatot egy karibi szigetre! Na, ugye. Aztán tegye fel az a kezét, aki pár hónap után nem gondolkodna el azon, mennyi ideig szeretne még élni és dolgozni az Isten háta mögött, ahol a piacgazdaság nem nagyon létezik, ennek minden…..
nosuti 2015.02.18 10:56:59
@adg [Au, Darwin]: mert minden országot lehet kisbetűvel írni, csak a magyart nem.
Tudod, több tiszteletet a magyaroknak ;)
Ass blaster Hol van Európa? 2015.02.01 12:43:40
Ez a poszt a Határátkelőn megjelent két év távollét utáni hazalátogatásom írása. Mindig érdekes, amikor valaki hosszabb távollét után látogat vissza Magyarországra. Ez történt Diggerrel, aki két év Anglia után töltötte az év végi ünnepek idejét Magyarországon.…..
nosuti 2015.02.06 14:31:57
@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]:
E: A nyugati kutyák elmacskásodtak és nyávognak
Ma folytatódik az a sorozat, melynek célja, hogy megpróbáljuk közösen összegyűjteni egy-egy országról a legfontosabb tudnivalókat, remélhetőleg megkönnyítve azok dolgát, akik a határátkelést fontolgatják. Ma a svájci rendszert próbáljuk meg feltérképezni, méghozzá Svájci…..
nosuti 2014.12.04 14:48:18
@maxval birca hozzászóló: ha minden csak a munkáról es a pénzről szól, akkor minek mennek nyaralni? Többször is

Genfben élek, amit írtál róla, az nem igaz. Sok részeg fiatalt láttam mar utcán is villamoson is de meg azt sosem hogy rendőrök foglalkoztak volna velük. Es hányás es kutyaszar is sok van :))) nem a legtisztább város, felháborító
1 hónapig hotelben laktam, volt sok konnektor. Nem az zavart meg véletlenül, hogy a svájci szabvány más? Három lukú ;)
Egy minisorozat újabb része következik, pár hete jelent meg József írása, gondolatai pedig sokakat megihlettek, akár kommentekben, akár posztban. Múlt héten Opcsi története jelent meg, most Efem válaszát adom közre. (fotó: Ákos) „Régi, habár nem rendszeres olvasója vagyok a…..
nosuti 2014.10.30 09:41:29
@Határátkelő: szerintem sem fontos beszélni a helyi nyelvet, mármint nem minden országra igaz, hogy csak azzal tudsz boldogulni. Tavaly Dániában is jól elvoltam az angollal, most Genfben vagyok es sem franciául sem németül es pláne olaszul nem beszélek.
Persze ez nem azt jelenti, hogy nem tanulok franciát, de inkább azért mert érdekel es nem azért mert elvárás.
nosuti 2014.10.30 09:45:24
@nosuti: viszont a feleség nekem egy hercegnőnek tűnik. Nem akart, vagy nem volt elég önbizalma elhelyezkedni es inkább kifogás hogy ott nem akar dolgozni ahol nem annyira tetszik. Nem a pénz miatt lett volna fontos hanem a beilleszkedés, ismerkedés szempontjából
Es ez volt a minta a gyereknek, így nem csodálkozom.
Ausztria egyike a legfontosabb migrációs célpontoknak, rengeteg magyar dolgozik a szomszédban, akár ingázóként, akár időszaki jelleggel, vagy állandóan, Egyikük, Péter, egy családi vállalkozás alkalmazottjaként írta meg tapasztalatait. „Talán a legfontosabb kérdésre egy…..
nosuti 2014.10.27 15:36:59
@házelőtthinta: nincsenek lerobbant autók, legalábbis én nem látok. Itt az emberek nagy része tömegközlekedik, vonatkozik. A csóró melós, a filippino bejárónő, az IT-s es a nagyongazdag is.
Az 1-2 éves Mini meg nem az olcsó kategória szerintem, bár ez is relatív, de te úgy is leírod :)))
nosuti 2014.10.27 16:38:05
@Herr Géza: persze most az jött le hogy kitaláltam egy tündérmesét a cleaning ladyrol :)))) sejtettem hogy ez lesz
Itt inkább azoknak van autója akik Genfen kívül laknak, a városban meg van nehezítve a parkolás, igaz lehet helyet bérelni fix helyet (utcán kb 150 frank, parkolóházban meg 200-tol). Nem éri meg es nehéz helyet találni. Emiatt gyakoribb a kisautó de nem lepukkant.
De hat mi élünk mesében ő meg a valóságban.
Azt nem is írtam hogy van olyan kolléga aki hétfőtől csütörtökig egy családi egyterűvel jár pénteken meg megjáratja a Porschét
nosuti 2014.10.27 16:41:54
@Herr Géza: tessek, kitaláltad az egészet :))))
A mai poszt szerzője, Kata nemrégiben költözött Németországba, hogy egy idősotthonban vállaljon munkát ötven fölött. Leírja, mi vezetett a döntéshez, és mire érdemes figyelni, ha ezen a területen vállalunk munkát. Tapasztalatai igazán frissek, hiszen még csak pár hónapja…..
nosuti 2014.10.21 10:28:24
@vivike22: a saját maga által választott munka iránti tisztelet hiánya ez az apukamozas
Nem beszélve arról hogy emberekkel dolgozik
nosuti 2014.10.21 10:39:47
@macamuca [IHUN]: erről eszembe jutott hogy most a belgák problémáznak az eü miniszteren mert elég kövér
Ja es korábban háziorvos volt ha jól rémlik
Zsönev magyaros 2014.10.14 21:36:55
Tegnap mesélte Robert, hogy hétvégén átmentek a francia oldalra bevásárolni. Vettek sok dolgot, alapvető konyhai dolgokat, borokat, vizet stb. Noah a kisfiuk szokott ilyenkor segíteni, sokszor észrevétlenül betesz ezt-azt a kosárba. Otthon pakoltak ki a szatyrokból, mikor is…..
nosuti 2014.10.20 09:51:37
@arita: hát igen, ma reggel is az étteremben leejtettem a croissant és repült vele egy bassza meg is :))
Nemrégiben jelent meg József írása, melyben azt a tépelődést írta le, hogy vajon belevágjon-e a határátkelésbe. Bár számítottam rá, hogy lesznek reakciók, még engem is meglepett, milyen sok írás érkezett (olyannyira, hogy lassan egy minisorozat néz ki a dologból, amihez várok…..
nosuti 2014.10.17 12:06:05
@maxval a bircaman: azért a senkinek erős túlzás. A halála előtti években voltunk pár fellépésén mert hogy rendszeresen volt. Attól meg hogy tv-ben nem volt új műsora meg eléggé aktív es népszerű volt
Zsönev magyaros update 2014.10.15 17:58:44
nos, csak rinyálnom kellett a magyar beszéd hiányáról, ugyanis az utamba került egy holnapi sörözés program a genfi magyaroknak. Nem tudtam a facebook oldal létezéséről, de hála Gilda blogjának, meg hát neki, megtudtam.  El is megyek! Ja és nagy nap ez a mai. Bekapcsolták a…..
Remélem, emlékeztek még Móni két héttel ezelőtti posztjára, amelyben leírta, milyen volt a hatvanas évek végén Angliába emigrálni, és milyen volt az élet ott a következő évtizedekben. Akkor sokan kértétek, írja meg, miért döntöttek úgy angol férjével, hogy…..
Nekem legalábbis titokzatos, remélem, nem tartjátok majd túlzásnak a címet, én nagy örömmel olvastam Franky igen alapos és legalább annyira érdekes most következő posztját a brit vasút életéről. (Korábban már írt egy hasonlóan jó posztot, azt itt olvashatja el, aki…..
nosuti 2014.10.13 14:02:45
@qkuc: egy hete jártam Németországban es az ICE 80 percet késett így a frankó svájci csatlakozást nem értem el. Itt Genfnel pedig a kis helyi vonatok kb havi egyszer késnek, max 5-10 percet, ezt nagyon csípem
Ha van ma város Európában, ami misztikus hely a legtöbb uniós polgár számára, akkor az Brüsszel. A legtöbben ugyanis csak annyit látunk belőle, hogy egy hatalmas bürokratikus tömb mozgatja onnan az Európai Uniót, mindenféle, az életünket befolyásoló döntéseket hozva. Ma…..
nosuti 2014.10.10 12:02:37
@Babette.: vagy a Göteborg - Stockholm versus Debrecen -Sopron lenne a fair
Ma ismét egy olyan történet következik, melyben egy régi szerző életének alakulását követhetjük nyomon. Én nagyon szeretem az ilyen írásokat, mert mindig jó követni, kivel mi történt. Jöjjön tehát Kriszti, aki két éve még Dublinból írt, ma már Amszterdamban él, és onnan…..
nosuti 2014.10.10 10:53:20
@TilosazA (UK): nekem is több hónapig tartott, sőt egy erre szakosodott céggel át is világítottak (nem bűnöztem, fizettem adót, az irataim es a cv-ben közöltek valósak-e). Annyiban megértem, hogy elég sokba kerülök nekik az elején, szinten egy hónap szállás fizetve, költöztetése fizetve, ingatlanos cég fizetve szálláskeresés miatt valamint iratok, engedélyek beszerzése. Nem éri meg a kockázat, hogy elküldik a dolgozót a próbaidőben es kereshetnek másikat. Ráadásul spéci szakmában nem úgy megy hogy nem baj van másik
nosuti 2014.10.10 11:11:19
@Kriszta D: egyszer voltam Amsterdamban pár napot, legjobban azok az új szigetek tetszettek a mindenféle modern lakohazakkal. Jó volt ott bringazni :)
Határátkelő Az amerikai suli 2014.10.08 06:43:00
Talán emlékeztek még, hogy majdnem napra pontosan egy hónappal ezelőtt jelent meg Mónika posztja, aki akkor azt a kérdést tette fel magának és nektek is, hogy maradjanak az Egyesült Államokban, vagy költözzenek vissza Magyarországra. Most ismét írt, ezúttal az amerikai iskoláról,…..
nosuti 2014.10.08 12:06:03
@tableno: azt itt a svájci menzán is Risi-bisinek írták
nosuti 2014.10.08 12:06:51
@nosuti: francia részen :)
Zsönev zenei blokk 1. 2014.10.01 21:18:45
kísérleti jelleggel új, egyfajta magam szórakoztatására elindítok egy sorozatot a blog keretein belül. Nincs semmi fix terv, lehet, hogy ez az első és utolsó ilyen bejegyzés. ősrégi kedvenc, most hallottam a CSI New Yorkban       töttörörö töttörörö padampam…..
Zsönev elromlott? 2014.09.30 20:27:31
nem baj, van másik! Ja. hogy az se jó....pffff Reggel félig vizes hajjal mentem munkába, mert a hajszárító bemondta az unalmast. Van egy másik, az kicsi, utazáshoz pont jó. No de az még Párizsban darabokra hullott. Mondjuk mindkettő elég régi volt, megtették, amit eddig…..
Zsönev Párizsi 2014.09.29 22:00:01
beszámoló   Nos most már illene pár sort írnom a 4 napos párizsi utamról. Ami a lényeg, hogy sikerült pihennem leginkább lelkileg, szellemileg a pörgős munkanapok után. Sőt úgy érzem, hogy azóta kevesebbet is aggódom a munkahelyen. Tényleg feltöltődtem, sosem értettem ez a…..
Svájcról elég sok sztereotípia él az emberekben, és mint az már csak lenni szokott, ezek egy része butaság, más része viszont közelít a valósághoz. Mert miközben a pontosságuk és a becsületességük irigylendő, azon azért inkább mosolyogni lehet, amikor a mélygarázsban…..
nosuti 2014.09.17 10:57:48
@svájci sapka (ch): @Philosoraptor: igen, épp ezt akartam írni, hogy igaz csak 3,5 hónapja vagyok Genfben de nem sokat lehet érezni a mindennapokban ezt a szabalyozottsagot. Mondhatni vígan elvagyok :))
Az erkelyek tele vannak mindenfélével, zászlókkal, növénnyel es butorral. A vonat tényleg csak ritkán késik. Nem tapasztalok hatalmas tisztaságot az utcákon, van kutyaszar es szemet is. Nekem főképp az a bajom, hogy nem tudom ki a svájci :) a szomszédom is venezuelai, egyik kollégám sem svájci. Eddig én főképp csak kedvességgel találkoztam idegenektől, senki nem szólt meg hogy ezt ne így hanem úgy.
nosuti 2014.09.17 12:01:45
@svájci sapka (ch): persze lehet szerencsés vagyok.
Nálam a bunkosag az a tömegközlekedés során jön szembe, mert Pesten szerintem az emberek türelmesebbek a fel es leszallasnal ( saját tapasztalat), itt viszont rohannak, hogy legyen ülőhelyuk, beállnak az ajtó közepébe nehogy le tudj szállni. Volt olyan is nem egyszer hogy az ajtó hoz álltam leszállási célzattal es mikor az ajtó kinyílt a mögöttem levő arrébb rakott es kész.
Sokszor viszont segítenek ha látják hogy rohansz a villamosra, megnyomják a leszállás jelzőt hogy a vili ne induljon el