Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Na mi újság, Wagner úr?

0 bejegyzést írt és 265 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
“Joey, láttál már falon pókot?” Az 1980-as Airplane! szinte bármelyik mondatát idézhetném, valószínűleg akkor is mindenki rávágná a film címét. A Leslie Nielsen hírnevét megalapozó mozi a repülős katasztrófafilmek paródiája, pontosabban szólva a Zero Hour! és az Airport című filmek kifigurázása…..
Na mi újság, Wagner úr? 2020.07.03 09:41:47
@maxval bircaman (cenzúrázott): haha, egyél halat
„Flash, I love you, but we only have 14 hours to save the Earth!” Sosem felejtem el, ahogy Melody Anderson ezt sikítja az atlétatrikós, szőke izompacsirta Sam J. Jonesnak a furcsa robotkatonák gyűrűjében, a fahangú narrátor pedig percekkel lemaradva aládünnyög valamit, amire én már nem is…..
Valóban olyan idilli és mesésen szép minden Francia Polinéziában? Utánajártunk mi van fényesen csillogó fotók és közösségi média posztok mögött.  Akárhonnan nézzük, Tahiti nagyon messze van Magyarországtól. Földrajzi távolsága, közismert drágasága, elérhetetlensége az idilli képet csak tovább…..
Egy év, amikor majdnem meggyilkolták a világ két leghatalmasabb vezetőjét és rettegést hozott az AIDS...
Na mi újság, Wagner úr? 2020.02.04 12:19:26
@Hórukk: vagy éppen a CIA (nem feltétlen helyiek)
Gyerekkoromban a G.I.Joe volt a kedvenc játékom, de nem lehetett örökké csak G.I.Joe-zni….és nem is csak Joe-m volt. Éppen ezért rendszerint váltogattam, hogy éppen milyen típusú játékkal játszom, egyik nap egy kis ez másik nap az stb. A Joe mellett így erős személyes kötődésem alakult ki a…..
Na mi újság, Wagner úr? 2020.01.14 14:33:56
@szeme közé, laposan!: bizony, kihúzható volt
E poszt megjelenésének percében van a második holdutazás, az Apollo-12 ötvenedik évfordulója. Ennek apropóján az alábbi néhány képen az emberes Apollo-küldetések legemlékezetesebb vagy (a szerintem) legérdekesebb, pillanatait láthatjátok.   1967. január 27.: A katasztrófával végződött Apollo-1…..
Na mi újság, Wagner úr? 2019.11.18 11:06:20
David Chase író, rendező és producer nevéhez fűződik minden idők egyik legjobb és legnagyobb hatású tévésorozata, a Maffiózók koncepciójának megalkotása. A Sopranos nagymértékben hozzájárult ahhoz a még napjainkban is tartó folyamathoz, aminek eredményeképpen a tévésorozatok már a hollywoodi filmek…..
Kir Bulicsov (az íróról itt és itt írtam már, nem ismétlem magamat) neve már kamaszkoromban kedves volt a füleimnek, holott csak Az utolsó háború című könyvét olvastam. Az utolsó háború közvetlenül ott volt a kedvenceim között, A sehollakók, A szerény zseni és a Láncreakció mellett. Rögtön a…..
Nem túlzás azt állítani, 2019 egyik legnagyobb mozgóképes eseménye Quentin Tarantino, a szeretett/gyűlölt mester új filmje. Mi több, a marketing és a film előtti hájp megtette, amit meg lehetett tenni: nem csupán az új filmje, hanem a kilencedik filmje, gyakorlatilag az utolsó előtti, ezen kívül…..
A blaxploitation filmek az átlagember számára ma már épp úgy a múlt ködébe vesznek, mint John Shaft egykor meghatározó figurája. A laza stílusú, nőcsábász magánkopó egy sor filmben és egy rövidéletű, felvizezett tévésorozatban építette fel legendáriumát. Bár a szex és erőszak nem túl míves koktélját…..
Na mi újság, Wagner úr? 2019.07.01 11:25:12
@Lazók György: igen, ebben lehet valami, de nem Oscar díjra törtek a filmmel. Az öreg Sam Jackson miatt simán megéri megnézni. Egyszer ;)
James Bond régebb óta köztünk van, mint ameddig a hidegháború tartott. Két tucat filmje mellett nem beszéltünk még a kismillió utánzóról és a hatását mutató kémfilmek özönéről, amik azóta is kiapadhatatlanul érkeznek. A Bond-láz más filmsorozatokat is elkapott, a Fantomas visszatér és A magas szőke…..
Növekszik a gazdag dinasztiák összvagyona – derül ki egy friss jelentésből. A Forbes 400-as listáján szereplő 15 legtehetősebb família összesen 618 milliárd dollár fölött rendelkezhet. De kik is ők? A Koch-testvérek 100 milliárd dollár fölötti vagyonnal sincsenek a csúcson..
Na mi újság, Wagner úr? 2019.04.04 14:12:23
@MAXVAL bircaman közíró: a sok rohadék, hogy messzebbre jutott, mint te, mi?
Na mi újság, Wagner úr? 2019.04.04 14:55:57
@MAXVAL bircaman közíró: rögtön éreztem. egy igazi sikertörténet lapul benned. jó mélyen
Na mi újság, Wagner úr? 2019.04.04 15:33:32
@HgGina: másodikban még nem tanulnak ilyet... negyedikben sem nagyon (épp ott tart a gyerek)
Amikor egy kedves simítással elbúcsúztam tőle (okos nyitás-zárás funkció a kilincsen), olyan érzésem volt, mint amikor az amerikai barátaim próbálnak káromkodni. Életük 99%-ban arról szól, hogy ki milyen egyenlő, meg politikailag korrekt, de néha kicsúszik az a pár trágár szó ami a nyelvben…..
Na mi újság, Wagner úr? 2019.03.13 13:25:05
@Apu Elmondja: Utoljára, és nem utóljára :)
Amúgy jó a cikk, én a most kifutó hibrid RAV4-et hajtom már fél éve, nagyon szeretem minden japános hülyesége ellenére (mondjuk a "szórakoztató" rendszer meg a központi kijelző ebben is vicc...)
A noir műfaján belül eddig csak a film noirokat (1930-1968) és a neo-noirokat (1969-től) különböztettük meg. (Bár az igazi klasszikus film noir időszakának határait "hivatalosan" 1941 és 1958 jelölik ki, azonban az 1968-ig érvényben lévő hollywoodi cenzúra miatt az 1958 és 1968 között készült filmek…..
Mikor a Sony felvásárolta a Columbia Picturest, Az utolsó akcióhős volt az a projekt, melyben a legjobban bíztak. A stúdió karácsonyi buliján a Hummeren érkező Arnold Schwarzenegger még náluk is magabiztosabban hirdette, rekordbevétel van kilátásban. A főszerepben ő, vagyis a világ legnagyobb…..
Filmek a polcról A hekus (1988) 2019.01.10 08:00:00
James Ellroyt hiába tartják a bűnügyi történetek mesterének, nem csak a finnyásabb könyvkiadóknak, de a filmiparnak is túl kemény falatot jelentettek a művei. A szerző zűrös kapcsolata Hollywooddal azután se javult, hogy a még szerinte is kiugróan minőségi adaptációnak bizonyult Szigorúan…..
A rend éber őrei mintha kikoptak volna a mozikból a szuperhősök javára, azonban régen ott voltak mindenütt. A kisképernyőt ugyanúgy leuralták, ahogy az ezüstvásznat. Akármelyik évtized termését is kezdjük vizsgálni, jó eséllyel találunk magunknak tetemes mennyiségű zsarufilmet. A '80-as évek ebből a…..
David Webb Peoples még 1982-ben kezdte el írni forgatókönyvét a kiselejtezett szuperkatonáról, aki egy kietlen bolygón egy szintén magára hagyott közösség megmentője lesz. Ugyanebben az évben került a mozikba egy másik írása alapján a Szárnyas fejvadász, minden idők egyik legjobb sci-fije. A katona…..
A Viking visszatérben megismert Gregor Man kalandjai nem érnek véget űrhajójának távozásával, az igazi munka csak ezután következik. Egy ősi város mindenapjait ismerheti meg az olvasó, mely valahol a földi ókornak megfelelő történelmi korszakban próbál érvényesülni a városállamok alkotta szomszédok…..
Amikor alkoholbetegekkel dolgoztam, az első pár alkalom után mindig megpróbáltam elkészíteni velük az úgynevezett „alkoholkarrierjük” vázlatát. Ebben a vázlatban életük során átélt főbb eseményeket vettem át velük, és azt, hogy ehhez hogyan társult az alkoholt. A Zsoldos…..
Na mi újság, Wagner úr? 2018.10.25 13:36:48
comment:com Robots, bitch! 2018.09.14 10:02:13
Az HBO Westworld című sorozata a harmadik évadra beszerzett magának egy háromszoros Emmy-díjas színészt Aaron Paul személyében, akit leginkább a Breaking Bad Jesse Pinkman nevű karakterének szerepéből és szenvedélyes "bitch" kiszólásaiból ismerhetünk. Paul karaktere eredetileg csak az első…..
Na mi újság, Wagner úr? 2018.09.14 11:44:43
    Az "Azok a ’90-es évek” című sorozatunk keretein belül már olvashattatok a Disney délután és a mesesorozatok szinkronjairól, most azonban azok a klasszikus sorozatok következnek, amik ugyan valójában többségében a ’80-as években készültek, hozzánk a ’90-es években értek el, új korszakot…..
Na mi újság, Wagner úr? 2018.08.22 13:58:42
@GallaiG: Miért hazugság a kiváló magyar szinkron? Nem jó, mert Kádár elvtárs akarta, vagy nem jó, mert rossz minőségű? Amúgy én a szocializmus utolsó évtizedében jártam általános iskolába, és már tanultam angolul. Igaz, nem Kádár tanította, de azért csak angol volt...
Na mi újság, Wagner úr? 2018.08.22 16:45:40
@paddydori: sajnos nekem sokat cserélgették a tanáraimat, de ami nagy szerencse volt, hogy minden iskolában (általános, közép, fősuli) volt anyanyelvi (angol vagy amerikai) tanárom. Szerintem az nagyon sokat számított
Hawaiiról mindenkinek a homokos óceánpart, a napsütés, a nyugodt, boldog élet jut az eszébe, amit esetleg néha megzavar egy-egy vihar, de alapvetően mi baja lehet annak, aki ezen a mesés szigeten él, nem igaz? Hát nem teljesen. Legalábbis Phil Jung fotói más képet festenek...