Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tücsimücsi

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma már egyszer szóba került az Amnesty International 50. évfordulója alkalmából összeállított, Chimes Of Freedom című válogatásalbum, amin egy rakás nagynevű előadó és zenekar dolgozott fel Bob Dylan-dalokat. akkor a Rise Against feldolgozását mutattuk be, most pedig itt egy…..
Szokásos, ezúttal nők által uralt klipválogatásunkban megnézhetjük, hogy nézne ki Katy Perry öregen, milyen volt a nyáron elhunyt Amy Winehouse a jó pillanataiban, hogyan és hova zuhan Florence Welch egy felhőkarcolóról, és hogy milyen az, amikor Britney Spears, Lady Gaga és…..
Most, hogy már mindenki elfelejtette a válságot, a bankok elkezdhetik szépen adagolni a bankadót a lakosságnak. Keynes legalábbis egy 10 éve rendezett 8000 forintos "tartozása" után a napokban kapott behajtási felszólítást 37 ezer forintról: Kaptam egy levelet az Alpha…..
Holdvilágos címmel megjelent a Napra második albuma a FolkEurópa Kiadó gondozásában. A zenekar új lemezén tovább viszi a rájuk jellemző progresszív rock és népzene ötvözetét, de Bartók Béla öröksége is ugyanúgy tetten érhető rajta, mint Both Miklós gitáros-énekes…..
Ellenőrző Rohadó oktatás? 2010.01.03 08:00:00
Mokkaczukka kommentjét tartottuk érdemesnek arra, hogy önnálló posztként megjelenjen, mivel tömören összefoglalja a többség oktatásról alkotott véleményét. Reményeink szerint nem ennyire rossz a helyzet, de elfogadjuk, ha más így látja. Az az igazság, hogy az oktatás…..
Paja és haverja nem a legegyszerűbben intézték a mozijegy vásárlásukat, és a problémázásra reagálva még egy "leszarom" szitok is beficcent az Cinema City Aréna pénztárosának címezve, de szerintük ahogy erre a hölgy reagált, azt mindenképp panaszkönyvet ért.…..
 Gyakran ér bennünket a kritika, hogy csak a munkavállalók véleményét publikáljuk és a munkaadói oldalt figyelmen kívül hagyjuk. Természetesen eszünk ágában sincs diszkriminálni senkit, arra biztatnánk a munkáltatókat, hogy gyakrabban írjanak nekünk, akkor mi is gyakrabban…..
Tücsimücsi 2009.07.22 16:29:00
Többen írták ezt, hogy 200-ból egyet se vesznek fel, akkor gond van a céggel is. Szerintem nem feltétlenül, két munkahelyen is segítettem hr-sek munkáját asszisztensként, egyszerűen döbbenetes, milyen emberek jönnek, meg milyen önéletrajzokat küldenek. Fogalmuk nincs, hogy kell e-mailt írni (nincs üzenet, megszólítás, semmi, csak egy melléklet), sok helyesírási hibával írnak, idétlen képeket csatolnak. Mikor bejönnek (már ha bejönnek, mert néhányan nem jönnek a megbeszélt időben és nem telefonálnak, miért), rosszul vannak öltözve, alap udvariassági dolgokat nem tudnak (köszönés, satöbbi). Amikor pedig konkrét dolgokról van szó, mondjuk számítógépen kellett pötyögni (hogy ért-e a számítógéphez annyira, hogy számlát tudjon írni), akkor tanácstalanság, fogalmuk sem volt, hol találják a billentyűket.

Mivel közöttük sok volt a fiatal, én azt gondolom, hogy az iskolákban ezzel komolyan kéne foglalkozni, hogy ne ilyen felkészületlenül jöjjenek. Emlékszem, mikor mi jártunk középiskolába, nekünk sem tanítottak semmit a munkavállalásról. Hogy néz ki egy munkaszerződés, hogy zajlik egy interjú, hogy néz ki egy önéletrajz. Később kellett megtanulnom ezeket. De azért az is benne van, hogy az emberek egy részének nincs fogalma a képességeiről, gyenge a szaktudása, meg úgy érzem, hogy némelyik egyszerű, mint a faguriga és el van veszve ebben a világban, ahol számítógépet kell használni és nyelveket kell beszélni. Pedig ezek már nagyon-nagyon sok állásnál kellenek.

Ami miatt viszont tömegmegmozdulás kéne a munkáltatók felé, az a meghirdetett pozícióval járó fizetés eltitkolása. Legyen benne a hirdetésben, vagy mondják meg a telefonban. Semmi titkos nincs ebben. Egyszerűen arra megy ki a játék, hogy a munkavállaló ajánljon egy összeget, hátha feleannyiért eljön, vagy pedig az interjún derül ki, hogy félig lesz csak bejelentve és ezt nyilván nem akarják nagydobra verni.
Egy hozzászólás következik innen egy hisztériás főnökről és fecsegő munkavállalókról. Kellemes hétvégét Mindenkinek! A főnök(nő) asszisztense, titkárnője vagyok és a minap behívatott magához és hát igen lecseszés "szaga" volt a dolgonak és a tudtomra adta -…..
18-as karikás történet következik, melyet Darius, egy középvezető küldött nekünk. Egyébként mostanában HR témában kapjuk a legtöbb emailt, nagyon sokan osztják meg velünk tapasztalataikat az adott"problémával" kapcsolatban.     Üdv…..
Virtuális társkeresés Kísérlet 2009.02.13 08:00:00
Megkeresett engem egy srác, aki már jó ideje próbálkozik a csajozással fent a kibertérben. Saját elmondása szerint nem megy neki, s nem tud rájönni miért. A kedves olvasók segítségét kéri abban, hogy mit is változtasson magán, a szövegén, az első levelén? Mitől lenne…..
A fogszabályozás egy orvosi beavatkozás, már majdnem műtét értékű, csak éppen annál sokkal lassabb folyamat. Árban is vetekszik a plasztikai sebészeti beavatkozásokkal. És vannak bizonyos veszélyei is.Veszélyek (bármely típusú készülék esetén):- nem megfelelő tisztítás…..