Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kili

34 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Harcos kislánykák Itthon! 2013.08.10 23:38:14
87 nap eltöltött kórházi élet után hazakerültünk! Már több mint egy hete itthon vagyunk, bele estünk a sűrűjébe, most jutottam el én is odaáig, hogy leüljek egy kicsit a masinám elé...  És hogy milyen itthon? Csend, nyugalom, boldogság... Minden hétköznapi, minden normális,…..
Kedves Ismerőseim! Örömmel értesítek mindenkit, hogy megszülettek ikerlányaink július 25.-én. Léna 2330 grammal, Hédi 3100 grammal látta meg a napvilágot. Jól vagyunk, és nagyon boldogok vagyunk, hamarosan haza megyünk!   Így szólt volna a kedves köszöntő levél, amiben…..
Az elmúlt 2 hét nagyon mozgalmas volt számunkra, de kezdjük az elején... Felajánlották, hogy kinnt lehetnek a lányok nálam a gyerekágyon, aminek rettentően örültem és persze féltem is. Teljesen rutintalannak éreztem magamat, atól függetlenül, hogy azért már csináltam velük…..
Gyors helyzetjelentés! Visszajöttem a kórházba a gyerekágyra, már egy jó ideje érlelődött ez a dolog, de végre eljött a mai nap és itt ez a lehetőség. Hédi velem lehet, és pár napon belül Léna is itt a szobámba! Nagyon boldog vagyok, le se tudom írni, hogy mennyire... Van egy…..
Harcos kislánykák Mosoly 2013.07.12 08:20:18
Mosolygunk! Attól függetlenül, hogy túl van Léna egy szemműtéten. Hősiesen viselte, nagyon bátor kislány. Hédire is vár a műtét még, bizonytalan az időpont, de hamarosan ő is túl fog esni rajta és ugyanolyan ügy lesz mint nővére. Attól függetlenül, és hogy ma két…..
A MOST a jó! Annyira jó érzés, ahogy nézem a gyerekeimet, és csak arra tudok gondolni, hogy ittvannak velem és szeretem őket. A múlt elmúlt, a jövő még nem jött el. A jelen a lényeg és az most jó! Boldogsággal tölt, ahogy megfogom őket, simogatom és beszélek hozzájuk. Ahogy…..
Ha tudni akarod, hogy mit jelent boldognak lenni, nézz egy virágra, madárra, vagy egy gyermekre; ők Isten országának a tökéletes képei. Mert pillanatról pillanatra élnek az örökkévaló jelenben, múlt és jövő nélkül. Így aztán mentesek attól a bűntudattól és…..
Harcos kislánykák Mizu? 2013.07.03 19:58:50
Helyzet a következő: Hédike 2400 gramm, Lénuska 1910 gramm. Olyan szépen nőnek, hogy számunkra is hihetetlen a dolog. Nagyon jól esznek már cumisüvegből is, Hédike szempillanat alatt beccupantja az adagját már, Lénuska még fél adagokat bír enni, mert hamar elfárad, de ez is egyre…..
Harcos kislánykák Hasonlat 2013.07.02 13:56:23
Egy koraszülött kisbabát úgy jellemeznék, mint egy éretlen gyümölcs...  Leesik a fáról időnek előtt valamilyen okból... Visszamenni már nem tud, visszarakni nem lehet. Földön fekszik éretlenül és így még mi sem tudjuk megenni. Várni kell, hogy megérjen! És ehhez idő…..
Harcos kislánykák Helló Lányok! 2013.06.22 19:40:46
Divatbemutató a Herczeg lányoktól! Ezeket a ruhákat a nővérek adják rájuk, a koraszülött osztály kis ruhái. Hatalmas méretek, 42-es és 44-es bodyk. Vettem már énis nekik, ma vittem be az osztályra, hogy legyen valami saját is! Jelenlegi mérés szerint Hédi 2040, Léna 1610…..
A helyzet a következő... Jómagam elhagytam a kórházat... 40 nap után! Életemben sosem voltam kórházban ezelőtt, úgyérzem most sikerült bepótolni ezt az időt. A végére azt mondanám, hogy egész kellemes volt. Kivéve az ablakom alatti építkezés zaját. Meg a reggeli fél 8-as…..
Harcos kislánykák Koraszülött 2013.06.20 21:58:05
Akik túl korán jönnek. Piciny gyermekek... Várjuk őket, na de azért ennyire nem!  Nem is tudom, hogy milyen érzés lehet 40 hétig hordani egy gyermeket. Vagyis kettőt... De az ikrek amúgy is, általában korábban jönnek. Hányan vagyunk hasonló helyzetben... Előtte sosem…..
Lehet... Őssejtkutatónak vagy neonatológusnak kellett volna tanulnom. De sajnos a biológia, sem a kémia nem volt az erősségem az iskolában. Inkább a történelem és az irodalom, de ezekkel sokra nem mennék... De lehet az is elég lett volna, ha nővérnek tanulok. Akkor lehet, hogy…..
Harcos kislánykák Rutinos anyuka 2013.06.12 10:48:06
... vagyok én. Mármint a saját a helyzetemben. Ma egy hónapja, hogy megszülettek ezek az apró angyalok. Szinte hihetetlen, hogy ennyi idő eltelt már. És ezek a pindurik már nem is annyira pindurkák, Szivecske 1670 gramm, Kisbéka 1270 gramm. Szépen gyarapodnak, csak jó valamire ez az…..
Harcos kislánykák Herczeg Lányok 2013.06.09 21:42:16
A mi lányaink! Értük kelünk, értük fekszünk, velük álmodunk, értük harcolunk... Legdrágább kincseink a világon! És hogy vizuális képet kapjanak a kedves olvasók is, hogy kik azok, akikért szurkolnak és imádkoznak minden nap! (Bal oldal Léna, Jobb oldal Hédi, katt a képre)…..
Harcos kislánykák Mama 2013.06.03 14:39:17
Drága Mama! Búcsúzunk tőled szomorú szívvel... Te tanítottál meg sok imára engem, és most én imádkozom érted, a te békés nyugalmadért! Sajnálom, hogy nem láthattad dédunokáidat, de tudom, hogy most te leszel az őrangyaluk.  Mama, ugye vigyázol majd rájuk? Ugye megóvod…..
Harcos kislánykák ... 2013.06.03 10:55:00
Legszívesebben kiszaladnék a kórházból és futnék... Egy olyan helyet keresnék, ahol csend és nyugalom van, egy rétre vagy egy erdőbe... Ha ott lennék, akkor felkiáltanék az égre és ezt kérdezném: ,, Miért teszed ezt velünk? Miért okozol nekünk ennyi fájdalmat?" Nem értem.....
Kedves Olvasó! Ha olvasod az írásomat először is köszönöm, hogy érdekel a sorsunk! Írok, mert jól esik kiírni érzéseimet és gondolataimat, így sokkal könnyebb... Másrészt szeretnélek kérni, hogy most ne gondold azt: ,, Szegények, miért pont velük történik ez?" ,,Miért…..
Mert most még nagyobb szükségünk van rá! Bíznunk kell a jóban és a csodában! Hédi ultrahang vizsgálata után a főorvossal leültünk beszélgetni... Elmondta a tényeket, hogy az eredményei romlottak, és a keringési, légzési funkciókon kívül a többi agyrésze károsodott. Ezen…..
Egy újabb csodálatos nap... Gábor kézbe vehette Hédit! Igaz Lénát köszöntöttük névnapja alkalmából, mégis Hédi lett ma a középpontban. A nővérke ragaszkodott hozzá, hogy most apuka mellkasára kerüljön kicsi lányunk Hédike, mivel Lénust én már megdajkálhattam. Először…..
Harcos kislánykák Köszönöm... 2013.05.28 05:16:23
... amikor aztmontad szeretsz és velem akarod leélni az életed. Amikor aztmontad, hogy mellettem leszel jóban, rosszban, gazdagságban, szegénységben, egészségben, betegségben. Amikor aztmontad, hogy hűséges társam leszel. Amikor aztmontad, hogy együtt öregszünk meg, és boldogok…..
Harcos kislánykák Az első 2013.05.26 22:36:13
Az első kézbevétel... 2 hét után ma először kezembe vehettem Kisbékát. Az érzés? Leírhatatlan... A mai 6 órás látogatásnál kedvenc nővérkém volt bennt. Nagyon kedvelem, mert mindent elmagyaráz, kedvesen beszél, és a babákkal is finoman bánik, odafigyel rájuk. Miközben…..
Utálom ezt a kérdést... Mert én magam sem tudom rá a választ! Reggel bemegyek hozzájuk és azt látom, hogy nyugodtak és alszanak. 3 óra múlva közli az orvos, hogy Léna gyengébben van, nincs vizelete. Puff... Pedig én úgy látom, hogy jólvan, édesen pihen, jelét nem látom, hogy…..
Milyen érdekes, hogy normális körülmények között az ember azt gondolja, hogy pici gyermeke csak maradjon mindig ilyen kicsi és aranyos. Mi meg azon szurkolunk, hogy teljen az idő és gyarapodjanak... Minden egyes eltelt nap után és minden egyes grammocska után örömódákat zengünk.…..