Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dübörgő Atomegér

5 bejegyzést írt és 244 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi a különbség az előző cikkben számított és a Hinkley Point-nál megállapított ár közt? Kis háttér: Az EDF és az angol kormány megállapodott tavaly októberben, hogy a Somersetben található Hinkley Point C telephelyen tervezett két EPR típusú blokknak a kormány 89,5 GBP/MWh…..
Gazdasági nézőpontból is többféleképpen lehet megközelíteni egy atomerőmű beruházás szükségességét vagy szükségtelenségét. Ebből az egyik lehetőség a beruházás megtérülésének vizsgálata. Azaz egyáltalán megtérül-e a befektetőnek és a lehetséges alternatívákhoz…..
Dübörgő Atomegér 2014.01.30 22:02:54
Dübörgő Atomegér 2014.01.31 21:03:29
TEPCO Tepco kamera Tepco fotók  NISA MEXT JAIF Fukushima pref. IAEA WHO IAEA Briefings   NHK Nikkei Kyodo Tepco beszámolók Tepco handout-ok  OAH OKF OSSKI NEI…..
Dübörgő Atomegér 2011.03.18 14:17:44
Dübörgő Atomegér 2011.03.18 15:36:48
@fiztan: A balesetelhárítással foglalkozó szervezetekről kérdezd az ittenieket, pl. Boszit. Itt már igenis nagy szerepe van a nem privát szférának.
Dübörgő Atomegér 2011.04.12 09:10:58
Eredeti ütemterv szerint 2012 és 2017 közt le kellene állítani az egyes és a négyes blokkot, ezeknél jelenleg 20 éves üzemidő hosszabbításról döntöttünk, ez azt jelenti, hogy 2032 és 2037 közt kellene leállítani a blokkokat.” - mondta Süli János a Paksi Atomerőmű…..
Dübörgő Atomegér 2010.02.15 10:40:04
@istván123:

Csernobilban igencsak fontos tényező volt a xenonmérgezettség. Csökkent teljesítményen meglehetőst nagy xenonmérgezettség alakult ki, ami miatt a stabályozórudakat kifelé kellet húzigálni csökkentve ezzel a manőverező képességet. (Másik vonal a hibás konstrukciójú, túlhúzható rúd esete Tóth Marival.) A magas xenon szint ráadásul a nettó pozitív visszacsatolás kialakulásában is fontos szerepet kapott. És a xenonmérgezettség miatt nem lehetett visszamenni névleges közeli teljesítményre, ami üdvös lett volna.

A durranógáz robbanást megelőzte egy gőzrobbanás (kazánrobbanás) és követte egy jó 10 napig tartó grafittűz.

Nuki balesetekről meg itten: npp.hu/balesetek
Checkpoint Charlie Lopják a közt 2009.11.24 11:46:00
A magyarok általában a világ legrosszabb fajtája. Nem szeretnek és nem becsülnek egyetlen nemzetet sem a világon, és egymást sem szeretik. Mindenki a maga kényelmére gondol, lopják a közt, és kevesen törődnek vele. Egymás között olyan titkos gyűlöletet és ellenségeskedést…..
Dübörgő Atomegér 2009.11.24 21:47:20
@haribodog: Kösz a tippet, már meg is vettem az antikvarium.hu-n!
Úgy jó igazán, ha az olvasónak magától esik le, mi is furcsa ezen a képen. Elsőre ugye köznapi látvány, a Szeged környéki település tornacsarnokának információs tábláját látjuk az alaprajzzal. Az empatikus olvasó esetleg megjegyzi, hogy lám, akadálymentes a WC. Aztán…..
Subba Lazulás Izraelben 2009.09.15 14:25:00
Jó. Lőnek, robbantanak, dögmeleg van, de azért ez laza!..
Dübörgő Atomegér 2009.09.15 18:13:08
@jonnglenn: Még sehol, én csak próbálok! :)
Dübörgő Atomegér 2009.09.15 18:14:45
@jonnglenn: Amúgy Wildroses. Majd még elválik, mostanában kezdek náluk.
Dübörgő Atomegér 2009.09.15 18:15:55
@Benzinkutas Brigi: Aszta... Egy Briginek rólam a pina jutott eszébe... No, mentem is, nehogy rózsaszín csíki gatyábam járjak leánytáncot, ha így folytatódik...
Vasárnapról hétfő hajnalra fegyveresek rontottak be egy alvó család házába, az anyát agyonlőtték, kiskamasz lányát "csak" szitává, de életben maradt.Sok jel szerint ez a brutális támadás is a Cigányellenes Halálosztag műve, akik eddig - a feltételezések szerint…..
Dübörgő Atomegér 2009.08.04 17:56:10
Hányszor és hányszor hallottuk már, hogy vegyünk hazai baromfit, sertést, gyümölcsöt, zöldséget vagy csavarlazítót, de ez nem baj, mert ezt az üzenetet nem lehet elégszer elmondani. Már csak azért sem, mert az erről szóló reklámok nagy többsége olyan bántóan szar vagy éppen…..
Dübörgő Atomegér 2009.08.03 14:55:21
@sHelf: Remek cikk, fel is dobtam baráti levlistánkra!
Dübörgő Atomegér 2009.08.03 14:58:40
@n_gery: Én is árulgatom a sógor mézét, ezzel kicsit hozzájárulva új "ágazatának" beindításához... :)
Dübörgő Atomegér 2009.08.03 15:15:50
@kovacsbalint: Budapestiként/nagyvárosiként igazad is lehet. De mi lenne, ha hosszú távon gondolkodnánk, és pl. megszerveznénk, hogy legalább vidéken találkozzanak a termelők és fogyasztók ahelyett, hogy már kisvárosokban/nagyfalvakban is épülnek a TESCO-k? Ez lenne pl. az első lépés. Aztán az így megcombosodáshoz hozzásegített gazdák majd megtalálnak téged is Pesten, mondjuk 8 év múlva, sokadik lépésben.
Az iráni atomtudósok hosszú fekete köpenyben dolgoznak. Különböző színű a turbánjuk, beosztásuknak megfelelően. Ugyanakkor mindegyik szakállas, vastag, keretes szemüveget hord és nagy, szuvas lapátfogaik vannak. A falon, mögöttük, a Legfelsőbb Vezető hatalmas képe. Zölden…..
Dübörgő Atomegér 2009.06.16 14:37:04
inforadio.hu/hir/kulfold/hir-285829

Háát, ennek megítélése elég kemény dió...

Mondhatnám azt is, hogy lőni Budapesten is lőttek tömegbe a közelmúltban, bár halott itt nem volt. Amúgy meg úgy tűnik, hogy a rezsim meghátrál és újraszámolják a szavazatokat, amit nálunk pl. nem tudott elérni annak idején az ellenzék. Persze pont az ilyen párhuzamokban/ellentétekben nem szabad gondolkodni, nem szabad ezeket a dolgokat a mi mértékeinkkel megítélni.

Talán csak az biztos a történetben, hogy semelyik főszereplő sem gondolkodik az államberendezkedés megdöntésében, ezt érdemes azért észrevenni. A Nyugat is óvatosan reagál, látszik, hogy még Ahamdinedzsád fennmaradása esetére is fenntartanák a közeledés szándékát. Mindamellett ennek sikere erősen kérdéses lenne...
Rájöttem! Művészet 2009.05.15 19:20:00
Régen a művészek még olyan alkotásokat hoztak létre, amiknek volt értékük: szép képek, szobrok, és olyan zeneművek, amiket élmény volt hallgatni. A 20. század eleje óta azonban teret nyertek a modern művészetek, és azóta olyan dolgokat neveznek ki műalkotásnak, amiket bárki…..
  Minden idők legocsmányabb reakció-posztját készültünk megírni, de olyat, hogy Trágár Tóni riadtan bújt volna Kínai Kálmán - nem túl széles - vállai mögé. Kényelmes kispolgári énünket az háborította fel, hogy a kétszáznégy, előrehozott választástól rettegő…..
  Újabb két autópálya-szakasz épül Horvátországban: az A12-es 86 kilométer hosszú lesz, s 45 milliárd forintnak megfelelő kunából épül, ez körülbelül 0,5 milliárd forint kilométerenként. Igaz, egy 23 kilométeres szakasz már létezik gyorsforgalmi útként, amit csak…..
Rózsa György Eduardó élete kezdetétől végéig annak a vörösbarna tengelynek a tagja maradt, mely a kommunistáktól a radikális jobboldalig és az iszlamistákig terjed.        Az írás a Konzervatórium.hu-n olvasható. ..
Dübörgő Atomegér 2009.04.28 09:13:50
@teknős: Legyen neked a te igazad... Én azért ilyen életművű embereket nem szívesen intézek el ilyen sommássan. Edu, közös barátunk kapcsán is ezen háborodtunk fel, te is, meg én is, ugyebár. Én egyszerűen megkérdezem a Brádyt egy Kapu buliban. Brády és Edu utolsó beszélgetéséről szóló állításomban pedig benne volt a "valószínűleg" szó is. Már ABBAN a hotelben voltak Eduék, amikor beszéltek, ennyit lehet tudni.

A csatározások folyhattak úgy is, hogy nem Edu személyesen kúszott hason a dzsungelben. Erre mondtam, hogy meg kell kérdezni, hogy hogyan értette Brády? Vagy hogy egy éve súlyosak voltak a csatározások, aztán leálltak, és azóta lehetett felszedni pár kilót? Ki tudhatja már ezeket? Talán a Tóásó Előd, ha még valaha látjuk itthon és beszédes lesz, ha mégis hazajön (kötve hiszem).

Hány spekulatív magyarázatot kérsz tőlem bármire is, meg az ellenkezőjére? Én bármit megmagyarázok neked, hogy úgy is lehetséges volt, ez a spekulációban a szép...

Minden jót, én nem kívánok itten ezekbe belebonyolódni!
Dübörgő Atomegér 2009.04.28 09:16:19
Dübörgő Atomegér 2009.04.28 10:15:33
@teknős: Az más. Meg közben olvastalak a "Gyermekbetegségek a kommentekben" c. postban.

Akkor ezt az én képeimbe sem illeszthető momentumot Brádytól kikapcsolom.

Kár hogy nem találkoztunk Edu társaságában, Ikaljan-nal is szívesen csevegnék személyesen egyszer!

Mint már felfedtem magam: Légrádi Gábor, legofiu@yahoo.com
ikaljan blogja Üdv mindenkinek 2007.04.03 16:21:00
Szerintem egyenlőre még ne figyeljetek, mert csak ismerkedem a blogolással. Jó sok indexes (meg máshol történő) fórumozás után eljutottam oda, hogy a blogolással is megpróbálkozom. Ki tudja, mi sül ki belőle...
Az elmúlt tíz nap hírei között kiemelkedő helyet foglaltak el a néhai Rózsa-Flores Eduardo (filmbeli alakítása után sokaknak: Chico) pályafutásával, illetőleg halálával kapcsolatos beszámolók. Noha a konteó-blog nem az aktualitások iránti fogékonyságáról híres, nem…..
Dübörgő Atomegér 2009.04.27 12:38:11
@eezandwizz: "Ahogy az egyik barátom a Chavez-ről mondja (aki ugye nincs messze a Morales-től), hogy ha bírálják, akkor védi, ha pedig védik, akkor ő bírálja..."

Pont így volt ezzel Eduardó is a maga módján. Chavez-t erősen kedvelte, természetesen főleg harcos USA ellenessége miatt. Utána rendszeresen zavarba jöttek a népek, ha Morales-el kapcsolatos bajait kezdte emlegetni...
1986. április 26-án történt a csernobili atomerőmű katasztrófája.   E szikár tény valószínűleg azok közé az ismeretek közé tartozik, amit a világon a legtöbben tudnak ugyanígy, és amit a világon a legkevesebben vélnek tudni másképpen. Senkiről nem tudok, aki vitatná a…..
Felsmann Balázs (FB) volt energetikai államtitkár tanulmányáról (pdf) lesz szó, nem kis késéssel, de mindegy. Hamar munka ritkán jó, ez legalábbis elégséges alapnak tűnik a védekezésre :) Előre szólok, hosszú lesz, csak erősebb idegzetűek olvassák végig. A tanulmány számos…..
Felsmann Balázs nevével fémjelezve megjelent egy elemzés, ami itt tölthető le. Az Index is összefoglalja tételeit emitt. A tanulmány konklúziója tömören: az olcsó atomenergia csupán mítosz, valójában 18-19 Ft/kWh villamosenergia-előállítási költségei lennének az új paksi…..
Dübörgő Atomegér 2009.03.31 20:42:08
@flegman:

Flegman! Nyugodtan írj egy postot ugyanerről a témáról, hogy a Felsmann úr becsléseivel ellentétben milyen villamosenergia-előállítási árak és építési költségek a valósak a nem sok évtizede és nem torzított piaci körülmények között épült atomerőművek esetében!

Ez a "tanulmány" sajnos fontos, megérdemel még egy szétszedést!
Dübörgő Atomegér 2009.04.06 18:21:27
@adaniel:
Nem értelek, Dániel...

Itten 3 kérdés volt:

1.: Korrekt elemzés-e Felsmann Balázs anyaga. Állításod, hogy a berendezés élettartama indiferens, nonszensz. "A 40 és a 60 év azért mindegy, mert lényegében nulla forintot ad bármilyen részvényes egy 41 év múlva esedékes forintért." Ez nyilván csúsztatás. Nem csak a megtérülési idő lejárta után realizálódnak forintok. A kérdés az, hogy tervezhetsz-e úgy a hitelekkel, és az előállítási költséggel, hogy 20 év legyen a megtérülés -- erre lenne pl. szükség, ha csak 30 év az élettartam, Felsmann úrnak megfelően --, vagy lehet többre tervezni a megtérülést, lévén az élettartam is hosszabb? Forintok realizálódnak a megtérülés előtt is a törlesztéseken túl, viszont a megtérülési idő után a haszon igencsak megnövekszik...

"Hitelezők Magyarországon meg eleve nem adna tíz évre sem pénzt."

Ez meg pláne micsoda állítás??? :)


2. Második kérdés volt, hogy mire való a nukleáris alap? Az általad a fenti hozzászólásba betett 1. link maga is megemlíti, hogy az a rad. hulladék elhelyezésére is való, tehát Bátaapátiban nem "elherdálják". A linkkel saját magad korábbi állítását cáfolod, mert ez olvasható ott: "Az atomerőmű számára a befizetendő összeget úgy kell meghatározni, hogy az teljes mértékben fedezze az egész üzemelési élettartam alatt és az erőmű leszerelése során keletkező radioaktív hulladékok végleges elhelyezésének költségeit, továbbá fedezetet biztosítson a kiégett fűtőelemek ideiglenes tárolására és végleges elhelyezésére, illetve az erőmű lebontására."


3. A harmadik kérdés az alap értékállósága. Az általad idézett 1. link valóban megemlíti, hogy 2000-ben az értékállóságot megszüntették. Ugyanakkor ez újabbkeletű tudomásom szerint csak egy költségvetési évre állott fenn, az értékálló jelleget visszaállították. A fenti hozzászólársodba betett második link tartalmazza a következőt:
"A Központi Nukleáris Pénzügyi Alap értékállóságának biztosítása érdekében az atomtörvény 64. §-ának (2) bekezdése szerint az Alap előző évi átlagos állományára vetített, a jegybanki alapkamat előző évi átlagával számított összeget kell biztosítani a központi költségvetésből, amelyet évente, január 31-ig kell az Alap rendelkezésére bocsátani. Ennek a költségvetési támogatásnak a Magyar Államkincstár illetékes főosztályával egyeztetett összege 2009-re 10 080,0 M Ft."

Ezzel megint csak magadat cáfolod.

A linkek közötti ellentmondás oka, hogy az általad betett 1. link mögötti oldalat nem frissítették 2000 óta. Amúgy az oldalat nem is tudtam elérni a RHK honlapján szörfözgetve, csak a te linked alapján. Ráadásul az oldal nem is az RHK weboldalak formája szerinti... Hogyan találtad ezt meg?


Figyu, nem lenne okosabb elolvasni a hivatkozásokat, amiket felhasználsz? Az első linked mögött egy egyoldalas, a második mögött egy négy oldalas anyag található, bennük a fenti idézetek...

"nem kell ugrálni"
Ezt a stílust hagyjuk tán...

"Én biztosan nem venném a bátorságot, hogy elkezdjek egyik vagy másik atomerőmű-szállító technológiája mellett érvelni."

Persze, maximum a nukleáris alapról említed meg lazán, hogy dézsmálják...

A komment.hu-s cikkedet meg nem kommentálom, mert megfogadom a tanácsot, hogy maradjak a kaptafámnál. De építendő atomerőmű versenyképességét sem lehet tisztán pénzügyi ismeretekkel mérlegelni, csendesen megjegyezném.
Dübörgő Atomegér 2009.04.07 09:55:58
@ingyenebéd: Mint állítottam volt, nem mérlegelhető a versenyképesség "tisztán", értsd: kizárólag pénzügyi ismeretekkel.

De ha úgy véled, hogy bármilyen jövőben építendő energetikai berendezés versenyképessége független például attól, hogy a világban, EU-ban, hazánkban az energetika milyen okokból milyen irányokban fejlődik, vagyis a berendezésed milyen környezetben működik majd (ami nem csak műszaki kérdés amúgy), akkor legyen neked a te hited szerint.

Hogy a nuki alapba a szükséges befizetéseket milyen metódussal becsülik, én erről elég régen informálódtam, majd csak idekommenteli valaki a választ, aki ehhez precízen ért!
Reformer-e Gyurcsány Ferenc? Kemény kérdés, érdemes rajta elgondolkozni. Mindenesetre Lovász Attila szerint igen, ő ráadásul Dzurindával és Topolanekkel állítja egy sorba a leköszönő (?) magyar miniszterelnököt: Csehországban lemondott Topolánek kormányfő, miután a…..
Dübörgő Atomegér 2009.04.01 00:52:44
@sourcerror: Na még erre válaszolok... Mert a strukturális problémák mellett a fő, vagy talán nem is mellette, hanem az abszolút fő probléma, hogy forráshiányos a rendszer. Itt már hiába váltunk strukturát, ha a sok év forráshiányos működés totális kontraszelekciót eredményezett, és morális lealjasodást az egészségügyben.

Félre ne értsen senki, nem haragudtam meg a dokikra, pedig a családom hőbörgött. De meg tudtam érteni, hogyha nem nevelik le magukat ösztönösen a lelkiismeretességről, akkor 1 hónap alatt kimúlnak végelgyengülésben... Védekezésből közömbössé, embertelenné válnak. Nincs perspektíva --> depresszió, a jobbak esetében emigráció.

Ha nem teszünk újra forrásokat a rendszerbe, akkor semmilyen struktúrában nem változik meg ez. És persze eleinte ömlene a lóvé kifele a lukakon... De hát ez van, ilyen szakmán spórolni hosszútávon nagyon drága. X-et elvonsz, forráshiányossá téve a rendszert, és 10X-et kell visszatolnod, mire visszaáll egy hagyományokra épülő szakma működése...

Mert ez is egy cúciálistá örökség volt, hogy bármit bármire lehet költeni... Bejött a TB, és ment teljesen máshová...
Dübörgő Atomegér 2009.04.01 01:09:57
@max_headroom:

"Pontosítanék. Magyarországon a 10 000 000 állampolgárból 3 800 000 munkavállaló van, ebből 1 400 000 ember minimálbéres. A maradékból 710 000-en az állami szektorban dolgoznak, vagyis az összes adó jelentős részét gyakorlatilag 1 700 000 ember fizeti be."

Egen, ezeket az adatokat citálom elő rendszeresen én is. Én 1,8 milla tényleges befizetőről tudok, az kb. pontosan ugyanaz, mint amit írsz. Néha elbizonytalanodom, hogy nem bizonyítható-e be elméletileg a demokrácia csődje, ha időközben úgy alakult, hogy a befizetők kisebbségbe kerültek?

Nem tudom az EU államokra jellemző adatokat, ott is kisebbségben vagyunk? (Én ugyan közalkalmazott, de saját magamat finanszírozom, szóval befizető vagyok! :) )
Dübörgő Atomegér 2009.04.01 14:07:50
@max_headroom:

Üdv!

Nincs időm folytatni, de elismerem, hogy főleg a véleménykülönbségekre koncentráltam, így tűnhetett úgy, hogy mindenre csak nemet mondok. Nem is állunk mi olyan messze a nézeteinkkel egymástól, de nincs időm most ezt kifejteni!

Követni fogom a Konzervatóriumot, és egy-egy, átgondolt, és részemről nagyjából átfogó véleményemmel meg-meg jelenek. A vitákat meg hagyom a francba. Legalábbis a parttalan fajtájút...

Viszolv!
Két éves Teller projektben történt előkészítő munkák után, a parlamenti jóváhagyás lehetővé tette, hogy ma reggel 8:00-kor elkezdődhetett a paksi 5. blokk alapjainak betonozása!Az első köbméter betont Horvát József (utolsó munkaképes munkás aki már a hatvanas években is…..
Dübörgő Atomegér 2009.04.01 11:32:26
Dübörgő Atomegér 2009.04.01 13:38:31
@bokorszány: A közéletben idén "Április elseje év van"...
Energiaálság Valaki hazudik 2009.03.31 14:56:00
Azt írja az MVM: A Parlamentnek a szakminisztérium (KHEM) által előkészített, felelős határozata komoly szakmai elemzésekre épített. Az MVM emlékeztet arra, hogy a cégcsoport a tulajdonossal egyeztetve már eddig is jelentős munkát végzett, hiszen a Paksi Atomerőmű bővítésére…..
 Hétfőn a parlamentben a mezei képviselő státusz felé menetelő Gyurcsány Ferenc ellenzékellenes kirohanása elfedett néhány fontos dolgot. A honatyák szavaztak például a paksi atomerőmű bővítését támogató határozatról: nagyjából konszenzus alakult ki, 330-an voksoltak…..
Dübörgő Atomegér 2009.04.01 11:14:57
@Őrnagy Őrnagy: Hát ahhoz véletlenül értek, könyékgi turkáltam az ügyben. Tömören: igazad van. Sajnos egy tipikus "drágán olcsót" szerződés volt az oka az egésznek -- ez szigorúan a magánvéleményem. Az olcsóság pl. abban nyilvánult meg, hogy számos elemzést mellőztek, nem utolsó sorban a hazai háttérintézményeket is kihagyva. Én a tervrajzokat életemben először az üzemzavar UTÁN láttam, amikor persze hirtelen kellettünk, hogy megmondjuk, hogy na de mi is történhetett?

A technikai részletekről majd felteszem egy cikkünket, de külföldön vagyok, nem tudom szerkeszteni a honlapunkat innen... Majd írok is egyszer róla egy posztot... (Hű mennyi terv...)

Amúgy az ilyen dolgok elkerülésére alkalmas, ha nyilvánosság előtt, a teljes szakma és a társadalom bevonásával történnek a döntések. Én a magam részirül ezért küzdögetek, innen a béka szintjéről...

És az építés is egy felturbózott hazai szakma felügyelete mellett kell, hogy zajlódjon, ahogy a finnek csinálják, illetve ahogy a paksi üzemzavar elhárítása során már tényleg okosan csináltuk...
Dübörgő Atomegér 2009.04.01 11:24:56
@bz249: Rosszul tudod. A magyarok, mármint az erőmű dolgozói számára fekete doboz volt a szerkó, még kezelőszemélyzetet is küldtek hozzá a fritzek, magyar a közelébe sem ment, csak amikor megtöltötték, kipakolták. Na, ilyet nem szabad csinálni. Remélem egyszer ezeket majd még átvesézzük a szakmában, hogy mik voltak a root cause-ok. Mert technológiailag az egész nagyon tisztázott, de a root cause-okat egyszer még nagyon ki kell mondani. Hogy ne lehessen "még egyszer"...
Dübörgő Atomegér 2009.04.01 11:53:05
@bz249: Nagyon torzult a sztori, bár felfedezhető benne az eredeti tény-mag... Majd írok erről egy postot, látogass minket rendszeresen, és akkor szép lassan kiművelődhetsz, ha érdekel annyira: nukleraj.blog.hu !

Most elszólít a munka...
Hát ezt is megértük. Kisebb kormányválságok, miniszterelnök-cserék és államcsőd-fenyegetések közepette nagy egyetértésben az Országgyűlés megszavazta "Az atomenergiáról szóló 1996. évi CXVI. törvény 7. §-ának (2) bekezdése alapján, a paksi atomerőmű…..
Dübörgő Atomegér 2009.03.31 22:14:26
@bokorszány: No meg a családi pótlék nyirbálásról sem hallottam óbégatni...

Lehet, hogy csak azt akarja kiprovokálni, hogy betömjék a száját... E kis pénccel, mondjuk...
Dübörgő Atomegér 2009.04.01 11:35:25
@becquerel:
1-2. Nem hinném, hogy ez igaz! Szerintem jóhiszemű és lelkes vagy! De komolyan!
3. Olvasom!
4. Hát nem volt, hanem van és lesz...

:)
Dübörgő Atomegér 2009.04.01 11:44:11