Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SztupY

2 bejegyzést írt és 230 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IDDQD 2048 - IDDQD kiadás 2014.03.27 17:35:30
Most, hogy már van olyan program, amivel bárki készíthet 2048-klónt, nem bírtam ellenállni a csábításnak. 2048 játékhősökkel, IDDQD módra. Aki először bekommenteli, mi van a 2048 helyén, vendégem egy sörre a legközelebbi Gamenightson, Playiten vagy hasonló rendezvényen. ..
SztupY 2014.03.27 20:43:11
Shameless reklám: sztupy.github.io/2048-Hard/

Ebben nem véletlenszerűen jönnek a 2 meg 4-esek hanem mindig olyan helyre ami pont a legroszabb, mint a Hatetrisben. Aki eljut 256-ig annak nagy gratula
Lehet, hogy úgy tűnik, mintha rászálltam volna a Jobbikra, pedig nem így van. Csak egyszerűen nem tudok elmenni a dolgaik mellett. A múltkori nagy arculatváltás után most az ifjúsági tagozatuk rajzversenyét nem tudom szó nélkül hagyni. "Kedden tartották a Képviselői Irodaház…..
SztupY 2013.11.15 11:07:58
@Johnny336: Nem az a gond ha a gyerek akar indulni, hanem ha a szülő mondja, hogy figyu kislányom itt ez a pályázat, nem akarsz indulni? Mert, mint szülő tudnod kéne, hogy ez egy propaganda rajzpályázat, és nem arra fogják az eredményét hasnzálni, amire kellene, hibába szeret a ksilány rajzolni vagy sem.
Nemrég írtunk arról, hogy a tűzoltók új védőruhájával gondok vannak, konkrétan nem bírják a tűzzel együttjáró nagy hőt. Az atlatszo.hu által üzemeltetett KiMitTud portálon keresztül elküldött közadatigénylésben kértük ki az R13-as védőruha beszerzéséről szóló…..
Vastagbőr Lécci lécci add vissza 2013.03.20 09:01:00
Balog Zoltán egy Táncsics-díj miatt buktatja a NER tökéletes és tévedhetetlen rendszerét ...Először is Táncsics-díjban részesítette Szaniszló Ferencet, az ECHO TV műsorvezetőjét, bár a műsorát a Médiatanács megbüntette "mert az megsértette az emberi méltóság…..
SztupY 2013.03.20 21:01:12
Vastagbőr Háromszáz felett 2013.03.13 11:01:00
Kommentár nélkül:"Az ország egyre mélyebb válságban van, 8,5 százalékos a munkanélküliség, 300 forint felé közelít az euró árfolyama. Egy ilyen helyzetben a kormánynak ezekről a súlyos gondokról nem volt semmi mondanivalója, ez bizonyítja azt, hogy alkalmatlanok, és…..
SztupY 2013.03.13 19:38:12
@DarthVader: egy blog nemcsak a posztokról, hanem a komöentekről is szól. Ha nem lenne Vidéki unalmasabb lenne a kommentdoboz
IDDQD Közösség elleni izgatás 2013.01.11 13:57:03
Kedves olvasók! Veszélyes dolog jön, aki nincs oda az ötletért, hogy kommandósok törjék rá az ajtót, az jobb, ha most elnavigál valahova máshova. A velem maradó tökös legények (és az amúgy sem széles női közönség tagjai) először is tekintsék meg ezt a videót: Hagyok…..
IDDQD A 100 legjobb videojáték 2012.11.19 12:28:18
Az amerikai Time magazin honlapján közölt egy százas listát a legjobb/legfontosabb videojátékokról. Érdemes megnézni (mondjuk ebben a felhasználóbarát nézetben), tanulságos abból a szempontból, hogy egy erős konzolos gyökerekkel, viszont kevésbé jelentős…..
Az idei tévés évadban eddig minden úgy történt, ahogy annak történnie kellett, akinek kellett, elhullott (pl. Made in Jersey), amit kellett, berendeltek (pl. Revolution) és csak azon lehet csodálkozni, mi az istent szeretnek az emberek a Neighbors című rettentő sitcomon, és miért…..
Végkiárusítás!Leárazás!Akciók!Az "ügy amúgy lezárva", mindezt a létező leghitelesebb személy nyilatkozta: ... Selmeczi Gabika.  Ki más riasztható szombaton, hogy böffentsen egyet a sajtónak? Szijjártó Petya nincs az országban, ő Mitt Romey esélyeit ássa alá jelenleg az…..
IDDQD Hétvégi játékcsaj: Scotia 2012.07.07 18:01:00
Tudom, hogy Mother Brainnel már a múltkor kitoltam veletek, de most ráteszek egy lapáttal: megint nem csinos/dögös játékcsaj következik, hanem egy emlékezetes főellenség (aki mellesleg át tud alakulni dögös csajjá is, ha éppen ahhoz van kedve). Scotiáról van szó, a Lands of Lore…..
Még nagy a titkolózás, de napokon belül hivatalosan is bejelentik, hogy a fővárosban is létrehoz a rendőrség egy kerékpáros alakulatot. A biciklisek a Készenléti Rendőrség keretein belül dolgoznak majd. Úgy tudjuk, mintegy ötvenen tartoznak a szerveződő egységhez, a pontos…..
Micsoda, kerek évfordulókban bővelkedő év ez! Pár hónapja ünnepeltük, hogy fél évszázada készült el a Spacewar! (amit az Indexen kikiáltottunk az első videojátéknak, és nagy mellékletet csináltunk hozzá), nemrég a Wolfenstein ünnepelte huszadik születésnapját, most meg az…..
SztupY 2012.06.27 23:55:33
@Isten Nyila: Ja, volt két éve a cikk az Atari-s Halo-ról. ( iddqd.blog.hu/2010/08/03/ilyen_lenne_a_halo_atari_jatekban ) Ha valaki jól utánaolvasott, akkor láthatta, hogy nem flashjátékról van szó (mint ahogy a cikk állította), hanem tényleges Atari játékról. A készítő, akinek nem volt valami túl sok Atari 2600-ás tapasztalata szépen le is írta, hogyan oldotta meg hogy a játék beleférjen a gép korlátaiba, meg hogy hogyan lehetett a gép hibáit kihasználni a fejlesztés előnyére.
SztupY 2012.06.27 23:57:53
@SztupY: Itt egy szép leírás, hogyan lehetett az "Atari Halo"-t összehozni "mai" programozói szemmel: www.atariage.com/forums/topic/166916-halo-for-the-2600-released-at-cge-download-the-game-here/page__p__2062848#entry2062848
Egyértelmű tény, hogy a 2012-es év két legnagyobb androidos készüléke a HTC One X és a Samsung Galaxy S III. Rengeteg kiváló telefon került már vagy kerül hamarosan a boltok polcaira, de ez az a két óriás, amiket nyugodtan tekinthetünk a kategória csúcskészülékeinek. A HTC,…..
SztupY 2012.06.12 21:51:36
@decoati: A közösségi támogatás pontosan attól függ, hogy hány olyan ember veszi meg azt a készüléket, aki fejleszteni akar rá. Illetve hány olyan fejlesztő van, aki megmarad a régi készülékénél (hogy azért mert szereti, vagy azért mert nincs pénze újat venni az mindegy ebből a szempontból). Az viszont biztos, hogy lesznek olyan készülékek, amelyek nagyobb támogatással fognak mindig is rendelkezni, főleg a hardware felépítésük miatt. Sajnos a HTC amiatt, hogy a Qualcomm és az NVidia/Tegra procik mellett tette le a voksát, azzal sokakat megharagított, hisz köztudotan ez a két olyan processorgyártó, akik a lehető legkevesebbet hajlandóak elárulni a termékükről a nagyközönségnek, így a fejlesztőknek is. Jól is látszik, hogy az SGS és a Desire, amelyek anno kvázi fej-fej mellett voltak, most nagyon az SGS előnyét mutatják, még pedig pont azért mert az elérhető anyagok miatt SGS-re már régóta van lényegében stabil ICS (és szerintem várhatóan még legalább 2-3 Android verziót gond nélkül el fog vinni a közösségi fejlesztésnek hála, ha máshogy nem akkor majd miattam ;) ), míg Desire-re még hivatalos 2.3 is csak egy nagyon gyenge próbálkozás van, ténylegesen stabil nem hivatalos ICS, meg lehet soha nem is lesz. Talán az egyetlen kivétel a fenti szabályra a HTC HD2, ami egyéb előnyös tulajdonásgai miatt (pl. 4 oprendszer is fut alatta, és nagyon sok részét a hardware-ének sikerült már megfejteni) várhatóan még sokáig kedvelt célpont lesz.

Hasonlót jósolok amúgy a One X / SGS3-nál is. Mindkettőre lesz kezdetben rengeteg fejlesztés, de míg a One X talán ha megéli a K vagy L betűs sütemény verziót, addig az SGS3-nál én minimum a N vagy az O betűs süteményig hiszem a közösség általi támogatását.

Összegezve én azt hiszem, hogy a csúcskategóriás mobilok közül azok lesznek sokáig támogatva a közösség által, amelyekben Exynos, OMAP vagy iMX processor ketyeg, a Qualcomm és Tegra procisoknál meg addig fog élni a készülék, ameddig a gyártó támogatja, esetleg csak egy picit tovább. Csúcskategóriánál pedig általában kevés versenyző van, és azokra szerintem mindig a fenti képlet szerint lesznek fejlesztők, akik hegesztenek rá.

Középkategóriánál már más a helyzet, tekintve, hogy szinte havonta jönnek ki újabb és újabb hasonszőrű mobilok. Ezeknél többnyire a véletlen, illetve az ismertség dönti el, hogy melyik mennyire, és milyen sokáig lesz a közösség által támogatva, bár itt is többnyire igaz a fent megnevezett állításom.

Tabletekre meg az a jóslatom, hogy az olcsó, de izmos kínai tabletek (A13 vagy a most kijött kétmagos Rockchip) fognak előtérbe kerülni, hacsak nem jön egy gyártó és nem nyomja le saját árait legalább annyira, mint a Kindle Fire.
SztupY 2012.06.12 21:54:03
@odamondó: Főzött ROM-ból szerintem csak azoknak van igazán értelme, ami:
1. kicsit módosít a gyári ROM valamilyen gyártó által poánnak ítélt, de valójában nagyon idegesítő szolgáltatátásán
2. gyártó által már nem támogatott készülékre készült, új Android verziók (pl. ICS SGS-re)

előbbi lényege, hogy a gyártó hülyeségét tompítsa, a másodiknak pedig az, hogy kitolja a készülék életkorát, hogy fussanak rajta az új alkalmazások.
IDDQD Fizikaóra, sokadik osztály 2012.05.30 10:35:10
A CryEngine 3-ból esett be egy fizikai szimulációt bemutató videó, a Rig of Rods című indie-freeware autós játék fejlesztőitől, szóval hipszterek is nyugodt szívvel bevallhatják hogy tetszik nekik. A játékfejlesztés egyik nagy kihívása már jó ideje, hogy a technológia, a…..
SztupY 2012.05.31 12:56:08
SztupY 2012.06.02 11:57:10
@Wertzui: Ha jól látom itt dolgozik: invictus.com/
Lám, lám ... és egyesek azt mondják, hogy Matolcsy Gyuri be van havazva, mert döglődik a gazdaság, sok a tennivaló... hát nem! A jó Gyuri mindenre figyel, még arra is, hogy Schmitt Pál, illetve a volt elnökök juttatásai sarkalatos, vagyis kétharmados törvény legyen. Az egyszerű…..
SztupY 2012.06.01 21:06:05
@No_Fidesz_No_Problem: A helyreigazításról volt a blogketrecben poszt: magyarinfo.blog.hu/2012/05/27/gyozelem_81#more4549465 Tekintve hogy az eredeti MTI hülyeségről is itt számoltak be először ezzel sztem nincs gond.

Az más kérdés, hogy tényleg vannak "fidesz-ellenes" hírek, amik csak hvg-n és/vagy origo-n vannak indexen nincsenek
IDDQD Szereted ha kemény? 2012.05.12 15:14:33
Roppant vicces projektbe futottunk bele a Kickstarteren: a Pwnee Studios nevű New York-i csapat a világ legnehezebb platformjátékát tervezi összehozni, már ha a közösség megtámogatja őket pár zöldhasúval. Aki esetleg nem értene egyet az univerzum ősigazságával, miszerint régen…..
Ki kell vezetni a különadókat, de a helyük egy kibaszott nagy lyuk lesz a költségvetésben (idén 150 milliárd, 2013 400 milliárd), így ahelyett, hogy csökkentenék a kiadásokat, új adókon ötletelnek Matolcsyék. Csodálkozom,hogy a jövedékiadó-emelés még nem került szóba, ezt a…..
Van pár szerencsétlen, akik még ebből a viszonylag pofonegyszerű ügyből is szarul jönnek ki, hiába, ha kézközelben van a szopóálarc, könnyen felugrik az ember fejére ...Societas-performansz, Ferihegyi-repülőtér, tegnap 23:00:A videót már felesleges is megnézni, sikerült majdnem…..
SztupY 2012.04.01 17:06:12
@Horizont: kíváncsi leszek mikor fogja valaki felhozni, hogy biztos csak azért mondott le, mert ő is baliberális, és ezzel akarja bizonyítani igazát, hisz már úgyis csak 3 hónapja volt hátra, stb., stb.
SztupY 2012.04.01 17:29:21
@ketroot: Biztos tőlem lopták a szöveget :) Majd beperelem őket palizálásért
SztupY 2012.04.02 00:39:08
@ketroot: "Kisdoktori cím adományozása ügyében is igaz a futballból jól ismert hasonlat: tizenegyes az, amit a bíró megad"

Természetes, hogy focis hasonlatot kellett hoznia, azt bárki megérti :P
Gyorsan letépte a sebtapaszt a SOTE doktori tanácsa, 16:2-es szavazással Schmitt Pál köztársasági elnök doktori címének visszavonását javasolták.Hogy mit jelent mindez? Semmit. A nálunk "demokratikusabb" országokban ugyanis az ilyen "ügy" el sem jut a doktori tanácsig, mert az…..
SztupY 2012.03.29 14:58:40
@Prof. Dr. P.h.d. Seduxen dr.: inkább Selmeczi Gabriella. Lászlónéről még nem bizonyosodott be, hogy tud több percen keresztül a semmiről felhegesztett teflonarccal beszélni.
SztupY 2012.03.29 15:09:06
@Viktus: "nem értelmeznek egyéb kérdéseket" WTF????? Valaki ezt megmagyarázza mit jelent?

...
...

Á! Már értem. Mikor bekerültek a pártba biztos beléjük ültettek egy kérdés értelmező chipet, amit most szépen beprogramoztak arra, hogy akármilyen kérdést értelmezzenek úgy, hogy "Mit keres Oszkó Péter a Wizzairben?". Úgy néz ki az egyiküké sajnos időnek előtt elromlott...
SztupY 2012.03.29 19:57:42
@Transylvanianmixedgrill: kimaradt egy kérdés:

4. Mikor fogják a SOTÉt beolvasztani a Testnevelési Főiskola *alá*?
A Magyar Köztársaság jelenlegi elnöke 20 évvel ezelőtt csalt és lopott, most, 2012-ben pedig minderről hazudott. És erről az elnök úrnak immáron hivatalos papírja is van.A kormánypártok szerint ezzel a "Schmitt-ügy" lezárult, pedig dehogy zárult, még csak most kezdődik.Lassan…..
SztupY 2012.03.28 23:43:01
Meglett Fluck Ákos különvéleménye:

index.hu/belfold/2012/03/28/szoveg-azonos_forditasrol_ir_a_schmitt-bizottsag_egyik_tagja/

A NER ellenére le meri írni, hogy a dolgozat valószínűleg nem felel meg a doktori követelményeinek!
  Schmitt Pál egyszerre túl kevés és túl sok köztársasági elnöknek – ezzel a nagyon pontos érveléssel igazolta Kövér László, miért ellenezte olyan makacsul a volt MOB-elnök államfővé választását 2010-ben. Az idő őt igazolta: Schmitt köztársasági…..
SztupY 2012.03.28 21:20:42
@Viktus: Nem. A legalja a folytatás:

"Örülok, hogy magyarországon működik a Demokrácia örülök, hogy nincs kettős mérce örülök, hogy az Elnökre is ugyanúgy vonatkoznak a szabályok, mint bármely más magyar állampolgárra"
Van ez a botrány, ugye (már ha ezt annak lehet nevezni), hogy a Mass Effect 3 befejezése sok rajongónak csalódást okozott. Nagy igény mutatkozott ennek kibeszélésére, ezért nyitok egy külön posztot, hogy ne más posztok alatt gyűljön a sok offtopic hozzászólás, ami esetleg még…..
SztupY 2012.03.18 23:06:22
@Stöki: Mint pl. a Fallout 3-ban? (mondjuk nem csoda hogy az a játék fel sem ért az előzményekkel, meg az NV-vel. Legalábbis szerintem)
SztupY 2012.03.19 17:51:21
Szerintem a relék felrobbantása a legkisebb problémáa az egész endinggel, mégis sokan ezen problémáznak a legtöbbet. Érveim:

1. FTL-el nem csak a naprendszer marad meg az ittmaradtaknak, hanem a közeli csillagok is elérhető távolságban maradtak (azért mert a Local clusterben csak a Sol volt megjelölve attól még csak van a környéken pár élhető csillag). Valószínúleg simán le tudnak telepedni a környéken az itt ragadtak. (Quarian/Turian kicsit problémás a diétájuk miatt, de ha vannak live shipek, akkor még túl is élhetik)

2. Azt se felejtsük el, hogy a Crucible miatt a legtöbb nagyfejes is itt van a környéken, és ha 12 fennmaradt Prothean tudósnak sikerült valami mini mass relayt összehoznia (Conduit), akkor azoknak akik most itt maradtak valószínűleg szintén össze fog jönni valami hasonló. A Control endingnél amúgy memgarad a Citadel, ha meg Shepard nem megy el, akkor azt is tudják vizsgálni.

3. Ha jól tudom, a relék felrobbantása nem jelenti azt, hogy a quantum-mechanika alapú kommunikáció is megsemmisül, hisz azok tudtommal fügetlenek a relétól. Az igaz mondjuk, hogy nincs belőlük túl sok, de valószínűleg a föld környékén van egy, meg a nagyobb bolygókon szintén van, így a kommunikáció, még ha nehézkesen is, de meg tud maradni.

4. A relék felrobbantása amúgy is szükséges rossz, hisz valahogy el kell juttatni a Crucible jelét az egész galaxisra. Ha a Crucible csak lokálba működne, akker az összes ending egy függetlenség napja féle, "találtunk szuperfegyvert, szépen sorba haladva kinyírunk vele mindenkit" maradna, ami szerintem még gázabb, mint a mostani vége.

Ami véleményem szerint igazi probléma a végső pár perccel az az alábbi három:
1. Normandy és Joker. Ez a legWTF-ebb az egészben. Az összes hibáját el tudnám feledni a végjátéknak, ha nem keverték volna bele a Normandy menekülését.
2. Nincs semmi, "mi történt az egész után" rész. Nem hiszem el, hogy nem tudtak volna példát venni a Fallouttól, ott szépen meg lett ez oldva, igaz nincs hozzá nagyszabású mozi (lehet emiatt lett elkaszálva ez a lehetőség?)
3. A nagypapa meg a gyerek beszéde a végén teljesen olyanná teszi az egészet mintha az ME univerzum csak egy mese lenne, réges régen egy messzi-messzi galaxisban...
SztupY 2012.03.22 17:16:18
@AlexWolf: Anderson mindig mneghal, csak van, hogy előte még dumál egy kicsit és van, hogy fejbe van lőve.
(Disclaimer: Bár a poszt nem spoileres, a hivatkozott linkek azok lehetnek.)Bár az elmúlt napok kommentjeiben már előjött a Mass Effect 3-ügy, azért foglaljuk csak össze a balhét, mert vannak új fejlemények is. Tehát megjelent két remek sci-fi szerepjáték után egy harmadik, a…..
SztupY 2012.03.19 19:37:27
@Pretoryan: Azért ezeket az "utolsó öt perc tönkretette az egész trilógiát" kommenteket nem tudom megérteni. Szerintem az utolsó pár perc az utolsó pár percet tette csak tönkre, attól még a maradék továbbra is jó marad.

Az amúgy megvan mindenkinek, hogy az utolsó ME könyvet is ekézték a rajongók, amire az a közlemény született, hogy "a második kiadásra átgondolunk pár dolgot"?
SztupY 2012.03.19 19:52:50
@Pretoryan: Értem én, hogy kiakasztó, de ezért nem kell szidni az előzményeket, azok értékét szerintem egyáltalán nem csökkentette az utolsó pár perc. Ez kicsit ilyen "az egész SW univerzum szar, mert az első részben van jar-jar" jellegű. (bár az igaz, hogy azok akik 1-6 sorban látták, azok nem értik az első rész után, hogy a 4-6 részek miért lettek kult filmek)

Amúgy vicces lenne egy olyan kísérlet, hogy megtudni melyik kiakasztóbb: az ME3 mostani vége, vagy az, ha a vége előtt kidobott volna a DOS ablakba, hogy "Ellenfelek kinyírva, jók megmentve, nyertél" (mint annál a dosos játéknál ahol kimaradt az ending a floppyról. Nem emlékszek a nevére sajna)
SztupY 2012.03.19 21:16:50
@Rihárdó: Hát inkább, mint a "játsz újra és vegyél DLC-t felirat"...