Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kalória

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kérlek, magyarázza el nekem valaki végre egyszer, érthetően, rendesen, hogy mik azok a mémek. Nekifutásra már többeknek megvolt. Én azonban - bár nem vagyok szőke, de a körmeim hosszúak, és nőnek születtem, szóval - nem értem. Még mindig nem. Mi az a mém? (Mémek)…..
Kalória 2009.08.12 21:04:18
@fenguru:
ezt nem nagyon ertem, mit ertesz valosag elkendozese alatt? remelem, nem csak azt, amit a kezeddel meg tudsz fogni...
Kalória 2009.08.12 21:20:15
@mldrv:
ugy tunik, nem is annyira maga a nyelv, hanem az emberi tudat lenyeg. dolgokrol es informaciokrol beszelunk, ezek nem nyelvhez kotottek. persze vannak olyanok is, amik igen, de ez egy szukebb kor lenne.
Hozhatok egy csésze kávét, teát vagy ásványvizet? - a kérdés szinte minden komolyabb tárgyalás előtt elhangzik. Hogyan illik elfogadni? Miért kínálnak meg bennünket egyáltalán? Mi a protokoll a kávézás során? Néhány alapvető gondolat fekete vérünkről, s a…..
Magyarországon a legtöbb településen van vezetékes víz, és ez a víz iható.  A hegységekben keményebb, tehát finomabb a víz, a síkságokon kevesebb ásványi anyagot tartalmaz, ezért nem olyan finom, viszont szebben lehet mosni vele. Ám a birka nép nem szereti a saját…..
Trópusi meleg van és ilyenkor jó dolog a szieszta. Főleg azoknak, akik megtehetik, mint jómagam. Tegnap épp aludtam volna délután, mint minden tisztességes macska teszi a déli hőségben. Odabújtam a gyerek mellé, és már-már sikerült is elszenderülni, amikor megcsördült a telefon.…..
A Pew Internet Research 12 kérdésből álló tudományos kvízt publikált, mellyel megtudhatjuk, okosabbak vagyunk-e egy átlag amerikainál.   Demográfiai lebontása a válaszadóknak a július 14-i állás szerint: Nos, okosabbak vagyunk-e?..
Mandiner blog Vízivó 2009.07.15 18:31:00
  Amikor gyerekkoromban egy-egy kiadósabb grundfoci után kölyökkutyákat megszégyenítő módon lefetyeltem a vizet az otthoni csapról, még nem sejtettem, hogy a a H₂O-t meg a hozzá tartozó elemeket műanyag palackba is lehet zárni. És láss csodát: valamikor a kilencvenes évek…..
A tavalyi év egyik legsikeresebb bollywoodi filmje volt a Bachna Ae Haseeno, ez a habkönnyű romantikus vígjáték. Nálunk a tömegek fejében meglehetősen sztereotip kép él ezekről a darabokról, holott az ezredforduló tájékán döbbenetes (minőségi) változások indultak be…..
Elismerem, szinte lehetetlen feladat olyan reklámot készíteni az alábbi termékhez, aminek nincs semmiféle pornográf és mocskos felhangja, de az biztos, hogy a gyártócég nem is különösebben erőltette meg magát, hogy elkerülje a nem kívánatos képzettársításokat. Nem tudom, hogy…..
makarenkoi pofon - Ez a kifejezés is gyönyörű példája annak, hogyan távolodhat el egy kifejezés az eredeti értelmétől. A "makarenkoi pofon" régi, végig-és kibeszélhetetlen vita egy hivatkozási állomáspontja. CSAKHOGY Makarenko nem egy pofont adott. A nálánál…..
Igazán straighforward, könnyen dekódolható üzenettel célozták meg a fiatalokat az illetékesek ebben a kampányban, amellyel a vidéki turizmust szeretnék fellendíteni. A vidék szépségeinek unalmas ecsetelése helyett egy keményebb üzenettel próbálták eltalálni a célközönséget,…..
Kalória 2009.06.09 05:27:59
Na helló, szia, szevasz, van nálatok terasz? Csángó brékesek, szevasztok! Otthon szülő anyukák, szevasztok! Józsi korábban kellően kivesézte a családcentrikus nők témakörét, akiket úgy említ a szakirodalom gyakran, hogy szivolák. Ők azért hagyják a klasszikus női szerepet…..
Autózás a városban Olyan, mint a moziban Forog a film, nem unatkozunk... (Korda György - Autózás a városban) Ma olyat kaptok, hogy nyulat fogtok. Szióka fantázianevű kedves olvasónk ugyanis összeállított számunkra egy kiskáténak is beillő fogalmazást a négykerekűek…..
A háromkerekű motor hosszú ideje a legnagyobb példányszámban eladott jármű Magyarországon, csak nem veszik elég komolyan. Rádaásul mindneki azt hiszi, hogy kínai tömegcikk, pedig hazai termék, és már azt is megérte, hogy a magyar valóságra tett mélylélektani hatása miatt…..
Hm, hm... Egyszerűen nem értem Bús Balázs döntésének okait. Politikai tőkének azért ez elég kevés, ráadásul az új parkolási rendet az ellenzéki kerületek is támogatják. Emlékeztetőül itt az Indexes összefoglaló, de a lényeg az, hogy június 1-től "átlagosan 27…..
A Versenytanács pár tízmilliós bírságairól olvasva az lehet a Közepesen Tájékozott Ügyfél benyomása, hogy a nem létező árucikkek akciós csaliként való felhasználása a hipermarketek specialitása. Pedig egyáltalán nincs így, amint az Kata sztorijából is kiderül. Tudja ezt a…..
w A bosszú népe 2009.04.07 06:05:00
Orbán Viktor állítólag nagyon ijesztően tudja azt mondani, hogy „elszámoltatás”. Ezt szocialista politikusoktól tudom; mástól még nemigen hallottam erről a veszélyről. Bizonyára azért, mert ez a veszély kifejezetten őket fenyegeti. Az elszámoltatás zsákmányállata…..
Juliska hitte erősen, hogy Isten tudja, miért méri rá ezt a sok bajt. És bármi történt is, azt mondogatta, Isten megsegíti. Mert Isten nem hagyja el azt, aki őbenne bízik.Juliska mindig az egész családja helyett dolgozott. Ha kellett nap, mint nap két háznál is takarított, este…..
Kalória 2009.02.07 23:49:07
@pucros: nem az idosebb generaciok igenye. megint divik.
B-oldal Az utcazenész 2009.02.06 07:13:00
Pár hete feltűnt a neten egy érdekes videó, melyen "a világ utcazenészei" Ben E. King "Stand by me" című dalát adják elő. Az alábbi videó egy részlet a "Playing For Change: Peace Through Music" című dokumentumfilmből.* Az ötlet zseniális. A…..
Kalória 2009.02.06 13:42:56
nem igazan ertem, miert emlegetik Manu Chaot utcazenesz temaban. en.wikipedia.org/wiki/Manu_Chao
valahogy nekem ez nem jon ossze.
amugy a zenejet a negyeves gyerekem is imadja, kellemes.