Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Biederman

14 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi a különbség az előző cikkben számított és a Hinkley Point-nál megállapított ár közt? Kis háttér: Az EDF és az angol kormány megállapodott tavaly októberben, hogy a Somersetben található Hinkley Point C telephelyen tervezett két EPR típusú blokknak a kormány 89,5 GBP/MWh…..
Biederman 2014.02.07 14:06:34
@EXO: "Viszont ha ezek szerint a palagáz beindul, akkor ez a mostani paksi bővítés egy púp lesz a hátunkon." ez az állítás csak akkor igaz, ha a globális klímaváltozást figyelmen kívül hagyjuk
Biederman 2014.02.10 09:19:24
@EXO: Szerintem azzal, hogy a hitelt az állam veszi fel és éppen ezért jobb feltételekkel nincs probléma (azzal a feltétellel, ha a költségeket utána áthárítja, vagy legalább megpróbálja áthárítani az új erőműre). Sőt a jelenlegi konstrukciónak szerintem így lehetett volna reális versenytársa is. Pl: államkincstár megoldja a finanszírozását egy tenderen lényegesen olcsóbbnak bizonyuló pl. keletázsiai (japán, koreai) erőműtípus építésének.

Lázár fenti mondata viszont tényleg egy baromság. (Úgy általában hanyagolom az egymondatos politikai kommunikáció teljesen komolyan vételét. Jöjjenek ki egy a döntést alátámasztó részletes tanulmánnyal azzal már lehet érdemben foglalkozni.)
Gazdasági nézőpontból is többféleképpen lehet megközelíteni egy atomerőmű beruházás szükségességét vagy szükségtelenségét. Ebből az egyik lehetőség a beruházás megtérülésének vizsgálata. Azaz egyáltalán megtérül-e a befektetőnek és a lehetséges alternatívákhoz…..
A sikersztorik mindig egy nagy álommal kezdődnek és ebben a mi kis hazánkban sincsen hiány. A miniszterelnöknek van ugyanis egy nagy víziója, amivel nem lehet nem egyet érteni: szeretné a középosztályt megerősíteni. Egy nagy, tehetős, sokat dolgozó, még többet adózó és…..
Biederman 2013.06.26 14:58:53
Érdekes módon kb. egyszerre találtam rá erre és a kiszámoló blogra. Van nekik egy bejegyzésük "Honnan lehet felismerni egy milliomost?" címmel ( kiszamolo.hu/honnan-lehet-felismerni-egy-milliomost/) ami alapján - azzal egyetértve - szerintem egy sima multis hangya is képes megugrani az akadályt és bekerülni a középosztályba.
Nálunk és álláskeresési tapasztalatom alapján sok helyen máshol is egy még nem szenior is el tudja érni a bruttó 600 EFt/hó alapbért ami főleg két fővel számolva már elég kell hogy legyen a fenti célhoz.
Az alábbi cikk a legfrissebb Élet és Tudományban jelent meg (kiemelésekért köszönet Hadnagy Lajosnak): ATOMKATASZTRÓFA 1986. április 26-án az ukrajnai Csernobil atomerőművében bekövetkezett az emberiség addigi legnagyobb nukleáris balesete. Az erőmű 4-es reaktorblokkját…..
Ez a poszt ennek a részletes, folyamatosan bővülő posztnak a korábbi frissítései. Update 110324 2250CET: Tepco: az 1., 2. és 3. blokk reaktorába továrra is (bórsavas) tengervizet kell szivattyúzni. A 2., 3. és 4. blokk pihentető medencéjébe szintén kívülről pótolják a…..
Nem arról van szó, hogy rossz az irány, hanem arról, hogy fél órával egy törvény elfogadása előtt még azt sem lehet tudni, hogy mi az irány. Így nem lehet kormányozni. (Fotó: Index.hu) Tegnap szokatlan dolog történt: Bencsik János államtitkár a Facebookon nyíltan bírálta…..
Biederman 2011.01.31 08:54:17
@second: persze mindig az a kérdést mihez képest, kapcsoltan a hő közel 80%-át használod, ez jó a sima villanytermeléshez képest, de még mindig szar egy mezei kazán 90% körüli értékéhez képest (tényleg zöld?)
Hiába friss épület fővárosunk kitüntetett kultúrpalotája, szinte negyedévente felújításra szorul... Legutóbb a keleti homlokzathoz vezető víz-lépcsőt építették újjá, most pedig a főbejárat feletti díszerkélyt renoválják és a Ludwig Múzeum megközelíthetőségére…..
Az ausztrál zöldek olyanok, mint a dinnye: kívül zöldek, belül vörösök – írta George Pell bíboros, Sydney érseke a közelgő, augusztus 21-i ausztrál választások alkalmából megjelent cikkében, amelyben arra figyelmeztetett: a zöld etikát arra találták ki, hogy…..
Hát eddig tartott. Sokan, bár más szempontból esetleg nem kedveltük a Fideszt, bizakodva tekintettünk annak viszonylag markáns (legalábbis a Gyurcsány-Bajnai kormánynál markánsabb) zöld ígéreteinek megvalósulása felé. Zöld Bank, Zöld Széchenyi terv, panelprogram felgyorsítása,…..
Biederman 2010.06.30 11:26:40
@Member: hozzászólás nagy részével egyetértek.
ezen viszont elgondolkodtam: "Vízerőmű van elég" milyen szempontból?
Bencsik János az új energiaügyi (és otthonteremtési) államtitkár: Az eredeti szakmája szerint hitoktató és szociológus Bencsik 1990 óta Tatabánya polgármestere. Az elmúlt években energetikai ügyekben hívta fel magára a figyelmet. (forrás)   Hitoktató szociológus…..
Gondolatok a magyar geotermikus kincsről Volt egy cikk nemrég a Piac és profitban A magyar geotermikus kincs két atomerőművel ér fel címmel. A cikk hatására FINE-s levelezőlistán és magánban is volt pár reakció. A témát legjobban összefoglaló Szerbin Pável levelét be is…..
Biederman 2010.05.22 19:32:13
@Amanitin3: cikkben benne van, hogy: "2003-ig az egész világon összesen 2800 MWe geotermikus energiakapacitás épült ki."
tudsz esetleg peldat mondani arra, hogy hol csinaltak ezt igy?
Szinte elképzelem az MSZP marketingeseit, akik a hosszú értekezleten egyszercsak a homlokukra csapnak, és a biztos sikertől előre elszoruló hangon felvonyítanak: igeeeen, megvan! Legyen valami ingyenes! Erre harapni fog a nép, meglátjátok! Macchiavelli kispályás labdaszedő volt…..
  Jó ideje agyaltam pár témán, hogy a választási agyfasz lecsengése után kicsit megtörjem a monoton közéleti posztokat, viszont a Heti Válasz két héttel ezelőtti cikke aktualitást adott az egyik tervezett fotósorozatomnak. Továbbá egy másik friss esemény kapcsán lenne…..
Biederman 2010.04.06 11:44:46
@Őrnagy Őrnagy: "az tenne be a medereben történő iszaplerakódásnak"
annak szerintem mindenfele gat betenne

Dunaval ha jol ertem ez az egyik baj, tolunk eszakra megepultek a gatak. E miatt, ha nem teszunk semmit (nem epitjuk meg a sajatjainkat) a Duna akkor se marad olyan mint pl 20 vagy 40 eve, pedig a megorzes lenne a tetlenseg celja.
  Ma a falvak és rosszabb helyzetű kisvárosok fiatalsága leginkább elvándorol. Nincs munka, nincs szórakozási és sportolási lehetőség, hiányos az infrastruktúra. Gyermeket nevelni sem olyan rózsás normális minőségű bölcsőde, óvoda és iskola hiányában. Mit kéne tenni,…..
Foglalkoztam politikai pártokkal, civil szervezetekkel. Jöjjenek az egyházak. XVI. Benedek pápa üzenete a béke világnapjára, kicsit érinti az energetikát is: Alapgondolat:   Egyfelől az emberek egymás iránti kegyetlensége miatt a békét és a valódi,…..
  A ma megjelent Heti Válasz részletesen foglalkozik anonym-us barátunk februári levelével. Királyság. Végre. Talán így felrepedhet a hallgatás fala. Annál is inkább, mert Bódis András, a Válasz oknyomozó újságírója talált egy másik levelet is, amely 2009. március 4-én…..
Biederman 2009.06.15 15:26:18
apropo leveltar:

ezt ismeritek?

www.digitarchiv.hu/

MDP jegyzőkönyvek MSZMP jegyzőkönyvek Minisztertanácsi jegyzőkönyvek Miniszterelnökség iratai (K 26) – Segédkönyvek Külügyminisztérium Levéltári közlemények Legfelőbb Bíróság
Az iráni atomtudósok hosszú fekete köpenyben dolgoznak. Különböző színű a turbánjuk, beosztásuknak megfelelően. Ugyanakkor mindegyik szakállas, vastag, keretes szemüveget hord és nagy, szuvas lapátfogaik vannak. A falon, mögöttük, a Legfelsőbb Vezető hatalmas képe. Zölden…..
Magyarországról négy párt jutott be az Európai Parlamentbe. Kigyűjtöttem a négyes EP választásokra készült programjainak/reklámanyagának az energiapolitikára vonatkozó részeit:    Fidesz: Igen, Magyarország többre képes! - A Fidesz európai választási…..
Meg nem épült metrókban jók vagyunk, de a földalatti megvalósulatlan tervei mégis máshogy csengenek, mint a mai bénázás. Olyan tervek ezek, amelyek ilyen-olyan okokból nem valósulhattak meg, pedig többségük elég jól rajtolt. De, ami fontos és érezető mindegyiken: egy olyan…..
Biederman 2009.05.07 09:27:56
@goumba: nem is kene a duna alatt mennie, eleg lenne egy "gyaloghidat" epiteni amiben a foldalatti megy, felette pedig gyalogosok es kerekparosok
  "Izraelben nem adnak már építési engedélyt napkollektor nélkül. A panelprogramban miért nem gondoltak az alternatív energiaforrásokra?" - idéztük ősszel Eva M. Amichay gondolatát a Fidelitas-konferenciáról.* Ennek jogos ellenvetése lehet ugyan, hogy nálunk azért…..
Biederman 2009.04.23 15:16:15
Ezt a passziv panelt ismeritek?

www.egt.bme.hu/!solanova/solanova_mintaprj.htm

itt mondjuk nem a teton hanem a foldszint es az elso kozt van a kollektor.
Belsőség Minek ide mopedautó? 2009.04.22 02:37:57
  Békén kellene hagyni a mopedautósokat, hátha maguktól belátják: autózni autóval kell, mopedezni meg mopeddel. Megmondjam miért? Mert a mopedet ki lehet kerülni, ezt meg nem.  Vélemények az azonos című írásunkról...
Az Észak-Svédországban épülő parkban egy 10x50 km területen 1100 darab szélmalom felállítását tervezik, megalkotva ezzel Európa legnagyobb szélerőművét. A norrbotteni területi hatóságok már kiadták az építési engedélyt. A tervek szerint tíz éven belül befejeződhet az 5…..
Biederman 2009.04.21 10:44:17
Ize:

index.hu/gazdasag/blog/2009/02/05/megis_lesz_uj_atomeromu_svedorszagban/

en inkabb ugy fogalmaznek, hogy:

Szóval a svédek se _GAZBA_ fektetnek
w A bosszú népe 2009.04.07 06:05:00
Orbán Viktor állítólag nagyon ijesztően tudja azt mondani, hogy „elszámoltatás”. Ezt szocialista politikusoktól tudom; mástól még nemigen hallottam erről a veszélyről. Bizonyára azért, mert ez a veszély kifejezetten őket fenyegeti. Az elszámoltatás zsákmányállata…..
  Na tessék. Bemutattuk az összes futurisztikusabbnál futurisztikusabb budapesti autóalagút-tervet - de ez persze nem volt köztük. A budai Skála helyén épülő Alleeról egymás után szállingóznak a hírek, de a legutóbbi Világgazdaságos cikkben tűnt csak föl, hogy itt komoly…..
 Hétfőn a parlamentben a mezei képviselő státusz felé menetelő Gyurcsány Ferenc ellenzékellenes kirohanása elfedett néhány fontos dolgot. A honatyák szavaztak például a paksi atomerőmű bővítését támogató határozatról: nagyjából konszenzus alakult ki, 330-an voksoltak…..
Biederman 2009.04.01 09:41:15
@svenJazz: Geotermikus eromuvet most is barki epithet, nem kell hozza a parlament elvi hozzajarulasa, atomot csak parlamenti hozzajarulassal epithetsz.
Biederman 2009.04.01 14:49:17
@svenJazz: valaki megcsinalna en lennek a legboldogabb.

mi most a jelenlegi helyzet:

barki belevaghat (geotermikusba), nincs semmi kulonleges akadaj, szerezhet ra tamogatast, az armamot pedig tamogatott aron veszik at es raadasul garantaltan atveszik (szoval valami gazdasagi es geologiai oka biztos van annak, hogy nem indul ilyen beruhazas minden masodik faluban)

"fenntartható, mert a föld belseje mindig ontani fogja a hőt"
miert is?

"nem baszogat a greenpeace"
fursz 500 ilyen lyukat akkor meg az eocen programnal is jobban odabaszol a haza foldalatti vizeknek...

egyebkent a legtobb megallapitas all, mondom csak a gazdasagi es geologiai resszel van problema