Regisztráció Blogot indítok
Adatok
a tiéd!

1 bejegyzést írt és 76 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Naiv ügyfél radikálisan alacsonyabb roamingárakat kapott a Vodafone-tól smsben, mint amit a honlapjukon írtak. Ennél kellemetlenebb, hogy 2012-ben rendületlenül nyomják a hóközi befizetés bohózatot, azaz naiv ügyfélnek Afrikából kellett volna befáradnia a nyaralás addigi…..
A kormány ősztől minden egyes téglát megadóztat. Az Ytong kedvezményt élvez. Retteghetnek a téglaépítésű házak és lakások tulajdonosai. A kormány ugyanis ősztől várhatóan bevezeti az ingatlanokat sújtó újabb adót, a téglaadót. Az ingatlantulajdonosoknak téglánként 2…..
Szerda este tíz tájban szusszantam egy nagyot, végre elkészült egy oknyomozó dokumentumfilm az m1-nek arról, amit eddig is tudtunk, létezik egy kockás füzet, amiért vagy tíz éve nem adott egymillió forintot a Nemzeti Sport Karesznak. A Becsengetünk és elfutunk dokumentumfilm-sorozat…..
  Többen is jeleztétek, hogy az új Budapest-logó hány más emblémára hajaz. Szerintem nem olyan tragikusak ezek a párhuzamok, hiszen a B betű és a szív párhuzama adja magát - sok embernek eszébe juthat. (Itt egy nagy merítés a hg.hu cikkében, meg egy szappanoperás…..
Subba Like a bus 2012.02.17 13:52:00
Elhajította a busz orrával a beszólós biciklist ...
a tiéd! 2012.02.17 14:54:38
@Űrszatyor: Di bus can cross it.
Nívó Van élet a Malév után? 2012.02.07 08:47:00
Ha valaki arra vár, hogy én is elsiratom a Malévot, az rossz posztot olvas. Szerintem a Malév bedőlésével olyan távlatok nyílnak meg, melyekről eddig nem is álmodtunk! Ez nem egy klasszikus bejegyzés lesz, inkább gondolatok, melyeket a pénteken becsődölt cég köt össze. ...Kezdjük…..
a tiéd! 2012.02.07 17:24:02
Érdekes, hogy pont egy Nívó nevű blog ecseteli, hogy mennyire jó a Ryanair. Budapestnek és Magyarországnak nincs másik mérvadó reptere, ide járnak olyan légitársaságok, mint a Lufthansa, Air France, KLM, vagy akár a Qatar. És idejön egy szaros ír cég és pattog, hogy neki ingyé kellenek a szolgáltatások, különben mindenki kapja be.

A Ryanair húzzon el Sármellék-alsóra, pontosan oda való, nem pedig a főváros központjától mindössze 16 kilométerre fekvő nemzetközi repülőtérre.

És egy pár gondolat még azoknak, akik tárt karokkal várják: tegyük fel, megkapja, amit akar, a reptér elengedi a díjakat. Beállít 31 járatot. Lenyomja az árakat, mivel ők egy garast sem fizetnek olyan dolgokért, amiért pl. a normális légitársaságok igen. Éppen ezért a többi légitársaság nem fogja bírni a versenyt, kidől, bezár, megszűntet. Itt marad a másodrangú repterekre specializálódott ír fapados. Vagy mégsem. A Ryanairnek ugyanis egy különleges ismertető jegye, hogy bármikor bárhonnan egyik napról a másikra kivonul, ha úgy tartja kedve. És nem marad itt lófasz se. Emellett pedig, ha számokban hozná az évi 2 millió utast, abból a reptérnek szinte semmi haszna nem lenne, ott lenne, ahol a Malév kiesése után.

A Ryanair pedig lefölözi a piacot, egy árva fillérrel sem fog itt beruházni, munkahelyeket teremteni. A repülést pedig megnyitja a "hitelből fizetem a hitel hitelének az uzsorahitelét, susogós melegítős, szendvicset a fedélzeten szalvétából kicsomagolós" utazóközönségnek, aki ordibál, mert a hozzávaló tescos narancslevet a biztonsági szabályok miatt kidobatják vele és felháborodik, hogy a 3000 forintos jegy mellé nem kap ingyen kávét és Blikket a reptéren. Milyen Nívós is lenne.
a tiéd! 2012.02.07 17:27:47
@morbiczer: ott a lényeg.
Deutsch Tamás Twitteren követett el helyesírási hibákat, hogy kifejezze szolidaritását Schmitt Pállal, mivel maga sem könnyen államvizsgázott le.Orbán Viktor pedig kijelentette, hogy Simor András is jogosítvány nélkül vezeti a jegybankot, mégsincs belőle botrány.A Nők Lapja…..
Orbán Viktor Brüsszelben elhangzott szavai után kedvet kapott egy túraruhamárka és reklámarcnak kérték fel a miniszterelnököt, aki örömmel vállalta a fotózást."Nem napsütésben kell végrehajtanunk az előző időszak hibáinak kijavítását, hanem kell esernyő, és úgy…..
a tiéd! 2011.12.12 11:39:35
@Lendvai Ildi néni: zseniális vagy :)
Sikerült megszereznünk a kormányzat terveit az új nemzeti légitársaságot illetően, amit most büszkén osztunk meg veletek. Az új gépek festésénél a nemzeti jellegnek megfelelően a piros-fehér-zöld színek dominálnak majd, illetve a cég jelképe is a magasban szárnyaló…..
a tiéd! 2011.12.06 19:27:04
@petergriffin: ... mondta ezt a Peter Griffin nevét viselő büszke magyar.

Az igazi probléma az, hogy van ez az egyébként tényleg baromi színvonalas blog és sikerült egy átlagosnál valóban gyengébb színvonalú írást közzétenni, ami kikerült az indexre, így azok számára, akiknek csak politikai síkon mozog az agyféltekéjük, igazi vörös posztó a poszt. :)

@zsüber: tökéletesen egyetértek, ennek ellenére szívesen fogom olvasni ezt a blogot a jövőben is, csak kerüljön már le az index címlapról, hogy a trollok takarodjanak el innen.

Szóval hajrá, kevesebb szatírát, több aviatikát! :)

Mellesleg a süllyedés nélküli leszállás ötletnél azért kuncogtam. :)
Officespotting Vodafone 2011.09.13 08:00:00
Bérlő: Vodafone Bérlő profilja: Telekommunikáció Irodaház: Millennium City Center Kiadó irodák Munkaállomások száma: 1221 munkaállomás…..
a tiéd! 2011.09.13 17:17:54
@fotex6: ilyen magasfokú lojalitással rendelkező kolléga minden munkáltató álma. :) csak így tovább
Subba Heves 2011.06.17 22:26:00
A SkyCourt megnyitása után lángosos, hekkes és egy talponálló is várja majd az ide érkező utasokat. Itt nyílik a világ első duty free turkálója is. „Fontos volt számunkra, hogy a hazai szolgáltatások már a reptéren is elérhetők legyenek. Sajnos a Zóna Taxi távoztával…..
a tiéd! 2011.03.21 18:49:54
@igazságos: Biztosíthatlak, hogy nem. Baromi jó lett. :)
a tiéd! 2011.03.21 18:52:39
@Scala: upsz, az előzőt neked szántam. :)
Poroszos fegyelemmel rotálták a látogatókat a hétvégén szórakoztató programokkal bemutatkozó Skycourt-terminálon. Naiv család kilátogatott Ferihegyre, ahol félóra sorbanállás után egész 45 percet sikerült bent tartózkodniuk, mire bemondták, hogy húzzanak haza, jön a…..
a tiéd! 2011.03.21 18:16:28
@tryclops: Mivel a nyílt hétvége alatt az épület még a folyamatosan üzemelő 2A és 2B termináloktól elszeparálva fogadta a tömeget, így pl. arra nem lehetett volna menekülni, ezért gondolom kevesebb embert engedtek be a tényleges kapacitásnál.
Aki rendszeresen olvassa a blogot, tudja, hogy nem vagyok elfogult a Ferihegyi repülőtérrel, ha valami jót látok, ugyanolyan szívesen megírom, mint amikor valami bosszant. Következzen most egy olyan poszt, amit kimondottan lelkesen írtam. Előzmények: az elmúlt hónapokban többször is…..
a tiéd! 2010.12.06 14:33:53
Jó a poszt!

@sambalabammbumbumm: zajvédelmi program tekintetében kicsit rosszak az infóid.
1. Ez egy valóban önkéntes zajszigetelési program, ugyanis továbbra sincs hatályos magyar jogszabály, ami erre kötelezné a reptér üzemeltetőt.
2. A zajszigetelés nem egy db. ablakcseréből áll. Az ingatlanokon a hálószobá(k) ablaka valóban kap egy jó hang- és hőszigetelő nyílászárót, valamint, hogy főleg nyáron, hogy az ablak nyitogatása nélkül friss legyen a levegő, egy passzív szellőztető rendszert is beszerelnek. A hálóhelyiségek száma ingatlanonként eltérő, így átlagban 3-400 ezer forintra jön ki egy-egy beruházás.
A tegnapi napon lehetőségem nyílt bepillantani a Skycourt kulisszái mögé: Stephan Schattney, Budapest Airport fejlesztési-igazgató, Hardy Mihály Budapest Airport kommunikációs igazgató és Tima Zoltán építész vezetésével. Ferihegy modernizációs beruházásának…..
a tiéd! 2010.12.04 23:43:26
@Ted Striker: nyilván te is a reptéren dolgozol, vagy csak dolgoztál (akkor innen ered az indulat). ha meg ott dolgozol, akkor sokat elárul az avatar képed.
a tiéd! 2010.12.05 08:58:10
@frontember876: a gond az az, hogy neked alapvetően nem is Feriheggyel van bajod, hanem Magyarországgal. Bármilyen témában is született volna poszt, te Magyarországon, vagy általában az itteni dolgokon szégyenkeznél meg szánalmasoznál. Akkor mit is keresel te még itt?

@Kot Marlboro: A check inből csak néhány darabbal lesz több, de mint korábban is mondtam, a két épületszárnyban most már nem a check in területnél lesz a schengen/nem schengen elválasztás, hanem az ub ellenőrzés után. Így a chenk in részen megosztható lesz a kapacitás, mert ugye nem egyszerre van csúcsidő a két jelenlegi terminálban. Ezért nem lesz nagy zsúfoltság.
Úgy látom, hogy neked érdemes elmondani, hogy az általatok egekig magasztalt, Ferihegyet csak ennek türkében látó naaagy nyugat-európai reptereken a repülőtér bevételeinek csupán 1/3 részét teszik ki az úgynevezett aviation, azaz a légiközlekedésből származó bevételek (ilyen a légitársaságok által fizetett leszállási, parkolási, stb. díj). A többi 2/3 rész viszont - ha tetszik, ha nem - non aviation, azaz nem a légiközlekedésből származó, kereskedelmi/ingatlan/parkolás/stb. bevétel. Ezért épülnek "plázák" a repülőterek mellé és ezért tudják alacsonyan tartani a reptéri díjakat. A helyzet az, hogy a jelenlegi fejlesztéssel Ferihegyen még mindig csak nagyjából 35% lesz a non-aviation bevétel. Ezzel a fejlesztéssel nem a jelenlegi üzemeltető késett el, hanem a magyar állam. A mostani üzemeltető próbálja behozni azt a lemaradást, ami az állam anno nem rakott bele. Ez pedig igen is komoly dolog, nem azt kell nézni, hogy mi miért szar, hanem hogy végre egy lépéssel közeledünk Európa felé. Nyilván van még mit tenni, de az kicsit több és kicsit bonyolultabb annál, mint leállni kommentelgetni a frontember módjára, hogy mi miért szar. Pocskondiázásból még semmi nem fejlődött.
Még egy infó, ami remélem megnyugtat: azt is tudni kell, hogy amint kész az új SkyCourt, a kivitelező átvonul a jelenlegi két terminálba és ott kezdődik egy teljes felújítás.
a tiéd! 2010.12.05 13:10:09
@Ted Striker: bebizonyítottad, hogy még csak nem is konyítasz a témához, csak osztod az észt. Ha képes lennél végigolvasni a korábbi kommentemet, ott leírtam, hogy pontosan hány darab ub csatorna lesz, és milyen lesz a rendszer.
From: Sajtófőosztály (NEFMI) Kedves Kolléga! A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Sajtó és Kommunikációs Főosztálya számára frissítjük a sajtólistánkat. Kérem, szíveskedjék e-mailben tájékoztatni arról, hogy a tárca különböző ágazatai közül mely területtel…..
Körülbelül másfél évtizede láttam egy riportot a Ferihegyről. Turistákat állítottak meg az érkezési oldalon, és azt kérdezték tőlük, mit szólnak a repülőtérhez. Legtöbben elkenték a választ, tiszta, mondták, meg nincs vele semmi baj, de leginkább az a nyilatkozó sértette…..
a tiéd! 2010.09.03 11:31:49
@McLaurin: Ferihegy 1-en teljesen ingyé a kilátóterasz és gyönyörűen látni a fel- és leszállásokat, aki "csak úgy" nézelődni megy ki, annak ideális. Csak télen sajna lezárják :(
a tiéd! 2010.09.03 11:42:02
@zotya-DUB: nyilván te is meg vagy győződve mondjuk a kedvenc sörödről, autómárkádról, stb. hogy az a legjobb. Ilyen dolog az épület is, valaki a Magyar Parlamentre, vagy a Halászbástyára mondja (gondolja, érzi) ugyanezt. Ne bántsuk a másikat, ha tetszik neki valami és ezt le meri írni.
a tiéd! 2010.09.03 11:55:33
@lostfanka:
"-Igenyes kornyezet (tiszta, szep, modern) amiben jol erzi magat az ember ha mar varakozni kell.
-Igenyes mellekhelysegek, ne legyen budos, legyen tiszta, legyen szappan es keztorlo/szarito ami mukodik
-Legyenek etteremek, legyen tobb, olcso es kozepkategoria, ne keruljon aranyarba az etel, tudjak inni egy kavet ha akarok, es az legyen jo es ne legyen draga.
-Legyen gyors security check, es legyen normalis a szemelyzet (ez utobbiban nincs kivetni valom Ferihegy 2 on)"

-ez szubjektív, tisztaság van, bár lehet egy nap többször is takarítani, ha az utasok teleszemetelik a terminált
-ez is szubjektív, sajnos hiába van egy wc naponta többször is takarítva, embertársaink nem kímélik (nézd meg egy tetszőleges plaza mellékhelységeit)
-az éttermi igényeidre a SkyCourt kínálata jó lesz remélhetőleg

Pont ezaz, hogy nem mindegy, hogy Dubai vagy Budapest, előbb hasonlítsd össze a két várost, azután a repülőtereket.
Mikor megkaptam Mb3r Gyűlölő levelét nagyjából két hete, már tudtam, hogy ez tökéletes poszt lesz a virágkereskedők, bizsuárusok és parfümériák nemzetközi örömünnepére, Valentin-napra. Épp Tiszaújvárosból értem vissza Miskolcra kilenc óra környékén, elkönyvelve, hogy…..
"Ha a légitársaság bedőlne, az a rekordáron privatizált reptér jövőjét is veszélyeztetné, és jelentősen megnehezítené és megdrágítaná az ország légi megközelítését" - mondja az Index cikk második mondatában Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs…..
Sugárban hányt vért a tüdejéből az a 60 éves asszony, aki a pánikpropaganda hatására egyszerre oltatta be magát hagyományos és leánykori nevén sertésinfluenza ellen. Székely Tamás egészségügyi miniszter mindenesetre beoltatja egész családját, amint lehet, és hadat üzen a…..