Regisztráció Blogot indítok
Adatok
veronel

297 bejegyzést írt és 173 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Cseppben a tenger Haza 2016.03.22 10:02:23
Na kérem, van jegyem a hazaútra. Április 23, helyi idő szerint 16:10-kor érkezem Bécsbe...
Cseppben a tenger Február 2016.03.02 14:22:22
Elmúlt a február és egyre közelebb a tavasz. A hétvégén kifejezetten jó idő volt, sütött a nap, pulcsiban is melegem volt. Legalábbis Shanghaiban, mert Suzhouba visszaérve komoly szél és borús idő fogadott. A február ugye egyrészt a hosszú szünettel telt, ami alatt a világon semmit sem csináltam.…..
Cseppben a tenger Január 2016.02.04 12:45:38
Hideg van. Még mindig. Sőt, egyre hidegebb. Tavaly egyetlen egyszer tudtam havat fotózni, az is inkább csak a „valami kiszórodott” kategória volt, ehhez képest az idén már háromszor is esett, sőt, a vasárnapi még mindig nem olvadt el teljesen. Nem kell persze, méteres havakat vizionálni, lehet ez…..
Cseppben a tenger 2016 2016.01.17 10:21:00
Elkezdődött. Új év, új tervek. És legalább egy költözés. Április végén lejár a kínai szerződés és hazaköltözöm. Decemberben örömmel vettem tudomásul, hogy többen is lelkesek emiatt, még munkám is lesz.  Szóval, decemberben otthon voltam az ünnepekre, ami nagyon jó volt. Család, barátok, punnyadás,…..
Cseppben a tenger Október 2015.11.14 13:18:36
Itt vagyok. Nem vesztem el. Október elején ugye otthon voltam egy hetet, ami nagyon jól esett, aztán a löffingeni napok is igen szórakoztatóak voltak. Megbeszéltünk, ötleteltünk, anyáztunk, ahogy azt szoktuk. Volt több vicces történet is, most egy jut eszembe, amikor hétfő reggel…..
Cseppben a tenger Ősznek közepe 2015.09.23 11:19:52
Tudom, tudom. De a tumblrt frissítem, de tényleg. Szóval, megint ünnepelünk, ezúttal az Őszközép ácsorog a sarkon, hogy beszökhessen Suzhouba. Ma reggel ebben a szívmelengetően barátságos időjárásban indultam munkába, el tetszik tudni képzelni mennyire lelkesen. Aztán ebéd…..
Cseppben a tenger Győzelem! 2015.09.03 08:00:51
Az idén kaptunk plusz egy szabadnapot, hogy kellő áhítattal ünnepeljük a II. világháború végének 70. évfordulóját. Ennek örömére (no meg a nyugatot és az oroszokat utánozva), Kína is nagy parádét rendezett. Megoszlanak a vélemények, hogy vajon mit is akart mondani a költő,…..
Biztosan tetszettek hallani, hogy volt egy csúnya baleset az északon lévő Tianjin városában. Üzenem mindenkinek, hogy ez nem a környéken van, bár jártam ott. Na jó, ez túlzás. Szóval, a pekingi gyorsvonat megállt ott három percre. Nem teljesen biztos, de azt hiszem, hogy ezt ott…..
Az a jó abban, hogy már olyan sokan laknak a házban, hogy most már van zajongás is. Vasárnap éjjel fél négykor például azt hallgattam háromnegyed órán keresztül, ahogy egy kínai nő…..
Gondolkoztam, hogy miről írjak még ebből a két hétből, de azt hiszem a többi napot inkább kaotikusan foglalom össze. Megnéztünk ezt azt Suzhouban is persze, természetesen nem maradhatott ki a Szerény hivatalnok…..
Az utolsó napra terveztük eredetileg a Tiltott Várost, így szombat este hirtelen program nélkül találtuk magunkat. Az nyilvánvaló volt, hogy a szálláson nem maradunk estig, meg kijelentkezni is ki kellett legkésőbb…..
A harmadik nap attrakciója a Hadtörténei Múzeum (Military Museum) volt. A hivatalos indoklás szerint a gyerekek miatt... Aha, persze. Az előzetes információk alapján egész naposra terveztük az ott tartózkodást. Tankok, repülők, hajók, forradalmak, háborúk vártak ránk. A…..
Pekingi kirándulásunk második napjára csak a Nagy Fal volt tervben. Természetesen, nem akartunk túravezetőt vagy egyéb külsőst igénybe venni, mindent magunk szándékoztunk megoldani. A neten keresgélve egész pontos információkat találtam, de volt azért néhány homályos…..
Nagyjából másfél éve, amikor kiderült, hogy én bizony elhagyom az országot, többen is fellelkesültek, hogy majd meglátogatnak. Jelentem, túl vagyunk az első látogatáson és úgy tűnik mindenki jól jött ki a dologból. Másfél hétre nagycsaládossá váltam, felborult a mindennapi…..
Íme egy ásványokból kirakott életkép egy dobozka fedelén. A Suzhou Múzeumban láttam. Amiről írni akarok egyébként az a tájfun. Pénteken délelőtt a gondnokunk küldött egy köremailt, hogy jön a Chanhom nevű tájfun a hétvégén, az előrejelzések szerint Shanghai és Suzhou…..
Cseppben a tenger Esősévszak 2015.07.09 06:13:25
Az elmúlt időszakban megint nem nagyon jelentkeztem, aminek rém egyszerű az oka, nem volt kedvem. Meg nem volt miről beszélnem. Itt nem történt semmi. Nagyon várom már a szabadságot, vagyis azt a 10 napot, amíg vendégeim lesznek. Persze, amint megérkeznek azt fogom várni, hogy…..
Cseppben a tenger Sárkányhajók 2015.06.25 12:16:35
Sárkányhajó Fesztivál. Az ötödik hold hónap ötödik napja. Mint mindennek, ennek is rengeteg neve van, hívhatják például Dupla ötösnek, Duanwunak vagy akár még Dumpling Fesztiválnak is. A legelterjedtebb hagyomány szerint az ünnepen Qu Yuanra, a költőre és a Zhou dinasztia…..
Cseppben a tenger Keleti szél 16. 2015.06.19 06:40:29
Shanghai, hogy valami szép látszódjon a főoldalon a bejegyzésnél. Újabb gyűjtemény, persze érzem én is, hogy ezek már nem ütnek akkorát, mint kezdetben. Mit lehessen tenni? Majd igyekszem, na. Naptár, egykori Kevinünk asztaláról. Boldog Jú Évet! Oroszlán, bika,…..
Lelkesen járok az edzőterembe. Leginkább futok a futópadon vagy úszom a medencében. A medence egyébként kb. 20 méter hosszú és 1,3 méter mély lehet. A figyelmeztetés szerint 150 cm, de nincsen peremig feltöltve. Eddig minden alkalommal voltak más úszók is, meg gyerekek. A…..
Még májusban történt, hogy születésnapot ünnepeltünk. Minden hónapban megünneplik a születésnaposokat, ez azt jelenti, hogy az étkezőben összegyűlnek az ünnepeltek, Wisey és még néhány „önkéntes”. Van torta, rágcsa, gyümölcs, üdítő. Laptopról szól a Happy…..
Cseppben a tenger Mindeközben 2015.06.04 06:10:00
Mondottam volt, hogy elmúlt egy év, ami többek között azt jelenti, hogy meg kell újítani az összes engedélyem. Először a munkavállalási engedélyt, aztán a lakhatásit. A munkavállalási már megtörtént, a kis könyvembe kaptam egy újabb pecsétet. 2016. április 30-ig dolgozhatok…..
Cseppben a tenger Pont egy éve 2015.05.26 02:00:00
Eltelt egy év. Immár tényleg. Nem kb., nem majdnem, teljesen.  Otthon létem alatt sokan kérdezték, hogy megbántam-e. Nem, nem bántam meg. Vannak pillanatok, amikor rohannék haza, nyilván most is jobban szerettem volna otthon maradni, de ez csak a lustaság és a megszokás igénye. Az…..
Cseppben a tenger Megjöttem 2015.05.18 12:08:04
Csak szerettem volna jelezni, hogy épségben megérkeztem, a csomagom is elsőre ideért, Moszkvában reggeliztem, nem mondom meg hol. Az úton nem nagyon aludtam, bár a felszállást mindkét repülőn átaludtam. A kaja nem volt jó, hajnali fél háromra értem haza, reggel az ébresztő vagy…..
Mondtam volt hogy csináltam videókat a petárdákról, tűzijátékokról az Újév előestéjén. A világ eme boldogabbik felén már meg is tudom osztani őket. Szívesen! Ez a sétálóutca, ahol a boltok előtt szép sorban mindenki ellőtte a petárdáit, rakétáit.…..