Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PPista

13 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Életemben harmadszor voltam Lídia-konferencián az elmúlt hétvégén. A Lídia imanap helyszíne számomra egy olyan megszentelt hely, ahová belépve azonnal elkezdek sírni - ezt tavaly fogalmaztam meg a magam számára. És valóban, ez alkalommal is mélyen hatott rám az a mód, ahogyan…..
A buszra velem együtt szállt fel egy osztálynyi kamasz fiú és lány; két lány engem félretaszítva igyekezett ülőhelyet szerezni magának. Egy nagydarab, valószínűleg értelmi fogyatékos nő ordenáré módon, férfihangon káromkodott és magában beszélt egész úton.…..
Nagyon szép adventi időszakot éltünk meg most, minden vasárnapi istentiszteleten túlcsordulóan kaptunk lelki kincseket. Így történt ez advent negyedik vasárnapján is. Hazajöttünk az imaházból, meggyújtottuk mind a négy gyertyát az adventi koszorún. Megebédeltünk, békességben…..
    Csaknem három hétnyi idő, amit naplóformában megörökítettem 1993 nyarán. Akkor a gyerekek 5, 9, 10 és 12 évesek voltak.   1993. június 15. kedd   Mosogatással kezdem a napot. Boltba mennék, de Zsófi felébredt. A többiek persze mélyen alszanak. Nagy kérdés: Mit…..
PPista 2010.09.13 22:19:34
PPista 2010.09.16 21:13:20
hogy mikor Zita négy hónapos lett, visszamentem dolgozni. Ráadásul belgyógyászatra. Összesen két kórtermből áll az osztály. Van egy nagyobb, ami teljesen üres, és van egy kisebb, ahol a szobatársaim feküdnek a szülészetről. Talán babákkal. Felismernek engem, de nem szólnak…..
PPista 2010.09.13 23:08:17
Testvéri - baráti házaspárnál voltunk éppen vendégségben. Miközben beszélgettünk, szeretettel megosztottuk egymással az eltelt év történéseit, végig ott volt a háttérben a tudat, hogy a menyem éppen vajúdik. Istenem, segítsd meg őt! Későre járt az idő, imádkoztunk,…..
Egyik vasárnap délutáni istentisztelet témája a samáriai asszony története volt, úgy, mint egy hétköznapi evangélizáció története - azt vizsgáltuk, Jézus hogyan kezdeményezett beszélgetést az asszonnyal, hogyan jutott el a beszélgetésben az ivóvíztől az élő vízig. Szó…..
bennem, amikor anyám képét kitettem az íróasztalom fölé a falra. Emlékeztem, hogy van valahol ez a kép, kicsi, cakkos szélű, megsárgult fotó, valamikor a harmincas években készült. Anyám fiatal lányként éppen a kántor-tanítóéknál szolgált, az ő házuk udvarán készült a…..
PPista 2010.03.04 22:07:51
Annak örömére, hogy végeztem a vizsgáimmal, csináltam nektek egy kis képregényt! :)Én jól szórakoztam, remélem nektek is tetszeni fog! (Egyébként valóságon alapszik.)Sok puszi Anyának, aki kávét főzött, nem haragudott, hogy 10-kor keltem és havat is lapátolt!!! :)..
a gyülekezetben. Én, aki sose. Indítva voltam, határozottan. Pedig legutóbb, amikor felkértek rá, hogy mondjak néhány gondolatot arról, hogy én hogyan készülök a karácsonyra, még elhárítottam a felkérést. Most vasárnap délelőtt az istentiszteleten a lelkipásztor arról…..
PPista 2010.01.05 21:29:55
Arra gondoltam, hátha egy rövid viccel sikerül feléleszteni a blogot.Kedvencem lett! :)Honnan tudjuk, hogy Jézus egyetemista volt? - Hosszú haja volt - 30 évesen még a szüleivel élt- Ha néha csinált valamit, az is csoda volt..
PPista 2009.12.20 21:53:34
:)
 Terhesség, szülés, szoptatás után (bár ez utóbbit még csak most tervezem abbahagyni, nem tudom, Ádám mit fog szólni hozzá ?!) kezd visszaállni az, ami Sárának már nem volt. Igaz, kissé meglepően gyors időközökben jelentkezett. Most viszont már a megengedettnél tovább…..
PPista 2009.12.13 20:13:09
Jó érzés tudni, hogy amikor blogbejegyzést írok, nem csupán magamban beszélek. Jó érzés, hogy sokszor a kommentek hiánya nem azt jelenti, hogy nem olvas senki. Jó érzés kedves nászasszonyomtól (három közül az első nászasszonyomtól) levelet kapni. Biztos nem haragszik meg,…..
Alapjában véve nem sokat költök az autóra. A motorháztetőn egy helyen már apró hólyagosodás ütötte fel a fejét, itt ott kopott, a leszakadt kalaptartózsinórt sem pótoltam. Elmegy az anélkül... Nemrég viszont lépni kellett. Egyszer csak nézem, hogy ha indexelek, akkor kigyullad…..
Felvettek!!! :)Még jó, hogy nem is gondoltam bele, hogy ekkora izgulnivalóm van! (Nálam húzták meg a ponthatárt!!!) :)Huhhhh.. ..
férj: Te mit is jelent pontosan a konföderáció? feleség: Hát nem tudod? Államok laza szövetsége. férj, komoly képpel: Akkor olyasmi mint a házasságunk? feleség, vigyorogva: Ó nem, annál azért szorosabb... :)..
A 2009. május 24-i eseményen jelen volt a templomban Kiss Zita, akinek a blogjában kedves reagálást találtam Apósom és Anyósom 60. házassági évfordulójával kapcsolatban:"ott vt egy idős házaspár és úh, annyira de annyira édesek vtak, 60 éves házassági évforduló, hát…..
Tegnapelőtt éjjel Anya álmából felébredve különös jelenségre, égett papírszagra figyelt fel. Másnap reggel Apa feljött a felső szintre és, hogy fokozza az aggodalmat, ő is megérezte az égett papírszagot. Ezek után nekem szegezték a kérdést, hátha tudok valamit az ügyben.…..
A következő klip megnézése csak angolul vagy franciául tudó felügyelete mellett ajánlott. Habár a film önmagáért beszél.   1. Próbáltad már csökkenteni a napi kávéfogyasztást?2. Hibáztattak már a kávézás miatt mások?3. Érezted-e magadat bűnösnek a kávéivás…..
PPista 2009.05.02 16:56:42
A héten egy helyen valóban a címben szereplő módon írtam le ezt a szót, de a témavezetőm nem vette észre, én sem, csak napokkal később Gazsó. Végülis nincs nagyon messze a valóságtól... már olyan régóta írom, nem csoda, hogy megromlott... De ma: kinyomtattam. Szörnyű sok…..
    Minden elismerésünk neki!..