Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FINE

51 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy a korábbi években, 2014 végén is megrendezésre került a szakcsoport év végi közös vacsorája. A választás ez alkalommal az Oktogon bisztróra esett, ahol a galéria részen élvezhettük ki egymás társaságát és a remek ételeket. Az este megnyitását követően tagjaink…..
2014. november 12-én az Energetikai Szakkollégium Paks II-ről rendezett fórumára érkező érdeklődők megtöltötték a Műegyetem Q épületének nagyelőadóját. Olyan nagy volt az érdeklődés, hogy sokan csak az aulában kivetített felvételen keresztül tudták figyelemmel kísérni…..
Tavalyi 2012-es évben a szokásos fesztiválos és konferencia jellegű megjelenéseink mellett megpróbáltunk minél nagyobb hangsúlyt fektetni a hagyományos média megjelenéseinkre is, melyek a fesztiválokkal ellentétben az egész évet képesek lefedni. Ez a törekvésünk egész sikeres…..
A Magyar Nukleáris Társaság (MNT) ifjúsági szakcsoportja, a FINE (Fiatalok a Nukleáris Energetikáért) 2013. március 9-10.-én tartja szokásos év eleji szakmai találkozóját Egerben. A rendezvény hagyományosan a nukleáris szakma érdekes, aktuális témáiból kínál előadásokat…..
  A Magyar Nukleáris Társaság ifjúsági szakcsoportja, a Fiatalok a Nukleáris Energetikáért (FINE) 2012. február 25-én és 26-án tartotta évnyitó szakmai továbbképző hétvégéjét, ezúttal Dunaújvárosban. A programfüzetben számos, a 2011-es évet nukleáris technikai…..
 A Magyar Nukleáris Társaság (MNT) ifjúsági szakcsoportja, a FINE (Fiatalok a Nukleáris Energetikáért) 2012. február 25-26.-án tartja szokásos év eleji szakmai találkozóját Dunaújvárosban. A rendezvény hagyományosan a nukleáris szakma érdekes, aktuális témáiból kínál…..
Az esetleges súlyos baleseteket elkerülendő a FIatalok a Nukleáris Energetikáért (FINE) szeretné sürgősen felhívni a Greenpeace vezetőinek és aktivistáinak a figyelmét, hogy súlyosan és gondatlanul veszélyeztették az OAH előtti demonstrációban részt vevők életét és testi…..
Itt az ideje a szokásos nyárvégi összefoglalónak. Az új elnökséggel és csapattal is tovább sikerült növelnünk a nyári aktivitásunkat 2011-ben. 6 zenei fesztiválon jelentünk meg és több más (szintén 6) rendezvényen eseményen sikerült szerepelnünk.Időrendi sorrendben:Neumann…..
A Szegedi Ifjusági Napokon Somogyi András kollégánk előadást tartott az atomenergetikáról. Az előadás a STARTLAP sátor programjában 2011. augusztus 28-án kapott helyet. A SZIN hagyományosan az utolsó nyári zenei fesztivál, első alkalommal jelent meg a FINE. András előadása…..
A mag és az energia VOLT 2011 2011.08.21 16:30:00
..
FINE Áprilisban szakmai kirándulást szervezett Ausztriába. A kirándulásról született egy cikk a Pikk Ászban (szerzők: Geri, Lidi, Robi).   Zwentendorf   Nem így terveztem a hétvégémet. Szerdán még úgy gondoltam, hogy tanulással, táncolással, pónisimogatással és…..
Két kisebb szakmai túrát is szerveztünk április elejére:Tettünk egy két napos kirándulást Ausztriába és Nyugat-Magyarországra, megnéztük a bécsi kutatóreaktort (TRIGA 2) és a zwentendorfi soha be nem indított atomerőművet.Új vezetőség bemutatkozott Pakson.Mindkét eseménynek…..
Február utolsó hétvégéjén került megrendezésre a Magyar Nukleáris Társaság Fiatalok a Nukleáris Energetikáért (FINE) szakcsoportjának éves szakmai találkozója Szolnokon, ahol a 2010-es év nukleáris eseményeit és a szakcsoport beszámolóját, illetve jövőbeli terveit…..
2011-ben több jeles évfordulót ünneplünk. Sir Ernest Rutherford száz éve, 1911-ben tartotta híres előadását és publikálta híres cikkét, amelytől számíthatjuk az atommag felfedezését. Maria-Sklodowska Curie is száz éve kapott kémiai Nobel-díjat a rádium és a polónium…..
Aszódi Attila sajtóközleménye:  A nukleáris létesítmények biztonsága területén aktív mérnökként aggodalommal vegyes megdöbbenéssel szemlélem a 2010. október 4-i tragédia eseményeit. A konkrét esetet, okait és felelőseit hosszú ideig fogják vizsgálni az…..
szólj hozzá: FINE SÁTOR a Szigeten 2010 ..
Természetesen idén nyáron is jártuk a fesztiválokat a Nukleáris Sátorral. Kis profiltisztítást végeztünk tavalyhoz képest. Kihúztunk minden nem a profilunkba illő fesztivált. Természetesen teljesen nem búcsuztunk el ezektől a programoktól sem. WIN Hungary idén is részt vett…..
A MAFIHE szervezésében idén nyáron is megrendezték a Balatoni Nyári Fizikai Iskolát. A programon idén volt energetikai szekció is. Horváth Ákos jelenlegi FINE titkár és Szieberth Máté korábbi MNT titkár tartott előadásokat Július 12.-én. Máté a IV. generációs erőműveket…..
A mag és az energia Urán túra 2010.07.10 19:55:00
2010 Július elején végre megvalósítottuk egy régi tervünket. Meglátogattunk minden a magyar uránbányászathoz kötődő fontosabb látnivalót. A programba, ha már útba esik alapon (természetesen a bányászati és nukleáris vonatkozásai miatt még egész szorosan kapcsolódott…..
A mag és az energia Új honlap! 2010.05.09 18:53:00
Új oldalra költözött a FINE honlap (régi) és ezzel egyben meg is újult! Eredmény.     A cím www.-vel és a nélkül is működik.Persze még nem végleges, kinézet még változhat. ..
A mag és az energia Cseh vendégek 2010.04.28 08:22:00
2010 április 26-27.-én Magyarországon járt a cseh FINE egy közel 40 fős csoportja. Hétfőn meglátogatták a Paksi Atomerőművet, kedden pedig a KFKI kísérleti reaktorát valamint a BME oktatóreaktorát. Kedd délelőtti KFKI-s látogatást használtuk ki arra, hogy egy kicsit bemutassuk…..
2010. február 20-21-én Székesfehérváron tartottuk a hagyományos, az atomenergetika híreit, fejlesztéseit áttekintő, egyben évértékelő és -tervező szakmai hétvégénket. A hétvégéről az Atomerőmű újságban megjelent cikk:   INDAFOTO.slideshow.run({…..