Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Geysap

0 bejegyzést írt és 354 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most, hogy több éves tapasztalatra tettünk szert a blogolás terén, magyarul, hogy a tavalyi Garros óta írogatunk, hosszabb-rövidebb szünetekkel, úgy gondoltuk költözködésre adjuk a fejünket. Vannak szép terveink, amiket itt, így, ilyen formában nem tudtunk volna megvalósítani,…..
Most néztem meg a pontos dátumot.Roger napra pontosan másfél éve győzte le utoljára Rafát.2007. november 17-én, Shanghajban, 6/4 6/1.Salakon utoljára 1 nap híján 2 éve, Hamburgban 2007. május 18-án.2009. május 17-én, Madridban, 6/4 6/4.Roger, jössz egy sörrel Nolénak :)..
Geysap 2009.05.17 18:41:54
@teddybear: sztem onmaganak jon harommal....En Fed fan vagyok. Igen regen kovetem, latom jatekat. mult ev aug ota - no, nem jatszik bunrosszul - de a jo jatek jelzo is tulzas lenne (a mult evi USOpen nyereseg utan is.) Az onbizalmat vesztette el teljesen, dekoncentralt lett, motivalatlan stb, es e miatt jatszott ugy, ahogy. Eloszor mindig onmagat kellett legyozni, ami nem sikerult. Am az elmult jatekokon lelkileg, mintha javult volna, mintha megindult volna vmi ami a jo irany fele vitte. Hogy mi, nem lehet tudni. Nagyon szellemes volt Petra jatek tablaja, ahol Fed ellenfele mindig onmaga volt. Most - mindegy, hogy milyen Nadal elozmennyel, de kipipalhatok a Fed ellenfelek. Erzi o is, hogy ez nem egy kirobbano siker, nem a legjobb formak, stb. ezt ragozhatjuk meg, de nem erdemes. Ha kepes volt onmagat, es a tobbi (nem is rossz) ellenfelet, majd Nadalt legyozni, tornat nyerni hatalmasat lendit jatekan.
Szval Fed. sok grat.
Szóval a kamiont Novak Djokovicnak és Roger Federernek hívják. Együtt. Ketten együtt megverték Rafát. Nadal nagyon fáradtan mozgott, pontatlan volt, szerintem mentálisan is kimerítette őt a tegnapi meccs. Roger meg kihasználta. Mondjuk, azért ez nem kevés ám, hiszen egyfelől…..
Szóval akkor Melbourne után ismét. Nem nagyon voltunk hozzászokva az elmúlt években ilyen hosszú szünetekhez. Némi túlzással szinte minden döntőt ők játszottak. Mondjuk Nadal azért idén is ott volt a randikon, csak Roger mondta le őket rendre az utolsó pillanatban. Most meg…..
Végső soron fura ezt leírni egy olyan meccs után, amelyik jó példa lenne akár arra is, hogy nem az. Hiszen Nole csak eljutott három meccslabdáig, sőt megengedem, jobban is játszott, mint Rafa, mi több, talán még erővel is jobban bírta a végét. Ezt pedig talán soha nem gondoltam…..
Geysap 2009.05.17 00:49:35
@Geysap: ps.:
Elnezest, hogy eloszor sajat kommentembol idezek, ami magaban foglalja Gabor velemenyet is:
"Ez az en olvasatomban igy hangzik (elnezest, hogy idezem soraidat):
Nadal mult ev augusztusa ota jatszik vilagelsokent. Miutan jo jatekos (kivalo) nyer is, de "Rafael Nadal alighanem ma szembesült először azzal, hogy milyen világelsőnek lenni. Milyen az, amikor tőle várnak el valamit."
- azaz Nadal ma erezte eloszor azt a terhet, amit Federer megszakitas nelkul 237 hordott magaval a vilagon eloszor ennyi ideig, - (sztem sok ido telik el, mig vki ezt megismetli) - a folyamatosan, azaz megszakitas nelkul kulcsszavak. Ezt a terhet kellett viselni mindenfele kozonseg elott, nem csak ott, ahol 12,000 kb. Neki szurkoltak."

Ennyi az idezet.
Most jon egy teljes mertekben filozofikus felvetes: Holnap Nadalnak, aki megerezte a vilagelsok "terhenek izet" ma, mit kell elviselni, mi terheli, mitol kell "serthetetlennek lennie" ?
Eloszor termeszetesen a rangsorban elfoglalt helye es az azzal elvart terhek ("amiket Federer 237 hetig hordott magaval a vilagon eloszor ennyi ideig, - (sztem sok ido telik el, mig vki ezt megismetli) - a folyamatosan, azaz megszakitas nelkul kulcsszavak.)
Masodszor a 12,000 neki szurkolo ember elvarasa - aminek meg kell felelnie, ha ma meg tudott - szerintuk mindenaron - lathato serulese ellenere is.
Harmadszor sajat elvarasa, hogy azt, akit a "tronjatol o fosztott meg", meg kell vernie mindenaron.
Sorolni lehetne meg nehany hasonlot, de ertelmetlen.

Ezzel szemben Federert terheli valami,van vmi suly a vallan az ellene szurkolo 12,000 emberen kivul? Van, termeszetesen tornat szeretne nyerni, ami csak ugy megy, ha megveri a jelenlegi vilagelsot, aki faradt lehet, es Fed az utobbi idoben egyre jobban jatszik (salakon meg akarja verni Nadalt)

Mindezt elolvasva, es elgondlkodva rajta, amit erdemes, meg kellene keresni a "nem letezo valaszt". Szztem mindketton jelen esetben hatalmas teher van, Nadalon a vilagelsoseg terhe, Federeren a "sajat maga kialakitott elvarasai, kisebb gatlasai"

Mindezt csak egy jo meccs oldja fel, amin remelem serules mentesen esnek tul a "legnagyobbak"

Salakblog - Minden, ami tenisz Help 2009.05.16 22:02:00
Lassan egy órája keresgélek a neten, egy videót keresek a harmadik játszma rövidítéséről. Csak szeretném megmutatni, hátha valaki nem vette észre, ahogy Nole keresztet vet suttyomban a második meccslabdája előtt. Szóval segítsetek. Köszi...
Geysap 2009.05.16 22:57:14
@szabi0713n: A Spotrttv2 - n most van az ismetles, meg elegge az elejen
Geysap 2009.05.16 22:59:04
@szabi0713n: a peldakepeket tisztelni, es utana megverni kell....A tisztelet megmaradt, de Delpo sztem nem jetszott rosszul, gyozni akart - de Fed is. Neki sikerult..:-)
Most, hogy JMDP megtette a második lépést és a papírformának megfelelően megverte Murray-t, azért nem olyan egyszerű jósolni. Az első és azt hiszem legfontosabb lépés ugye Rafa legyőzése volt Miamiban, az volt az első igazi skalp.  Az első olyan győzelem, amikor egy nála…..
Picit megkésve, de 8 órán belül, boldog szülinapot Andy! Persze sejtjük, hogy a köszöntés nem vigasztal most téged, de ez Delpo sara, aki volt olyan galád, hogy a szülinapodon győzzön le...
Geysap 2009.05.16 10:46:07
@flegmatic: Boldog szuletesnapot kivanok en is Marikanak - aki nekem sem szimpi-nagyon nem szimpi... Am azt hiszem hogy a jokivansaggal nem kestem el, igaz megelozott Del Potro - tehat csatlakozom hozza ;)
Szeretném azért szépen csendben halkan megjegyezni, hogy Roger, leszámítva a monte carlói nászutat, minden tornán eljutott legalább az elődöntőig. Ami kétségtelen visszalépés a korábbiakhoz képest, de azért mégiscsak valami. Pláne ha figyelembe vesszük, hogy Madridban például…..
Geysap 2009.05.16 10:43:16
@noriega77: velemenyem sznt is. De ott van a "lenne", akit jelen esetben r. Federernek hivnak, es nem hiszem (termeszetesen tevedhetek is), hogy Del Potro megverne ot. A tegnap esti Marika elleni meccsen igen jol jatszott, nagyon klasszul fejlodik. Ennek ellenere nem hinnem, hogy egy tegnapi format mutato Federert megverne.
Most a nyomas Potron van, hisz nem vagyok benne biztos, hogy "Federer Del Potro elleni US Openen mutatott "kultikkus" gyozelme - nem veste bele magat Federer elleni jatekaba. (a kultikus jelzot Gabortol loptam, aki ezt mondta anno kozvetlen a meccs utan)
Nyilván nem lehet egy képpel magyarázni, hogy valaki miért is világelső, de az is biztos, hogy az eddigi 18 közül kevésről lehetett volna ilyen képet készíteni...
Geysap 2009.05.14 18:08:23
@márti50: Agi - az utobbi idoben hal`Istennek egyre tobb meglepetest okoz - igen jo meglepetest. Ez az Azarenka elleni meccse szenzacios. Felebredt "lanyunk?" Eddig ugy nez ki, igen. Remelem - miutan megerezte a komoly gyozelmek izet, nem is adja lentebb.
Nem volt túl sok választásom, hogy elinduljak-e Madridban, vagy nem. Nem tehetem meg, hogy dollárezreket kidobjak az ablakon. Épp házfelújítás kellős közepén vagyok. Nem tudom, mások hogy vannak vele, de számomra 75 ezer dollár nagyon sok pénz. A házam teljes berendezésének ára.…..
Geysap 2009.05.12 22:01:56
@Jeli: Bill Gates nem a legjobb hasonlat, mert a vilag (elso - masodik [havonta valtozik] ) leggazdagabb embere a penzet "nem szorja", mert az alapitvanyok tamogatasat ill, a sajat alapitvany fenntartasat nem neveznem "szorasnak" (az, hogy a Lexus a kedvenc autoja, es a legujabb modelleket megveszi az o penzehez kepest nulla)
Köszönet Hunchbacknek az infóért, aki nagyon résen volt. A hír mindenesetre az, hogy Gasquet megbukott Miamiban a doppingellenőrzésen. Kokainnal. Most ha viccelődni szeretnék, a kánkános csajokkal jönnék elő, de inkább nem szeretnék viccelődni.  ..
Geysap 2009.05.10 11:29:29
@Ladyashley: Naiv vagy, tenyleg. Ha a teszt (A) pozitiv, gyakorlatilag biztosra veheto, hogy kokain bomlastermek (metabolit) volt a vizeletben, vagy a verben. Ez jelenthet folyamatos kokain fogyasztast, ill. jelentheti azt, hogy a kokain teljes kiurulese idejig hasznalta a szert. Ha a B teszt is pozitiv, akkor ki lehet mondani, hogy a bizonyossaggal hataros modon a teszt elvegzese elott rovid idovel hasznalt kokaint. Kokainnal a tobbi kabitoszerhez hasonloan vizeletbol, es mas testnedvekbol nem csak "tiszta" anyagot mutatnak ki, hanem metabolitot. Kokainnal ez benzoilekgonin.

5-6 óra vérben
12 óra vizeletben
3 nap metabolit


fu.web.elte.hu/drogeria/cikk/0172bsz20000201.html

hu.wikibooks.org/wiki/A_k%C3%A1b%C3%ADt%C3%B3szer-fogyaszt%C3%A1s_bizony%C3%ADt%C3%A1sa/K%C3%A1b%C3%ADt%C3%B3szerek_szervezetben_val%C3%B3_%C3%A1talakul%C3%A1sa#Kokain

drognet.uw.hu/drogtorveny/visszael.htm

Mellekelek egy kis olvasnivalot, aminel "laikusoknak" (nem pejorativ jelzo) tobbet tudni szuksegtelen, de kepet d az egeszrol (i.u. orvosszakerto a hivatasom)
Geysap 2009.05.11 15:19:16
@Ladyashley: Nekem is ez a velemenyem. Nem is sorolhato a "tipikus doppingszerek koze". A folyamatosan, vagy rendszeresen hasznalt kabitoszer jobb kifejezes - ami ugye nem csak a sportban tiltott...
Geysap 2009.05.12 17:53:12
@Turambar: teljesen egyetertek - nekem is mas a velemenyem, mint az atlagnak. En a prevencia - ha ez nem megy gyogyitas sorrendet tartom fontosnak. Egy drogfuggu nem buntetest erdemel, meg kell (probalni) gyogyitani. Nehez melo, de vallalni kell. Vallalni kell a visszaeseseket, az ujabb gyogyitasi probalkozast...stb. Elobb utobb eredmenyt lehet elerni.
Buntetni a terjesztoket kellene, de azok keze "tul hosszu"...
A l'Equipe szerint a doppingvétséget a Francia Tenisz Szövetség is megerősítette, úgy tudják egy akkreditált laboratóriumban a megengedett érték közel háromszorosát mérték. Richard nem járult hozzá, hogy hajmintát vegyenek tőle. Ebből azt is meg lehetett volna állapítani,…..
Van a teniszben egy szabály, mely szerint ha a játékos még versenyben van egy azonos szintű tornán, akkor amikor az adott torna selejtezője kezdődik, azt játék nélkül el kell elhelyezni a főtáblán. Nagyon fontos, hogy azonos szintű tornákról legyen szó, a fiúk esetében például…..
Tömören lássuk, milyen sorsolást kapott Roger Madridban, és kik lehetnek a legnagyobb ellenfelei az elődöntőig... :)..
Persze csak a gyengébbeknek. Who's that girl?                         itt van még egy segítségnek!..
Geysap 2009.05.09 09:59:37
@Emica: Sajnos nem kovettem az altalam is nagyra tartott Nalbadian seruleset, annak dg-at. Mint orvos kerdeznem: mit diagnostizaltak eloszor, es ennek ellenere mi a valos baja? (en vmi izomserulesre emlekszem)
Kosz
Geysap 2009.05.09 10:36:00
@Emica:

mira12.over-blog.com/article-31103178.html

Angel Ruiz-Cotorro Dr. muti Barcelonaban
Őszintén szólva sikerült eljutnunk oda, hogy ne tudjam leírni ezt a szót röhögés nélkül, sőt mi több hallani is vélem Bunyós Pityut, Fásy Ádámot és még mit tudom én kit.A fejemben ez a szó már csak nyolc esssssssssel létezik. (Linkelni nem merem, mindenki keressen rá a…..
Geysap 2009.05.08 20:45:17
@ettumifilii: nem mernem egyertelmuen kijelenteni. Ha a dontobe jut velhetoen megnyeri, de en kivancsi lennek egy Juan Monaco (ARG) - Nadal meccsre a nyolcaddonto kornyeken. Nem Tudom Monaco fotablas-e, de Romaban kvalifikacio utan jutott a fotablara, megverte egy szep meccsen Marikat, majd egy zsenialis meccset jatszott Gonzalezzel. Azt az esti meccset nehez elfelejteni. Igaz, Monaco kikapott (eppencsak), de ez a fiu salakon sokra kepes - Gonzalez elott mar het merkozesen tul volt, es ezek utan volt a Gonzalez elleni meccse.
Lehet, hogy mas boritason nem tud ilyen teljesitmenyt nyujtani, de salakon zsenialis, "oda szuletett". Fiatal, eppen ezert kellokeppen pimasz, nem nezi, ki all vele szemben, ill. az a "KI" a ranglistan hol all.
Szval szivesen latnek egy Monaco - Nadal meccset. Erdekes lenne - kiszamithatatlan eredmennyel szerintem.
Geysap 2009.05.09 09:50:49
@noriega77: 6/1 - 6/2 ill. versa Monaco javara ;)))
Nem egy egyszerű mutatvány, picikét megkavarodott idénre minden, azzal, hogy máskor vannak a tornák, mint voltak egy esztendeje. Jelen pillanatban például mindenkinek két római 1000-es verseny szerepel a pontjai között, míg a monte carlóit csak az 500-asok közé tudták besuvasztani.…..
Geysap 2009.05.08 09:03:14
@sylar_88: akkor "visszamenoleg tegyuk at az egeszet human vonalra" ;)))

Komolyra forditva a szot - sem a matematika, sem a logika nem all messze tolem, de az alapok ismerete nelkul ugye minden nagy "homaly".

Nagyon kerek Vkit, hogy dobjon egy linket az ATP jelenlegi pontszamlalasi szabalyrol. Elolvasva minden ertheto valik.
Elore is kosz

G.
Geysap 2009.05.08 14:04:25
@noriega77: Kosz szepen! Akkor "szorkozok egy kicsit" ;)
Mondjuk, sosem volt egy egyszerű eset, de ha azt meg tudná nekem valaki magyarázni, hogy azok után, hogy valaki tulajdonképpen simán veri Serenát, hogyan lehet kikapni 6/3 6/0-ra egy Kanepitől, azt megköszönném. Ps.: Tudom, hogy az észt is húszban van és kiemelt.  ..
Geysap 2009.05.07 09:54:56
@d..: Sztem magyarazatod teljesen kimerito ;))