Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jéé

20 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Egy kis előzetes...2009. 09. 24-én újra enyém a mikrofon... és a szerkesztés is ezért aztán magam válogatom össze a témákat és a vendégeket Dr. Telkes József barátom Netszemle.hu című müsorának következő adásában.Ha érdekel, hallgasd meg, sőt, ha van kedved…..
 Józsi bácsi úgy kigazdálkodta magát, hogy év végén megengedte magának, hogy  a traktor mellé, és a gázpalackos Wartburg helyébe egy szép nagy Mercedest  vásároljon. Elment az első útjába eső szalonba, és kiválasztotta a neki  legjobban tetsző Mercit.…..
Mi, a Radikális Zebrahasználók Országos Akciócsoportjának (RAZOR) tagjai, megunva azt, hogy, ma, Magyarországon életveszélyes küzdelem átkelni a kijelölt gyalogátkelőhelyen, akcióra szántuk el magunkat... A terv Tagjaink több hónapon át szabályosan (nem direkt balesetekre…..
Jéé 2009.09.09 17:10:38
@honeybeezz: Ugye milyen egyszerű, ha eleget vársz valamire, akkor valaki biztos megteszi helyetted, neked, érted...
És ez itt nem a balkán, csak neked, ha annak látod...
Ez a hozzáállás a legkényelmesebb: hátradőlni a fotelben, és szidni a "balkáni állapotokat" de nem tenni semmit, hogy jobb legyen az élet...
És bocsi méhecske nem Téged kritizállak, hanem egy attitűdöt aminek az eredményeként ilyen kezdeményezésekre van szükség...
Ami persze épp annyira káros, mint amennyire hasznos, mert megosztja az embereket autós vs. gyalogos pártot hozva létre ahhelyett, hogy autós és gyalogos együttesen érné el, hogy a tiszteletreméltó állítólagos rendfenntartó erők kiemeljék a seggüket a luxus autóikból és azt tennék ami a dolguk...
Ez lenne a mindenki számára megfelelő eljárásmód, nem pedig szanaszét bégetni mint a birkák és panaszkodni a pásztornak, (aki egyébként pont olyan birka csak lentről ez nem látszik) hogy a másik birka gyorsabban legelt a megengedettnél...
Mindezzel együtt hajrá fiúk, lányok, remélem nem kerülök be a hálótokba - bár ennek kicsi az esélye mert szabályosan vezetek...

Üdv mindenkinek
Jéé
Egy kedves barátom Sárecz Iván blogját ajánlom figyelmedbe, ami utinaplónak indult de valami sokkal több lett...   Ahogy érzed from Jozsef Telkes on Vimeo.A blog címe: Ahogy érzed...Kellemes olvasgatást.....
Tallozgatva a netet, és bloggertársaim írásait egy igazi gyöngyszemre bukkantam, amit most megosztok veletek. A bejegyzés eredetije a "csak ülök és mesélek" blogban olvasható. A blogot Kerekes Zsuzsa írja! Látogasd meg! Érdemes! Ízelítőül (amolyan kedvcsinálóként) két…..
Minden magyarázat, vagy hozzáfűzött gondolat nélkül kellene hagynom ezt a cikket: A sertésinfluenza oltással csempészik beléd a chippetami a Független Újságírók Szövetsége weblapján IS megjelent, de nem állom meg, hogy ne tegyek néhány megjegyzést a dologhoz.Szóvel ez…..
A H1N1 története erősen hasonlít egy rossz tragédiára, ahol a rossz nyeri el a jó jutalmát, sőt még az életét is... ...majd röhög a markába!   David Icke: A sertésinfluenza egy átverés! from www.vitaminszabadsag.com on Vimeo. Javaslom iratkozz fel a vitaminszabadsag.com…..
Megszólal a megszólított! Joav Blum nyilatkozik a NOL újságírójának...Miért most? Miért ott ahol teszi? Miért nem készülhet róla fotó?Miért, miért, miért... Kérdések, melyekre nincs válasz. Vagy mégis...?Kezdjük az ominózus cikkel: Fontos elolvasni, ne mulaszd el! NOL.HUA…..
Újabb fordulatok LeszVegasz ügyben és persze már megint a szerencse fia a főszereplő...Mr. Blum sorsa rosszrafordulásának története újabb tragikus eseménnyel gyarapodott, az állami számvevőszék tudod az ÁSZ (a kártyában a legnagyobb értékű lap) közleményének tervezete…..
A szerencse forgandó???Vádiratot nyújtott be közokirat-hamisítás miatt a sukorói ingatlancsere ügyében a Székesfehérvári Városi Ügyészség - írja a Magyar Nemzet. A lap szerint a telekcserében érintett magánszemély valótlanul állította, hogy Sukorón lakik. A napilap szerint…..
Új megvilágításba került a Velencei LeszVegasz ügye. Idézem az ominózus cikket intróját:Joav Blumnak szerencséje volt, az állami vagyonkezelő (MNV) pedig nem tudott mit tenni, ezért adott egy turisztikai szempontból aranybányának számító sukorói telket Blum három Pest…..
Magyar vagyok!Itt születtem! Magyar az anyanyelvem!Magyarok a szüleim, a nagyszüleim, (talán még) a dédszüleim is... Ezt persze nem tudom pontosan, nem végeztem családfakutatást - soha nem tartottam fontosnak!Nem csak otthonom, HAZÁM is ez a Kárpátok gyűrűjébe zárt föld, amit…..
Ma beleborultam egy szenzációs hirdetésbe, a kratív.hu oldalán. Komolyan mondom nagyon "feldobott"! Percekig azon gondolkodtam, hogy vegyek e még egyáltalán levegőt... aztán vettem. És most egyszuszra elmondom, hogy mit gondolok erről az egészről... de előbb álljon itt a…..
A minap belebotlottam egy cikkbe (ITT - olvasshatod el) és feltűnt benne néhány hívószó. Nem tudtam megállni, hogy ne kövessem végig, vagyis ne induljak el a "forró nyomon"  - kiderítendő, hogy már megint kedvenc üldözési mániám játszik velem, vagy... Mellékesen…..
HA nem lennél állandóan melankólikus, stresszes, és ennek következtében nem hajtanád állandóan la a fejed, akkor már feltűnt volna - szándékosan és folyamatosan mérgezik a környezetet - a levegőbe permetezett mérgekkel. Nézz fel az égre! Emeld fel a fejed és lásd AZT, amit…..
A Zeitgeist és más gyanús dolgok bejegyzés kommentjeinek egy része, isteni mivoltunkat taglalja ezért megkockáztatok egy ezzel a kérdéskörrel foglalkozó önálló bejegyzést. Elöljáróban annyit, hogy nem célom és szándékom, hogy bárkit hitében, a kialakított istenképében…..
Jéé 2009.06.09 22:06:19
@lrob: Hali! Krishnamurti nem fogja azt mondani, hogy kövesd, ő már csak egy könyv (vagy több) és egy könyv nem utasítgat...
Én azt kérdeztem találkoztál e egy guruval, és ebben van e személyes tapasztalatod... és azt gondolom, hogy nincs - így ne folytassuk ebbe az irányba...

A vagy mindenki legyen vagy ilyen vagy másmilyen de ne legyen egyszerre ilyen is meg olyan is - egy uniformizált világ. Vénus projekt, kereszténység, mohamedánság, kommunizmus... stb.
Köszi NEM. Én arra próbálok rávilágítani, hogy (idézem magamat - szerényen ahogy kell) " Az azonosságok megértése automatikusan elhozza a másság feltétel nélküli elfogadását."
Más szavakkal: amíg az emberek a különbözőségeket keresik másban és saját különbözőségeiket hangoztatják, addig nem értették meg, hogy minden különbözőség felett az azonosságok állnak. TE SEM ÉRTED. Én nem azt mondtam, hogy mindig háború lesz - ezt TE akartad kiolvasni a soraimból. ÉN azt irttam, hogy ha egy vallásos világban elindítasz egy vallástalansági akciót, akkor létrehozol egy újabb vallást. És ha tetejébe még azt is mondod, hogy mindenki legyen nemvallásos akkor a keresztény erőszakkal térítők mintájára ki fogod irtani a vállásosakat... Inkvizíci(j)ó, mág(i)a rakás, meg minden...

Azt látom, hogy TE nem értesz engem...
Azt látom, hogy DOGMATIKUS vagy, legalább annyira mint az összes egyház... vagy még jobban...
Nem aszabad gondolkodást műveled, hanem ahogy fogalmaztál: véleményt alkotsz mindenről (ez szerintem egy jelentős mértékben inkább ítélkezés) ahelyett, hogy annak látnád, annak fogadnád el AMI.
Krishnamurti egyetlen dolgot akar megtanítani: nézz körül és lásd ami körülvesz. AZT lásd AMI előtted van éppen. Ne akard megmagyarázni, ne akarj vélekedni felőle, ne ítéld meg ilyennek vagy olyannak, csak fogadd el annak ami...
Megjegyzem krishnamurtival kezdeni egy megvilágosodás tanfolyamot elég bátor cselekedet... hát hogyis mondjam - Ő nem a bevezetés a spiritualitásba, de még csak nem is középhaladó tananyag... ;-)

Üdv
Jéé
Jéé 2009.06.12 09:39:12
@lrob: Nem tudok és nem is akarok véleményt mondani Rólad.
Arról amit leírsz pedig fölösleges. Ez a TE nézőpontod, a Te megfigyelésed, a Te tapasztalataid, tudásod eredője.
Az enyém ettől különbözik...
Ennyi az egész...

Üdv
Jéé
Jéé 2009.06.09 15:20:15
@lrob: Szia!
Idézlek: Nos ezt én másként értelmezem.
Szerintem ad egy irányt ami helyes és nem beszél semmi olyat hogy mi lesz ha nem igy cselekszel.
Szóval ha követsz akkor kövess, ha nem követsz akkor ne kövess. Semmi több!
A kérdés, tapasztaltad már, vagy hallottad valakitől?

Más:
Amint látom, Te vallásellenes vagy.
De vajon tudod-e mi a VALLÁS? És ha tudod, tudod-e a helyén kezelini. Azt látom - ez a véleményem, nem több - hogy NEM.
Amikor valami ellen felemeled a szavad, akkor létrehozol egy Második Pólust! Mindegy hogy ami ellen szólsz az volt e a helyes, vagy az, hogy ellene szóltál, létrejön a polaritás. Ettől kezdve van háború, viszály, harc, küzdelem, veszteség - és csak veszteség van, győzelem nincs.
Az azonosság megértése, amiről korábban írtam, magában hordozza a másság teles elfogadását és a polarizálásnak még a lehetőségét is...
Ha létrehozol egy vallásELLENES csoportot, akkor valójában egy másik vallási csoportot teremtesz, amely azt VALLJA, hogy a vallás rosz, vagyis saját legitimitását kérdőjelezi meg, Ebbe belegondoltál. Persze nem gondolom, hogy ilyet akarsz létrehozni, csak meg akartam világítani, hogy miként tud a kígyó a saját farkába harapni anélkül, hogy észrevenné...

Üdv
Jéé
Bibiliai történelmünk kezdetén Isten megteremtette Ádámot, majd az ő cicáját Évit. Ekkor még nem volt semmi gáz, éldegéltek a Paradicsom nevű üdülőhelyen, élvezték a napsütést, az "all inclusive" (minden szolgáltatás bennfoglaltatik az alapárban) kiszolgálást,…..
Néhány keresetlen vélemény - csak úgy gondolatébresztésül - a világ egyik legagyafurtabb átveréséről... A filmet (mindkét részt) kb. a megjelenés után egy héttel már láttam, és azóta sokszor megnéztem, mert valami nagyon zavart, és egy darabig nem értettem, hogy micsoda,…..
Jéé 2009.05.27 10:47:02
@lrob: Olvasva az commented felmerült bennem néhány kérdés, de csak egyet tennék fel: Mivaaaan?
Másképp fogalmazva: Te most kioktatsz engem elfogadásból és isteni szeretetből, vagy objektivitásból, miközben Krishnamurtit idézed és keresztény dogmákat közölsz utána, mint valami kinyilatkoztatást?... amiben Istenről úgy beszélsz mint egy személyről, akinek identitása van. EZ a vallásosság, és EZ az ami "pokoloba" viszi az emberiséget.
Arról papolsz (Krishnamurtit citálva tanúnak) hogy TE bezzeg már TUDÓ vagy, és a többiek meg sültbolondok, tökhülyék az egész Élet nevű játékhoz.

Ennyit a vallásosságról, meg a dogmatizmusról...

Üdv
Jéé
Jéé 2009.05.28 19:12:53
@lrob: nem haragszom és nem is haragudtam, tehát nem kell elnézést kérned...
Én csak leírtam amit gondoltam a commenteddel kapcsolatban.
Javaslom bánj csínnyán az idézetekkel és bátran írd le, mond ki amit TE gondolsz.
A második hozzászólásoddal kapcsolatban már nincs különösebb ellenvetésem sőőt...
Egy kis megjegyzés mindössze: a vallás nem kitaláció, hanem inkább egy allegórikus kép, de ez a tény még nem kérdőjelezi meg a tudatosan tervezett univerzum lehetőségét, más szavakkal egy teremtő forrás (Isten, Allah, Brahman, st.) létezését.

Kösz, hogy válaszoltál!

Üdv
Jéé
Jéé 2009.06.08 09:03:15
@lrob: Szia Kedves Lrob!

Írtam egy új bejegyzést - részben válaszul a legutóbbi kommentedre - az "isten üggyel" kapcsolatban.

Üdv
Jéé
Maya munkanapló repülés.. 2009.03.19 23:28:00
...a téma újra és újra ugyanaz: mi folyik körülöttünk, és hogy tudjuk ezt túlélni?Hát, Barátaim, ami körülöttünk folyik, az egy nagy szemfényvesztés! Vérszívás, a javak újrarendezése, ha úgy tetszik: betakarítás. Újra....ki tudja immáron hányadszor. Mindig más néven,…..
Selyma...! Mindent értek! 2009.03.08 13:45:00
Engem kimoderáltak!Ki vagyok moderálva!Engem moderáltak ki!Ki moderálva vagyok!Ki moderált ki?Moderátor, terminátor, exkavátor, sátor, vibrátor, PANKRÁTOR!... valamint, B u r g u n d i á t o r !..
Selyma...! Fèlek 2009.03.08 01:50:00
"A Nemzetközi Valutaalap (IMF) egyesre értékelte saját teljesítményét a nemzetközi pénzügyi válság gyökereinek felismerésében. Az IMF ezzel egyidejűleg beismerte, nem tudta ellátni a világ pénzügyi rendszergazdájának feladatát sem." (MTI)Vízió 1:- Íemefeke,…..
Selyma...! promó.videó.hú.ha 2008.11.18 23:33:00
Ezt a klippet a You Tube-ra követtem el, terjesztendő a blogot. Formavilágát és hangulatát tekintve erössen darab centrikus :-) Élvezzétek! Tisztelettel, SrSd ..
Four days left! Négy nap balra! Négy nap előre! Négy nap MARADT!Eszembe jutott egy hajdani bemutató, poros-koszos Jókai Klubban! Lanford Wilson: Kéretik elégetni. Március nyolcadika volt az is. Nyolcban a négy, egyenlő kettő! Számmisztikában soha nem voltam jó, de ha a száz…..