Regisztráció Blogot indítok
Adatok
másnapos csubakka

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rózsa Sándor/Motort lopott/ Felül a nyergébe:/ Így megyen /a/rózsájához a világ véé / géé /reee! /Dr Várszegi verse/SELEJTEZVE! ROSSZ SZÓCZIKK! Mind marhaság, amit alább írtam, a magyarértelmiségi üdvös, a művész annál is inkább, bezzegazonba a zsírtahó ajjasnépek…..
Azoknak, akik jogi segítséget kértek tőlünk és még nem kaptak választ: Erynnis nyaral, amint visszatér mindenkinek igyekszik segíteni! Következzen mzs hozzászólása. Egy feladott hirdetésre 5 nap alatt 200 önéletrajz érkezett, "boldog-boldogtalan elküldte az…..
Ideje volna kiosztanunk az aktuális Baszod Béla-Díjat, úgyhogy várom a javaslatokat! Kellemetes hétvégét Mindenkinek! "Despi" T Munkahelyi Terror blog! Következő szituációval kerültünk szembe a Budapest Airport Rt-nél. 3 gyed-gyes en levő kismamák vagyunk. Egy teljesen…..
másnapos csubakka 2009.07.12 13:52:37
@kovi1970: Igazad van, hosszú távon ez lenne a megoldás. Már csak azon kellene gondolkodni, hogy a (drasztikus) adócsökkentés miatt kiesett bevételt honnan pótoljuk? Adócsökkentés hatására nem lesz automatikusan több munkahely, legfeljebb néhány ember (aki szeretne már nyugodtan aludni) kifehéríti a vállalkozását.

A mai Magyarországon öngondoskodásról beszélni utópia! A környezetemben élők többsége minimálbérből él - már aki dolgozik. Nekik az adócsökkentés nem oszt, nem szoroz.
másnapos csubakka 2009.07.12 13:57:43
@Flynn: Attól hogy a munkaadónál több marad, a munkavállaló még nem fog többet kapni.
másnapos csubakka 2009.07.13 10:15:18
@szelephézag: Javaslom, egyszer próbálj meg egy általad olcsó ribancnak nevezett munkavállalót vagy vállalkozót meggyőzni az érveidről! És közben hallgasd meg az övéit is!

Ha a munkaerő megdrágul, a multik kérnek egy 17-19-es villáskulcsot, felcsavarozzák az üzemeik négy sarkát és az egészet viszik Romániába, Ukrajnába, vagy bárhova ahol kicsit is olcsóbb a munkaerő. Szerinted én, mint olcsó ribanc munkavállaló, mit tehetnék ez ellen?

Ahol az út mellett sokan állnak, a luxuskurvának nincs kuncsaftja.
Örömmel jelenthetem, hogy a mélyen tisztelt Publikum javaslata alapján az  I. Baszod Béla-díjat maga a névadó, Baszod Béla kapja, tegnapi konstruktív megnyilvánulása okán. A jövőben hetente osztjuk ki ezt a megtisztelő díjat, méghozzá vasárnap. Valami tárgyi jutalmat is ki…..
Hétfő van, kánikula és újabb érdekes történettel jelentkezünk.Olvasónkat informatikusként alkalmazták, de hetekig csak  üldögélt egy széken. Jelenleg Polgáron dolgozom a polgármesteri hivatalban. A történet ott kezdődött, hogy a fiatal korom ellenérdssde (26) már 2…..
Korábban azt javasoltátok, hogy konkrétan nevesített cégek esetében hallgattassék meg a munkaadói oldal is, ezért a beküldött levél elolvasása után megkerestem Lohrmann Ervin urat, aki készséggel elküldte válaszát. A bejegyzés végén a linkre kattintva tudjátok…..
másnapos csubakka 2009.07.04 16:38:39
@Droli: Igen, én is érzem, hogy kicsit sántít a történet és az is gyanús, hogy a másik befeketítésével akar védekezni. De még egyszer mondom, nekem a munkáltató levele nagyon nem tetszett, és ha már ösztönről beszélünk, az ember ösztönösen a kiszolgáltatottabb mellé áll.

Velem is történt egy hasonló eset. (Bár ezzel most a "mindenki bűnös" felé billentem a mérleget, de nem baj)
Jó tíz évvel ezelőtt épületek bontásánál dolgoztunk. Mielőtt letúrták volna az épületet, ki kellet szerelnünk mindent, ami még használható volt. (Nem épp szakmába vágó feladat, de akkor ez volt) Pontosan meghatározták, hogy mit kell kibontani, a lámpatestekről viszont elfeledkeztek, így azokat a munkások maguknak kezdték leszerelni.
Hozzá kell tenni, hogy a lámpatesteket felújítani nem lehetett, a legtöbbje olyan állapotban volt, hogy irodába, vagy lakóházba még egyszer felszerelni nem lehetett, maximum otthon a garázsba, vagy a sufniba, mert oda még elment.

Becsület szavamra mondom, egy darabot sem vittem el!

Mielőtt a dózer elindult volna, megérkezett valami nagyon nagyfejű, szemrevételezni a terepet. Felháborodottan tapasztalta, hogy hiányoznak armatúrák, ezeket azonnal adjuk vissza és szereljük le a többit is, mert ez érték.

A főnök az irodájába hivatott, már tudtuk, hogy mi az ábra, taktikai megbeszélést tartottunk, az volt a legenda, hogy senki nem vitt el semmit, azok már akkor is hiányoztak, amikor odamentünk.
Odabent volt minden, pénzbüntetés, kirúgással való fenyegetés, stb. A főnök már ismert minket, tudta, hogy ki fog rögtön berosálni, neki duruzsolt. A rövid beszélgetés eredménye: "Főnök, én csak egyet vittem el!"

Kifelé jövet azon gondolkoztam a hülye fejemmel, nem lenne-e jobb, ha kérnék valakitől egyet (volt aki többet is hazavitt) és "visszahoznám", ahelyett, hogy váltig állítom: én nem vittem egyet sem.

Slusszpoén: később a főnök röhögve mesélte, hogy megfingatta szegény A.-t, milyen vörös volt a feje és hogy szakadt róla a víz. A visszahordott armatúrákat akkor dobtuk a szemétre az irodája sarkából, amikor pár hónappal később másik helyiségbe költözött.

Tudom, hogy ez nem analóg az eredeti poszttal, de ez is megtörtént. Így talán érthetőbb, hogy miért a posztoló mellé álltam.
másnapos csubakka 2009.07.05 12:10:02
@nyíregyházi betti:
Én is sokszor voltam tanúja dolgozók megalázásának és alanya is, nem egyszer. Eléggé harcias típus vagyok, általában visszaszóltam, ha nem tetszett a hangnem. Utóbb kiderült, a főnök még becsülte is bennem, hogy vissza merek pofázni. A többiek sajnos nem mertek, még a nálam idősebbek sem.

Az a baj, hogy nem lehet az embereket összefogásra rávenni. Én próbáltam. A munkatársaim szépen kihátráltak mögülem, a főnököm meg hülyét csinált belőlem, amiért többesszámban beszélek, pedig gyakorlatilag egyedül állok előtte. Nem sokkal ezután lehetőségem adódott, hogy otthagyjam őket, el is jöttem onnan.
másnapos csubakka 2009.07.05 12:19:38
@reader613: Az általad idézett rész címe: "Azóta megtaláltuk" (kövéren szedve, aláhúzva)

Magyarul, a jegyzőkönyv készítése idején még nem voltak a munkáltató birtokában. A dolgozóknak nem volt lehetőségük magyarázatot adni, miért távolították a plombát az tanksapkáról, (egyáltalán ki tette), miért tépték le (ha ők tették) az (üzemanyagtartály?) tisztító csőcsonkról a védősapkát.

Műszaki vagyok, de nem értem, hogy a generátor kábel széthúzásával hogy lehet bármit is előreforgatni. vagy ha lehet ez utólag hogy bizonyítható?
A mobiltelefonom töltőjét meg már én is felejtettem a munkahelyemen, még szerencse, hogy ott nem volt vele mit manipulálni. :)

Az a bosszantó, hogy látszatra ítélkeztek, mert ezek a tények nem bizonyítanak, legfeljebb valószínűsítenek, az meg szerintem kevés ahhoz, hogy embereket meghurcoljanak.

Az is lehet, hogy ez a kép poszt fotosopp... :Đ
Műszaki intézkedések a gázolaj eltulajdonítás mértékének meghatározásához.    MATRIS: VOLVO gépek belső számítógépének kiolvasó kábele és programja. 2009.02. hóban került megvételre. Valós üzemóra Fogyasztás Üzemállapotok…..
másnapos csubakka 2009.07.03 13:33:15
@Despota: Köszönöm :) A történet számomra így sem lett világosabb :s . Nekem mindenki gyanús... :)
Millió bocsánat, hogy belekontárkodok Erynnis rovatába, de segítségre lenne szükségem egy bejegyzéssel kapcsolatban. Egy word dokumentumot szeretnék feltölteni a leendő posztban, mivel túlságosan hosszú volna bemásolni, rengeteg helyet foglalna és így a kutya sem olvasná el. Ha…..
másnapos csubakka 2009.07.03 12:37:16
@Despota: nem tudom, hogy aktuális-e még, (ha nem, akkor annak mondom aki még nem tudja :) ), minden bloghoz van saját kis tárhely, ahová bármit feltölthetsz, nem kell sem ftp, sem külső tárhely, a "File-kezelő" fület kell használni. Feltöltés után a posztból rámutatsz egy linkkel a .doc fájlra és kész. Az olvasó a linkre kattintva letölti a saját gépére, a böngészője pedig felajánlja a Word-ben, vagy OpenOffice-ban történő megnyitást.
makarenkoi pofon - Ez a kifejezés is gyönyörű példája annak, hogyan távolodhat el egy kifejezés az eredeti értelmétől. A "makarenkoi pofon" régi, végig-és kibeszélhetetlen vita egy hivatkozási állomáspontja. CSAKHOGY Makarenko nem egy pofont adott. A nálánál…..
  A „Stroganoff módra”, általában valami gombás-hagymás cucc valamilyen hússal, többnyire bélszínnel. Pedig ez az étel szinte minden fajta húsból elkészíthető. Ez is tipikusan az a fajta „módra”, aminek ezerféle variációja létezik, és már nem is…..
másnapos csubakka 2009.06.20 15:16:48
Kriszti leveléből kiderül, megbánta az egyetemen eltöltött 5 évet, mert hiába végzett kitűnőre, nem talál magának állást.Kedves Despota!Régóta olvasgatom a blogot és a kommenteket is, bár én még ebben nem vettem aktívan részt. Most azonban felmerültek bennem kérdések,…..
másnapos csubakka 2009.06.18 19:13:23
@Despota: a képek beillesztésével kapcsolatban küldtem egy üzenetet
Szombati posztunkban egy pénzügyi multiról lesz szó, ahol a munkavállalók jogaira magasról tesznek. Legalább a kávé és a tea ingyen van... Sziasztok !Szeretném leírni nektek az egyik „multis” tapasztalatomat, hogy Ti lehetőleg ne fussatok bele ebbe a munkáltatóba. Az…..
Történet arról, amikor a munkavégzés a családi élet rovására megy, csak mert egy ostoba szabály miatt minden áldott este bonyolult adminisztrációs kötelezettségnek kell eleget tenni.Nem a saját történetem mesélem el, hanem házastársamét. Teszem mindezt azért, mert tudni…..
másnapos csubakka 2009.05.25 11:44:11
@Dezsőjóska:
a demagógiáról: "saját eszükkel szerezték a vagyonukat", "Azokat a pénzeket mind sokkal becsületesebb úton szerezték,"

Az a bizonyos nagytőkés tulajdonosa annak a cégnek, ahol így bánnak a dolgozókkal. Világos, hogy mire a pénz az ő bankszámlájára ér, addigra színtelen, szagtalan és patyolat tiszta, hát persze, hogy ő becsületes úton szerzi a jövedelmét!
magyar-magyar szótár kravály 2009.05.02 06:17:00
Tegnap savanykás kis pofikával fintorgott az esti híradó összefoglalójában a négerolvasó kis beszélőfejecske. Azon kívül, hogy az index-hírgyár munkásainak néhány jobbikos zsírbunkó sziveskedett alapanyaggal, lényeges csürheizmus nem történt a „munka”, a zóccsó…..
Munkahelyi (T)error Pénz beszél 2009.01.29 14:20:00
Közkívánatra LorettaSalano története: UPDATE: LorettaSalano 2009.01.29. 20:22:45 Sziasztok, este van, vége a kommenteknek. itt és most elismerem, hogy a sztori FAKE volt, sosem voltam Olaszban,csak kitaláltam 1 sztorit (ahogy többen rámutattatok, több sebből vérzőt!nem volt…..
másnapos csubakka 2009.01.29 21:32:58
Kellemes hétfőt kedves Olvasók! Újabb levél, csak Nektek. Remélem ezt a hetet is túléljük! Legyetek aktívak :)!49 éves vagyok 34 éves munkaviszonnyal rendelkezem. Az én történetem nem túl érdekes de azért leírom, hogy okuljon más a történtekből. Tavaly szeptember elsején…..
másnapos csubakka 2009.01.29 21:12:32
@tderi:
"a munkaviszonyban előállított szellemi tulajdon a munkaadót illeti"

Attól tartok, nincs igazad - bár nem vagyok jogász. Szerintem a munkavállaló által előállított szellemi termék csak akkor képezi a munkáltató tulajdonát, ha a termék előállítása a munkavállaló munkaköri kötelessége. Tehát jelen esetben a site törlése csak akkor lenne jogtalan, ha KisRemény honlapkészítőként szerződött volna, vagy a munkaköri leírásában szerepelne, hogy el kell készítenie a cég weblapját.

Mint azt már ttf megírta a munkaszerződés hiánya kétélű fegyver.
Állami beruházásoknál nem csak fehérgalléros, de kéksisakos megbízást is érdemes elfogadni. Bár az alábbi videó már nyolc hónapja kinn van a YouTube-on, a kommentek szerint csak most fedezte fel a közönség - és szerintem hamarosan óriási karriert fut be. Túl a leglogikusabb…..