Regisztráció Blogot indítok
Adatok
verecz

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezúttal nem én minősítettem e szavakkal a képen is látható József Attila-díjas írót, Nagy Zoltán Mihályt, hanem egyetlen országos közéleti lapunk (mivel a cikk csak most került fel az internetre, ezért reflektálok rá én is kis késéssel: akinek nem jár a Kárpáti Igaz Szó…..
bdk blog archívum A Rosszabbik 2009.06.08 08:54:00
Minden nemzetnek megvan a joga az önveszejtésre. Ha a magyarság a Jobbik révén kívánja magát szalonképtelenné tenni Európában, ebben nehéz lenne megakadályozni. S ha újra el akarja űzni legjobb elméit az országból - csak emelje politikai tényezővé a szélsőjobbot. Az okok…..
Negyven éve annak, hogy John Lennon és Yoko Ono politikai performanszt kerekített nászútjából. Előbb az amszterdami Hilton hotelben, majd a montreáli Queen Elisabeth szállodában hirdették a békét nászi ágyba bújva bed-in for peace akciójuk jegyében. Az utóbbi helyszínen…..
bdk blog archívum Idő van 2009.05.29 10:36:00
A svéd Humans since 1982 dizájn-stúdió szellemes projektje: egymásra állított analóg órák mutatják a "digitális időt" úgy, hogy mutatóik megfelelő helyre állításával rajzolódik ki a szükséges számsor. Íme:  Több dizájn | Több tech..
Szerintem szenzációs az a szociológiai kísérlet, amelyet egy New York-i diáklány eszelt ki. Épített egy végtelenül egyszerű és esetlen "robotembert" azzal a céllal, hogy a járókelők segítőkészségét tesztelje. A gyerekjátékra emlékeztető kedvesen mosolygó kis…..
(SEO) Mint első piréziánus posztomból is kiderül (Piréz vagyok), azzal, hogy magamat piréznek nyilvánítottam, nem volt szándékomban mozgalmat indítani. Ám szinte azonnal jelentkeztek csatlakozók és társulni kívánók (aminek persze örültem), így szabad folyást engedtem a spontán szerveződésnek:…..
bdk blog archívum Szót érteni 2009.05.18 09:26:00
Úgy tűnik, egyre kevésbé lehetséges. Végérvényesen elromlott valami. Mi rontottuk el, és most állunk, mint gyerek az eltört kisautó fölött, kicsit hüppögünk, sajnáljuk, hogy megtörtént a baj, ártatlannak érezzük magunkat, mintha kalapáccsal nem mi sújtottunk volna a finom…..
Hát megjelent a Harmadvaki! A kiadó jóvoltából még a múlt héten kezembe vehettem frissen nyomott példányait. Szép, elegáns könyv (Csönge tervezte), igazán meg lehetek vele elégedve. Talán a tartalma sem vet rám rossz fényt: 1999-től írt verseim java szerepel benne. Úgy érzem, van íve a kötetnek…..
Tegnap persze egyre-másra olvastam a híradásokat a vereckei honfoglalási emlékmű meggyalázásáról. Hülledeztem eleget, még ha minden cikkben nagyjából ugyanaz volt is. Aztán az egyik portálon végre képet is mutattak: a szürke kőmonstrum színesben pompázik. Tovább aztán nem is keresgéltem. Ma pedig…..
A magáról ritkán hallató Alkarpatraz c. erő- és időszakos internetes periodika szerkesztőségének a meghívására Ungvárra érkezett Esterházy Péter magyar író. Látogatására abból az alkalomból került sor, hogy az egyik  városi mozi műsorára tűzte a Tompaszöglet legújabb…..
Szenzáció! Vagy talán botrány? Mindenki erről beszél! Szükségállapotot hirdettek a könyvtárak. A Nyelvtudományi Intézet válságstábot hozott létre. A kiadó lázasan keresi az író hasonmásait, hogy  a Könyvhéten teljesíthessék a dedikálás iránti növekvő igényeket.…..
verecz 2009.01.28 17:21:13