Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gulden

0 bejegyzést írt és 251 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A marihuána tönkretette a családomat és a pszichiátriára juttatta a fiaimat Horvátországban a marihuána legalizálása mellett több politikus is kardoskodik. A legismertebb közülük Mirela Holy, korábbi környezetvédelmi miniszter. A szer saját fogyasztási célú, csekély…..
gulden 2014.03.10 14:18:49
@ZF2:
ezért írtam,hogy fokról-fokra..
a mi párbeszédünk is a fokozatosság első állomása.
Beszélünk róla..az első lépés...és ha valamiben konszenzusra jutunk az lehet a következő lépés..és így tovább..én nem hiszek abba,hogy Magyarországra csak a dilettantizmus vagy a konzervativizmus jellemző...illetve jellemző de nem hiszem,hogy ezen ne lehetne változtatni..
Elsőre abban kell konszenzusra jutni,hogy rájöjjünk a jelenlegi gyakorlat megbukott...és közvetve vagy közvetlenül ennek is köszönhetjük pl a dizájner drogok térnyerését..ami nagyságrendekkel nagyobb és veszélyesebb probléma a spanglizásnál..
gulden 2014.03.10 15:57:16
@ZF2: "de a fő kérdés, miért? Miért legalizáljuk? Miért liberalizáljunk?"
mert ez az egyetlen logikus lépés...a tiltás nem hozott eredményt..sőt..a dizájner drogokat is a nyakunkba kaptuk...
itt nem az a kérdés,hogy miért...hanem ,hogy miért ne...mit vesztünk vele?
Sok átlagember is szívja..és itt nem az a kérdés,hogy ez valójában jót tesz -e az egyénnek..hanem az,hogy miért is kéne vegzálni,börtönbe küldeni aki mégis így dolgozza fel a világ vagy az élete nehézségeit..
Ha tényleg érdekel,hogy mit szűrtek le ott ahol már kipróbálták akkor utána kell nézned mik a tapasztalatok...ha nem is lett egyik ország sem "paradicsomi"azért látszik,hogy eredményességben jóval előttünk járnak..és ezek tények..
Azt elhiszem,hogy egy"batyunak"a világ fekete-fehér,és átláthatatlan,összefüggéstelen..de aki egy kicsit is intelligens az látni fogja,hogy igenis van összefüggés a jelenlegi állapotok és a törvénykezés között..És itt mindegy is,hogy egyetértesz magával a szerhasználattal vagy sem...
nem kell ahhoz füvet szívj,hogy belásd a tiltással nem nyerhetsz..
gulden 2014.03.10 16:33:45
@rasztaszív:
abban azért megegyezhetünk,hogy más volt a célja régen a drogok használatának és más ma is..régen a cél az volt,hogy az az egyén a legkülönbféle kimozdító erők hatására is megőrizze vagy élesítse a tudatát,tudatállapotát...ezzel szemben manapság az emberek "elveszni" akarnak a drogokba vagy a drogok által...tehát önmagában napjaink tudatmódosítása sztm nem helyeselendő...
de a tiltással nem eredményes...és ha nem vegzálod azokat akik életperiódusuk jelenlegi szakaszában épp a fogyasztásnál járnak akkor is fel tudod hívni a figyelmet az ártalomra vagy a hatásaira..
Schmitt Pál korábbi személyi titkára, Kiss Norbert fennhatósága alá kerül a kábítószerügyi koordináció a kormányadminisztráción belül, akit volt főnöke kérésének engedve nevezett ki az emberi erőforrások minisztere helyettes államtitkárnak a sportügyi államtitkár,…..
gulden 2013.01.11 14:19:03
@sárkányfő: mi csak abban nem értünk egyet,hogy a visszaszorítást,jelen esetben az alkoholét,nem a tiltással(nem csinálhat senki otthon!!!!)érném el,elvégre a tiltás nem csak a "drogoknál" zsákutca..hanem a reklámozás visszaszorításával,prevencióval stb érném el.
de ez csak szöszállhasogatás,amúgy a többi korrekt...
gulden 2013.01.11 14:20:20
@Sir Galahad:
építő vita volt.majdnem közös nevezőn vagyunk..:)
gulden 2013.01.11 14:23:14
@kennyking: "Ha valaki nem érti, hogy a sport ( főleg a szabadidős tömegsport)fontosabb és egészségesebb mint a drog, az egyszerüen liberális"

ezért a mondatért írj be egy kapát...
nem vagy objektív
Pézsma A romlás virágai 2012.12.29 05:01:37
Azóta voltam biztos benne, hogy újra megpróbálják kinyírni a Szimpla kertet és társait, amióta Rogán Antal szeptemberben bejelentette, hogy jól megrendszabályozza a belvárosi mulatóhelyeket. Ez a gumiszabály a drogterjesztés és a prostitúció visszaszorítására hivatkozva…..
gulden 2012.12.29 11:11:40
@Démonmac1: hát ja...
de a logikádat követve nem lenne a bolygón szórakozóhely,hacsak nem a sivatagba vagy az alföldön...
rengeteg híres vagy kulthely van az eu-n belül,ami nem "optimális"helyen üzemel,és mégis tudják,hogy többet veszítenek,mint nyernek azon ha "megregulázzák" őket..
Tavaly szinte ugyanekkor szintén a KDNP családról alkotott véleményéről írtunk. Most megint muszáj. Tegnap, mikor a parlament megszavazta Matolcsy csomagját és az új választási törvényt, a törpepárt benyújtott egy, a frakció valamennyi tagja által aláírt módosítót az…..
gulden 2012.11.13 14:29:48
@Borenbukk: na ezen rengeteget gondolkodtam én is:miért állok bele egy meddő vitába?
valószínű azért mert szeretek vitázni.persze csak addig ,amíg a vita,vita marad és nem veszekedés vagy személyeskedés..szal nem sokáig maradok:)
gulden 2012.11.13 14:30:25
@idelle: bocsi,nem vettem az iróniát ..
gulden 2012.11.13 14:47:01
@ekszvájzed: próbálj meg belegondolni abba ,hogy azok akik azt a szerencsétlen gyereket megölték,azoknak mi lenne "könnyebb",ha kivégeznéd őket vagy ha bezárnád mind a szegedi csillagba,ahol a hátralévő életük egy szűk bekamerázott zárkába(életfogytosokat figyelik ám,nehogy a könnyebb utat válasszák )amiben minden perc rettegés,mert a börtönökben is van hierarchia ,és azok akik gyerekeket bántottak vagy öltek ,nehéz ám az élet..
A vasárnapi igen békés, ámde igen jó hangulatú Legalizációs Punnyadás fényét a Kétfarkú Kutya Párt tevékenysége aranyozta be. Az Ifjú Kereszténydemokraták sajtótájékoztatója például minden eddiginél nívósabbra sikerült a képen látható transzparensek váratlan…..
gulden 2009.05.13 18:33:22
ha van is néhány pont is amivel egyetértek,összességében az írásodat félelemből fakadó demagógiaként jellemezném.

de vegyük pontról pontra:

"teljesen mas a tarsadalmi berendezkedes"

semmi sem bizonyítja,hogy a Holland drogstratégia a társadalmi berendezkedés miatt lenne sikeres,elvégre
"teljesen más" társadalmi berendezkedésű országokban is a dekriminalizáció,ill a részleges legalizálás eredményre vezetett.

"teljesen mas a drogfogyasztas "kulturaja", tarsadalmi beagyazottsaga"

ez félig meddig igaz,de ez nem jelenti azt,hogy ez a helyzet megváltozhatattlan.

"a polgarok attitudje a legalizacio iranyaba nem egyertelmuen pozitiv"

sajnos ez igaz,de ebben az évek óta zajló félretályékoztatottság a felelős,és a félelem,hogy szembenézzünk a problémával(erre ne vedd zokon,de te vagy az élő példa)

"a politikusok benak, a torvenyi szabalyozas rossz hatekonysagu"

pont a jelenlegi drogpolitika fenntartása miatt gondolom ue.

"a sok olcsojanos kepes a vietnami homokosat tolni ha az egy szazassal olcsobb"

demagógia.a fű nem egyenáras.a cs-ban is van ami olcsobb,és van ami drágább.

"a magyar adozasi moralt tekintve nem egyertelmu h az adobevetel elerne a megalmodott szintet"

ez nem érv a tiltás fenntartása mellett.

"a magyar adozasi moralt tekintve olyan ara lenne a legalis funek, ami ala konnyen be lehet maszni a nullahatos homokossal, igy komoly es veszelyes konkurrenciat jelentene a dealer"

hülyeség.szerinted a túlkereslet miatt ,vagy az ár miatt lehet eladni az ilyen szarokat?
én még nem hallottam olyas valakiről ,aki ne adna néhány száz forintal többet,ha jobb a minőség.

"az illegalitasban marado szerekbol a bunozoknek tovabbra is lenne bevetele, nem tunnek el a dealerek"

ez megint nem érv.itt az elsödleges a fogyasztók számának csökkentése,és az alvilág bevételeinek megkurtitása.a bűnözés eltünéséről senki sem beszélt.

"ha sikeres a rendszer, az valamekkora hianyt okoz a bunozoknel; ok nem fognak csak ugy lemondani a bevetelrol vagy elmenni a balettba ugralni. ez klanhaborukhoz es/vagy mas buncselekmenyek gyakoribba valasahoz vezethet. ha nem sikeres a rendszer, akkor meg mirol beszelunk"

látod ilyenkor látszik,hogy nem tudod miről beszélsz.a háborúk a jelenlegi rendszerben a területek felosztásáért zajlik.vagy hallottál már olyanról,hogy alkoholmaffia?

"az olcsojanos kormany minden evben egyre kevesebbet kolt prevenciora es ellatasra, majd bizonyara tobbet es hatekonyabban kolt ra azert mert szepen kered (hiaba van ra vmekkora forras a megalmodott bevetelekbol"

hát,dönsd el te,hogy 60 mllrd forint plussz javítana-e a helyzeten,vagy rontana rajta.

"a rendszer felepitese (kontroll, boltok engedelyeztetese, ellenorzese stb. stb.) kiadasokkal jar, amiket nagyvonaluan elfelejtetek megemliteni"

nincs elfelejtve.de a fű üldözésére költött milliárdokból ez bőven finanszírozható.

"a fuvet vannak akik azert nem probaljak ki, mert illegalis - ha legalis, no a kiprobalok szama"

na ez az ,amit nem támaszt alá semmilyen statisztika.
ha igzad lenne ,akkor a Hollandoknál nőne a fogyasztás,de ez nem így van.sőt pont ellenkezően.

"az almodozasotok nem szamit az esetlegesen kieso gdp-vel; nem egyertelmu, h mekkora lenne az a reteg, aki ellustul annyira h kiesik a munkaeropiacrol es apucianyuci tartja el

es ez csak az ami kisujjbol jott elo. lol wut."

ja a Holland munkarőpiac is stagnál.itt senki nem dolgozik,és a gazdaság is áll.látod 90%-ban a z érzelmek dominálnak nálad,és nem a tények.
gulden 2009.05.13 20:07:44
"hamis az ervelesed, mert a legalizacioval jellemzoen fejlett(ebb) orszagokban kiserleteznek, Mo. pedig nem (olyan) fejlett, tarsadalmi-gazdasagi teren."

Szlovákia,vagy Portugália sem tartozik az igazán fejlett társadalmu és gazdaságú országok közé,mégis sikeres a "próbálkozásuk".nem beszélve arrról,hogy Hollandia 76-ban sem volt az a Hollandia amit miost ismersz.


"az meg egy sunyi hamis allitas, h a droggal kapcsolatos felelem a problemaval valo szembenezessel kapcsolatos felelem. "

pedig félelem,félelem mert azt hiszed otthon minden más,félelem,hogy a Magyarok nem összehasonlíthatóak más europai országokkal,félelem attól,hogy az egész társadalom nem tud megbírkozni a problémával,amit a legalizáció jelent.
és tudd a legalizációt senki sem egy csapásra gondolja.ez egy lassú folyamat,de még az előkészületeit sem látja az ember.a demagógia és a félretájékoztatás (ld.fenti képek,kdnp,pettko,magyar hírlap:néző cikkei stb)ugynugy terjed,mint annak elötte,sem szakmai sem egyébb viták nem zajlanak kellő számban.szal állóvíz van.itt mindenki azért küzd,hogy ennek a folyamatnak a végén megtörténjen az egyetlen vállalható és logikus lépés a legalizáció.de szt senki sem gondolja ,hogy ez egy csapásra menni fog!!!


"lehet h nem erted. a legalis cucc Mo.on jo draga lenne a rengeteg ado, illetek stb. miatt, igy az illegalis arelonybe kerulne, hiszen ott nincsenek ilyen koltsegek es utni is lehet az anyagot."

jelenleg Hollandiából tudunk kiindulni,ahol ugyan a járulékok alacsonyabbak,viszont minden más kiadás(áram,bérlés,ingatlan,vállakozás)viszont magasabb.mégis az árak szabályozottan alacsonyabbak,mint itthon szabályozatlanul.


ennek ellentmond a kinai piacok es a tesco latogatottsaga, valamint a tuske es egyeb igenytelen piak nepszerusege. az alkoholnal is van jobb es rosszabb.


de nem ua. a kettő.itt valami olyanról beszélünk ami hatástalan(alig hatásos)és egészségromboló.nincs az a fogyasztó,aki kiad 2000 ft-ot egy hatástalan egészségkárosító szarra,amiből ráadásul 3X annyit szív,szemben egy sokkal jobb,hatásosabb szerrel,ami ugyan kicsit drágább de fele annyi is elég belöle.

"es megjegyzem, az alvilag beveteleinek csokkentese se problemamentes, ha a rendorseg nem szupereros h eltapossa/bebortonozze a mocorgokat."

már jelenleg is Magyarország rendőrállam.tehát mindennel vádolhatot a rendörséget csak azzal nem ,hogy nem hatékonyak.semmivel sem nagyobb a felderítetlen ügyek száma mint az eu-s norma.ráadásúl ugy,hogy a btk más eu-us országokhoz képest kurva szigorú.(ismét egy példa,hogy a btk szigora nem csökkenti a bünözöi kedvet)


"a peldad nem all, mert az alkoholnal korabban nem epult ki kiterjedt, ipari meretu dealer-halo. az illegalis alkoholt otthon toljak az oregek, itt nincs nagy hatalma a bunozoknek, nem vesztenek semmit."


nos ha legális lenne a fű,akkor az otthoni termesztés saját célra sem volna büntetendő.szal hiába kinálná itt az alvilág az olcsó "szarját"aki nem termeszti meg magának otthon az ugy is a cs-ba megy ,akinek meg az drága,annak még mindíg olcsobb magának megcsinálnia ,mint az alvilághoz fordulni.


"nem nagyon lattam a kalkulacioban."

nem is láthattad elvégre szó sincs semmilyen legalizációról.ha szó lenne róla megjelennének az erre fordítandó összegek átcsoportosítási terve is.


"HOLLANDIA NEM EGYENLO MAGYARORSZAGGAL."

ez nem érv.szajkózhatod napestig,de ha igazad lenne a világon sehol nem volna érdemes a jó és müködő rendszerek "honosítása"mert minden társadalom,és minden ország MÁS!!!!

gulden 2009.05.13 20:13:30
@Art Mooney:
tisztelt bárki.

linkeket és bizonyitékokat várok arra vonatkozóan,hogy a vaporizerrel való fogyasztás mire káros.

ugyanis sem a tüdőt,sem a vért(micsoda hülyeség)sem az agyat,sem az agysejteket,sem egyébb szerveket tudtommal nem károsít,mivel egyetlen összetevője a thc.

de várom a bizonyítékokat ami a fenti állitásomnak ellentmond.
Dél-Hollandiában másfajta válság szele fenyeget: Limburg tartomány mintegy 30 coffeeshopjában január 1.-jétől csak külön igényelhető tagsági igazolvánnyal lehet napi 3 grammot venni kizárólag bank/hitelkártyával. A spontán drogturistákat úgy tervezik visszatartani, hogy az…..
gulden 2009.05.13 17:42:45
@BushDoctor: ez is így van.az egyetlen hely amtrdmban a sensi,ami közel van a dam square-hez,de az nem cs.hanem csak egy kávézó,teázó +vásárolhatsz sensi termékeket.ott bátran lehet szmokolni,kényelmesen punnyadni,de vásárolni nem tudsz.(ilyenkor azt mondják,vegyél a cs-be ,oszt gyere vissza.)
Forradalom! :D Az egyik legpontosabb közvéleménykutató, a Zogby mérése szerint az amerikaiak 52%-a, azaz mondhatjuk, hogy többsége (Obama pl. 54%-kal elnök), legalizálná, adóztatná és államilag szabályozná a marihuána termesztését és terjesztését. Ez gyors volt, gecó!…..
gulden 2009.05.11 00:18:22
@Prala: amugy barátkozom,98-óta nem lakom otthon,és a napi párbeszédeim 99% -át két nyelven folytatom.de beszereztem magyar klaviatúrát,hozattam magyar könyveket,szal lehet beletellik még néhány hónapba,de bele fogok rázódni megint.

gulden 2009.05.11 00:34:25
@Prala: aza abaj prala,hogy csak azt kérem számon rajtad amít állitasz.semmi többet !!csak azt kértem,ill.arra vagyok kiváncsi ,hogy milyen forrásból merítetted a mondandódat.
de ugy látszik sokat kértem.

a mondatodat ugy kezded ,hogy sutykónak tartasz,majd
ugy folytatod ,hogy én nem bántottalak.

ellentmondásos vagy .és ugyan igazad van ,van mit csiszolnom a helyesírásomon,és nem mentség a távollétem (de hidd el 11 éve nem követtem el ilyen hibákat,a helyesírásom világ életemben jó volt,és én vagyok mmegdöbbenve a legjobban,hogy mennyit romlott az évek alatt),de ez mit sem von le a mondandóm jelentőségéböl.

tehát arra kérlek ha valamit kijelentesz,akkor ne vedd zokon ha valaki számonkéri a forrást,és mégegyszer had kérjelek meg,hogy fejezd be a személyeskedést.

most pedig had kérdezzem meg Hollandia ,Szlovákia,Portugália,Belgium európában van?

mert ezek az országok is az eu-ban vannak b@zdmeg.

továbbá:hol sikeres a drogtilalom?
gulden 2009.05.11 00:37:12
@Prala: hát nem felejthetetlen.magamon tapasztalom mennyit tudok felejteni ha nem használom,és ha nem írok az anyanyelvemen.
A tömegrendezvényekben a tömeg a szép, úgyhogy a vasárnapi margitszigeti Legalizációs Piknikre hozzon magával még egy embert, meg tekernivaló cigit, hogy lehessen jó füstben ülő kontúrokat fotózni. Az idei eddigi legnagyobb tömeges beszívás hagyományosan Coloradoban sikerült a…..
gulden 2009.05.09 20:31:35
@lovechild:
drága szerelemgyerek:

valami link erröl a Holland kudarcról?
gulden 2009.05.10 13:05:34
@lovechild:
látszik,hogy szakértőként itt te szeretnél tetszelegni.

ha utána jártál volna lelkiismeretesen,akkor tudnád,hogy nem a kudarc miatt zárnak be coffe shopok(a statisztikák a Hollandok mellett állnak),hanem az elviselhetetlen drogturizmus miatt.

ha te beszltél coffe shop tulajokkal akkor én megeszem a kalapom,vagy azt gondolod aki a pult mögött áll az a tulajdonos?

megkérdezhetem melyik coffe shopról van szó?

néhány mondattal ezelött a következőt állítottad:

" Úgy tudom, hogy még Hollandiában is kezdenek visszakozni a teljes drogliberalizációtól"

most akkor a coffe shopok bezárásáról beszélsz vagy a drogliberalizácioról?

kevered a szezont a fazonnal.

azt,hogy 3X voltál Hollandiában,azt had ne kommentáljam.6-dik éve élek itt,és nekem ugy tünik,hogy neked mindened van csak tapasztalatod nem..

és végül jól látom,hogy linkel,bizonyítékkal nem tudod alátámasztani a mondandód?

A legújabb tréfa, amit a katkó holland kormány verőelgényei kitaláltak, hogy ezentúl távirányítós helikopterrel fogják a szabadban vagy beltéren cseperedő ültetvényeket bevadászni. A Canna Chopper néven futó cucc kamerával és szagérzékelővel támad a kenderre, órákig…..
gulden 2009.05.04 17:42:02
@S.N.E./AlkalmiYeti:
ha falun laksz akkor kurvára tisztába kéne lenned avval a fogalommal,hogy mi is az a természetkárosítás.

és igen, mindíg visszább lehet menni a történelembe példákat keresni,hogy mi lett volna ha...

csak akkor pl. tudnod kéne azt is, hogy a századforduló környékén Magyrországon hagyománya volt a kendertermesztésnek,és ha pl náthás vagy beteg voltál akkor a patikában kokaint írtak fel receptre.
gulden 2009.05.04 17:52:35
@pipacsaripacspapucs:

sajna nekem is van hsonló tapasztalatom.

az apám kocsmáros volt,tavaly meg is halt Isten nyugosztalja.szal volt némi rálátásom ,milyen gyorsan és milyen keményen épít le ez a "történelmileg beágyazott" és legalizált csodaszer.

gulden 2009.05.04 19:29:06
@gulden:
felelösségre

vazz nekem is van mit fejlődni.:DDD
Szmókerhez méltó flashmobbal tiltakozott a Kendermag Egyesület a reggeli pelyhek diszkrimináció ellen tegnap délután a Margitszigeten. A 12 fős Michael Phelpsnek maszkírozott kommandó a sportuszoda medencéjét támadta meg. Személyi sérülés nem történt, bár a szemtanúk közül…..
gulden 2009.05.01 17:20:31
@atleta.hu:
"Az, hogy ez igy most rossz neked es jo a drogcsempeszeknek, meg nem jelenti azt, hogy ezt valaki szandekosan ellened vagy ertuk teszi igy"

akkor vajon kinek és miért áll az érdekében egy megbukott,hibás drogpolitika fenntartása?

megsúgom a politikusokon és a pártokon,vagy a csempészeken és a dílereken kívül ez senkinek sem jó.

se a fogyasztóknak,se a fiataloknak,se a kormánynak,igazából senkinek sem jó,mégis fenntartjuk..
ki érti ezt?

A Cannabis Science egymillió adag kender alapú tablettát ajánlott fel előállítási áron Amerikának a sertésinfluenza-fertőzöttek tüneteinek enyhítésére. A gyógyszer nem vírusspecifikus ellenszer, hanem általános gyulladáscsökkentő, ezért bármilyen mutáns vírustól…..
gulden 2009.04.29 19:24:42
gulden 2009.04.29 22:43:12
@gulden: beépített

vazz ,csakhogy hope road ki ne szúrjon..:DDD
gulden 2009.04.30 00:37:07
Finalizálódott a Kendermag Egyesület május 10.-i margitszigeti Legalizációs Piknikjének programja. Talán nem akkora meglepetés, hogy elsősorban a szmóker előadók jönnek szmóker rendezvényre ingyen zenélni: Irie Maffia Sound – Dermot, Jumurjack, MC Colombo Love Alliance Sound…..
gulden 2009.04.29 16:28:21
@greensheep: igaz....

akkor inkább csak gyönyörködjünk benne...

gulden 2009.04.29 22:28:25
@Dani182: hát úgy,hogy a magukat jobboldalinak ,vagy szélsőjobbnak valló pártok,tüzzel-vassal írtanák a smokolókat.

ahogy Newmark is mondja a jobboldaliság és a kender nem feltétlen üti egymást,de a jobbik zászló meg a joint az tuti.
szegény span nem tudja mit csinál..
A médiát mételyező MTI még ezt a szent napot sem tisztelte meg annyival, hogy ne terjesszen ordenáré baromságokat, amit szokás szerint mindenki gondolkodás nélkül átvett. Mai pusztító faszságuk, hogy Csongrádban elkaptak egy csávót, akinél 130 kigyökerezett klónt találtak kis…..
gulden 2009.04.22 10:50:32
@Natural: háát ,én beleolvastam,és sajna azt kell mondjam,hogy sokkal okosabb nem leszel ,mint most vagy ...össz-vissz talán egy olyan beírást olvastam ami köszönöviszonyban van a valósággal..

Dobly:szal egy növényről alapjában max 30-35,de ha előnöveszted ,akkor lehet több is.hogy mennyivel? az attól függ meddig növesztettél elő.tudsz akár 100-at is leszedni egy növényről,de lehet ,hogy 3és fél 4-hónapig fog tartani ,mire a kezedbe foghatod a produktumot.question of time...
gulden 2009.04.22 11:48:24
@Natural: igazad van,csak egy laikusnak elég nehéz kihámozni a hasznos infókat,ha mindenki "hozzáértőként" adja a tanácsokat.

de a mondandód másik felével sajna egyetértek.jobban megéri sajna a "távolkeleti" occsó ,minta a háztáji,legalább is ha a szabadságodról van szó..

egyébként tényleg kéne valami reménykeltő összefogás,főleg,hogy a jövő évi választások után vajszín a szitu rosszabb lessz,mint ami most van,pedig ez is szar ,nem is kicsit..
:(((((
gulden 2009.04.22 12:39:56
@Natural: háát...a próféta szoljon belőled.az a baj ,hogy hiába lenne höbörgés,az elégedettek száma sokkal magasabb lenne,mint az elégedetleneké.és ne feledd,egyszer már megcsinálták(99?),és ha jól tudom , a parlamentben amikor a drogokról szól a vita,akkor még mindíg az elöbb említett időszak "eredményeire" hivatkoznak az "okosok".
+amikor nyáron voltak azok a halálesetek a túl tiszta cula miatt (hernyó)akkor olvastam tán az indexen,hogy a kormánypárt kivételével mindenki szigoritást követelt.és ha jól tudom a fidesz,és az mdf programjában ez benne is van,mint opcio..
szal kivánom,azt hiszem mindannyiunk nevében,hogy neked legyen igazad,de azt is tudom,hogy nálunk a józan észt felülírja a politikai népszerüséghajszolás,és valjuk be aki otthon szigorít,az a népszerübb.(lévén nálunk intoleránsabb
nép kevés van)
és mondom ezt annak tudatában ,hogy az euban egyedülálló módon Magyarországon belül müködik az a gyakorlat,hogy könnyüdrogokért jobban megmérnek,mint akármi másért(drog persze)

szal van még mit bepótolni,és én ebben a kérdésben kissé reményvesztett vgyk.

Újra eljött a Nemzeti Beszívás Napja, ami kiváló alkalom az ősi hagyományok a marihuána sajnálatos újkori történetének átnyálazására. A jeles nap alkalmából csak ma ingyen meg lehet nézni a High: The True Tale of American Marijuana c. filmet itt. Szintén elég jó, sőt szinte…..
gulden 2009.04.20 15:36:37
@ratman_: igazad van..
MINDENKI IRÁNY A MARGIT SZIGET..MINDENKINÉL LEGYEN EGY ERŐS ,HALÁLOS KEVERÉSŰŰ DZSOJA!

ÉS VESSÜNK EGYSZERRE VÉGET ENNEK AZ EGÉSZNEK!!

BIZONYÍTSUK BE A SOK "OKOSNAK",HOGY IGEN IS ARANY TUDJUK LŐNI MAGUNKAT GYEPPEL!!

gulden 2009.04.20 15:46:51
@Csm001: háááát..voltk itt már komoly érvek is ,de az senkit nem érdekelt.
ide böfögni,szarni,hányni járnak az "okosok",és álltalában egy böffentés után tovább is állnak.
tod ,érvre-érvel,faszságra-faszsággal....
gulden 2009.04.20 15:58:55
@gulden:

* jav:intelligens
Lassan valakinek sikerül felszámolnia a feketepiacon állítólag pofátlanul alacsony áraival operáló vietnami kendertermesztő kolóniát, vagy legalábbis jelzésértékűnél komolyabb károkat okoz nekik. Március elején 6 házukat kapcsoltak le a rendőrök, azóta összesen még 14-et:…..
gulden 2009.04.16 15:24:44
@mement: ja csak az a bajhogy másokért az ember nem felelhet.gondolom neked sem sok absztinens ismerősöd van(magamból kiindulva 90% szmokol)és ha velük történik valami,és ne adj Isten ,feltérképezik az ismerősi rendszerüket,és te pont benne vagy ,akkor van miért izgulnod.

én tiovábbra is fel vagyok háborodva azon,hogy egy füves mennyire megjárhatja otthon ha rajtakapják,és jobban megszívhatja,mint a tsz.keménydrogosok.
gulden 2009.04.16 15:25:21
@OmegA404: hahahaha....milyen igaz...
gulden 2009.04.16 19:21:25
@BushDoctor: csinálj már beltéri gyöpöt 2 hónap alatt úgy,hogy 200 lessz rajta tövenként.
és adj ki egy könyvet arrol,hogy ezt miként érted el.én leszek az elsö aki megveszi,és siker esetén garantálom a milliókat.A Hollandok megvesznének a titokért;DDDDD
- Bizony mondom néktek, a kereszténydemokraták ifjoncai csak szóban keresztények, amúgy tolvajok ők, és kevélyek, élükön Rétvári Bencével, aki a Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) vezetőjeként az Északi Támpont Egyesület évek óta bejáratott…..
gulden 2009.04.10 14:21:20
@Archenemy: igaz ég is a pofám...de tényleg.
98-óta nem lakom Magyarországon,de tudom ez nem ment fel ,de azért próbálkozok,szereztem magyar gépet és klaviaturát,hogy ki ne essek a helyesírásból,de láthatólag van még mit pótolni..
gulden 2009.04.10 14:26:30
@Kiváló Brigád: látod ez igaz.nem véletlen,hogy az union belül itt Hollandiában a legkevesebb az aktív füfogyasztók száma a lakosság egészéhez viszonyitva.
de 99-óta a keménydrogosok száma is stagnál szemben az unio más országaihoz képest,ahol ezek a számok az utóbbi években a 2-3 szorosára emelkedett
ez azért elgondolkottató véleményem szerint
gulden 2009.04.10 14:28:54
@Archenemy: deal!!
szerintem is valami hasonló a megoldás.
ebben egyetértünk.
Az áprilisi High Times Amszterdam-összefoglalója alkalmából Jorge Cervantes, az egyik legviccesebb kortárs termesztőguru ismerteti a pelyhedző amerikai szmókereknek a legfontosabb turistatudnivalókat, pl hogy ne bambuljanak el bicikliúton: ..
gulden 2009.03.26 18:51:36
@Art Mooney: tipikus demagóg hozzáállás.
hát a Hollandok biztos jobban járnak,mert hát egy ujjabb kivállóan dolgozó,adozó állampolgárral gyarapodnak.
de neked mi ebben a jó???
aki kicsit is értelmes,és talpraesett,az már rég nem haza adózik.
szerencsétlen,nyelvet nem beszélő,ostoba fajankó...
gulden 2009.04.08 16:55:23
@Art Mooney: megtörtént...
98-óta nem élek magyarországon,persze ez nem mentség a helyesírási hibákra,de inkább evvel legyen bajom,mint a felfogógépességemmel....ami láthatóan neked okoz gondot.és igen,pont a magadfajták miatt nem óhajtok haza költözni,és ez csak neked rossz.(tudod,máshova adózok).
azért,mert le tudsz írni egy angol mondatot,még nem tesz világlátottá,amit a beírásaiddal be is bizonyitasz.egy untoleráns buta Magyar gyerek vagy ,aki a beböfögésen kívül semmire nem képes.majd ha lesznek érveid(ha egyátalán tudod mi az..),és nem csak úgy beleröfögsz a fórumba ,akkor én is kulturáltan válaszolok,de addig edd meg amit főztél....
Kénytelen vagyok tömbösíteni ezeket az usai legalizációs híreket, mert úgy tűnik, már az összes, a kampányban Obama seggét nyaló médium összefogott, hogy a marihuána adóztatására, de legalábbis a drogháború beszüntetésére szólítsa fel szeretett elnökét. Sok újat nem…..
A Virtuális Elnöki Városháza projekt első adásában Obama kiröhögte az ötletet, hogy a fű megadóztatásával fel lehetne lendíteni a gazdaságot. Sőt, azt a néhány millió szavazót is kiröhögte, akik miatt a lista elejére került a kérdés. "Nem tudom, ez hogyan minősíti…..
gulden 2009.03.27 14:29:44
@-rizs-: dehogynem,mint mondtam itt Hollandiában van egy olyan müsor mint otthon a napló(netwerktv)amiben
europa több országában szondásztatták a politikusokat,akik elismerték a Holland példa müködőképességét,és elönyeit,de azt is hozzátették(föleg angol politikusok),hogy az elöbb említett ország törvényének a "jhonosítása"politikai önyilkosság lenne ,mert olyan népszerüségcsökkenéssel járna,amit senki nem mer megkockáztatni.

és ez a közel negyven éves néphülyítés eredménye,amit nem lehet,és sokan nem is akarnak megváltoztatni.

amugy a mondatod azon részével sajna nem értek egyet ,hogy ezen országok nem jobb helyek mint Magyarország(SAJNOS!!)mert ha a mérleg serpenyőjére kellene tennem az otthoni elönyöket a hátrányokkal ,akkor sajnos erösen a hátrányok serpenyő nyerné a versenyt,ami köszönhetö a politikának ugyangy mint a társadalom jelentös egészének.

ne feledd ,te sem véletlenül élsz máshol...
gulden 2009.03.27 14:49:27
@-rizs-: jaja,csak ha félre tesszük a politikát,akkor a józan ész azt mondja,hogy nem figyelembe venni,hanem a szöyeg alá söpörni a náluk elért eredményeket badarság.
nekem teljesen mások a tapasztalataim,mint amivel otthon riogattak,ugymond itt semmi nem támasztja alá az otthoni félelmeket.
és ha nem is azt mondom ,hogy minden azonnal csináljunk ugy mint ahogy itt van,azért a csapásirány szerintem adott.
Nem mintha ez a magyarok genetikai/történelmi/satöbbi beállítottsából nem lenne egyértelmű, de a Corvinus Egyetem kikutatta a spanyolviaszt, vagyishogy a magyarok elsősorban a legálisan kapható szar töményekkel és a szintén legálisan kapható, a házipatikákban felhalmozódott…..
gulden 2009.03.27 14:36:51
@CSL: mennyivel jobb,mennyivel jobb ,hangoztatod itt a hülyeséget

inkább nézzük mint mond egy szakértő!!!!!érted szakértő!!(lol):

www.pettkoandras.hu/07-kedvencek.php


www.youtube.com/watch?v=OOyFPbj_uQw
Újabb legalizációs törvényjavaslat ütötte fel a fejét Amerikában, ezúttal a keleti parton. Massachusetts Kaliforniához hasonlóan megadóztatná a marihuánaszármazékok kereskedelmét, amiből becslések szerint évi 100 millió dollár bevételük lenne. Igenám, de ők még jobb…..
gulden 2009.03.26 11:56:42
@Mr. Green: jogos.az tényleg nem legális,csak közben felmerült az is,hogy z otthoni termesztés saját célra sem ,az utóbbi két hozzászolásom ezért született.
gulden 2009.03.26 12:10:23
@Mr. Green: amúgy írhatnátok egy cikket arról is,hogy az miképp lehetsséges az,hogy Magyarországon a törvények,visszaélés esetén megkülömbözteti a függöket,a nem függőktöl,de fűre függőségit orvosilag kapni egyszerüen lehetetlen.(99%-ban)
van egy barátom aki mivel jó minőségű gyyöpöt talált vett belőle 100grammot(ismerve az otthoni ellátási és minőségi gondokat,ez nem meglepő)de vesztére "lekapcsolták" és most egy 2-8 as ügy elé néz,mivel senki nem adott hitelt a szavának,és elkaszálták az elmeorvosi vizsgálaton.soha senkinek nem ártott ,nem adott el ,nem dílerkedett és mégis úgy fest börtönbe kell vonulnia.
miképp lehetséges az,hogy ha keménydroggal tette volna ugyanezt akkor az ügye 0-3 as mert heroinra pikk-pakk megkapod a függőségit.

hát milyen ország az ahol a fűéert többet ülsz,mint a keménydrogokért?

na ezen érdemes elgondolkodni.....
gulden 2009.03.26 19:31:20
@Könnyű Karma: pedig ezért is 2-8 jár(több mint 5).
és függöségiről ne is álmodj....
Újabb zseniális legalizációpárti cikket hoz a Népszabadság, ami minden harmadik bekezdésben, azért csak elpuffogtat egy-egy 80 éves ellenpropaganda-közhelyet. Természetesen szerintünk is direkt erre kijelölt boltokban kellene árulni nagykorúaknak a füvet, de ezekkel az érdekes…..
gulden 2009.03.18 19:47:08
@pipacsaripacspapucs: azért én félve jegyzem meg,hogy ha egy hétig nem puffanthatnám el az esti szokásost(akat)akkor ellégé kiborulnék.
sajna 12 éve max évente egy napot ha kihagyok.
ismétlem ezt félve jegyzem meg.....
gulden 2009.03.20 16:45:17
@pipacsaripacspapucs: az 9gaz ,hogy a függöségi skála igen nagy,de én arra a megjegyzésre próbáltam meg félve reagálni(félve ,nehogy velem pldálozzanak a bigott tiltáspártiak),hogy a "fűre nem lehet rászokni".
az igaz,hogy a megvonása nem okoz olyan panaszokat,mint pl egy kemény drogosnak a szer megvonása esetén,de azért a rántott csirkénél vagy a csokinál naálam mindenképp összehasonlíthatatlanul erössebb az elöbb említett érzés,akárki akármit mond.
és állítom ezt annak tudatában,hogy én majdnem mindenről le tudtam mondani ami káros volt az idáigi életemben,kezdve a húsevéstől a kávéig,beleértve tulajdonképpen mindent,ami nem egészséges,
(itt hívom fel a figyelmet a kapudrog elmélet f*szságára,tudván azt,hogy hogy nálam ez pont ellentétesen igaz!!!!!)de valahogy ez kimaradt.persze az is igaz,hogy szándék sincs meg bennem,mert valahogy nem érzékelem,hogy az napi thc bevitelem bármilyen szinten is befolyásolná az egészségem vagy a társadalomhoz való normális viszonyomat.
és igen igazad van ,tényleg pihennem kellene egy kicsit,csak az a baj sajnos,hogy nekem a kedvenc napom a 'holnap':DDDD
de igyekezni fogok....i promise.
Mint az várható volt, az ENSZ 10 évvel meghosszabbította a világot megnyomorító drogháborúját. 26 ország, főleg európaiak, Németország vezetésével tiltakoztak, hogy az "ártalomcsökkentés" kifejezést sem sikerült beletenniük a nyilatkozat szövegébe. Amerika,…..
gulden 2009.03.13 18:26:27
@Acmee: hát ez az.
de azt is látod ,hogy az ellene tiltakozók(costa is)
érzelemből elutasítóak.előhozakodhatsz te itt bármilyen statisztikával,kutatással ,orvosi véleménnyel,ha a másik fél nem befogadó.
régóta tudjuk,hogy ami folyik az káros és rossz,ha a társadalom zsigerből elutasító.főleg otthon.