Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sovesztomesz

1 bejegyzést írt és 458 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt olvastam, hogy a Dalai Láma egyelőre bizonytalan abban, hogy újjá fog-e születni. A dolog nyilván attól függ, hogy sokadik reinkarnációja végére elérte-e végső célját. A bizonytalanság önmagában mutatja, hogy D.L. nincs képben. Milyen olyan, hozzá méltó magasztos célt tudunk elképzelni, aminek…..
A húsvét a keresztény világ hívő lakóinak legnagyobb ünnepe volt évszázadok óta, mire napjainkban mindenkit érintő, gyakran teljesen vallásmentes ünnep lett – legalábbis hazánkban. Hagyományai részben így is megmaradtak, és a legtöbb család – bár már nem ismeri a szimbólumok jelentését – sonkát…..
A Szent Péter teret látjuk a televízióban, többek között minden Karácsonykor. Ha Rómába látogatunk, biztosan megnézzük. Ez jó Rómának és jó a Vatikánnak is, de nem mindig volt ez így...
Szépen és amolyan műfajteremtéshez méltó módon indult Az éhezők viadala young adult mozisorozat néhány évvel ezelőtt. Suzanne Collins népszerű regénytrilógiája megfelelő alapot adott ahhoz, hogy az első két epizód maradandó élménnyel szolgálhasson. A negatív hullámok…..
sovesztomesz 2015.11.19 21:54:20
                        „Jobb állva meghalni, mint térden csúszva élni.” (Emilio Zapata) Nem, nem, nem! Soha nem gondoltam volna, hogy én magam leszek a nemzet közellensége, mégis megtörtént. Soha, de soha nem gondoltam volna, hogy elítélt bűnözője leszek…..
sovesztomesz 2015.11.19 21:18:26
A diabetes egyre több embert érint a világon. Mivel egy olyan krónikus betegségről van szó, amelynek kezelése sok erőfeszítést, türelmet és fegyelmet igényel a páciensek részéről, a pszichológusi támogatás gyakran szükséges lehet a betegség feldolgozásához. A diabetesről általában A cukorbetegség…..
Napi Maflás A SZÁNDÉK 2015.11.14 07:00:00
A legtöbb harcművész életében eljön a pillanat, amikor alászáll a kung fu filmek mesevilágából, és rádöbben, hogy a csillogó technikai repertoár, az elegáns mozgás, a szemmel alig követhető ütések, a fejmagasságban röpködő rúgások önmagukban semmit sem érnek. Ahhoz,…..
AnyámAsszony Szülők, okuljatok! 2015.11.13 11:30:12
A múlt héten egy döbbenetes dolognak voltam szemtanúja a délutáni alvás ideje alatt: Toddlers and Tiaras Eddig sem értettem, hogy  egyáltalán miért cibálja el valaki a totyogó gyerekét szépségversenyekre, vajon miért barnítozza le a 2-3 éves kislányát, miért aggat rá póthajat, miután kifestette,…..
Ha Hawaii nevét kiejti az ember, akkor mindenki a napsütésre, lazaságra, szörfös srácokra, bikinis lányokra gondol, azaz csupa pozitív dolog jut az eszünkbe. Pedig messze nem minden papsajt, erről hosszan tudnának mesélni azok az ezrek, akik az amerikai tagállam pokoli oldalán…..
Ma rendhagyó módon a Szecsuánblog átevez a gasztroblogok csodálatos világába és ínyenc fogásokkal örvendezteti meg a nagyérdeműt. Vagy valami ilyesmi.   A napokban a helyi szupermarketben járva két szép, megtermettebb varangyot néztem ki a tegnapi vacsihoz.   Bár első…..
Volt egy ügyünk az angyalföldi kampányban: megvédjük a Dagályt! A PM, amit ritkán mérnek 1% fölött, sokan nem is ismernek, most 4,3%-ot szerezve megelőzte az LMP-t is. Mi kellett még ehhez? Egy jó, hiteles helyi jelölt – esetünkben Faragó Éva. És az, hogy időközben…..
Nincs ezen mit szépíteni! A kövér nők senkinek sem kellenek! Persze áltathatjuk magunkat, hogy a sikeres párkapcsolat vagy a sikeres pasizás nem a külalakon múlik, hanem a belső kisugárzáson, az önbizalmon, de ez a legtöbb esetben nem így van. Ez csak azon hamis pozitív…..
„Ennek magától értetődőnek kell lenni” – ezzel a kommentárral osztotta meg Heinz-Christian Strache, a közvélemény-kutatásokban magabiztosan vezető jobboldali populista Osztrák Szabadságpárt, vagyis az FPÖ elnöke Orbán Viktor idei tusványosi beszédéről szóló Die…..
Provokálni ma menő dolog, ezért állítható, hogy a Macdonalds okosai jól kitalálták ezt a reklámot: a milánói világkiállítás előttre időzítették reklámjukat, amelyikben egy egy pizzériában ülő kisfiú egy cuccmányt választ magának. A kolosszus az Expo főszponzorai közé…..
sovesztomesz 2015.04.15 13:48:14
A skandináv filmgyártás lassan, de biztosan kezd bekúszni a világ elit szűk körébe, hisz az északról érkezett filmek legtöbbje nem csupán profi külcsínnel és hangulattal van felruházva, de a hamisíthatatlan skandináv íz is ott honol mindegyik mozgókép jelenetei mögött. Az…..
Sörforradalom van honunkban, mint tudjuk. Szaporodnak a honi kézműves sörök. Az első főzdefeszten még nagy szenzáció volt armando IPÁja (IPA  = Sápatag Indiai Ser, szabad fordításban), mivel hogy saccperkábé az első teljesen magyar IPA volt (a Serforrás ugyan tudtommal előbb főzött, de azt cseh…..
Amikor hetekkel ezelőtt az m1 megmutatott pár percet a Fapadból, Kálomista Gábor áldokumentumfilmes vígjátéksorozatából, akkor azt írtam róla, hogy két perc alapján ez még egész vicces lehet. Most megnéztem két teljes epizódot, és továbbra is ugyanezt gondolom. Igen, a…..
SERTEPERTE A sörforradalom vége 2014.10.06 20:02:00
  Már akkor gyanítottam, hogy a dolgok rossz irányt vettek, amikor a Főzdefeszt kinőtte a Mikszáth teret. Arra, hogy vége, még nem gondoltam, de azt éreztem, hogy alábbhagyott a forradalmi lendület, a résztvevők elérték céljaikat, integrálódtak a rendszerbe. A forradalmi sörök megkapták a kellő…..
sovesztomesz 2014.10.07 10:33:33
A Jó-jobb sör Drágább, ezt el kell fogadni! Ettől persze még igaz, hogy üzlet is egyben a kis főzés. De nem kéne abba a hibába esni, hogy a legkisebb befektetés mellett, a legnagyobb hasznot kivenni a termékből. Ahogy a legtöbb magyar multi-főzde teszi... a Múltkor a kőbányai sörgyár-látogatós feszttel kapcsolatos egyik blogon ecsetelni próbálta egy bennfentes,"... a kukorica nem ellenség, hanem barát..."; na, ezt a feelinget viszont jobb ha elfelejtjük, nekem konkrétan hányingerem van az ilyen parasztvakítástól.
A legutóbbi Főzdefeszt tényleg totális káosz volt, de ezt utólag a szervezők is elismerték, szóval, a sörökkel nem volt baj, de a tengernyi tömeg miatt én sem mozogtam sokat, így az eddigi legkevesebb féle sört sikerült tesztelni. Nem nagy gond, legalább mélyebbre nézhettem az adott pohár feneke felé :-). A forradalom lelassulni látszik, de még él és "szorgos népünk Győzni fog!" A legjobb példa az alibi főzésre egyébként mondjuk a Palóc-főzde! Drága ivósöreikkel lemorzsolódtak a fesztről, pedig a Dunakanyar IPA-jukat én imádom. Kár, kár, de rajtuk is múlik, mert nincsenek véletlenek, de ez csak egy példa, lehetne még sorolni. Nem vagyok sznob és meg is értem a vidéki kis főzdéket, nehéz drága-jó söröket eladni lokálisan, de nem szabad feladni teljesen a kísérletezést ennek ellenére, mert ha feladjuk, a forradalom elvész, vagy átalakul megélhetési alibi-főzéssé!!! Szóval, én bízok a kicsikben, hogy mindig lesz vmi új és szebb-jobb tutibb főzetük, hogy a parázs ki ne aludjék!!!
Múlt-kor Jézus nem is létezett? 2014.10.03 16:15:03
"A Názáreti Jézus valójában egy mitikus, kitalált történelmi szereplő" - állítja egy kutató. Michael Paulkovich erősen vitatható feltételezését azután fogalmazta meg, hogy munkája során 126, 1-3. századi szerző műveit nézte át, s ezekben nem talált igazolható utalást…..