Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gesztenye Gusztika

15 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Remek kis hízlaldás kaja ez, kérem: a meggyben is akad szénhidrát, a gesztenyében is, és ráadásul tejszínes habarással sűrítem, csak a dietetikusok meg ne tudják. Persze azt is tegyük hozzá, hogy nem tonnaszám eszi ezt a gyerek és nem is mindennap. Kb. 10 dkg magozott meggyet, 4…..
Nem reprezentatív felmérésem eredményeként állíthatom, hogy a gyerekek rendszerint imádják a brokkolit. Az én fiam 8 hónapos koráig szinte csak az anyatejet fogadta el, aztán a brokkoli átszakította nála a gátat. A gond akkor kezdődött, amikor túlzottan is rákattant a H betűvel…..
A foci VB-t kössük össze valami hasznossal, mivel egy meccs baromi hosszan tud tartani, süssünk alatta kenyeret. A focimeccs időtartamát az isten is kenyérsütésre teremtette. Mielőtt elkezdődne a rangadó, és a folyékony kenyeret, azaz a sört kivennénk a hűtőből, áldozzunk…..
Ezért az ennivalóért komolyan meg kell dolgoztatni az izmokat, de nem az elkészítése nehéz, hanem az elérése: ugyanis fel kell mászni érte Dobogókőre. Úgy is kezdhetném, hogy következzék a nagy kolbásztúra. Hozzávalók: egy jó kerékpár, kulacs tele vízzel, a hátizsákban…..
Egy újabb sütemény az egyszerű, de nagyszerű kategóriából, avagy nem csak rétes vagy guba lehet mákos. Következzék a kavarós sütik újabb képviselője, a mákos lepény. Az eredeti verziót az egyik kollégám felesége készítette, meg is lepődtem, hogy a mák nem csak réteshez,…..
A kelt tészta nálam ezzel a fiaskóval kezdődött 4-5 éve, de a hétvégén ezt is leküzdöttem: végre olyan fánkot sütöttem erőfeszítés nélkül, ami minden elvárásnak megfelelt. Ahogy azt a rozsos kenyérnél már említettem, életem első kelt tésztája a fánk volt, ugyanis…..
Van egy családi recept, amit az anyukám az ő anyukájától tanult, és most én viszem tovább, ugyanakkor ez a recept nem a vérvonalon került be a családi gyűjteménybe, mert a nagyinak nem vér szerinti rokon mutatta meg. Ahogy azt Shakespeare is megmondta " ... rokonság, s nem…..
Kelkáposzta helyett kelbimbót használok a gyerek főzelékéhez, mert nekem így egyszerűbb. Kifejtem. Én nem vacakolok azzal, hogy a felnőttek kajáját összhangba hozzam a gyerekélelmezéssel, mert amíg a kölök napi 2 - mindig más fajta - főzeléket eszik, a szülők 2 naponta esznek…..
Kalóriatartalmat, vitaminokat, ásványi anyagokat senki ne kérjen számon rajtam. Egyszerű ökölszabályok szerint főzöm a pempőket: mesterséges adalékok nélkül, friss vagy fagyasztott hozzávalókból. Sót kb. 8 hónapos kor után tettem az ételbe, de csak egy lehelletnyit,…..
Szokásomhoz híven most is úgy döntöttem el, mit főzzek, hogy megnéztem a hűtőben, minek fog lejárni a szavatossága. Mai mentőakcióm célkeresztjébe a tejszín került, amit egy hétvégi vendégjárásra vettem, csak a meghívottak tejeskávét kértek, így a tejszín, mind a 2 deci,…..
Márpediglen kelt tésztát sütni nem is olyan nagy ördöngösség! Persze nem gondoltam én ezt mindig így, kezdeti próbálkozásaim gyakorta a kukában illetőleg a konyha falán végezték, miután hisztériás dühömben nekiálltam vagdalkozni a ragacsos, nyúlós, gusztustalan állagú…..
Amikor semmi ötletem sincs vacsorára, de van otthon egy kis dugi angolszalonna, a tojás meg egyébként is obligát tartozéka a hűtőnek, akkor jöhet a koleszterinbomba, a ham and eggs, lánykori nevén: sonkás tojás. Mondjuk én nem a sonkára ütöm a tojást, hanem a sonka…..
Mit tegyünk, ha váratlanul a vendégektől és a kollégáktól is kapunk egy kilónyi cseresznyét?Az á la natur verzió egy idő után unalmassá vált, meg félő volt, hogy záros határidőn belül megromlik az egyébként nagyon finom korai cseresznye. Levest nem volt kedvem kreálni, és…..
Egy csecsemőfej nagyságú zeller felét apróra vágtam, kb. 2 liternyi vízben feltettem főni. Forrás után 2-3  evőkanál Alnatura zöldséges ételízesítőt adtam hozzá. Amikor a zeller megpuhult, a levét leszűrtem, magát a zöldséget pedig lepasszíroztam, de akinek csak turmixa…..
Már nagyon aktuális volt a dolog... A régi konyhám házigazdája úgy megvariálta a belépést, hogy mára a saját recepjeimhez is csak keresőn keresztül tudok eljutni, ezért aztán költözök.Majd szép lassan áthozom a régi recepteket, és igyekszem időt szakítani újabbak…..