Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Wisey

38 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csapatunk pocsék idei formáját elnézve elgondolkodhat az ember, mikor volt ennyire rossz a Chelsea. Persze, tudjuk jól a választ, hogy a nyolcvanas években vagy kilencvenes évek elején még teljesen más körülmények voltak a klubnál, és akkoriban senkit sem lepett meg egy kiesés vagy…..
Klubunk napra pontosan hatvan éve, 1955 április 23-án nyerte történelme első, és nagyon sokáig utolsó bajnoki címét. A bajnoki címet a Sheffield Wednesday elleni 3-0-ás hazai győzelemmel sikerült bebiztosítani - erről a meccsről már posztoltam korábban egy rövid videót. A…..
A BBC videója A BBC mai archív FA kupa videója a Liverpool elleni legendás meccsünket eleveníti fel. Az 1996/97-es évadban járunk, tehát ez az a sorozat, melyet 1970 után először megnyer a kilencvenes évekre alaposan megerősített Chelsea. A Poollal a negyedik fordulóban,…..
The Guardian - Stamford Bridge egykor és most Remek interaktív fotósorozatot közölt a The Guardian. A régi fotókra kattintva megnézhetjük, mi változott azóta a stadionban és környékén. ..
Frank Lampard a Man City mezében, sőt, Lampard gól a Chelsea ellen... Az hogy haragudjunk-e Super Frankre, hogy Chelsea szurkolóként hogy éljük meg ezt az érzést, nem e blog lapjaira tartozik. Megnézünk viszont néhány hasonló esetet a múltból. Fontos kiemelni, hogy a Chelsea a…..
Mi sem aktuálisabb mint a foci VB-ről írni. Mai posztunk azon játékosokat listázza, akik Chelsea játékosként kerültek be a VB-keretbe, és jobb esetben pályára is léptek a tornán. Két fontos határt szabtam a listázáskor. Egyrészt csak azokat vettem figyelembe, akiknek az adott…..
Itt az év híre minden David Lynch-, Mark Frost- és Kyle MacLachlan-rajongónak! Július 29-én Twin Peaks: The Entire Mystery címmel, tízlemezes deluxe kiadású bluray változatban jelenik meg kamaszkorunk kedvenc horrorszériája, a Twin Peaks! A díszdobozban ráadásul nemcsak az…..
Szemezgessünk a már korábban is ajánlott British Pathé filmarchívumából: egyperces felvétel az 1955-ös Chelsea - Sheffield Wednesday meccsről, melynek megnyerésével a Kékek megszerezték történelmük első bajnoki címét. A filmarchívum az alábbi (néhol a L'art pour l'art…..
Chelsea Nosztalgia Az olasz meló 2014.04.11 11:38:09
Nem ritka eset a futballvilágban, hogy egy külföldi edző teletömi honfitársaival épp aktuális csapatát. Ilyen volt Van Gaal Barcelonája a kilencvenes évek végén, de Mourinho is elég jelentős portugál légiót telepített Londonba, még első uralkodása idején. E blogposzt…..
Bár blogunk az Abramovics előtti időkre, lehetőleg minimum 12 éves sztorikra fókuszál, a mai BL sorsolás aktualitása kapcsán kivételt teszünk. A PSG elleni történelmünket visszanézve ugyanis csak egyetlen párharcot találtunk (csak tétmeccseket figyelembe véve), a 2004/05-ös BL…..
Klubunk első Bajnokok Ligája szezonjában a csoportmeccsek során a Galatasaray-jal is összekerültünk. Az isztambuli meccsre 1999 október 20-án került sor. A törökök többek közt Popescu-t, Hagi-t, Tugay-t és Hakan Sükürt vonultatták fel, míg a Vialli vezette Chelsea az alábbi…..
Ray Wilkins a hetvenes évek végének legnagyobb Chelsea-csillaga volt, aki később másodedzőként többször is visszatért a klubhoz. Kevesen tudják, hogy családjában további két Chelsea-játékos és egy ugyancsak futballista apa is élt. Az édesapa, George Wilkins a harmincas években…..
Chelsea Nosztalgia Júdás Poyet 2013.12.03 12:18:35
Gustavo Poyet, az uruguayi válogatott egykori középpályása, a Sunderland jelenlegi menedzsere, 1997-2001 között volt a Chelsea játékosa. Négy, itt eltöltött szezonja alatt szerették a szurkolók, azonban eligazolása után, egy "rossz mozdulat" következtében sokan örökre…..
Vinnie Jones után ismét egy olyan játékost mutatunk be, aki bár kevés időt töltött a klubnál, a mai napig népszerű a szurkolók körében. Ugyancsak kapcsolódási pont, hogy Mickey Thomas sem volt egy hétköznapi figura. A walesi középpályás a Wrexham-ben kezdte karrierjét; a…..
Sokak által ismert tény, hogy a Chelsea FC az első években világosabb színű mezben lépett pályára. A szín az akkori elnöknek, Cadogan grófjának a lóversenyeken használt versenyszíne volt, pontos neve pedig "eton blue". Sok forrás, még a rendkívül pontos és informatív…..
Szezonváró sorozatunkat 1998 nyarával folytatjuk. A Chelsea fennállása egyik legsikeresebb szezonján volt túl, hiszen két kupát is sikerült elhódítani (Ligakupa és KEK), és a bajnokságban is negyedik lett a csapat. Kezdett tehát "megnőni az étvágy". A cikk forrásaként…..
Az 1993/94-es szezonban az FA Kupa döntőjéig, majd egy évre rá a KEK-ben egészen az elődöntőig menetelt az akkor még csak középcsapatnak számító Chelsea. Így érkeztünk el 1995 nyaráig, amikor is megérkezett a klubhoz az első igazi világsztár, Ruud Gullit, és mindenki azt…..
Az őszi szezonkezdés apropóján felidézünk néhány bevezetőt a régi évkönyvekből, hogy is várták az induló új évadot a csapat háza táján. Kezdjük a sort 1984 nyarával, amikor épp az első osztályú szereplésre készült a csapat. Az interjút a Chelsea akkori…..
Legendás klubelnökünk, a Chelsea megmentője, Ken Bates, a hetvenes-nyolcvanas években a csúcspontján lévő futballhuliganizmussal is megpróbálta felvenni a versenyt. Sajátos ötlete az volt, hogy a kerítés tetejére elektromos áramot vezet, ezzel tartva vissza a pályára bemászni…..
Gerendás Péter zenész tegnap egy, a Facebookon közzétett írásában jelentette be, hogy felhagy magyarországi karrierjével és külföldön próbál szerencsét. Önmagában a levél is illeszkedik a Határátkelő profiljába, de nem ezért szeretnék írni róla, hanem a kapcsolódó…..
A dicsőséges, 1997/98-as KEK szezonban sodorta a sors a Chelsea-t Norvégiába, a sarkkörön túli Tromsø-be. Az októberi dátum nem sok jót sejtetett, hiszen ezen a környéken a tél korán érkezik. A párharc első meccsét rendezték Norvégiában, az Alfheim stadionban, október 23-án,…..
Az első világháború alatt, 1915-1919 között szünetelt mind a bajnokság, mind az FA Kupa. Sok futballista is bevonult katonának, és a csapatokat "vendégjátékosokkal" töltötték fel. Futballra azért még azokban az időkben is "szükség volt", így nem hivatalos bajnokságokat…..
A Stamford Bridge történetének egyik mérföldköve az első, villanyfény mellett lejátszott mérkőzés volt, melyre 1957 március 19-én került sor. Az ellenfél a cseh Sparta Praha volt, egy keddi barátságos meccs keretein belül. Nagy-Britannia akkoriban egyik legkorszerűbb és…..
1998 őszén igazoltunk két dán játékost, eladtunk egyet. Összefutottunk egy dán csapattal a KEK-ben, mely után két gólszerző is csapatot cserélt. Ezt a sok egybeesést érdemes kivesézni... A dán válogatott csatár, Brian Laudrup 1998 nyarán igazolt a Stamford Bridge-re, majd…..
Idegenbeli mezek esetén nehéz furcsaságokról beszélni, hiszen ezeknek a szereléseknek pont az a célja, hogy ne lehessen összetéveszteni a hazai szereléssel. Ezt a klubok a leggyakrabban a másodlagos klubszínek használatával oldják meg, de gyakran láthatunk a klubszínektől…..