Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JaBo

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(Részlet a magánnyugdíjpénztár leveléből: "az Ön számláján  elért hozam nem haladta meg az inflációt, így sajnálatos módon nem volt pozitív összegű reálhozama. ezen ok miatt reálhozam kifizetés nem történhetett az Ön részére.") Kedves Egon! (Ugye, nem…..
A kormányfő friss bejelentése szerint nagyon rá fognak nézni a bankok körmére, létrehozzák az otthonvédelmi monitoring bizottságot, hogy ellenőrizze a devizahitelek elszámolási költségeit. Nézzük, mely pontokon érdemes kapirgálniuk! Aki vett már kezébe devizás hiteltörlesztésről szóló havi…..
Komolyan gondolják. És megindultak nagy léptekkel előre a megvalósítás útján. Pénteken megjelent a Munka Törvénykönyvének tervezett módosítása. A dolgozók számára csak egy "jóhír" (=régi taktika) van benne: a próbaidő a beígért 6 helyett marad a mostani 3 hónap.…..
JaBo 2011.07.25 20:39:41
Én ezt fogom a megadott e-mail címre elküldeni:

Tisztelt Minisztérium!

A honlapjukon található MT tervezet botrányos. Amennyiben ebben a formában megvalósul, én és a párom elhagyjuk ezt az országot és soha többet nem fogunk itt dolgozni. Visszatérni esetleg csak akkor fogunk, ha majd lesz elég megtakarításunk, amiből meg tudunk élni tisztességesen.
A lépések zöme bizonytalanságot és tervezhetetlenséget teremt a legtöbb ember számára. Azon párok számára, akik gyerekeket szeretnének, további visszatartó erőt fognak jelenteni a gyerekvállalástól. Elismerem kellenek változtatások, hogy rugalmasabb legyen a munkaerő, de ez teljességgel elfogadhatatlan. Értem én, hogy mi ennek a célja (munkaerőköltség csökkentés a vállalatoknak, könnyebb alkalmazotti felvétel és elbocsátás, foglalkoztatottságnövelés), de a módszert nem támogatom (és szerintem sokan mások sem). Érdekes, hogy a német, osztrák, holland, dán, norvég, svéd, finn munkaerő-piaci szabályok is sikeresek, tessék onnan példát venni. Ezért pénzzel és lábbal szavazok és elhagyom az országot, ha megvalósul. Több gazdaságpolitikai lépésről ne is beszéljünk.
Aki értelmiségi és jól kereső adófizető, az mind át fogja ezt látni és nagyon, de nagyon sokan ezért el fogják hagyni az országot. Csak képzeljenek bele! Ha csak 100 ezer értelmiségi (az orvosokat nem számolva), akik éves átlagban bruttó 400 ezer forintot keresnek, elmegy, az évi 180 milliárd forint adó- és járulékbevétel kiesés. És még nem beszéltünk a kétkezi szakemberekről, akiket tárt karokkal várnak a német és osztrák munkaerőpiacon. Évi 80-100 ezer fős munkaerő-szükségletük van ezeknek az országoknak, amit csak bevándorlásból tudnak fedezni. Ma Magyarországon van kb. 2-2,5 millió dolgozni akaró ember, akik két év alatt le tudnak lépni. Nem én akarok az utolsó lenni!!!

Egy tisztes állampolgár, akinek nagyon a határon van az a bizonyos cérna!
JaBo 2011.07.25 20:43:49
@ephudd: már nézem az időpontokat! Állást majd kint szerzek, addig sem várok még lesz!
JaBo 2011.07.25 20:54:02
@ephudd: van kint ismerős Norvégiában, bármikor ki tudok menni, ha nagyon muszáj, de inkább német nyelvterületre mennék.
„Ha ez bejön Orbánnak, érdemes lesz megkérdezni Gyurcsányt és Bajnait, hogy ez nekik miért nem jutott eszükbe…” – mondta pár hete egy beszélgetés végén a bankadó kapcsán egy vezető szocialista politikus. A kormányfő ma rátett egy lapáttal: bejelentette,…..
JaBo 2010.10.14 07:57:52
@jjulie: nem tesztelek semmit, nem vagyok Orbán hívő. Csak gondolkodom és elképzelem, hogy mi jár a fejükben, mit miért csinálhatnak. Amúgy az egész bagázst utálom. A régieket és a mostanit is.
JaBo 2010.10.14 08:00:23
@nyünyüge: A távközlés és az energiszolgáltatás közmű 70-80%-ban, csak a fejlesztések és beruházások a szektor részéről tekinthetők termelésnek (hozzáadott értéknek).
Szívjanak a hitelesek, mert megérdemlik? A bankok és az állam is felelős. De ami a bankoknak fáj, mindenkinek fájni fog: ha nincs hitel, nincs beruházás és új munkahely sem. Ezért az államnak, vagyis nekünk kell majd ezt megfizetni. Egyre több szempár szegeződik a forint és a…..
JaBo 2010.09.14 11:24:43
A devizahitelesek problémájára nincs tökéletes recept. Mind a cikkből és a kérdésre adott válaszokból látszik, hogy mind a három szereplőnek viselni kell a terheket. Mind a hárman felelősek a kialakult helyzetért.
A hitelfelvevő azért, mert nem vette figyelembe saját pénzügyi helyzetét és meggondolatlanul vette fel a hitel(eke)t. Aki csak a lakhatását akarta finanszírozni, azaz más hitele nincs és a munkája elvesztése miatt került bajba, annak érdemes segíteni. Először természetesen a bankkal kell egyezkedni az adósnak: a törlesztő-részletek átmeneti felfüggesztésével, azok csökkentésével, futamidő-hosszabbítással, kedvezményes előtörlesztési lehetőség, ezek kombinációjával, stb. Ha ez nem működik, akkor lehet állami segítség (lsd. Eszközkezelő). Azok a hitelfelvevők, akik viszont a lakáshitel mellett több más hitellel (autó, személyi kölcsönnel, hitelkártya) rendelkezik (a problémás esetek többségében ezek), azoknak nem szabad. Ők azok, akik saját hülyeségük miatt kerültek bajba. Minek kellett annyi hitel felvenniük?! Ők azok, akik nem gondolkodtak és felelőtlenül viselkedtek. Számukra a személyes csőd lehet a megoldás. Ezzel újra kezdhetik az életüket a nulláról. Ez még mindig jobb, mint ha több év anyagi és lelki nyomás miatt nem tudnak majd teljes értékű életet élni. Az állam itt azzal tud segíteni, hogy bérlakásokat épít, ahol újra tudják kezdeni az életüket. Az építésnél pedig foglalkoztatja őket, ezzel még munkát is ad nekik.
A bankok, hitelközvetítők felelőssége abban áll, hogy profithajhászásuk következtében nem fordítottak kellő figyelmet az emberek jövedelmi viszonyaira és a különböző kockázatokat nem kellően kezelték. Hibásak abban, hogy gyakran félrevezették az embereket és nem kellően tájékoztatták őket. Ezért a veszteségek egy részét viselniük kell. A fedezet a lakás, ház, abból lehet a hitel törleszteni, de mást nem vonhatnának be. Ha a hitel több mint a lakás értéke, akkor annyit fog csak a bank visszakapni, a lakás értéke feletti részt pedig bukja be. Minek adott 0, meg 10% önerőre hitelt. Nem kellően vette figyelembe a kockázatokat, viselje annak következményeit a bank is.
Az állam felelőssége, hogy a szabályozási rendszer rossz volt és hagyta, hogy a bankok szabadon garázdálkodhattak. Az Eszközkezelő Társaság jó megoldás, de nem szabad mindenkin segítenie, csak azokon, akik önhibájukon kívül kerültek rossz helyzetbe (munkahely elvesztése, egy devizahitele van).
A bankadót erre az évre be kell hajtani. 2011-re csökkenteni a ¾-ére, esetleg felére, kötelezni viszont a bankokat, hogy csökkentsék a jelzáloghitel-kamatokat 1-1,5%-kal. A lakosságnál keletkező többletjövedelem így növeli a fogyasztást, ami az ÁFA és fogyasztási adón keresztül növeli az állam bevételeit, kompenzálva a bankadóból eredő kiesést.
Az állam legfőbb feladata természetesen, hogy jó, kiegyensúlyozott gazdaságpolitikát folytasson. A költségvetési hiányt csökkentse, ezzel lehetővé téve a további kamatcsökkentést. Egy alacsonyabb kamatszint nagyobb támogatás a vállalkozásoknak, mint bármi más (az adószintet nem számítva).
Okosabb politizálásra addig nem lesz Magyarországon lehetőség, amíg a monolit nyugdíjastömböt fel nem szalámizza valaki. A zsarolási potenciáljuk ugyanis súlyos problémát jelent. (Fotó: Barakonyi Szabolcs/Index) Az OVB hitelesítette egy nehézipari szakszervezet egyik…..
Valódi gesztusoktól mentes, pitiáner politikai életünk szép példája az Orbán-Simor csetepaté. Miközben a nyugat a jegybank függetlenségének szép ideáját látja fenyegetve, belülről nézve egyre inkább úgy tűnik, egyszerűen csak havi 8 millión marakodnak a sértődött…..
Jól átgondolt, de általunk még át nem látott terv? Hazárdjáték? Hozzá nem értés? Mit akar a Fidesz-kormány? (Fotó: Pelsőczy Csaba/fidesz.hu) Bár Matolcsy György májusban deklarálta és később ismét megerősítette, hogy célja az IMF-megállapodás októberi…..
Orbán Viktor kijelölt miniszterelnök a devizahitelek forintra váltását tanácsolja a lakosságnak. Rosszul teszi. Az intelmeit megfogadó polgárok ugyanis komoly veszteséget fognak zsebre tenni. Először is, ha az átváltás mellett döntenek, a 150-160 forintos árfolyamon felvett svájci…..
 Azt hallani, hogy az új kormány meg akarja menteni a devizahiteleseket. Ám tegyék, de semmiképpen se az én pénzemből! Nekem nincs és nem is volt devizahitelem, semmi közöm az egészhez! Dobják össze a milliárdokat azok, akik miatt ez az egész helyzet kialakult! Fizessenek a…..
JaBo 2010.05.11 14:35:47
@Vámpír\\\'08: 5,25% a jegybanki alapkamat. A 32% valami személyi kölcsön lehet. A forintalapú jelzáloghitelük 8,49%. Ennél van jobb is, pl. CIB 7,79%, AXA 7,2-8,4% (jövedelemtől függően, és OTP-nek valahol e körül.
JaBo 2010.05.11 14:37:04
@dagby: Ez igaz, de jó gazdaságpolitikával a felértékelődés miatt erősebb lesz.
JaBo 2010.05.11 14:43:26
@Vámpír\\\'08: És a bankok semmibő sem tanulva, újra ezeket hirdetik. Lásd mág Raiffeisen.
Sok éve írjuk a Homárt, a műfajból következően néha csapkodnak a villámok, de az ismert utazási iroda most új színt tudott hozni a szolgáltatók és ügyfelek örök harcába. Az eszköztárban megjelent a telefonos fenyegetés és a verbális megfélelítés. A sztori úgy indult,…..
Azt már tudjuk, hogy összesen 57 egyéni választókerületben folytatódik a küzdelem, ebből 21 Budapesten található. A fővárosi nyitott körzetek nagyon más képet mutatnak, mint a vidékiek, itt ugyanis az LMP meglepően erős pozíciókkal rendelkezik, akár azt is mondhatnánk, hogy…..
Elérkezett az első forduló előtti kampány utolsó napja. Alapvetően három nyitott kérdésünk maradt, ugyanaz a három, mint hetekkel korábban: (1) lesz-e a Fidesznek kétharmada, (2) ki lesz a második, az MSZP vagy a Jobbik és (3) a három biztos bejutón kívül van-e esélye az LMP-nek…..
bodoky No Man Left Behind 2010.04.08 14:16:00
Megint hypothetical, megint kiemelem. Hypo for president :) Családján keresztül támadják Tollner JózsefetA napokban "ismeretlenek" alaptalan és hazug, rágalmazó szórólapotkezdtek el terjeszteni Tollner József pátyi képviselőről.A szórólapban Tollner képviselőt…..
w Mondd, mit érlel 2010.03.31 14:40:00
Amikor már illik valami konkrétat ígérni, akkor kerülnek elő a látszólag költségmentes ígéretek, köztük a közjogi javaslatok, a korrupció végleges legyőzése, és az adóegyszerűsítés. Ezeknek látszólag nincsenek kárvallottjai, az ilyesmit nyugodtan el lehet ereszteni…..
Eddig sem volt könnyű hitelhez jutni, de mostantól szinte lehetetlen lesz. A hitel jellegéből adódóan közép- vagy hosszú távú program, de vannak bizonyos hiteltípusok, amelyekkel jobb élethosszig tervezni. A hitelnek sok országban (így Magyarországon is) szociális funkciója van,…..
 Gyakran ér bennünket a kritika, hogy csak a munkavállalók véleményét publikáljuk és a munkaadói oldalt figyelmen kívül hagyjuk. Természetesen eszünk ágában sincs diszkriminálni senkit, arra biztatnánk a munkáltatókat, hogy gyakrabban írjanak nekünk, akkor mi is gyakrabban…..