Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cemeteryman

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Helló! Arra van vmi szabályozás, h a vendéglátóipari egységnek kell-e (nyilvános) wc? - szegezte nekünk a kérdést jk nevű olvasónk, amire azon túl, hogy előkerestük a videót a wc-tematikájú tajvani kávézóról (ahol az üzemeltetők válasza egész biztosan  egy nagy és határozott igen), rákérdeztünk a…..
Olvasónk a terrafon.hu-ról rendelt és fizetett, ám a kiszállításról szóló visszaigazolás kamunak bizonyult, a visszautalás pedig még mindig nem történt meg. A webáruházról közben összegyűlt jó pár hasonló sztori, a vélemények alapján már a rendőrségi feljelentés is megvolt. Mi is írtunk nekik, de…..
Vajon válogathat a buszvezető, hogy kit visz el és kit nem? És ha tudják, hogy tele lesz a busz, miért nincs erről információ? Mi is tele vagyunk kérdéssel, a válaszokat még várjuk a Volántól. Egy kis Volán buszos storyt hoztam. Előzetesben annyit rólam, hogy évek óta ingázok minden nap Kecskemét…..
cemeteryman 2019.08.14 15:49:06
@onlajnok: az óránként közlekedő InterCity nem két óra, hanem 75 perc alatt teszi meg a Nyugati pályaudvar - Kecskemét távot.
cemeteryman 2019.08.14 15:53:42
@azbest: Azokat a megállókat elsősorban azért jelölik meg csak leszállóhelyként, hogy a népek még véletlenül se szokjanak rá a távolságira városon belüli utazáshoz (ami kisebb távra olcsóbb tarifával dolgozik, mint a helyi utazás vonaljegyének ára).
A kémekről alkotott kép örökre megváltozott, amikor James Bond feltűnt a mozivásznon. A popkultúrába is egyből beépült 007-es ügynök egy fényűző világban élt, ahol egyik karjában egy szexbombát, a másikban egy Walter PPK-t szorongatva nagystílűen hajtotta végre éppen aktuális küldetését. Tette…..
Üdv újra! A legnehezebb címet találni ennek a bejegyzésnek, mondhatom nem kevés időt töltöttem vele, így ez a cím maradt mivel tükröznie kell miről is van szó igazándiból. Miről is van szó? Hát elmondom: 2014 10. 08.-n visszatérek Dániába a nyérc telepre egy szezon…..
cemeteryman 2015.01.18 08:55:49
A Homár maga is hádéfasiszta lévén teljes mértékben egyetért Bálinttal, hogy artmozi ide vagy oda, 2012-ben vizuális szennyezés dvdről vetíteni. Főleg, ha egy bárhol elérhető filmről van szó. Az igazi kérdés persze az, hogy miért akarta megnézni az év egyik legunalmasabb…..
cemeteryman 2012.09.03 14:23:05
Sajnos előfordul, hogy a vidéki artmozik nem igazán tudnak minőséget képviselni.

Természetes, hogy az ember nem mindenütt vár IMAX-minőséget, de például a kecskeméti Otthon Moziban az E-cinema rendszerrel (azaz nem tekercsről) vetített filmek egyszerűen nézhetetlenek. Legutóbb a Fejvadászok című norvég krimi vetítésén döntöttem el, hogy ide többet nem jövök, mert még 750.- Ft-ot sem ér az élmény, mely során képtelenség leolvasni a színész mimikáját vagy a kivenni hátteret, annyira életlen, színtelen, homályos és sötét volt a kópia. Az éjszakai jeleneteknél egyenesen találgatni kellett, melyik szereplő épp mit csinál, mert szó szerint semmi nem látszott a vásznon.
A hang annyira halk volt, hogy viszonylag mozgalmas jelenet közepette is kristálytisztán hallottam a leghátsó sorban helyet foglalt illetők alatt halkan megreccsenő széket, de nemcsak halk volt, fájóan tompa is. A körben elhelyezett hangszórók ellenére csak a vászon mögül jött hang, jobbról a beszéd, balról a háttérzaj: furán értelmezik a surround-élményt.
Még jó, hogy feliratos volt a dolog, mert ha magyarul szól, esküszöm, egy szót sem értettem volna.
Ráadásul a függöny sem nyílt szét annyira, amennyire kellett volna, így a kép szélei a sötét függönyre lettek vetítve, és felül is kilógott a vetítmény, vagyis a filmben felbukkanó hajkoronákról nem tudok nyilatkozni.
Jelezni sem igazán lehetett senkinek mindezt, mert egy egyébként rendkívül udvarias középkorú biztonsági őrön és egy szintúgy kedves, középkorú pénztároson kívül személyzetet sosem lehet látni.
Magyarán, 750.- Ft-ot fizettem azért, hogy egy egyébként korrektül összerakott film élményét totálisan elcsesszék, úgyhogy maximálisan együttérzek a posztolóval, a huszonegyedik században a mozizás, a nézők többet érdemelnének.
Valószínűleg évtizedekig eláll, de azért legközelebb érdemes megnézni a címkék vásárlás előtt: Anyám ma volt vásárolni az Allee Sparban, vett egy csomag sörperecet (sört is hozott... :D ), amiről itthon kiderült, hogy már több mint fél éve lejárt a szavatossága. Jó,…..
Helló mindenki! Innen Dániából kívánok mindenkinek:Boldog Karácsonyt és Boldog Új Évet!!!!Szóval minden évben jönnek azok a remek smsek, email-ek másképpen üzenetek, hogy :leszállt egy angyalka koccintsunk hát rája eljött minden ünnep teteje jó a hely csak sok a…..
Priscin belefutott a feltehetőleg pont a nem bennszülöttek szivatására kitalált kedvezményes (20 forinttal olcsóbb), kizárólag 13.00-ig érvényes buszjegyekbe:Tegnap (2011.08.05) kicsiny családommal vonattal érkeztem Nyíregyházára rokonlátogatóba. Hosszú évek óta nem jártam…..
Azt az egyszeri mozilátogató is tudja, hogy jó magyar szokás szerint a költekezés nem áll meg a jegyvásárlásnál, a filmhez elengedhetetlen a csámcsogás és a szürcsölés, aminek borsos árát a multiplex előszeretettel be is hajtja. Azt azonban sem a Homár, sem Erika nem tudta, hogy…..
cemeteryman 2011.06.30 13:10:23
@Ceccon: Mikor voltál utoljára moziban?
Sajátos mikropayment rendszert vezet be a Sziget. Idén már három fesztiváljukon (Volt, Balatons Sound és Sziget) lesz kizárólagos fizetőeszköz a házi gyártású fesztiválkártya. Ez elsősorban arra jó, hogy ne tudjanak lopni tőlük az alkalmazottak. Illetve a kocsmák/giroszosok se…..
Savrola nevű olvasónk egy hosszabb levelet küldött, amiben leírja, hogy megbüntették a kiegészítő jegy hiánya miatt, amikor kivételesen a Nyugatitól utazott haza és a bérlete mellé nem vett Újpestig kiegészítő jegyet. Ez eddig oké is, majd ezentúl savrola is megveszi amit meg…..
Már érződik a rend szele Budapesten, amit mindenki a saját kárán fog megtanulni betartani: Este hét óra után 3 azaz három perccel érkeztünk a Katona József Színházba, és már nem engedtek be az előadásra. Nem kicsit lepődtünk meg, hiszen pokrócos, ingyen teás,…..
Az utóbbi idők legdurvább fantomtartozását sikerült megnyernie Ingridnek. 6 éve basztatja a Fibernet egy olyan dekóder miatt, amit soha nem is adtak oda neki. Még a korábbi kábelszolgáltatótól szerezte, ami megszűnt, ő pedig nekik visszavitte az áhított HBO-dekódert. A Fibernet…..
Amy az Anubis Travellel utazott Krétára, hogy aztán onnan tovakiránduljon álmai szigetére. Úgy látszik, annyira mégsem volt csudálatos, hogy a 4 órásra tervezett kirándulásból 3 nap lett, különben biztos nem panaszkodott volna. Ja, hogy a család fele Krétán maradt? 2010…..
UPDATE: Itt a nagy felindulásban alapvetően keveredett össze a szezon a fazonnal, minthogy a népszerű DJ-razziákat a MAHASZ intézi, továbbá a matricákat is a ők adják az üres adathordozókra. Az Artisjus ettől függetlenül az őket érintő kérdésekben hamarosan önálló posztban…..
cemeteryman 2010.07.07 14:57:28
@atpijkamo: Nem ilyen bonyolult a helyzet. Mindenki tudja, mi történik akkor, ha beütöm a google-ba, hogy "metallica master of puppets torrent", és hogy ehhez képest mi a különbség, ha bemegyek a zeneboltba vagy fellépek az amazonra, senditre.
Ehhez nem kell se jogszabály, se állásfoglalás, csak józan ész.
cemeteryman 2010.07.07 15:07:00
@atpijkamo: Csakhogy én már rég másról beszélek, míg Te fennakadtál a sallangon.
cemeteryman 2010.07.08 10:19:21
@Tudod Te azt jól!: "ērintett Hortobāgyi Lāszlō - (ūgy, mint fent ) - kijelenti, hogy

nem lebbez fel a hatārozat ellen."

LOOOOOOOOOL :DD
József egészséges, mozgékony kukacokat talált a müzlijében, ami eszerint tényleg nincs tele mérgező adalékokkal. József nem is tűnik dühösnek, ami normális reakció, az ember a mai világban örüljön, ha garantáltan természetes dolgot vehet a szájába. A szobában kicsit…..
Mi is gerjedtünk már attól, hogy a szeletelt Karaván (szintén hőmérséklettől függetlenül) az istennek sem akart szétjönni, úgyhogy le is szoktunk róla egy időre. Aztán amikor a gyártó rájött hogy elkúrta és belekevert valami szétszedhetőség-fokozót, újra enni kezdtük.…..