Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mesz86

0 bejegyzést írt és 85 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
-És melóval mi a helyzet? -Bírom-bírom, de egyre inkább kacsintgatok másfelé. Az a baj, hogy így 40 felé már nem ragadhatunk le túl hosszan semmilyen pozícióban, mert aztán utána az maradsz, ami addig lettél. Úgyhogy max. 2-3 évente próbálok mostanában váltani egyre magasabb…..
Bettie Page, köszönjük szépen. Mindig érdekes látni, hogyan gondolkodnak a másik oldalon. És ahogy nézem, nem sokat változott a helyzet a 2000-es évek közepe óta, max. többen lettek. A Modoros szerkesztői sajnos még Bécsen túl nem sok helyütt jártak, ezért öröm, ha végre van…..
mesz86 2014.11.02 11:44:30
Sajátos irányt vett a centrális erőtér centrumának valóságérzékelése, a politikusok és a szellemi holdudvar is nagyon furcsa jeleit adják annak, mi csapódik le bennük a világból. Lassú, óvatos kihátrálás. Ötödvonalbeli CIA-ügynöközés. Az amerikai ügyvivő nyilvános…..
mesz86 2014.10.30 09:43:39
A Blikk a kommerség kimaxolásával igyekszik az RTL Klub szócsöve lenni immáron második napja, aminél vicceset per pillanat nem tudunk mókásabbat mondani. A mai ördö(n)g(n)ős cikkben (bocs) azt üvöltik a bulvárugar ködös reggelébe, hogy (Ördög Nóra) a csatorna által…..
A hétfői parlamenti ülésnapot Orbán Viktor kezdte napirend előtti felszólalásával. Volt minden, mi szemnek, szájnak és hánynak az ingere, a rezsicsökkentéstől a mimagyarokig. Viszontválaszában ellenben volt egy kijelentése, aminek nem szabad elsikkadnia a ködben. Idézzük is…..
mesz86 2014.02.05 10:57:42
@pocaklakó minimanó: Azok közül, akik "nem tudtak itthon boldogulni, és kényszerből külföldre emigráltak", vajon hánynak lesz különb munkája külföldön, mint mosogatás, árufeltöltés, takarítás, pincérkedés, stb.
Ilyen munkákat itthon ugyanígy megkapnák, persze nem akkora pénzért. Nyilván erről is Orbán Viktor tehet. Majd a Bajnai bevezeti a német minimálbért és minden jó lesz.
Amikor a Véleményvezér még több számot és képet ígért az őszi újraindulásra, a fene sem gondolta volna, hogy ennyire unortodox az ígéretük. Miután rögtön az első posztjukban belefutottak a Tárki abszurd kódolási hibájába, most teljesen saját erőből állítottak elő…..
A Tumblr nevű, különös és tanulságos echo chamber-ben a szokásos napi (hol jogos, hol fárasztóan önismétlő) Magyarország-ostorozásban rendszeresen előjön az a téma, hogy a magyarok mennyire nem beszélnek idegen nyelveket. Most is újra ezen megy a vita, ezúttal a Ténytár által…..
mesz86 2013.10.09 13:34:52
@bozon: De, norvég-dán-svéd bőven megérti egymást. Ettől függetlenül tényleg nem számít idegen nyelvnek. Nagyjából olyan, mint ha megtanulnál székelyül vagy palócul.
mesz86 2013.10.09 13:37:48
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: attól, hogy régóta tanítják, nem jelenti, hogy könnyű a finneknek megtanulni svédül. Ergo nem ad felmentést a magyaroknak a nyelvtanulás alól.
mesz86 2013.10.09 14:00:44
@Locassen: Na és? Semennyivel nem könnyebb megtanulni attól, hogy hivatalos nyelv. És nálunk is tanítják az angolt az iskolában.

Ráadásul egyáltalán nem hasonlít a svéd és a finn, tehát még ez sem lehet felmentés a számunkra.
„...nincs gazdasági válság, hiszen az OECD prognózisa szerint jövőre már meghaladja a 3 százalékot a növekedés, az államháztartás közeledik egy egyensúlyi helyzethez és a forint erős árfolyama sem azt mutatja, hogy bizalomvesztés tapasztalható a magyar gazdaság…..
A hallgatói önkormányzat vezetőinek juttatásait szeretné egy egyetemista megismerni. A tét az, hogy a diákok átláthatják-e választott vezetőik és az egyetem kapcsolatát. A sajtóban elterjedt tévhír szerint a bíróság elutasította a keresetet, ezzel szemben a per még csak most kezdődik igazán. ..
Modorosblog A BKV-mániás 2013.01.16 13:23:52
Ajánlom kedvenc bloggeremnek, Hamsternek.  Leszögezem az elején: tömegközlekedés csak Budapesten van. A többi csupán néhány helyi viszonylatú, fura színű jármű kapcsolata, későn kelő vidékieknek szórakozni. A nyelvhasználat se mindegy: míg Budapesten átszállás van,…..
mesz86 2013.01.16 14:26:09
Egy sármos fiatalember ácsorgott az Astoria aluljáróban egy álmos kedd délutánon, közömbös arckifejezéssel nyomkodta, tapogatta jobb hüvelykujjával androidos okostelefonját. 38 percig játszott önfeledten - óvatosan, két kézbe fogva a készüléket - úgy tűnt, mintha valakire…..
Hatalmas köszönet az Index Fórum legjobb topikjának és Modor Gyurinak. Kurtznak is köszönöm a tippeket. Figyelem: ha nem szerepel bármelyik dal a listán, attól az még nem jó. A listát nem befejeztük, csak abbahagytuk - még rengeteg szar zene van (Fekete Pákó, Balázs Pali meg…..
mesz86 2013.01.08 15:48:34
Szívszorító és egyben sújtó belegondolni, hogy még 2009-ben is az iWiW jelentette az elsődleges közösségi hálót itthon - a facebook pedig afféle külföldön dolgozó- erasmusos fiatalok gyűjtőhelye volt, de ott is csak mutatóba láthattunk magyar állampolgárt. És ez alig 4 éve…..
Azért elég nagy lehet a baj, hogy ha a miniszterelnöknek még karácsony előtt muszáj interjút adnia Hajdú Péternek. Pedig nagy a rohanás, ott a költségvetés, a felsőoktatás átalakítása, a közüzemi díjak ellen harc, meg a diáktüntetések. És valakinek el kell menni még négy…..
Hát kedves fiatalok, kedves fiatal barátaim - hiszen gyerekeknek nevezni dőreség volna Benneteket -, le a kalappal Előttetek. Amit ti most itt ország-világ színe előtt véghez visztek, az valami egészen fantasztikus és egyedülálló a történelemben. Mi több: maga a…..
Itt élnek közöttünk, szinte észrevétlenül. Annyira megszoktuk őket, hogy fel se tűnnek, bele se gondolunk létezésükbe. Pedig ahogy élt itt egy kis generáció, úgy élnek velünk együtt, de inkább mellettünk a párhuzamos társadalmak a saját szokásjogaik, saját…..
Sortilegus írása A magyar társadalom talán legnagyobb rákfenéje, a gazdasági kibontakozás egyik legkomolyabb akadálya a korrupció. Dr. Papanek Gábornak, a Magyar Tudományos Akadémia Ipari és Vállalatgazdasági Bizottságának elnökének tanulmánya szerint Magyarországon a…..
Kedves vidéki (esetlegesen külföldi) olvasóinkat előre is kérjük, közöljék velünk mindenképpen kommentben, hogy ők nem budapestiek, fogalmuk sincs ezekről a helyekről - és nem értik, miért nem mindegy, hogy Buda-e vagy Pest. Köszönjük. És most következzen egy kis…..
Az a baj, gyerekek, hogy ahogy a korszakok-kormányok változnak, úgy változik folyamatosan a múlt is. Hősökből bűnbakok lesznek, forradalmárokból csőcselék és fordítva. Sajnos '56 is azon sajnálatos történelmi események közé tartozik, amelyeket képtelenek vagyunk tiszta fejjel…..
  Kedves, illetve kedvetlen Olvasóink! 8-)) Örök dilemma, egymásnak feszülő ellenvélemények - hívők, rajongók, ellenzők, szakértők vitáznak-harcolnak egymással vehemensen a világháló megannyi fórumán: valóban ilyen nehéz lenne kiválasztani a számunkra megfelelő…..
Soha nem sietnek sehová. Kizárt dolognak tartják, hogy napi 7 óránál többet dolgozzanak és azt sem a mi kelet-európai / amerikai feszített tempós hajtásban teszik. Nincs ölelkezés, puszilkodás. De ez nem azért van, mert nem fogadnak be, egyszerűen ilyenek. Ma Norvégiába utazunk,…..
mesz86 2012.09.30 15:48:59
@csizkek: És egyáltalán nem tudják kimondani a Z betűt. Easy helyett "íszi" :) Vagy a TV reklámban Isuzu "iszüszü" :D G és J betűt gyakran nem Dzs-nek, hanem G-nek és J-nek ejtik. Vagy RS-t (magyar) S-nek, pl person ("pörsön").

De ezek inkább viccesek, mint zavaróak. És ha odafigyelnek, akkor ez sincs.
mesz86 2012.09.30 19:20:25
@nigara: itt kaptam ösztöndíjat egyetemen. Alapvetően Skandinávia volt a cél és itt volt megfelelő szakirány. Aztán utána már csak itt kerestem munkát, föl se merült más.
mesz86 2012.09.30 19:21:59
@andaluzkutya: Bátor vagy, hogy így kiírod egy blogon :) Merre laksz, ha szabad érdeklődnöm?
A bőségkosár bűvkörében Szembe megyünk a főáramlattal. Nem azon borzadunk el, hogy átlagos jövedelem mellett nem vehető igénybe a családi adókedvezmény teljes összege, hanem azon, hogy ez az igény. Lássuk először a tényeket: a tavalyi évben összesen 180 milliárd forintnyi…..
mesz86 2012.09.25 19:49:13
@nu pagagyí: Hogy jön ide az éhezés? Kérdés szempontjából teljesen irreleváns.

Megjegyzés: az éhezőket nem a családtámogatás keretében kell támogatni, arra ott a szociális intézményrendszer (ami vagy működik, vagy nem, ebből a szempontból lényegtelen).
mesz86 2012.09.25 20:36:49
@hackbard.celine: A családok 5% százalékában van 3 (vagy több) gyerek (www.demografia.hu). Sajnos jövedelem viszonyában nem találtam adatot, de összességében elenyésző.
„Ha a hatalmasok játszmáját játszod, győzöl vagy meghalsz. Nincs középút.” Ez az idézet remekül jellemzi a manapság méltán felkapott A tűz és jég dala-sorozatot, vagy mondhatnám úgy is, a Trónok harcát, ha valakinek nem a könyvek, hanem az HBO saját készítésű…..