Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tyra3l

0 bejegyzést írt és 86 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ebben az új sorozatban az EVE Online közösségének azon részeit próbálom bemutatni, amik számomra érdekesek. Tudni kell, hogy az EVE-nek egy szervere van, és azon játszik az a több százezer ember. Átlagosan 34 ezeren játszanak a nap minden órájában. Éppen ezért, ha valami nagyot sikerül elérned a…..
A régi agyagbányából Moszkva térré avanzsált közlekedési csomópont felújítása folyamatosan napirenden van. A választási időszak kedvenc témája szokott lenni, mert sajátos elhelyezkedése miatt három polgármesterjelölt is tudott kampányolni a rendbetétel időszerűségével. A…..
Tyra3l 2015.02.06 16:28:25
4 commentbol harom troll.
@Hannibal ante portas: ezekkel az ervekkel nehez vitabaszallni.
@IIsten: miert is?
@Diopapa_sok: csusztatsz, nem az epitkezesbol van elege, hanem a klasszikus naplopos epitkezesbol.
Az IDDQD a magyar sajtóban elsőként írt hosszabb elemzést a Gamergate-botrányról, ennek már másfél hónapja. Persze azóta is bőven lehetett volna írni róla, de szándékosan nem tettem. Egyrészt komolyan gondolom, amit szeptemberben írtam, hogy Magyarországról, az itteni…..
Tyra3l 2014.11.04 00:13:15
és akkor ilyenekbe ne is menjünk bele, hogy a most ekézett gamer(gamer is dead) közösség akkor bunkó, meg nőgyülölő, hogy amúgy azért csak összedobták Brianna Wu nemváltó műtétjére a támogatást (www.indiegogo.com/projects/samantha-s-vagina), vagy hogy az általad említett Tropes vs Women in Video Games projectje Anitanak az eredeti pledge ~30szorosat kapta meg (aminek aztan a vallalt teljesiteseket nem sikerult meg csak megkozeliteni sem, a kovetkezo video 2012-ben lett volna esedekes, de azota is kesik, annak ellenere, hogy Anita kozben korbeturnezza a vilagot, hogy arrol beszeljen, hogy mennyire egy utalatos kozeg a gaming industry mind mind a fejlesztoi mind a vasarloi oldalrol).
Tyra3l 2014.11.04 08:39:19
@mizrolist: szerinted mi ertelme van rahivni a swatot/fbi-t heccbol valakire akivel nem ertesz egyet?
www.reddit.com/r/KotakuInAction/comments/2k97cz/mike_cernovich_aka_based_lawyer_had_cops_called/

vagy halalosan megfenyegetni masokat egy internetes nezetelteres miatt ugy hogy pontos cimet is mutatsz, hogy az illetonek el kelljen menekulnie a hazabol a hatosag javaslatara?
twitter.com/ForemanErik/status/522529173705736192

nyilvan ezek aljas es elitelendo dolgok, de sajnos mindket oldalon van ra precedens (lasd a fenti ket linket) de eleg korlatolt dolog az ilyen emberek alapjan elitelni a mozgalmat.
Minden 100-nal tobb embert erdeklo temaban van mar legalabb egy idiota, ha ez alapjan vitakeptelennek tekintunk mindenkit, akkor vesztettunk, mindnyajan.

ps: amugy az anti-gg hangadoktol nem igen latni hogy elhatarolodnanak az ilyen jellegu megmozdulasoktol, inkabb meg picit tamogatjak is oket (pl. tobb pelda volt ra, hogy doxxing-os tweeteket retweeteltek aztan meg megy a musor, hogy ha felkavar egy netes beszolas, akkor az a te hibad, hogy komolyan veszed) vagy ugy tesznek, mintha ilyen nem is letezne.
A héten kerül mozikba Scarlett Johansson főszereplésével a Lucy című akciófilm, aminek története egy eléggé elterjedt tévhitre épül. A sztori szerint Lucyt megbízzák azzal, hogy egy újfajta drogot csempésszen át a határon, ám a drog bekerül a szervezetébe, és ahelyett, hogy…..
Kedves olvasók, barátaim! Hosszú mérlegelés után úgy döntöttem, hogy a mai napon bezárom a BuheraBlog kapuit. Nem áprilisi tréfa. Ezen a lépésen már hónapok óta rágódom, a hazai szakma utóbbi időben tapasztalt mélyrepülése nem okozója, legfeljebb katalizátora lehetett a…..
Kedves MH Terror! A következőkben Magyarország "leginnovatívabb", legzöldebb munkahelyéről, és munkakörnyezetéről írnék, és tanácsot is kérek egyben.  Ezen a munkahelyen olyan szervezetfejlesztést alkalmaznak, ami a szexuális energiát célozza meg. Egy olyan…..
Tyra3l 2012.05.16 17:14:12
@Tyra3l:
az utolso gondolat lemaradt:
ennek ellenere ha egy ismerosom oda menne dolgozni, nem mondananam neki hogy semmikeppen sem.
szoval nem vallalhatatlan munkahely, csak tipikus magyar, aki miutan megnyerte a startup lottot nem tudja hogy hogy kellene egy igazi hi-tech nagyvallalatot vezetni (nem sok olyan ember van itthon, aki ezt tudja)
Tyra3l 2013.10.15 18:33:53
@hopptarisznya: anno irtam egy masodik hozzaszolast, hogy megkerdeztem egy meg ott dolgozo ismerost, es visszajott az EOS, szoval targytalan amit irtam.
aztan hetekkel kesobb mikor visszaneztem lattam hogy ez a hozzaszolasom eltunt (nem tudom, hogy moderaltak, esetleg valami technikai baki), es lusta voltam potolni.
A Közép-amerikai drogcsempészet egyik kulcsfontosságú városának számító Ciudad Juarez a Mexikó-USA határon fekszik. A texasi El Paso szomszédja egy mexikói civil szervezet, a Citizens' Council for Public Security and Criminal Justice szerint a világ második legerőszakosabb városa.…..
Tyra3l 2013.06.24 06:36:12
@Bicepsz Elek77: a droghaboru aldozatainak jelentos resze a bandak kozul ki, pedig ott aztan van fegyver dogivel.
Kövér László „fizetett forradalmárokhoz” és az egykori KISZ-vezetőkhöz hasonlította azokat, aki most „hergelik” a hallgatókat. Úgy fogalmazott: a KISZ-vezetőket „ugyanúgy a kutya sem választotta meg a fejünk fölé, és ugyanúgy nem képviselték a valóságos…..
Az LMP tegnap éjjeli kongresszusi döntése legfeljebb annyiban csalódás, hogy nem szavaztak még többen az Együtt 2014 elutasítására. Azt mondjuk előre tisztázzuk: sem az LMP, sem a 4K! nem azt döntötte el, hogy nem működik együtt a következő választáson a kormány…..
Írországból érkezett a mai történet, melyet hétköznapinak semmiképpen sem neveznék. Szerzője, drk nagyon jó állásajánlatra költözött ki, és még helyi viszonyok között is kifejezetten jól él. Pedig nagyon mélyről indult. Tanulságos történet, még tanulságosabb…..
Tyra3l 2012.10.04 16:54:38
@Sátán meg a Jocó: ahahhahahaa
tanusithatom, hogy ott dolgozik a srac (vagy nagyon jol vetit mar evek ota),
azt mondjuk nem tudom, hogy miert nem irta ki a ceg nevet, mert amugy magyar szakmai konferencian is jelen van evek ota es ott is vallalja, hogy hol dolgozik.
raadasul kiirta itt a nickjet, szoval barki ossze tudja kotni a pontokat.
na mind1, biztos oka volt.
Kivételesen valós személy következik a játékcsajrovatban: Felicia Day, aki minden képén úgy néz ki, mint a cuki lány a szomszédból, de ha jobban megnézzük, miket csinál, rögtön kiderül, hogy ő valójában minden geek nedves álma, egy 31 éves nerdistennő. Kislánykora óta…..
Végre egy közös ellenségkép, amihez minden ember egyetemlegesen csatlakozhat. A robotok könyörtelenül menetelnek előre a nagyobb Tescókban, és önkiszolgáló pénztár néven sorra veszik el az ártatlan humanoidok munkáját. Ráadásul csak félig, úgyhogy a vásárlóknak maguknak…..
Két érdekes nyilatkozatot hallottam a tegnapi hírműsorokban a mezőgazdaság helyzetével kapcsolatban. Két hír, amelyekre külön-külön szinte már csak legyint az ember, de így együtt nagyon ütős. Először egy sertéstenyésztéssel is foglalkozó gazda panasza szólt, miszerint…..
Tyra3l 2012.06.24 22:55:24
@ccactus: majdnem valaszoltam, de aztan rajottem, hogy ez a nivo blog.
Az első részben Pinkie Pie exploitjáról kaphattunk némi áttekintést, most pedig Sergey Glazunov 60.000 dolláros darabjának leírását posztolták a chromium blogján. Ha lehet, ez talán még agyafúrtabb, mint az előző, és aki első olvasásra nem veszti el a fonalat a felénél, az…..
BuheraBlog Flamer/sKyWIper 2012.05.28 15:32:00
Újabb fejezethez érkezett a Stuxnettel fémjelzett kiberkém-történet. Az iráni CERTCC mai közleményében egy új, célzott támadások során használt adattolvaj szoftver felfedezéséről számolt be, melyet a gyanú szerint ismét államilag szponzorált csoportok készíthettek. A…..
BuheraBlog Hírek - 2012/19. hét 2012.05.13 22:06:00
A Te Bankod Még a Subbát is megjárta bra felfedezése (a tükrözésért thx Gabucionnak!), mely szerint a yourbank.hu kint hagyta az OTP-vel folytatott SZÉP kártyás tranzakciók naplóit a weben, így gond nélkül lehetett böngészni, milyen értékben és kinél fogyasztottak a kedves…..
A minap Brendel Mátyás, a Piroslapok blog szerzője írt egy nagyon tanulságos és érdekes cikket. Van ugyan néhány megállapítás az írásában amivel tudnék vitatkozni, de ezek viszonylagos apróságok, nem befolyásolják a cikk alapvető üzenetét. Azt, hogy az ellenzéki tüntetések…..
Emberek, túléltük februárt! A folyók befagytak, a gázszámlák emelkedtek, a klímaszkeptikusok heteken át tartó fiesztát tartottak.                     Namármost én kedvelem a focimeccsek közönségének társaságát. Kifejezetten…..
Tyra3l 2012.02.27 13:25:40
@Sicc: nincs valami storyd a dohanyzas reklamozasara is?
remelem legalabb jol fizet a lobby.

Tyrael
Tyra3l 2012.02.27 13:34:48
@ranat:
en.wikipedia.org/wiki/Ice_core
de szerintem ezekkel te is tisztaban vagy, inkabb csak terelsz.

Tyrael
91. évében lévő Édesanyámat idén január közepe táján kényszerültem beadni a pécsi ÖK. „un” szociális otthonába, miután fizikailag nem bírtam már fürdetését, kiültetését, járatását, sajnos öregkorú végelgyengülés és bizonyos fokú szellemi leépülés…..
Tyra3l 2012.02.23 14:19:28
@jágör68: "En ebben is benne vagyok, de akkor parmilliocskaval tobb EÜ- jarulekot kellene FEJENKENT HAVONTA befizetni."
erdekelne, hogy ezt hogy szamoltad ki.

Tyrael
Tyra3l 2012.02.23 14:23:20
@Dr.laikus PhD: erre a mondatra valaszoltam:
"az eddigi orvos hozzászólók kedves és empatikus módon nyilvánultak meg. Ti, akik számon kéritek őket, nos, ti vagytok itt az első suttyó hangnemű hozzászólók. Hoppá."

a valaszomban azt probaltam kifejteni, hogy ha a poszt az orvos/ambulancia felelossegere lett volna kihegyezve az oregek othona/TB helyett, akkor sokkal nagyobb szamban jottek volna a "megszokott" nem annyira empatikus valaszok.
tudnek csemegezni a korabbi posztok hozzaszolasaibol, de szerintem erted hogy mire gondolok.

Tyrael
Tyra3l 2012.02.23 16:30:06
@jágör68:
az altalad felsorolt tetelek egy resze "egyszeri" tetel (mutetek pl.)
ha jol tippelek az altalad bemutatott szamok alapjan, akkor egy ilyen intenziv kiruccanas egy idos koru betegnek 10/tobbtiz millios tetel siman lehet.

ettol fuggetlenul meg mindig ugy gondolom, hogy egy "kicsit" tuloztal azzal az alitasoddal, hogy ez havi tobb millios tb befizetest igenyelne fejenkent.

az gondolom hogy nem lenne ilyen merteku befizetesre szukseg ahhoz, hogy az ebben a postban felhozott jellegu esetekben megmentheto/kezelheto legyen a beteg.

nyilvan a halalt nem lehet meggyogyitani, es azzal sem ertek egyet, hogy a feltetlenul mentsuk meg jegyeben tegyunk meg mindent, amivel par ora/nap haladekert cserebe elkepeszto szenvedeseknek tegyuk ki a beteget.
de az sem jarja, hogy valakirol automatikusan lemondunk mert adott esetben tobbe kerul a kezelese, mint az egy fore juto atlag TB befizetes.
ezt gazdalkodjuk ki abbol a penzbol, amit az egesz eleteben TBt fizeto, orvosnal sosem jaro nyugdijazas elott 2 nappal infarktusban tavozok benne hagynak a kalapban.

Tyrael
Végre egy őszinte képviselő, aki vagyonbevallásában nem hagyja üresen az ajándékozási rovatot. (A 386 országgyűlési képviselőből jó ha tíz követője van.) A bonyhádi fideszes Potápi Árpád bevallja, hogy kapott 5 üveg bort 10 ezer forint értékben, 3 üveg pálinkát 2 ezer…..
BuheraBlog Januári életképek 2012.01.16 10:00:00
Vannak jó meg rossz híreim is, kezdem a rosszakkal. Ezek Kardhaltól jöttek, több mint egy hete értesítettem az üzemeltetőket, választ nem kaptam: Sajnos még nincs vége, ez ptZool-tól jött: Ez pedig Csiszitől: De vannak azért jó hírek is: Ebben az évben már 6…..
Na igen, a nemorthodox kari, azaz Szanta Kláá lecsöngött.. de hátra van még az orthodox...     Azt tudjuk, hogy az Úniónak két udvara van, az első a díszkertekkel meg a hátsó, a rumlis. Azt is tudjuk, hogy a kormány a buta és az ellenzéke MOST az okos.  …..
Először is boldog karácsonyt kívánok nektek, mert az valahogy kimaradt itt a blogon eddig! És ha már karácsony másnapja van, egy olyan posztot küldött Majki, amiben szerepet kap a szeretet (hm, ez milyen jól hangzott!). Azt persze gondolhatjátok, hogy nem olyan formában, ahogy az…..
Tyra3l 2011.12.26 15:13:55
@Leadfoot: ugy hogy ha a kutas tankol, akkor egyszerubb megoldani, hogy nem annyit fizetsz, mint amennyit tankolsz.
kutas ismerosoktol eleg sok sztorit hallottam, ezek kozul az egyik, hogy kint mondod a kutasnak hogy X osszegert tankoljon, o kevesebbet tankol bele, bent meg az eredeti osszeget fizettetik ki veled.

Tyrael
Tyra3l 2011.12.26 15:36:02
@hagyma: ha ott vagy vegig, akkor nem tudnak ravaszkodni, ha viszont bemesz amig a kutas tankol, akkor mar kvazi azt csinalnak veled, amit akarnak.
www.autostitkok.hu/autos_cikkek_levehetik.html
www.origo.hu/auto/20100428-benzinkutas-trukkok.html

Tyrael
Tyra3l 2011.12.26 15:37:02
@Leadfoot: onnantol kezdve, hogy a benzinkuton a dolgozoknak le kell tenni a napi jattot a vezetes fele, elegge erdekeltek benne, hogy at legyel vagva a palankon.

Tyrael