Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eztmegmérkellett?

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Munkahelyi Terror blog! Miután személyesen, emailben megkerestek egy konkrét állásajánlattal, idén márciusban felvettek a világ egyik vezető telekommunikációs vállalatához, a British Telecomhoz 3 műszakos, két idegennyelvet igénylő munkakörre. Én nem sokkal az előtt…..
eztmegmérkellett? 2011.06.01 20:58:12
@Borcsika: az is gond, hogy a legtöbb multinál ugye a távollévő kismama is benne van a headcount-ban, mint aktiv FTE. Tehát ha az adott cég mondjuk tőzsdén is jegyzett, akkor annyival több emberrel végzi a munkáját, ami ugye másképp csapódik le a részvényárfolyamokban. Most ez apróságnak tűnik, de ha globális szinten összeszámoljuk egy mondjuk 60 ezres cégnél, hogy épp x ember van szülési szabadságon, az már szép számmá tudja kirúgni magát.

Amúgy pedig szerintem sarkitunk mindent. Aki gyereket vár, ne hallgassa el az interjún, aki interjúztat, ne legyen részrehajló a nők ellen, legyen igenis lehetőség nőként is, viszont a nők se kihasználják a munkáltatót, hanem legyen kölcsönös tisztelet. Ez itthon mind hiányzik, és én például ezt nagyon negativan élem meg, mint több ember felettese és a gyerekem 6 hónapos korától dolgozó anya. Nálunk alap, hogy valaki eltitkolja a terhességet, hogy automatikusan kirúgják, és hogy utána b@szik visszamenni dolgozni. Tisztelet a kivételnek. Na ezért gondolom, hogy ez egy ördögi kör, egyik fél sem fog lejjebb adni, mert mindenki meg van sértve, a kismama a jogai miatt, a munkáltató pedig a passziv headcount miatt :S Éljen a kapitalizmus.
eztmegmérkellett? 2011.06.01 21:18:28
@ier6w7i: Jólesik, hogy lebutaságoztad, amit irtam, köszi. Mint irtam, elég jól tudom, hogy kalkulálnak némely cégek FTE-t, de azért örülök, hogy úgy gondoltad, kijavitasz. Lehet, nálatok másképp számolnak.
Hosszú, erőltetett menet ért véget tegnap este a Megasztár fináléjával, hét hónapig tartott a szerényen csak legendaként aposztrofált tehetségkutató. Szombatonként, az X-faktor ellen kezdte, majd pánikszerű menekülés után pénteken folytatta, ahol már simán hozta az elvárt…..
Modorosblog A Devizahiteles 2010.05.09 16:45:00
-Hijj, 268... 269... 274... mi a faszom van itt? -Mi az? -Az euróárfolyam, apám, az. A helóták hegedültek sok-sok nyáron keresztül, aztán szar lett a palacsintában. Pedig már kezdett volna normalizálódni a helyzet. Aztán majd csodálkozom, ha nem tudom miből kifizetni a…..
Van itt minden, mint a búcsúban.Gerjedt néni En el water Lola BogyóFérfi Taposó Klub Era Elgondolkodva Has Hajógyári sziget Csutkára emlékszik még valaki?  ..
Én nem tudom, miért, de nagyon el van cseszerintve ez a világ. Egyszerűen nem lehet normális pasit találni. De tényleg képtelenség, mintha kiirtották volna őket a föld színéről. Elmesélem a kálváriámat, hát hogy okuljatok, meg hogy tudjátok, mire érdemes figyelni. Ott kezdődik…..
A tanárokat naponta érő megaláztatás miatt kénytelen levélírónk pályát módosítani. Az alacsony fizetés, kellemetlen kollégák és a társadalmi megbecsülés hiánya vette el viszonylag gyorsan a kedvét, törte meg a lelkesedését. Sajnos, egyre több jó tanár hagyja ott ugyanezek…..
eztmegmérkellett? 2010.01.06 09:45:41
Szívemből írt a hölgy. 3 évig magántanítottam egyetem mellett nyelvtanárként, utána 1 évet bírtam ki egy nívós gimnázium hasonlóan kreatív ötletekkel teli tanárjaként. A diákokat egy dolog érdekelte: a vitt pontok a felvételire. A tudás nem. 66 ezer bruttót kerestem pályakezdőként 2001-ben. A többit pedig én is a halálradolgozom magam módszerrel próbáltam bepótolni. Azóta már persze van a diplomás minimálbér, de még mindig szánalmas, leginkább a szakma lenézettsége miatt, hogy a szülők még a gyerekekbe is már ezt ültetik bele, jogi kérdés alakul ki mindenből, ahol természetesen csak a diáknak van joga, a tanárnak nincs.

Sajnos azt gondolom, hogy Magyarország így nem halad semerre, én egyedül meg nem fogok csodát tenni, mert nekem is csak egy életem van, én is lakást szerettem volna venni, gyerekeket szülni, stb. Most informatikai vezető vagyok, jól keresek, sokat dolgozok, világot járok, van férjem, lakásunk, kisfiunk. Összehasonlíthatatlan azzal, mint amikor azon kellett gondolkodni, hogy a sajtos zsemle még pont kitelik tízóraira...

Aki pedig úgy gondolja, hogy a pedagógusok ezt az életszínvonalat nem is érdemlik meg, hogy milyen keveset dolgoznak - ez is hányszor elhangzik!!, - az legyen kedves a hétvégéit a röpdolgozatok és témazárók javításával tölteni párszor, lemérni, mennyi idő újabb és újabb kreatív ötleteket kidolgozni, beszerezni, megírni, kinyomtatni, beszkennelni, ténymásolni, és így tovább. Önzók vagyunk, majdnem mindannyian, én is. Sajnos ez a személyes következtetésem.
eztmegmérkellett? 2010.01.06 10:00:52
@Xmas: Tudni jó. Sikerélmény. Hogy megy. Motivál. Ha tudod, mire jó később, pláne. Én angolt tanítottam, ott azért elég egyértelmű, hogy mire jó, ha tudod használni.
De ez az a hozzáállás, ami most a pályakezdő munkavállalóimnál is visszaüt. Túl sok elméleti haszontalanság van a fejükben, de semmi olyan, amit összefüggésében kell látni, használni, élvezni. A munkája célját sem látja, nem is érdekli, szarul dolgozik, pont azért, mert sohasem csinálta másképp, a suliban sem.
Az általános műveltség meg egy alapelvárás. Neked jobban bejön, amikor az amerikai poén videóban a kiscsaj a "Melyik ország fővárosa Budapest?" kérdésére összekeveri az országokat és a kontinens (!!) neveit, majd a választ hallva "Hungary" helyett "hungry"-t ért?? Ha igen, még inkább úgy gondolom, hogy eszembe sincs itt élni ilyen emberek között, pláne nem őket és a gyerekeiket tanítani valaha is még egyszer. Sok boldogságot.
Most, hogy nyugat felől a 35 helyett jött a 15 fok, nem éri meg kinti programot szervezni. Ezért is segítünk most, hogy ne unatkozzatok. Zsuzsanna kalandja a mostanában valahogy kevésbé szidott kétkerekű járművön, kerékpáron ülő lányhoz fűződik, aki sok társához hasonlóan…..
eztmegmérkellett? 2009.08.29 21:07:28
@107!: Köszi, hogy ilyen egyenruhás is van, aki teszi a dolgát :) Én most örülök, hogy végre egyszer ilyen kommentet is olvashatok.
Jó, nyilván megvan annak is az oka, hogy földrészenként, sőt, országonként miért más-más kerül be egy olyan multinacionális cég esetében, mint az IKEA az új termékek közé, de a következő pár darabot igazán sajnálom, hogy kishazánk két áruháza nem raktározta be. Az…..
eztmegmérkellett? 2009.01.27 20:17:55
@ReWriter: Lengyelországban is lehet kapni ezek közül a babaetetőt és a pelenkázót, most jelent meg, mint új termék. Én inkább arra szavaznék, ezek meg fognak jelenni Magyarországon is, maximum nem rögtön.
De az legalább megdőlt, hogy a régióban ugyanolyan a kinálat.