Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zajgyár

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megelégelték, hogy itt-ott már Budapesten is felbukkant néhány magas bicikli: a Közlekedéstudományi Egyesület jópofa, de ön- és közveszélyes játéknak minősítette a szerkezeteket. A társaság levelét közöljük: „Egy új, Amerikából származó extrém kerékpár használata…..
Belsőség Buktuk a B125-kampányt 2011.03.04 15:44:22
A lényeg, hogy egy kevés embert érintő, keveset érdeklő részletkérdés ügyében mozdult meg az ország, gyűjtött a kürtőskalácssütő, a fogászat és a horgászbolt, az olvasók meg a parlamenti képviselőiket szpemmelték - őrületes buli volt. Nekünk nagyon jól esett…..
Zajgyár 2011.03.04 21:15:08
@Gyárfás: "Miközben a valóság az hogy emberek nem akarnak motorozni. "

Szerintem sem. A magyarok mások mint az olaszok, görögök, franciák, hollandok, belgák, dánok. Itt alig van bicikli és robogó.

Én nem érzem küldetésemnek hogy meggyőzzem erről az embereket. Ha megkérdezik, akkor elmondom az előnyeit, pl idő (16kilcsire járok, bkv 50 perc, autó 60, bicaj 40, robogó 30, nagymoci 20), életstílus.

Igen, én boldogabb vagyok ha nem autózom, mosolygok egész nap.
Zajgyár 2011.03.04 21:39:21
@'saztán?: "tehát óvatosan a tanácsokkal a motorosnak és lehet egyidőben (vagy előbb) az autósokkal kezdeni az okítást."

Ezt minden közlekedőnek írtam, de főleg az autósoknak.

Külföldön (is) szocializálódtam a közlekedésben. A magyar tapasztalatok után üdítő volt látni hogy elengedik a gyalogost. Itthon meg sasolom a tükröt amikor megállok, hogy vajon mit csinál mögöttem az autós.

Tavaly volt egy olyan helyzet hogy fékcsikorgás mögöttem, már majdnem menekültem, de láttam hogy megáll. Erre kiszáll a nő és leszid hogy nem működik a féklámpám. Elmagyaráztam neki a motorokon a motorféket, megmutattam neki, hogy de, működik a féklámpám - mellesleg fékkel álltam meg állóra. Meg azt is, hogy felettem a lámpa piros, azért álltam meg. Biztos kitakarta a vállam a hat méter magasan lévő lámpát :)

A vicc az egészben hogy csini hölgy volt, más helyzetben rá is mozdultam volna. De ott, akkor csak egy puffancs, baszatlan, megkeseredett méregzsáknak tűnt, olyannak aki a kis kocsijának a fényképét a pénztárcájában tartja :(
Normális rendőri gondolkodás, hogy egy jármű vezetését kössük vizsgához. Egy olyan világban, amiben rend van, a polgárok szépen felkészülnek a vizsgára, és bár kicsit izgulnak, aki készült, átmegy. Vélemények az azonos című írásunkról...
Zajgyár 2011.02.16 17:59:29
@Uzi: "Németeknél a kötelező biztosítás kell 50-esekre is"

Magyarországon is kell kötelező smkp-ra.
Zajgyár 2011.02.16 18:01:48
@kéne egy nick: "Azt meg megnézném, aki 1 nap alatt megtanul motorozni."

Egy nap alatt hatalmasat lehet fejlődni motorozásban. A barátnőm példáján tudom, aki beíratkozott egy biztonságtechnikai tréningre - igaz, az két napos volt és került vagy 120.000-be, de minden fillérje megérte.

Ezt kellene kötelezővé tenni, bár ez drágább lenne mint a mostani rendszer.
Politikusi vagyonbevallások idején titkon mindig azt várom, hogy egyszer úgyis akad majd egy, legalább egy szál őszinte, igaz ember köztük. Már az sem lenne igazán fontos, hogy melyik pártból. Csak mutatóba jönne egyvalaki, aki megtöri ezt az ócska, mocskos, összparlamenti…..
Magamnak sem szeretnék hazudni: egy ezerkettes soros négyes nem arra való, hogy munkába járjak vele. Igaz, majd' mindenkinél gyorsabb lehetek, ha akarok, de nem ez a célom – száguldozzon a reggeli bambaságban, akinek hét anyja van.  A soros négyesnél amúgy is kevés…..
Zajgyár 2011.01.29 18:34:03
@baowah: "szerintem bármelyik kis négyütemű normálisan fogyaszt, pláne ha nem kihegyezettek. "

Jelen gépjármű emlékeim szerint 4l/100km normál használat mellett, de amúgy "normálisan, motorosan" használva pedig inkább 5.

Nincsen kihegyezve, de rugalmasnak sem mondható ez a blokk.

"nem azert porog mert hat fokozatu a valtoja, hanem azert nem porog, mert van neki hat, van hova lapcsolni a fordulat elol. :) "

Remélem ennek a mondatnak a smiley adja meg az értelmét és nem azt akarod mondani hogy a váltókat nem a motor karakterisztikájához méretezik.
Arra, hogy miért környezetpusztító, valamint élelmiszertermelés- és biodiverzitás-ellenes rendszer a bioetanol gyártási folyamata és használata, számos érvet fel tudnék sorolni. Most viszont megpróbáltam utánaérdeklődni, hogy vajon mi a jó benne? Nem a bioetanol-gyárak…..
Zajgyár 2011.01.25 22:41:15
@ave: "Csak azert olcsobb, mert az allam tamogatja, nincs rajta annyi ado."

Ja, de ha én kitalálnám a vízmotort, akkor a vízre is jövedéki adót vetnének ki. Ha a balatoni iszappal működő motort találnám ki, akkor arra is rakna vagy 70% adót a kormányunk (Gyurcsány is és Orbán is, mivel egykutyák!).

Mert ugye a bioetanol sem más, mint etanol -> etil alkohol vagyis amit megiszunk sör/bor/pálinka formájában.

Ha főzöl magadnak 50l pálinkát, azt megteheted adómentesen, de ha beletöltöd a kocsidba, üzemanyag jövedéki adót kell rá fizetni...

Az, hogy az állam agyonadóztat, az nem támogatás, hanem legális rablás. Az sem támogatás hogy valamit nem adóztat annyira, az kis rablás.
Zajgyár 2011.01.25 23:27:03
@Balt: "Elfelejtettem, hogy tele tank etanollal kell így mennem vizsgázni, de csont nélkül átment az Autóklubnál"

Ugye te nem tudod azt, hogy a vizsga nagyjából csak a lehúzásól szól? Hallottál már olyanról hogy "S. András fóti lakos műszaki okok miatt elvesztette irányítását a gépjárműve felett?". Nem, és azért nem, mert nincsen műszaki okokból történt baleset, az egész csak a lehúzásról szól, minden autó átmegy! (Még az enyémiek is :P)
Zajgyár 2011.01.25 23:45:40
@Balt:

Ennek ellenére átmegy...
Kifizetsz x forintot, de mire?

Ha jó a kocsid, akkor is átmegy, ha nem 100%-os, akkor x+y, de akkor is átmegy. Akkor mi értelme? Megakadályoz balesetet? Nem.
 Tegnap nézegettem a használtautók hirdetéseit. El kéne passzolni a verdám, ennek okán próbáltam kideríteni, mennyit is kóstál a piacon. Nagyjából egy gurigát ér. Pont ennyi van a magánnyugdíj-számlámon. Elviszi az Orbán az autómat? El, baszd meg.Persze, még mindig jobb,…..
Zajgyár 2010.11.26 07:06:27
@huvosvadasz: "Anyu is megmondta - ugyan kisfiam, csak menj át matekból az érettségin, aztán soha többet nem lesz rá szükséged. "

Milyen igaz..! Szégyen, hogy Magyarországon versenyelőnye van annak, aki ismeri a négy alapműveletet, neadjisten tud fejben számolni és ismeri a logikát.

Ha meg levezetem papíron, akkor meg megkapom hogy "biztos nem így van"...

A pénzügyi-gazdasági ismeretekről már ne is beszéljünk...
Gulyásdemokrácia Az első öngól 2010.10.28 17:28:59
A kormány kommunikációja eddig a hétig jó volt. Már persze azok szemében, akik a kommunikáció értékelését el tudják választani a személyes szimpátiájuktól, nem lepődnek meg a manipuláció létezésén, és Őszöd idején sem döbbentek le, hogy jé, valaki hazudik. (Ez jókora…..
Zajgyár 2010.10.29 00:19:25
@bogancs: "Az meg csak addig szép, amíg nem a te nyakadra kerül a kötél. "
...
"Azért vannak egyértelmű ügyek. "

Ja, például téged egyértelműen megnéznélek ahogy kalodába vagy zárva ^_^
Az offerblog megalakulásának örömére máris megérkezett az első poszt Gastrogertől, aki 2 ve türelmesen várja, hogy egy márkaszerviz válaszra méltassa. Kellemes kommentelést!***Ha van miről, írj Te is posztot a specialofferer@gmail.com-ra.***2008-as levél egy mosógép…..
Zajgyár 2010.10.13 20:12:14
Sárdobáló Felelőskeresés 2010.10.12 18:00:00
Rájár a rúd a magyar alumíniumgyártásra. A Mal vezetője börtönben, a termelés állami felügyelet alatt. Felelősöket keresünk.Varga József, a Mecsekérc Zrt. vezérigazgatója, a jogszabályi hiányosságokat és a spórolást nevezte meg a veszprémi katasztrófa fő okaként.…..
Zajgyár 2010.10.12 20:40:24
19990 forintos termék ellopásáért (szabálysértés) könnyen a hűvösre lehet kerülni, ám 20100-asért (vétség) már nem. A büntetőjoghoz is hozzá kell nyúlni, mert közel sem olyan szigorú, mint a módosított szabálysértési jog. Nagy vihart kavart, hogy három 15 éves lány…..
Az előző svéd-magyaron még csak gumicsizmás parasztok voltunk, legalábbis a meccset felvezető vicces kisfilmekben, ma este viszont a svéd tévések arról adtak tanúbizonyságot, hogy halvány segéd fogalmuk sincs arról, mi történik tőlük délre, vagy egyszerűen csak szarnak az ilyen…..
Zajgyár 2010.09.04 09:18:13
A Zugügyvédben kellően kitárgyalták a fiatalkorúak szabálysértési örizetbevételének témakörét egy előző posztban. Anyánk, az Index cikke szerint a gépezet beindult. Csak nem úgy, ahogy sokan elképzelték, decens szülők gyerekeivel tesztelték a romagyerekek ellen alkotott…..
Még hogy csak Budapesten divat luxusautóval tilosban parkolni! A méregdrága autók tulajdonosai gyakran nem csak itt a Balkán peremén, de az évszázados arisztokrata hagyományokkal bíró Angliában is szemrebbenés nélkül a tiltott helyen állítják le autójukat. Vélhetően az idei…..
Zajgyár 2010.07.31 18:52:38
@Sztávrosz_: "Ezek az emberek pont azért oly gazdagok, mert bármikor gondolkodás nélkül átgázolnak mindenen és mindenkin - a haszon érdekében. "

vö:
"katari királyi família meg nem nevezett tagjai"

Nem hinném hogy fifikás, törtető üzletemberek akik tejkihordással kezdték a karrierjük de szívós munkával a csúcsra törtek...
Piroslap Orbán és az aranyhal 2010.07.30 17:08:00
A 20 éve gödöllői polgármester Gémesi Györggyel sokáig kellett helyi népszerűsége miatt  a Fidesznek, aki 98 óta mindig megállapodott vele. Most viszont, hogy eljött az Új többség és az Együttműködési Rendszer, már saját jelöltet indítanak. Semmilyen konkrét ok nincs,…..
Zajgyár 2010.07.30 21:49:19
@Mufurc Manó:

Éljenek a helyesírástrollok!
Subba OMG! 2010.05.31 10:40:00
Most éri meg igazán webfejlesztőnek lenni!..
Zajgyár 2010.05.31 22:13:42
 Azt hallani, hogy az új kormány meg akarja menteni a devizahiteleseket. Ám tegyék, de semmiképpen se az én pénzemből! Nekem nincs és nem is volt devizahitelem, semmi közöm az egészhez! Dobják össze a milliárdokat azok, akik miatt ez az egész helyzet kialakult! Fizessenek a…..
Viktor érdekes kérdést dob be:Biztosan ismeritek a Queen Bohemian rhapsody című számát, amit mindenhol Bohém rapszódiának fordítanak.Szerintem ez a fordítás is rossz, mert ha elolvassuk a szöveget, abban semmi bohémságra való utalás…..
A héten Szanyi Tibor károgásától volt hangos a sajtó, tegnap pl. a hvg.hu-n néztem meg ahogyan arról nyilatkozik, hogy a XIII. kerületet megszállták a Szanyi ellenes egységfront voksterrorista figurái, és isten bizony ezek akadályozták meg az ő választási…..
Mocskos és undorító dolog más vagyonát megrongálni, ellopni a tulajdonát. István és sok más Ford Focus II tulaj járt már pórul - többek között a blog kemény magjának egyetlen Focus tulaja, Sugi77 is, akivel anno együtt bosszankodtunk az off topicban - amiatt, hogy az ilyen férgek…..
Zajgyár 2010.03.24 20:19:58
@hpty: "hülyegyerek nem találja meg fél óra alatt sem"

Nagyon hülye az a gyerek, aki egy féltéglát nem talál fél óra alatt.
Biztos lesz, aki majd jól megmondja a monitor mögül, hogy Maestro helyében simán megállt volna, vagy kikerüli a piroson átszáguldó Opelt, mert csak reflexek kérdése az egész, a többiek számára viszont rávilágít a lenti történet arra, hogy lehetünk bármilyen profi…..
Zajgyár 2010.01.25 16:06:21
A karácsonyi időszak velejárója a híriparban a virtuális karácsonyi képeslap és az év végi összegzés, annyi mindössze a különbség, hogy ezekkel már szenteste előtt bőven hányásig elronthatjuk a gyomrunkat. Így a céglogós fenyőfadíszek és a szupercuki mikulássapkába…..
Volt már itt szó erről, amikor még csak készült a turnéra Michael Jackson, de most, hogy kijött a film, megint aktuális. A címe "This is it"; kb. "ez az", "erről van szó", vagy valami hasonló. Az "ennyi" (mert így fordították zárójelben a…..
Utoljára vezet a Renault-nál vasárnap Fernando Alonso, aki a francia csapat magasan legsikeresebb pilótája.Neki köszönheti az istálló legnagyobb Forma-1-es sikereit: mindkét világbajnoki címét (2005, 2006), összes futamgyőzelmének – 35 – majdnem felét, 17-et és…..