Regisztráció Blogot indítok
Adatok
róz

26 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
mégis itt eltemetve a normálisba gluténmentes valóságba alkoholba fojtott imádságban lelkem kéri, könyörög kímélj meg a moráltól, metériától unom, megöl, kínlódok, szenvedek végre engedj át, engedj élni álnok, unalmas Én suhanna a változó, játékos izgalomba,…..
egyszer rájöttem, hogy bármire nézek magam körül, látok egy mosolyt. felrajzolva, vagy a tapéta mintájából kivéve. akárhol. ha pedig nem látok, akkor változtatok a nézőpontomon, elfordítom a fejemet, más szögből nézem az előttem lévő bármit, és igen, akkor is találok egy…..
jöjjön az elmúlt egy hónap és a következő egy hónap. kezdjük egy mesével. egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Fiú. magas, szép, mély szemű. olyan fiú volt ez, aki naponta zengett ódákat az igaz szeretetről, a szerelemről, a barátságról, az őszinteségről, könyveket…..
az első autóútján az ölemben aludt. valahonnan Nyíregyháza mellőltől hazáig. az utolsón mellettem feküdt az élettelen teste a hátsó ülésen, útban az állatorvostól az Illatos útig. úgy karoltam át, hogy le ne essen, mintha még élne. nagyon nehéz elhinni, hogy vége…..
láttátok a Dove kampányát? tudom, so yesterday, de aki még nem látta: érdemes/érdekes. innen a cím. (na jó, ezt is nézzétek meg!) januárban, mikor kiszálltam a fesztiválkommunikációs csapatból, elhatároztam, hogy életemben először olyan munkám lesz, ami a szakmai tudásomnak…..
súlytalanul biciklizem. mosolyogva. nevetve. kiröhögve a vakságomat. megköszönve az igazságot. ami - nem csak üres mondás - tényleg felszabadít. hosszúak voltak a sötétségben töltött hónapok. a kétségbeesés mély, nevetséges, szánalmas. a helyzetem pedig kilátástalan. ez a…..
a farmok, ahol élek szerintem 2013.05.06 12:41:48
szerintem kimaradt a tavasz, pedig az a kedvencem. szerintem azért megbirkózom a nyárral is. szerintem most végre összejön az a test. szerintem óriási dolog, hogy végre körbe tudom futni a vérmezőt séta és megállás nélkül. szerintem egyre ijesztőbb itt. szerintem kár, hogy…..
a nem-kellés érzése. sokszor látom, észlelem magam körül is. erőt kéne adjon, meg kitartást, hogy van, akinek még annál is szarabb mint nekem (jó, nem nehéz, egy elkényeztetett budai középosztálybeli vagyok, akinek van mit ennie és minden végtagja ép), mégis látszólag…..
ma van a Föld napja. persze ez néhány kétkezünkbenabolygó fotó vigyázzunkaföldre okossággal való posztolásán túl nem jelent semmit. sok reakcióval találkoztam már, mikor arról volt szó, hogy nyomd össze a műanyagpalackot, mielőtt kidobnád, vagy ne folyasd feleslegesen a vizet,…..
az utóbbi időben rengeteg, nagyon fontos üzenetet, videót, képet, élményt, cikket kaptam és találtam, így ez a poszt egy kicsit felsorolás-szerű, ajánló-jellegű lesz. múlt héten voltunk a MÜPÁban Asaf Avidan koncerten. az például egy olyan esemény volt, ahol lehetett érezni,…..
ByeAlex. Kedvesem. nem tudom, miért ő nyert, nem is akarok erről beszélni. aki esetleg még nem hallotta a számot, szerintem pótolja. azt gondolom, hogy a szövegből pontosan kiderül, milyen is a szerelem valójában. nem az, amit általában annak hiszünk - az összetartozás nevében…..
először is, szeretnék ajánlani egy cikket: Marina Abramovic:The Artist is Present, a videóval együtt. légyszi, olvassátok el, nézzétek meg, ígérem, megéri azt a 7 percet. szóval. a húgom lediplomázott a jogon. öröm, boldogság.:) Húg ráadásul nem csak a család gyerekei közül…..
na jó, mégsem az volt az utolsó poszt, amiben azt írtam, hogy az az utolsó poszt. :) először is: aki azt akarja, hogy ebben az országban maradjak, az adjon nekem koncepciógyártó, stratégiatervező, szövegírói munkát, sok pénzért! aki nem akarja, hogy az országban maradjak, vagy…..
a farmok, ahol élek new beginnings 2013.01.18 14:54:23
egy hónapja , hogy hazaértem. ideje megírnom a blog befejező posztját. az utolsó napok Sydneyben jól teltek, találkoztam Céline--nel, akivel láttunk koalát a Darling kikötőben az akvárium-viaszmúzeum-vadállatpark komplexum bejáratánál (na jó, csak a fenekét láttuk),…..
december másodikán landoltam Launcestonban. a Lilydale-i német család, akiknél wwoofoltam, a városban vett fel, előtte volt időm körülnézni kicsit, a bőröndömet magam után vontatva. eléggé kicsi város, mindenki ismer mindenkit, legalább látásból. az ég olyan szép volt, hogy…..
ahogy azt már írtam a múltkor, Cairsből Byron Baybe indultam Shoval, a taiwani lánnyal, akivel a Digger streeten találkoztam. az úticél közös volt, azonnal találtunk egy fuvarlehetőséget a Gumtreen, írtunk a formának, válaszolt, juhú, minden klappolt. Ausztráliában rengetegen…..
a napfogyatkozás előtti pénteken értem vissza Cairnsbe. végre újra láttam az ottaniakat, Ezrát, Olit, Chloét, és megismertem Inzát, Ezra barátnőjét. Chris, aki felvitt volna minket Adams Dambe, kórházban volt, mert katonai ruhában, totál fellelkesülve kiabálta a parton, hogy…..
a farmok, ahol élek wake up Neo! 2012.11.07 11:01:20
október 23-án megérkeztem Melbourne-be. kicsit elvesztem útközben, de jött a segítség: egy nagyon kedves, jófej csaj, aki pont abban az utcában lakott, ahol a hostelem volt, így ajtóig kísért. ha tudod, hogy úgyis célba érsz, nem tévedhetsz el igazán. becsöngettem a hostelbe, a…..
érkezéskor azt gondoltam, Darwin az az állomás, ahol kicsit megállok, hogy leülepedjenek bennem az eddig tapasztaltak. hogy elleszek magamban, nem történik majd semmi érdekes. nem akartam eljönni Cairnsből, de tudatosítottam magamban, hogy ennek a városnak is megvan a maga szerepe az…..
a következõ állomás Darwin. ezt a blogpostot a reptéren és a gépen írom. a Cairnsben eltöltött idõ életem meghatározó pár napja volt. az utolsó napomon Elerival (akinek szintén az utolsó napja volt) elmentünk egy hajóútra a korallzátonyhoz. a legolcsóbb utat választottuk,…..
a farmok, ahol élek i like dirt 2012.10.12 11:52:00
A cairnsi gépre úgy szálltam fel, hogy 5 réteg felsőruházatot viseltem, mivel 5 kiló túlsúly volt a carry-on bőröndömben. amit egy hónapra való cuccal pakoltam meg, mert kb. annyi idő múlva megyek vissza Sydneybe. a tervek szerint. Cairns trópusi éghajlatú város, sok japán…..
annyi minden volt az elmúlt héten. annyi minden jó. itt mosolyognak az emberek. szólnak egymáshoz, ismeretlenül is. és kedvesen. nem stresszelnek. a munkát elengedik, mikor eljönnek az irodából. rengeteg a növény. a városban is sok a zöld, annyi gyönyörű, ölelnivaló fa van.…..
na jó, ez a cím kicsit erős, de eszembe jutott, és le kellett írnom. i'm not shocked at all. ami volt a héten eddig: - Jo megjavította a lakótársa bicaját => lett járművem! - bukósisakban (!) tekerve mentünk városnézésre. első állomásunk egy bicikliszervíz volt, ahol…..
róz 2012.09.27 23:31:19
@l_ll_: ugye? az a fa elképesztő!:) nagyontitkoshúg!:)
elindultam, búcsúzkodtam, sírtam. utóbbit a check in után, az átvizsgálás felé, a sky court-ön és a londoni gépen. nagyon furcsa érzés, hogy ilyen hosszú időre eljövök. eddig a leghosszabb utam 15 napos volt. Katával találkoztam a sky court-ön, majd meglátogatom a…..
róz 2012.09.24 13:18:31
@l_ll_: te ki vagy? és mi ez?
róz 2012.09.24 13:38:11
@l_ll_: ööö, ok, nem emlékszem.:) na de te ki vagy? Öcs, te beszélsz magadról I/3-ban?:)
róz 2012.09.24 13:57:11
@l_ll_: akkor kimoderállak.
a világ legunalmasabb városában, a világ legunalmasabb embereivel hétvégéztem. ezúton szeretnék köszönetet mondani a Skype-nak, hogy összeköt az otthoniakkal. meg egyáltalán, bárkivel, aki nem canberrai. péntek este 10 körül érkeztünk. aznap egyébként fél 12-ig aludtam,…..