Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Condottiere

0 bejegyzést írt és 926 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Manapság nagy divatja van az online közösségben a Magyar Honvédség képességeiről szóló negatív megnyilatkozásoknak. Nincs elég katonánk (tankunk, repülőnk, ágyúnk, Panzerfaustunk, pénzünk, tartalékosunk, koronaőrünk), ezen kívül a kutya sem fog minket megvédeni, ha jönnek…..
Condottiere 2011.09.21 22:52:36
@Rammjaeger83: Üdv, minden fegyveres testületnél vannak rendfokozatok, még a tűzoltóknál, meg a PV-nél is.
A permanens forradalom jegyében szerkesztőségünk nemrég az év elején elkezdett peresztrojka töretlen folytatása mellett döntött (bár szilárdan hisszük, hogy blogunk nem jut majd a nagy Szovjetunió sorsára). Két új sorozat, a "Hadimúzeumok" valamint a "COIN -…..
Condottiere 2010.10.28 17:36:01
@Rammjaeger83: Chavez nagy Twitteres, ha jól emlékszem meghívta országos cimboráját Fidelt is.
Nemrég pedig ezt lehetett olvasni: „Hugo, úgy hallottam, jom kippur előtt találkozol a venezuelai zsidó közösséggel. Nagyon örülök neki” – írta Cristina Fernández Kirchner, Argentína államfője Hugo Chávez venezuelai elnöknek a minap a Twitter közösségi oldalon. (HVG) Egyszóval felpörgött ez a dolog rendesen arrafele.
Condottiere 2010.10.28 17:38:02
@Monarch: Nem az oldal indításában van a lényeg, hanem, hogy amennyire én emlékszem az összes haszonszőrű haverját buzdította a twitterezésre.
Condottiere 2010.10.28 23:40:52
@Rammjaeger83: Ha tudnám, nem kérdezném :-)
Aki érdeklődik a 2. világháború iránt, de már nagyon unja, hogy ebben a témában az ismeretterjesztő TV-csatornákon állandóan csak az angolszász fegyverek örök dicsőségét zengő, szenzációhajhász amerikai v. brit műsorokat ismétlik, annak a figyelmébe ajánlanám a Nagy…..
Az egykor dicsőséges, életerős társadalmak elkerülhetetlen hanyatlásának folyamata már (többek között) sok történész érdeklődését felkeltette, melynek köszönhetően már nem egy részletes elemzés látott napvilágot ebben a témában. A mondás azonban joggal tartja úgy, hogy…..
Condottiere 2010.09.15 19:54:24
@Rammjaeger83: "Nézd meg az USA-ban készült képeket (a régieket is). Többé-kevésbé azonos társadalmi osztályba tartozó embereket ábrázolnak."

Nem szeretek kérdéssel válaszolni, de ezt mire alapozod? A koponyás munkásnő pl valószínüleg a hadigazdálkodás miatt simán lehet bőven tehetős középosztálybeli is. És akkor abba még bele se mentünk, hogy a Life magazin (A TIME magazint például a levágott orrú lány esetében nem éppen forrásértéke miatt magasztaltátok) által mutatott hölgy mennyiben valós keresztmetszete az átlag fegyvergyári munkásnak és mennyiben egy beállított idealizált fotó. Merthogy, a "dicső múltat" ábrázoló fotók mindegyike beállított, a jelenkoriak közül meg szinte mind nem az. A két műfaj közti különbség gondolom nyilvánvaló.

A japán képek az állatorvosi lovak ebből a szempontból. Először is ilyen dojós kardozós (tudom az nem boken, meg nemis shinai japánbuzik kíméljenek) képeket bármikor tudnál csinálni napjaink Japánjáról is. Az átlag japán üzletember viszont akkor is ugyanolyan perverz, agresszív képmutató fasz volt, mint a képen látható kollégáik, aki azon az izén alszanak. Továbbá elég erőteljes disszonancia van a képek emelkedettsége, és aközött amit ábrázolnak. Lásd a repülős kép. Az a társadalom ami háborúban tízezerszámra hurcolja el a meghódított területről a nőket prostinak, élve boncolja a lakosságot kutatási céllal, és teljesen feleslegesen küldi halálba katonáit a képen is látható repülőgépeken öngyilkos akciókba, úgy hogy annak sem taktikai sem stratégiai előnye nincsen, azért ne legyen már példakép. Továbbá én nem vagyok nagy repülő spíler, de amennyiben a képen ez egy ZERO, akkro elgondolkodtató, hogy a páncélzat hiányát személyes bátorsággal akarták ellensúlyozni, ez meg katonai szempontból nem túl példaértékű. Persze lehet azt mondani, hogy könnyebb gyorsabb fordulékonyabb gép volt egy ideig , mint amerikai társai, de a tény az tény, hogy hullott belőle a hajózó személyzet, ami később megbosszulta azért magát. Egyszóval ez a kép a látszat ellenére sok minden olyat sugall, ami minden csak nem követendő. Végül betettetél egy képet egy japán tisztről, aki éppen egy megkötözött hadifoglyot végez ki, ha ez nálad a civilizáltság egyik megnyilvánulásának számít, akkor tényleg nincs e kérdésben miről beszélnünk, mert más dimenzióban élünk.

"Azok szerinted cinizmusból csinálják, amit csinálnak?"

Kemény az, aki tudja hogy van szükséges rossz, amivel morálisan nem ért egyet, de meg kell tennie, mert a felelősségtudat ezt diktálja. (Lásd Machiavelli), és ezzel meg is tud birkózni személyiségtorzulás nélkül.

Cinikus az, aki nem, ezért bagatelizálja a moralitást, így nem kell kínos kérdéseket feltennie.

Végül ott a pápua fejvadász, akinél maguk a morális kérdések hiányoznak, mert nem részei a kultúrájának. Meg lehet nézni ki melyik kategória. A hölgy a középső.
Condottiere 2010.09.15 21:46:07
@SchA: Olyannyira igazad van, hogy a kép a wikin illusztráció a géphez tartozó szócikkben.

"A Ki-43 III-Ko, piloted by Second Lieutenant Toshio Anazawa and carrying a 250 kg (550 lb) bomb, sets off from a Japanese airfield for the Okinawa area, on a kamikaze mission, 12 April 1945. School girls wave goodbye in the foreground."
Condottiere 2010.09.16 10:54:10
@Rammjaeger83: A fölösleges szarrágás elkerülése végett tényleg csak egy gondolat, és én is befejezem.
Azzal, hogy a kultúrád múltját józanul tudod megítélni, és nem faragsz belőle elérendő célt még nem veted meg azt. Minden másban csatlakozom az előttem szólóhoz.
„If we ever had a war, while you are working on your Power Point, we would be killing you.” /Orosz békefenntartók állítólagos szavai amerikai kollégáikhoz 1996-ban, Boszniában./   Az amerikai haderő bürokrácia- és PowerPoint-függősége egyre aggasztóbb méreteket…..
Condottiere 2010.09.07 00:15:51
@Condottiere: De ez ettől még tényleg nem sokkal reálisabb, mint New York szerbek általi bombázása. :)
Condottiere 2010.09.07 11:55:57
@5.g: Szinte mindenben egyetértek veled. Egy apróságot fűznék csak hozzá. Véleményem szerint nem szabad figyelmen kívül hagyni a második világháború okozta sokkhatást, ami szerintem a mai napig az egyik legerősebb visszatartó erő a fejlett államok számára, hogy egymás közti konfliktusaik közt hanyagolják a kemény módszerek használatát (vannak kivételek). És nem elsősorban azért, mert a hátország a nevezett konfliktusban keményebb megpróbáltatásoknak volt kitéve, mint a 30 éves háború óta bármikor. A háborúba 6 komoly erőprojekciós képességekkel rendelkező nagyhatalom lépett be, és egy darab (USA) lépett ki belőle megerősödve, annak köszönhetően hogy az ő infrastruktúrája sértetlen maradt. Majd később kínkeservesen felverekedte magát egy másik (SZU ő a kivétel, de azt az utat, nem hiszem, hogy bármelyíik fejlett ország is szívesen vállalná). A többiek függetlenül attól, hogy melyik oldalon harcoltak, szinte minden pozíciójukat elvesztették. Egy modern gazdaság/infrastruktúra valószínűleg képtelen (azóta nem is nagyon próbálgatják, hogy képes lehet-e, és pont ez a lényeg) önerőből talpraállni, aki épen marad, az hitelezi az újáépítést. Innentől az alá-fölérendelt szerep sem kérdéses.
És itt szerintem nem az a lényeg, hogy ez nem feltétlenül egy olyan örök igazság, amin nem lehet fölülkerekedni. Hanem az, hogy ez az emlék ott lappang a fejlett világ döntéshozóinak kollektív emlékezetében.
Index: "Hírszerző volt az egyik romagyilkos" KatPol: "Kedves Index, jó lenne végre leszokni a baromságok irogatásáról!" (folyt.=>) Megszokhattuk már, hogy az Index nem teszi magasra a lécet, ha a biztpolhoz kapcsolódó hírekről van szó. A magam részéről, műkedvelő…..
Condottiere 2010.08.16 08:45:34
Condottiere 2010.08.16 18:19:46
@SchA: Valószínűleg elolvasták, azt az amúgy eredetileg is meglehetősen össwzeollózott cikket ami a HVG-n jelent meg tsalán tegnap és a többit jó szokásuk szerint a fantáziájukra bízták.

A lényeg, hogy állítólag a helyi horvát diaszpóra támogatja a szeparatista törekvéseket, továbbá kelet-európából leginkább csak nácik érkeztek az országba, namost ez a pár dolog együtt : Délszláv háborús múlt horvát oldalon, kelet-európai gyökerek, valamint az hogy Eduardo általában nem nyaralni utazott sehova élete során, finoman fogalmazva sem volt jó ajánlólevél. Magyarul nem az a lényeg valóban mit akart csinálni, hanem hogy minek nézték, nagyjából erről szólt a cikk, az index meg hozta formáját, nyúlt és hozzáhazudott.

Viszont, ha már szóbakerült: ha a latin amerikában élő diaszpórák politikai tevékenységéről bárkinek van valami anyaga, azt nagyon meg tudnám köszönni.
A szerkesztőségben úgy gondoltuk, hogy lassan itt az ideje a szomszéd blogok - a Lemil és a Töriblog - mintájára egy blogtalálkozó, avagy blogbuli megszervezésének. Ezért a KatPol fennállásának 3. évfordulója alkalmából egy könnyed összejövetelre invitáljuk…..
Már a 2010-es év második felében járunk, így a nép lassan feledni kezdi az egyelőre nem sok látványos sikert hozó, viszont annál több kellemetlen meglepetéssel járó afganisztáni háború kirobbanásának körülményeit és az amerikai katonai beavatkozás eredeti célját. Egyre…..
Condottiere 2010.08.11 12:45:53
@Őrültteknos: Nem véletlen, hogy egy témában jártas barátom a tálibok hitét, iszlámnak csúfolt borzalomnak szokta hívni.

Úgy általánosságban pedig, valószínű, hogy az egész kora-középkori afgán társadalom nagy ívben szarik azokra az értékekre, amiket mi fontosnak tartunk, de ugyanakkor az is tény, hogy amikor Pakisztán kitalálta azt az agyrémet hogy majd a Szvát völgyben, megosztja a hatalmat a tálibokkal, a pastu lakosság nagyon hamar visszasírta a pakikat. Ez esteben van a szar, és az elviselhetetlenül szar.

Afganisztánból lehetett volna valami, Ha működik a segélyezés, Ha olyasmi státuszt kap, mint Bosznia, Ha az ISI-t sikerül kikapcsolni a játékból, Ha lett volna türelem kivárni, azt az emberöltőt, amíg felnő egy generáció aki tanult, és el tudja irányítani az országot, és HA nincs Hamid Karzai. És ha az egész arról szólt volna, hogy Afganisztánból ország legyen, nem pedig arról, hogy George W. "háborús elnök" lehessen, akkro talán a fenti problémákra érdemben is odafigyeltek volna.

A Karzai néven ismert kis szemétládával kapcsolatban az egyetlen pozitívum, hogy jövő ilyenkor már számolhatja hány napja lesz addig, amíg a tálibok megfojtják a saját belével, mert nem sokkal több esélye lesz a túlélésre, mint a szerencsétlen irániaknak Mazari-Sharifban.
Condottiere 2010.08.11 13:00:36
@Zig Zag: Ha Charlie Wilson háborúja tetszett, nézd meg a Syriana-t (ha még nem láttad volna) - szerintem zseniális.
Kedves Címzett! Siket fiatalember vagyok, aki hét éve dolgozik a szakmájában. 2010. április 30-án közös megegyezéssel eltávoztam az előző munkahelyemről, és azóta állást keresek. Az álláskeresés során tapasztalt eseteket szeretném leírni, illetve megvitatni. Az…..
Condottiere 2010.06.21 11:21:43
@WildBear: Igen, viszont mindemellett egy köcsög vagy!
Condottiere 2010.06.21 11:25:58
@WildBear: A hozzád hasonló nagyarcú faszok szoktak a leghangosabban sírni, amikor A: kirúgják mert nem illik már a fiatalos csapatba (akár vezetőként is), B: Bedől a vállalkozás valamilyen okból, és ugrik a kocsi, ház, család. :)
Condottiere 2010.06.21 12:22:04
@akox: A helyzet ugyanaz, mint a fényképes önéletrajzzal. Elméletileg az sem lehetne releváns, hogy az ember szakállas-e, vagy sem. Ugyanakkor mindenki tudja, hogy ahol ilyet kérnek, ott a HR-es pofára hívja az embereket. Szimpatikus vagy-e az egybites HR-esnek, vagy a hasonlóan egybites közvetlen főnöködnek. Lányok esetén az is szempont lehet, hogy ne légy csinosabb náluk. Hogy ez aggályos? Ki nem szarja le, mi így csalogatjuk a működőtőkét. Azzal, amihez legjobban értünk: bunkósággal.
Üdv. Néma Bob vagyok, és ezzel a poszttal szeretném felkészíteni/támaszt adni férfitársaimnak, akiknek még nem volt része az inváziós sereg támadásában.   Május végén, június elején újra kinyitnak a strandok: a mindenféle korú és származású fürdőzők serege…..
A háborúellenes tüntetők eme örökzöld jelmondatát a jelek szerint az amerikai katonai stratégák az elmúlt évtized kellemetlen afganisztáni és iraki tapasztalati ill. a gazdasági helyzet miatt elkerülhetetlennek tűnő költségvetési megszorítások következtében komolyan…..
Condottiere 2010.06.05 13:05:55
@symor: Erről nemrég olvastam egy tanulmányt, a lényege, hogy Korea esetében valószínűleg pont a Kínai "békefenntartás" lenne az az opció, amit az összes BT-tag és regionális hatalom, bár könnyen meglehet, hogy nemtetszésének több fórumon is hangot adva de a legsimábban lenyelne. Sőt még valószínűleg Dél-Korea is. Az ok egyszerű: valószínűleg ez az egyetlen olyan megoldás, ami nem rántaná magával a dél-koreai gazdaságot/társadalmat.
Condottiere 2010.06.05 13:51:52
@Condottiere: Egész pontosan Dél-Korea termé-szetesen ezt nagyon nem szeretné, de nem igazán lenne beleszólása a kérdésbe.
KatPol Blog Kurd kérdés I. 2010.05.31 21:00:00
Állandóan aktuális, vissza-visszatérő téma a törökországi kurdok helyzete. Ezt nemcsak a PKK tevékenysége, de a népes németországi és franciországi kurd kisebbség akciói is színesítik.  Kb. egy évvel ezelőtt a török kormány egy nagy "nyitást" kezdeményezett…..
Condottiere 2010.06.02 00:02:15
@Lohuen: A jobbágyok jogi értelemben amolyan birtokhoz tartozó jószágok, nem részei a hűbéri küteléknek, ezért a kérdést ebből a szempontból megközelíteni szerintem nem szerencsés.

Nem kötekedés, csak erre a kérdésre sokan "ugranak".
Condottiere 2010.06.03 17:11:51
@Lohuen:
A hivatalos örmény álláspontról egyszer meg akartam kérdezni egy török profot, de görög cimborám megelőzött Ciprussal. Utána meg már nem volt olyan a légkör... :)
Condottiere 2010.06.03 19:11:34
@Rammjaeger83: Pedig bármilyen történelmi kérdésről imádnivaló baromságokat képesek mondani. :)
Ahogy azt már itt a KatPolon is említettük, az elmúlt hónapok sok-sok látványosságot tartogattak a nukleáris leszerelés iránt érdeklődők számára, melyek sora korántsem ért még véget. Az események árnyékában azonban megbújik egy állam, amely nem csak hogy meglehetősen…..
A NATO főtitkára arra szólította fel a szövetség tagállamait, hogy ne törekedjenek minden téren a legmodernebb védelmi képességek kialakítására és fenntartására. (folyt.=>) Anders Fogh Rasmussen a belga Királyi Védelmi Intézet (ISRD) egy rendezvényén beszélt…..
Condottiere 2010.05.19 21:08:16
@Rammjaeger83:

Valóban több T-72-esük van, de kérdés hogy most az M zárolt készlet minek számít, illetve, hogy náluk mennyi tartozik ebbe a kategóriába. Továbbá annak, hogy kinek van több T-72-ese már-már a faszméricskélés kategóriája. Főleg mivel annyira elavult, hogy cserére szorul (nálunk is elméletileg) tehát nem az a kérdés kinek mennyi van, hanem hogy a közlejövőben miből és mennyi lesz.

De megint meg kell jegyeznem , hogy a fent leírtakból kifolyólag TELJESEN lényegtelen. Eszük ágában sincs megtámadni minket, ahogy nekünk se őket, vihar egy pohár vízben. Nekünk azzal kell foglalkozni, hogy próbáljuk meg nem lejáratni magunkat, és minél több NATO létesítményt a területünkre csábítsunk. Hidd el egy Lokátor, amivel a NATO "belát" a balkánra többet ér, mint 100 db kazánvasnak való t-72-es.
Condottiere 2010.05.25 18:43:39
@Rammjaeger83: A NATO is hamarabb ideér békéltetni, ha van egypár megvédendő objektuma a térségben.

Komolyan úgy gondolod, hogy fennáll a veszélye, hogy az állítólag létező szlovák páncéloshadosztály (elméletileg van ilyen, gyakorlatilag ha valaki talál róla pontosabb infót az ügyesebb mint én), elindul magyarország ellen, és a Nagyalföldön, vagy a Kisalföldön ádáz tankcsaták bontakoznak majd ki a két nemzet között?

A valóságban amúgy nagyon úgy tűnik, hogy az a hadosztály gyakorklatilag egy zászlóalj 3 x 17 azaz 51 db t-72-essel (21st Mixed Mechanized Battalion ) Ez azért elég messze van attól a 3x-os túlerőtől, amire a közhelyszámba menő elképzelés szerint szüksége van az agresszív félnek szimetrikus körülmények között.

Az az igazság, ha ez a forgatőköny csak akkor realizálódhatna, ha a jelnlegi nemzetközi rendszer alapjaiban rázkódna meg. Jelenlegi körülmények között egy katonai fellépés politikai öngyilkosság lenne bárki részéről Európában. Ha viszont ez a állapot megszűnne az egyben azt is jelentené, hogy itt rohadtul nem 51 db T-72-es jelentené elsősorban a problémát.

Ja és végül, de nem utolsósorban, miért is akarnák ezt csinálni a Szlovákok? Amúgy kicsit a tököm tele van ezzel a démonizálással, ugyanolyan kis szaros keleteurópai csóró nemzet, mint mi. Hasonló komplexusokkal, és hasonló balfaszokkal.

Ezzel az egésszel csak azt fogja elérni Magyarország is, hogy itt is úgy fogunk félni tőlük, ahogy ők félnek tőlünk. Ennyire unatkozunk?!
KatPol Blog Persian Inferno 2010.05.20 12:00:00
Ma megint konzerv recenzió a menü - a Svéd Védelmi Kutatóintézet számára még 2010. márciusában írt az amerikai légierő nyá. ezredese, Sam Gardiner egy tanulmányt a halhatatlan slágertémáról, az Irán elleni izraeli légicsapásról és lehetséges következményeiről. Az ezredes…..
Condottiere 2010.05.24 22:27:24
@the little stormtrooper: :)))))))))))
Hasonló okokból kifolyólag mondta állítólag I. Sándor cár, hogy a napóleoni háborúkat megjárt orosz hadsereget az óceánba kellett volna fojtani.
Condottiere 2010.05.24 22:32:18
@the little stormtrooper: :)))))))))

Hasonló okokból kifolyólag mondta állítólag I. Sándor cár, hogy a napoleoni háborúkat megjárt orosz hadsereget az óceánba kellett volna fojtani.
Az izraeli biztonsági szolgálat megtagadta a beutazást egy spanyol bohóctól, Ivan Prado-tól mert azzal vádolták, hogy palesztin terrorszervezetekkel tart fent kapcsolatot. Pletykák szerint elkoboztak tőle több tucat testre erősíthető spriccelős virágot, amivel palesztin merénylők…..
Miért dolgozom most Svédországban?Mi volt annyira rossz otthon?Nézzük! Ha az ember tudja meddig kell még tűrnie hogy fát vágjanak a hátán, akkor kibírja.Mi van azonban akkor, ha nem látjuk az alagút végét, sőt az egyre hosszabb és sötétebb lesz?Akkor bizony eljut oda, hogy…..
Condottiere 2010.05.06 12:06:42
@pupak30: A betegek jelen pillanatban a kórházakban is a saját hugyukban fetrengenek, az mennyivel jobb is. :D
Condottiere 2010.05.06 12:13:23
@pupak30: Ezt benézted! :D
Kormányellenes zavargások törtek ki Talaszban, melyek átterjedtek a közép-ázsiai ország fővárosára, Biskekre is. A szegény, de stratégiai elhelyezkedésű országban nemcsak az üzemanyagáremelkedés, de a változatlanul korrupt, autoriter és nepotikus politikai élet is…..
Az USA és szövetségesei által Irakban és Afganisztánban (egykor és ma) alkalmazott katonai stratégia hiányosságait az újságírók és biztonságpolitikai szakértők rendszerint azzal magyarázzák, hogy a demokráciák, bizonyos strukturális adottságaik miatt, szükségszerűen…..
Condottiere 2010.04.03 17:49:19
@CN: Köszönöm, ezeket igyekszem mihamarabb átolvasni. Első és tényleg csak nagyon felszínes belepillantás után úgy tűnt a wikiben hivatkozott újságcikkek, azért nem mentesek újságírói túlzásoktól. De erről tényleg csak akkro, ha már rendesen el tudtam olvasni.

@Stirlitz4:
Köszönöm, ezt gyorsan átfutottam.

De továbbra sem hiszem, hogy ez a munka (Lewis írói munkásságának más darabjairól, vagy egyéb megnyilvánulásairól nem tudok nyilatkozni) állásfoglalás lenne az Iraki rendezés neocon verziója mellett.

Ezen azért elgondolkodtam:
"Néhány régióban/országban - például Bubájban és Katarban - sikerült a pénzügyi és turisztikai szolgáltatásokat olyan színvonalra fejleszteni, amely egészséges gazdasági struktúra kialakulásához vezetett." - erre azért nem fogadnék nagy tétben, de majd kiderül.
Condottiere 2010.04.13 18:39:41
@Rammjaeger83:
Finanszírozással és a hátország bizalmával kapcsolatban ezt tegnap találtam

www.kulugyiintezet.hu/letoltes.php?letolt=10110

elméletileg erre mutat a link: Romsics Gergely: Az amerikai biztonságpolitikai szerepvállalás korlátai: Meddig lesz fenntartható az erőprojekció szintje?
MKI-Tanulmányok - ez egy pdf.

Visszatérve a technika minimalizálásához. Az alapvető probléma, hogy eleve a technológiai asszimetria miatt beszélhetünk egyáltalán coinról, ha a technikai fölény elmúlna és mindkét oldalon toyota pick upok néznének egymással farkasszemet, az egyben a konfliktus eszkalálódását is jelentené. A felkelők így állandó befolyást szerezhetnek bizonyos területek fölött, hiszen azonos képességű egységek valószínűleg azonos mértékben tudják uralni a hadszínteret. Ezeken a statikusan birtokolt területeken kiépítik a felkelők a saját adminisztrációjukat, és innentől nem Coinról beszélünk, hanem polgárháborúról. A technikai fölény meglátásom szerint nem eszköz, hanem a legtöbb esetben a coin előfeltétele.

A pszh-s példánál, pedig itt nem az eszközök használatával, hanem a helytelen használatával van a probléma. A szállító jármű feladata én úgy gondolom az, hogy a műveleti területre vezető úton megóvja a legénységet, a műveletei területen pedig fedezze a tevékenységét. Coin esetén az interrakció a lakossággal maga a művelet. Ez nem von le abból, hogy útközben igenis hasznos például az MRAP a fentebb kifejtett okokból kifolyólag, a műveleti területen viszont nem arra használják ami a feladata.
Esküszöm, nézni akartam a RTL Klub választási showját, mivel ez a csatorna volt az egyetlen, ahol az ízléstelen nyakkendős politológusok közé végre beemelték észosztónak a blog.hus közösséget is. Sőt, a raccsoló Lakner Zoltán meg a Medián-vezér Hann Endre mellé a…..
Condottiere 2010.04.13 14:10:02
@Hamlet: Goondolom, te is arrogancia szakirányon végezted a komm. szakot. :)
Blogunkon már nem egy alkalommal (többé-kevésbé) élénk vita alakult ki arról, hogy egy konvencionális háborúban mekkora jelentőséggel bír a katonák felkészültsége, egyéni képességei, ill. fegyverzetük technológiai paraméterei. Úgy gondoltam, érdemes a téma iránt érdeklődő olvasók figyelmét felhívni…..
Condottiere 2010.04.12 20:37:09
@Rammjaeger83: Persze túloztam, de pont ez a lényege, amit te is leírtál, hogy az ilyen apróságokat, hogy most minőségi fölénynek számít-e, ha már nem egy osztályba sorolható a szembenálló technika nem kalkulálja bele. Nem szögezi le, hogy adott évben adott terminológia szerint azonos besorolás alá eső egységek esetén. A Magyar királyi honvédség páncélosai például saját besorolásuk szerint a nemzetközileg alklamazottnál egyel magasabb besorolást kaptak.

Maxim géppuskával kapcsolatban továbbra is tartom, hogy két jól elhelyezett maxim simán lekaszabolt egy századnyi puskával felszerelt gyalogost. Arról a képlet nem szól, hogy az ellentámadás is ugyanígy zajlott-e le. Amikor a géppuskások már elég közel kerültek egymáshoz, ahhoz hogy egymást lőhessék, az akkro következett be ,amikor a géppuskát berakták egy tankba. Kérdés, hogy akkro most a tankra szerelt géppuska akkro hogy jelenik meg a képletben egy beásott géppuskával szemben. Technikai fölény: Igen, Nem egy kategória: Nem. Pedig nem történt más csak az egyik géppuskát közel vitték a másikhoz.

Ez a probléma, hogy pont azokat az újításokat nem tudja kezelni a képlet, amik felülemelkednek a hadviselés korábbi keretein és így új irányvonalat szabnak meg.
Richárd első napja az egyetemen, ahol a nyáron meghúzott ponthatárt éppen sikerült túllépnie az erős szóbeli felvételinek köszönhetően. A jeles alkalomra Levi's 501-es farmert, deszkás Converse cipőt és piros logós, szintén Levi's izompólót visel - mindezt napok óta külön…..
Azoknak, akik néha kíváncsiak, mit is csinál a magyar diplomácia a színfalak mögött, nap, mint nap, a haza és az adófizetők érdekében: (folyt.->) "Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa szerdán felszólította Tel Avivot, hogy fizessen kártérítést a gázai lakosságnak a tavalyi…..
Condottiere 2010.03.28 15:59:55
hvg.hu/vilag/20100327_del_korea_hadihajo Veszélyes madárrajok élnek arrafele...
Condottiere 2010.03.28 19:03:40
@SchA: A legutolsó harmadikvilágbeli országok általában kínai, vagy orosz befolás alatt állnak. Ugyanazért szavaztak igennel amiért mi, és a környező országok nemmel.

Az iszlám országok esetében egyértelmű a válasz. A többiek esetében meg mindent meg lehet magyarázni, az adott országok USÁ-hoz fűződő aktuális viszonyával.

Egy valamit ne felejts el! Magyarországot jelen pillanatban a NATO védi és azon belül is elsősorban az Egyesült Államok (nekik vagyunk fontosak itt páran egyedül fontosak a balkán csücskében az EU-n belül, és az oroszok kiskertjében). Az egyetlen dolog, amit cserébe kértek, egy bizonyos lokátor, amit már sok éve a mezei kökörcsin, és a tevenyakú fátyolka életkörülményeire hivatkozva nem vagyunk képesek megépíteni. A GDP-ből a NATO által megkívánt összegnek csak egy töredékét vagyunk hajéandók a hadseregre költeni. Nos ilyen körülmények között nem ajánlatos feszegetni a húrokat a tartózkodással. Egy az oroszokkal éppen barátkozó és mindig külön úton járó franciaország megteheti, hogy tartózkodik, vagy egy amerikai rakétákat kirugdosni készülő Belgium (remélem ez utóbbira jól emlékszem és belgiumról van szó). De magyarország a NATO-n belül örül hogy luk van a seggén.

F-16 vs. Grippen. Ehhez azt hiszem, Te jobban értesz. De a grippen (igaz, azt hsizem modernebb verzió) jelenleg folyó brazil repülőgép tenderen is együt szerepel az F-18-assal, ami azért valamivel komolyabb gép a vén F-16-osoknál. A brazil légierő állítólag a grippent támogatja, mert az a legolcsóbb. ( Éppen aktuális HVG-ben van róla egy cikk) Amúgy meg mind a kettő szar a régi Migekhez képest, de azokhoz meg a ruszkiktól kellene alkatrészt venni. Itthon az döntött, hogy melyik lobbista korrumpált ügyesebben.
Condottiere 2010.03.30 14:08:08
@SchA: Az alapján a cikk alapján, amit a HVG hozott le, a Rafale az uccsó helyen áll, mert a legdrágább és Hilary Clinton sem lobbizik mellette. Nem úgy, mint a Super Hornet mellett. Tavaly ősz óta a brazilok kezdenek kitáncolni a francia üzlet mögül - állítólag.

Uganyakkor a szerző az F-35 lightning II-t "Joint Strike Force"-nak nevezi :) - tehát bármi lehetséges
Most már elég! Most megvédjük a Jobbikot! Aljas és alávaló támadássorozat indult a jóravaló, derék és feddhetetlen jobbikos képviselő-jelöltekkel szemben. Nem igaz, hogy nem lehet elhinni, hogy Király András (most már csak volt szóvívő) egy jólnevelt tisztességes ember. Nem…..
32 éves vagyok, van diplomám, több tanfolyamom, és több mint tíz év szakmai tapasztalatom, és azért nem kellek sehova mert nincs gyerekem. Az egész 3 éve kezdődött. Közel 10 évig dolgoztam egy nagyvállalatnál, és úgy döntöttünk gyereket szeretnénk. Először alig engedtek el…..
Condottiere 2010.03.22 12:29:20
@_Molly: Mondták azt neked mostanság, hogy a kurva anyádat?

Ha nem, akkor én most megtenném : A BÜDÖS KURVA ANYÁDAT!