Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zpalee

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
MKK-blog Háromból kettő? 2018.12.21 09:00:00
Amikor Homolya Róbert a MÁV vezérigazgatója lett, első interjúiban az volt az egyik fő üzenete, hogy a magyar vasút kihasználatlan, mivel átlagosan háromból két ülőhely üres. Ezt aztán számos médium is átvette, és ők is nagyot sopánkodtak a MÁV járatainak állítólagos kihasználatlanságán. Mindeközben…..
Zpalee 2019.02.05 12:05:00
@Beer Monster: 4500 ft-ot spórolsz a villanyszámlán havonta? Nálunk másfél havi villanyszámla ennyi (nem a megtakarítás, a végösszeg!). A második felével amúgy egyetértek. Na, meg stadion helyett is inkább erre költhetnénk.
Miért kiirthatatlan a sárga csekk a magyar közéletből? Miért kígyóznak sorok a postán a pénzbefizetés ablaknál? A készpénzes fizetéshez való ragaszkodás a magyar gazdaság egyik, ha nem a legfőbb betegségére mutat rá. Én csak akkor megyek a postára, ha igénybe kívánom venni az alapvető…..
2007-ben a második Gyurcsány-kormány vezette be a beteg-orvos találkozások csökkentésére és a költségek részleges áthárítására a vizitdíjat. Összege alkalmanként 300 forint volt, a felnőtt háziorvosi praxisoknak átlagosan havi 186 000 Ft bevételük keletkezett belőle.…..
Zúgolódik a nép, a helyi sajtóban készülnek a hatástanulmányok. A vidéki Magyarországon sokkal kevesebbet beszélnek a vasárnapi zárva tartásról, mint a vitatott törvény másik sarkalatos pontjáról. A kistelepülések lakói távolabb élnek a városi hipermarketektől, a…..
Zpalee 2015.03.27 10:39:25
@satin: fagyasztót ismered? 1500 ft-ból pedig még a lipótiban is több napi (heti) zsemleadagot vehetsz meg...
Hétfő posztunkra 2 reakció is érkezett. Na egyik sem a MÁV-tól, hanem két egymástól független Pétertől, akik szintén a Split-Budapest vonaton ültek illetve álltak augusztus 1-én. Duplán eladott jegyek, lezárt átjárók, használhatatlan wc, lemaradt utasok. Újabb pikáns…..
A The Wrap nyilvánosságra hozott egy listát, amin annak megfelelően rangsorolják a tévésorozatokat, hogy mennyit keresnek havonta a nézői. A legszegényebbek, azaz évi 48 000 dollárt (10,5 millió forintot) keresők ezek szerint a Bob's Burgers című animációs sorozatot nézik, míg az…..
Ha 16 éves koráig mindenki tanköteles, miért kell a moziban diákigazolvánnal igazolnia Gyula 11 éves lányának, hogy még diák? Majd ha kénytelenek lesznek éjjelente 3D-pornót vetíteni, hogy életben maradjanak, visszasírják ezeket a tinédzsereket. Tudom, hogy ezt már a BKV…..
Naiv ügyfél telefon nélkül maradt, mert 3 hónap alatt nem sikerült kilogisztikázni a T-Mobile és a Távszámla között, hogy az addig rendben számlázott szolgáltatás + a készüléke törlesztőrészlete továbbra is egy számlát képezzen: Kedves T-Mobile általános-,…..
Naiv ügyfélnek a T-Mobile azt mondta, hálózaton belül ingyenes az átirányítás. Csak egy 60 ezres számlával később derült ki, hogy mégse. Az eredeti tájékoztatást viszont nem találják, hiába rögzítenek elvileg mindent központilag: T-mobile-os történetem következik.…..
Balek ügyfél az Astránál kötött biztosítást, ami már eleve nem volt problémamentes. Aztán belejöttek kötelező nélkül, és hiába várja a pénzt. Elkövettem egy oriási hibát, hogy az Astra Biztosítót választottam autóvásárláskor. Kezdődött azzal, hogy a biztosítási…..
Naiv ügyfeleink eheti jelentései alapján töredékére rövidült a T-Home ügyfélszolgálati rendszerén belül a türelmi idő késedelmes fizetésre. A kikapcsolás ára 4000 forint, ezt már mindenféle figyelmeztetés nélkül akár 12 naptári napon belül képesek meglépni. Akit viszont…..
Egyelőre még nem kell a tömeges utacai kannibalizmustól tartani, de azért lopni mindig is előszeretettel loptak vonaton: Ha Budapesten jársz és vonatra szállsz fokozottan ügyelj az értékeidre. Saját figyelmetlenségemen okuljon mindenki! Ma (04.16.) ellopták ugyanis a laptop…..
Ha úgy vesszük, valóban nevetséges, hogy már havi 300 nettóra sem adnak hitelt. Viszont naiv igénylő mégiscsak minimálbérre szerette volna felvenni, amire hirtelen nem tudnék közeli precedenst mondani. Ha vannak még ilyen helyek, majd a kommentekből kiderül: Az esetből érdemes…..
A dohányzástűrés/tiltás örök dillemája után egy másik évtizedek óta megoldatlan kérdést dobott fel András. Vagyishogy minek kell fényképes igazolvány a BKV-nak? Ha pedig mindenáron ragaszkodnak hozzá, akkor miért nem tudják megcsinálni normálisan, digitális…..
Attilának nem tűnt fel, hogy egy Shell-kúton félárat fizetett az autópálya-ematricáért, minthogy a pénztáros véletlenül motoros verziót ütött be, így a következő napokban kétszer is megbüntették. A befizetett 27500 forint visszatérítésére kérte az ÁAK-t, akik viszont egy…..
Minden évben az utolsó percben, november végén szoktam átkötni, addig halogatom ezt a nyűgöt, amíg csak lehet. Van az embernek fontosabb dolga is, minthogy a díjkalkulátort töltögesse ki a biztosítók számára olyan nélkülözhetetlen adatokkal, hogy van-e napfénytető az autón és…..
J.N. nem olvasta a múltkori vaterás történetet, így meglepődött, hogy a TeszVesznél sem adják vissza a jutalékot a sikeresnek értékel aukció után, ha az mégis meghiúsul, például mert a vevő nem bírta használni a telefont a SIM-kártyájával:2011 októberben felraktam egy eladó…..
A Volksbank végtörleszteni óhajtó ügyfelei kezdhetnek reménykedni, hogy az eurózóna/világméretű piramisjáték beborulása hamarabb helyére teszi bankjukat, mint ahogy az Alkotmánybíróság megállapítja a végtörlesztés alkotmányellenességét. A formanyomtatványon ugyanis…..
Zpalee 2011.10.03 15:30:41
Ilyet se látott még a Homár! Naiv telefont részletre vásároló ügyfél úgy gondolta, hogy előre befizet még két-három hónapot. Hiába, mert állítólag van egy a logika minden csíráját mellőző szabály, hogy ha nem jön havonta pénz, akkor elporolják a seggét. Kétségkívül…..
Petteri egy egészen őszinte last minute utat talált potom 140 ezer forintért. A hirdetés alján apró betűvel bevallották, hogy még legalább 90 rugót szeretnének legombolni igazából:Megtetszett egy reklámozott utazás. Utolsó perces foglalási lehetőség kereken fejenként 140 ezer…..
Igazat adunk Zoltánnak: inkább no comment.Nem kivánok hosszú sorokat irogatni arról mekkorák a kereskedelemben az átverések.Szerintem a mellékelt kép önmagáért beszél.Az egyik páros az aktuális akciós újság tartalma a másik az akciós weboldalon található. ..
G. félúton elakadt kárrendezés közben, ugyanis az AIM Biztosító gondolt egyet közben és kivonult a KGFB-piacról (mondjuk a PSZÁF is rásegített). Misztikus módon a szervizköltségeknek csak a nettó árát utalták át, azóta pedig elérhetetlenek:Attól tartok, hogy elsőként…..
Zpalee 2010.12.16 12:45:17
@isti77: "2 éve telekürtölték az országot, hogy még egy MÁV-ABE-eset nem lesz, aki ezentúl (2009-től) működési engedélyt kap, az tuti."

Akkor miért is van itt ez a poszt? :)

Viccet félretéve én erre nem vennék mérget, hiszen az egész blog arról szól, hogy -SAJNOS- ebben az országban szinte bármi megtörténhet, és sokszor meg is történik. Utolsó mondatodra feltett kérdésedre ez a válaszom. Ne érts félre, nem ezt tartom normálisnak, és nagyon nem így kellene működnie, de sajnos a mellékelt ábra gyakran ezt mutatja!

Persze nem arról van szó, hogy a legdrágább cégnél köss biztosítást. De azért aki a MÁV-ból nem tanult semmit, magára vessen. Én havi pár száz Ft megtakarításért nem kockáztatnék több száz ezer Ft-os (neadj'isten milliós) kárt, persze tőlem mindenki ott és azt köt, ahol akar :)
Az alábbi észrevételt elküldtem az Ügyfélszolgálatnak is, választ még nem kaptam.      Tisztelt  Ügyfélszolgálat! Örömmel tapasztaltam, hogy a 2010-2011. évi vasúti menetrend felkerült a Máv honlapjára. Ugyanakkor számomra érthetetlen, hogy miért egy NEM…..