Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jancsa Jani

1360 bejegyzést írt és 994 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy jó barbecue szósz készítése örök feladat, mindig lehet variálni, újabb ízeket kipróbálni, dolgokat hozzáadni. Azt hiszem a 2020-as évnek össze kell szednie magát, mert ez a verzió elég brutális lett!..
Bár a jelenlegi szituáció elég erősen betette mindenkinek a kaput, vannak olyan helyek, akik pont ebből a kényszerűségből táplálkozva kaptak új erőre - a MeatMasters is egy ilyen, immár fix helyű food truck formájában került a képbe...
A pizzát nem csak elfogyasztani, sütni is érdemes! Ennek a szellemében nyílik meg ez a rovat, melyben a készítői oldalra látogatunk el, hogy alapanyagokat, eszközöket és minden olyan dolgot mutassak be, melynek köze van az otthoni pizzázáshoz. Ennek az első része egy ultrahordozható, ámde annál…..
Jancsa Jani 2018.12.13 09:36:00
@hkris: szia, szerintem igen, én bükköt ajánlok :)
Jancsa Jani 2020.04.13 06:37:37
@dezidade: eléggé durván füstöl
Tibi beül Tibi beül 2020.02.16 14:18:57
Nézze, Uram. Amit megeszik az ember, az a sajátja. Az az övé. Ebben a bizonytalan világban, ki tudja mi történik holnap. Amit megeszek, az az enyém. Az itt van, azt el nem veszi senki tőlem. Mondja a zsírszalonna hangú férfi, zötykölődve a vonaton, a hetvenes években, de kétezres évek női Dior…..
Burger Blog Balkán Bisztró, Pécs 2020.02.04 07:15:54
A hely már jónéhány évvel ezelőtt felkerült a radaromra, mégis csak most, az év elején sikerült végre Pécsre érkeznem, és a korábbi Bohémiás látogatásaim után egy újabb helyet csekkolni burger téren. Spoiler alert: elég jól sikerült...
Jancsa Jani 2020.02.05 21:56:23
@ganxta77: figyi, ha mondasz jobb hasonlatot, máris javítom, én ennyire jutottam sajna..
Az előző igen nagy sikert arató receptem után itt is jön a következő, melyben a klasszikus sajtburgert reformálom meg egy kicsit, és teszem méltóvá a 2020-as évhez...
Jancsa Jani 2020.02.03 07:49:56
@Zoltan Berg: metróban vettem olyan 80 gramm volt 600 ft asszem, szóval nem a legolcsóbb, de az előre fóliázott darabok sajnos ilyenek
Asador, azaz kemence. Ez a legfőbb jellemzője és összetevője a “legújabb” Pata Negra étteremnek, ami szakított a kistesók tapasaival és helyettük komoly húsokat kínál - faszénparazson. Az idei nyárra ők sem tudtak ellenállni a burgerek hívó szavának, és feltettek az étlapra egy saját interpretációt…..
Jancsa Jani 2020.01.28 06:36:18
@Kelta6725: a múlt héten is kiment két post, naná, hogy leszek :)
A Burger Blog 2020-ban is robog tovább, ennek pedig az idei első állomása egy laza recept lesz, ahol is az új kedvenc technikámat ötvözöm egy a nevemhez lemoshatatlanul kapcsolodó klasszikussal!..
Májusban volt szerencsém ismét ellátogatni New Yorkba, ahol természetesen szemügyre vettem a burgerkínálatot is - ebből következik most egy termetes ajánló, mindenki készítsen be egy kevés hideg élelmet (vagy éppen burgert), mert hosszú lesz!..
Jancsa Jani 2019.12.21 07:57:56
@Shark33: igen, totál szubjektív, és köszi a tippeket, annyit, hozzátéve hogy a spotted pig sajnos már bezárt :(
Nem is olyan régen Albániában jártunk, és a túra Tiranában végződött. Már-már félő volt, hogy ebben az etapban kimarad a burger, amikor is az utolsó pillanatban váratlan fordulatot vett a történet...
Ahogyan haladunk előre az évben, egyre több hely dönt úgy, hogy a nápolyi stílusú pizzát felveszi a kínálatába - így tett nem is olyan régen a budapesti Paletta is!..
Néhány napra volt szerencsém az albán vendégszeretetet élvezni, és természetesen a pizzát sem akartam kihagyni. Tiranában láttam a jó pizzának a legnagyobb esélyét, és bár kis szerencse is kellett hozzá, szerencsére bejött!..
Pizza Blog Mi is az az AVPN? 2019.10.25 09:28:37
Ott hagytam abba a történetet kicsivel több, mint egy éve, hogy kimentünk Nápolyba a valódi nápolyi pizzáról tanulni, kóstolni, készíteni, ésatöbbi. Ennek a fonalát most jött el az idő, hogy újra felvegyük, de először is tegyünk tisztába pár alapfogalmat - mint például, hogy mi is az az AVPN!..
Miközben azon ügyködöm, hogy a blog visszanyerje régi fényét, a Chimichanga szépen lassan lánccá nőtte ki magát: Köki és Pala után most a Premier Outletben lévő egységükbe látogattam el, egy kis jófajta tex-mex kaja után kutatva...
Amikor Ausztriába indulunk, leggyakrabban Bécs az úticél, de ha kicsit délebbre fordulunk, arra is van egy jó ajánlatom. Nem is olyan régen a Zotter csokigyárban voltam forgatni, de természetesen itt is megoldottam, hogy találjak burgert...
Rácz Ati neve nem cseng ismeretlenül a blog olvasói számára, bár korábban még csak hentesüzletéből készítettem egy jó kis burgert. Most szélesítette a portfólióját, és nyitott egy food truckot Gödöllőn, amit természetesen én sem hagyhattam ki!..
Korábban is írtam már a Vegan Love-ról, akik ugye a Magic Burger után átálltak a teljesen növényi, állati eredetű alapanyag-mentes street foodra, ráadásul azt street food szinten az egyik legjobbként teszik az országban. Most a tengerentúlon már jól ismert Beyond Meat nevű húspótlót hozták el nekünk…..
Jancsa Jani 2019.09.05 07:08:25
@szaporito: jogos, mindemellett a post linkjében ott a dátum :)
Korábban már írtam nektek az Ooni 3-ról, ami talán nem túlzás, de megreformálta az otthoni pizzakészítést. Néhány hónapja már itthon is kapható a termékcsalád következő generációja, a Koda, mely bár forradalmi fejlesztéseket talán nem hozott, mégis elérkezett a következő szintre!..
Nem vagyok róla meggyőződve, hogy van olyan étterem (azaz vendéglő), amely közelebb van a város széléhez, mint Kamié, de abban viszont egészen biztos vagyok, hogy ennél jobb a környéken tuti nincs, szóval irány Újpest!..
Jancsa Jani 2019.07.17 08:23:57
@GGy: nem tisztem Kamiékat védeni, de igazából egyáltalán nem az. Attól mert külváros, az alapanyagok költsége nem lesz olcsóbb, sem a szaktudás, amivel elkészítik.
Nem olyan régen Debrecenben jártam, ahol is a Maszek utcabár negyedik szülinapját ünnepelte, és ennek örömére egy speckó burgerrel is előrukkoltak, mégpedig a Sárréti ChiliFarm közreműködésével!..
Ha nápolyi pizzáról beszélünk Budapesten, természetesen az IGEN sem maradhat ki a sorból - a pizzázó megálmodójával Vidó Nórival ültem le beszélgetni a hely történetéről...
A Stika régi jó ismerősként köszön vissza blogom hasábjain, ugyanis nem egy, nem két alkalommal méltattam már burgereiket, melyek bár nem erre épül a kínálatuk, mégis megjelenik benne. Bár már az év közepén járunk, nemrég fejeződött be egy megújulási szekció náluk, és természetesen ez egy újabb…..
A blog olvasói még emlékezhetnek a vecsési Old Smokeyra a reptér környékén, hiszen brutáljó burgereket és bbq húsokat kóstolhatunk ott mind a mai napig. Egy friss húzással most pedig Budapest külső kerületét vették be, így ha valaki retteg a főváros közigazgatási határának elhagyásától, neki is van…..
Régi restanciám volt Székesfehérváron a Patent Gasztrobár, melyet az a KGB csinál, akiket még Tekergő koruk óta ismerek. Most végre sikerült lejutnom, egy kiváló burgerekkel, füstös húsokkal és kézműves sörökkel szegélyezett rendezvényükre, a Patent Péntekre...
A Tuning hamarosan nyitja újabb helyét, Love Meat Tuning néven, ahol az eddigiekhez képest is rengeteg fejlesztés, csak itt kapható burgerek és húsok, valamint a már megszokott kiváló vendéglátás várható. Ennek a további részleteit (a Facebookon hirdetett tesztvacsorákat leszámítva) még homály fedi,…..
Jancsa Jani 2019.05.05 14:51:23
@Treff Bubi: ha elolvastad az interjút, szerintem látható, hogy nem erről van szó, többek között miután van 100+ burgerező Bp-en, szted a +1 számít? :) plusz arra kicsi az esély, hogy ha nyit is valaki, akkor pont abba a szegmensbe jönne, viszont nem egy hely zárt már be csak azért, mert nem gondolta végig a dolgokat, úgy meg igazából tényleg felesleges is nyitni