Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jancsa Jani

1368 bejegyzést írt és 994 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idén nyáron a Balaton még inkább nagy figyelmet kap, és azt gondolom, nekünk sem mindegy, hová ülünk be. A Villa Strandbisztró már évek óta egy biztos pont a déli parton - ide látogattam el most én is! A Strandbisztró közvetlenül a Balaton partján található, ahonnan mind a kilátás, mind a strand…..
Szépen lassan az Alföld krónikásává válok - gondoltam, miközben szigorúan betartva a 110 km/h sebességhatárt gördültem lefelé Szolnokot is elhagyva Mezőtúr irányába. A kerekek surrogásánál már csak gyomrom korgása volt hangosabb - ez utóbbi pedig már nem sokáig tartott...
Két héttel ezelőtt állt be a budapesti Gléda étterem parkolójába a saját nevelésű food truckjuk, amelynek már csak a nevéből is lehet sejteni, hogy mely állatra koncentrál a kínálat kapcsán. Ráértünk, elmentünk, és lekóstoltuk!..
Ha szeretitek a street food-ot, és a székely konyha remekeit, akkor egy meglepő helyről érkezik most nektek ajánlatom: a bajai Hús-Megálló 2 Csíki Sörözőben bizony két világ legjobbika érkezett most meg. Ha egy kicsit fura a két stílus együtt, az is érthető, de a kóstolás folyamán ígérem ki fogjuk…..
Azt gondolom, hogy 2021-re a Vegan Love megkerülhetetlen jelenséggé nőtte ki magát a fővárosban, viszont eddig csak Budán voltak jelen - most azonban a Belváros egy eldugott utcájában, mégis központi helyen kezdik meg pesti pályafutásukat...
Bár engem javarészt mindenki a street food kajáimról ismer, most szeretnék mutatni egy nagy klasszikust, de talán egy kicsit különlegesebb tálalásban!..
Jancsa Jani 2021.02.09 15:11:56
@Raven!: benne van a postban h 1 kg marha, hozzá egy fej káposzta, egy szál kolbász, stb. A fűszereknél valóban merészkedtem azt írni, hogy ízlés szerint, de akkor a te kedvedért: mindenből menjen egy teáskanál, fél kiló sót személy szerint nem ajánlok :D
Karcagról mindenkinek a birkapörkölt ugrik be elsőre, de lassan már egy éve olyan szuper burgerek is kaphatóak ebben a városban, hogy már csak ezért is megéri ellátogatni oda! A Garage Burgerről kb fél éve hallottam először, de már akkor is felkeltette az érdeklődésemet, hiszen lássuk be, maga a…..
Jancsa Jani 2020.10.29 11:57:31
@Vincenzo6: én csinálnék egy birkapörkölt burgert :P
Blogom régi olvasóinak nem ismeretlen a School Bus csapat, akik egy kiöregedett amcsi iskolabuszt vettek birtokba, hogy jobbnál-jobb burgereket kínáljanak. A busz, a kínálat, és a helyszín is megújult, szóval pont itt volt az ideje egy következő tesztelésnek!..
Egy jó barbecue szósz készítése örök feladat, mindig lehet variálni, újabb ízeket kipróbálni, dolgokat hozzáadni. Azt hiszem a 2020-as évnek össze kell szednie magát, mert ez a verzió elég brutális lett!..
Bár a jelenlegi szituáció elég erősen betette mindenkinek a kaput, vannak olyan helyek, akik pont ebből a kényszerűségből táplálkozva kaptak új erőre - a MeatMasters is egy ilyen, immár fix helyű food truck formájában került a képbe...
A pizzát nem csak elfogyasztani, sütni is érdemes! Ennek a szellemében nyílik meg ez a rovat, melyben a készítői oldalra látogatunk el, hogy alapanyagokat, eszközöket és minden olyan dolgot mutassak be, melynek köze van az otthoni pizzázáshoz. Ennek az első része egy ultrahordozható, ámde annál…..
Jancsa Jani 2018.12.13 09:36:00
@hkris: szia, szerintem igen, én bükköt ajánlok :)
Jancsa Jani 2020.04.13 06:37:37
@dezidade: eléggé durván füstöl
Burger Blog Balkán Bisztró, Pécs 2020.02.04 07:15:54
A hely már jónéhány évvel ezelőtt felkerült a radaromra, mégis csak most, az év elején sikerült végre Pécsre érkeznem, és a korábbi Bohémiás látogatásaim után egy újabb helyet csekkolni burger téren. Spoiler alert: elég jól sikerült...
Jancsa Jani 2020.02.05 21:56:23
@ganxta77: figyi, ha mondasz jobb hasonlatot, máris javítom, én ennyire jutottam sajna..
Az előző igen nagy sikert arató receptem után itt is jön a következő, melyben a klasszikus sajtburgert reformálom meg egy kicsit, és teszem méltóvá a 2020-as évhez...
Jancsa Jani 2020.02.03 07:49:56
@Zoltan Berg: metróban vettem olyan 80 gramm volt 600 ft asszem, szóval nem a legolcsóbb, de az előre fóliázott darabok sajnos ilyenek
Asador, azaz kemence. Ez a legfőbb jellemzője és összetevője a “legújabb” Pata Negra étteremnek, ami szakított a kistesók tapasaival és helyettük komoly húsokat kínál - faszénparazson. Az idei nyárra ők sem tudtak ellenállni a burgerek hívó szavának, és feltettek az étlapra egy saját interpretációt…..
Jancsa Jani 2020.01.28 06:36:18
@Kelta6725: a múlt héten is kiment két post, naná, hogy leszek :)
A Burger Blog 2020-ban is robog tovább, ennek pedig az idei első állomása egy laza recept lesz, ahol is az új kedvenc technikámat ötvözöm egy a nevemhez lemoshatatlanul kapcsolodó klasszikussal!..
Májusban volt szerencsém ismét ellátogatni New Yorkba, ahol természetesen szemügyre vettem a burgerkínálatot is - ebből következik most egy termetes ajánló, mindenki készítsen be egy kevés hideg élelmet (vagy éppen burgert), mert hosszú lesz!..
Jancsa Jani 2019.12.21 07:57:56
@Shark33: igen, totál szubjektív, és köszi a tippeket, annyit, hozzátéve hogy a spotted pig sajnos már bezárt :(
Nem is olyan régen Albániában jártunk, és a túra Tiranában végződött. Már-már félő volt, hogy ebben az etapban kimarad a burger, amikor is az utolsó pillanatban váratlan fordulatot vett a történet...
Ahogyan haladunk előre az évben, egyre több hely dönt úgy, hogy a nápolyi stílusú pizzát felveszi a kínálatába - így tett nem is olyan régen a budapesti Paletta is!..
Néhány napra volt szerencsém az albán vendégszeretetet élvezni, és természetesen a pizzát sem akartam kihagyni. Tiranában láttam a jó pizzának a legnagyobb esélyét, és bár kis szerencse is kellett hozzá, szerencsére bejött!..
Pizza Blog Mi is az az AVPN? 2019.10.25 09:28:37
Ott hagytam abba a történetet kicsivel több, mint egy éve, hogy kimentünk Nápolyba a valódi nápolyi pizzáról tanulni, kóstolni, készíteni, ésatöbbi. Ennek a fonalát most jött el az idő, hogy újra felvegyük, de először is tegyünk tisztába pár alapfogalmat - mint például, hogy mi is az az AVPN!..
Miközben azon ügyködöm, hogy a blog visszanyerje régi fényét, a Chimichanga szépen lassan lánccá nőtte ki magát: Köki és Pala után most a Premier Outletben lévő egységükbe látogattam el, egy kis jófajta tex-mex kaja után kutatva...
Amikor Ausztriába indulunk, leggyakrabban Bécs az úticél, de ha kicsit délebbre fordulunk, arra is van egy jó ajánlatom. Nem is olyan régen a Zotter csokigyárban voltam forgatni, de természetesen itt is megoldottam, hogy találjak burgert...
Rácz Ati neve nem cseng ismeretlenül a blog olvasói számára, bár korábban még csak hentesüzletéből készítettem egy jó kis burgert. Most szélesítette a portfólióját, és nyitott egy food truckot Gödöllőn, amit természetesen én sem hagyhattam ki!..
Korábban is írtam már a Vegan Love-ról, akik ugye a Magic Burger után átálltak a teljesen növényi, állati eredetű alapanyag-mentes street foodra, ráadásul azt street food szinten az egyik legjobbként teszik az országban. Most a tengerentúlon már jól ismert Beyond Meat nevű húspótlót hozták el nekünk…..
Jancsa Jani 2019.09.05 07:08:25
@szaporito: jogos, mindemellett a post linkjében ott a dátum :)
Korábban már írtam nektek az Ooni 3-ról, ami talán nem túlzás, de megreformálta az otthoni pizzakészítést. Néhány hónapja már itthon is kapható a termékcsalád következő generációja, a Koda, mely bár forradalmi fejlesztéseket talán nem hozott, mégis elérkezett a következő szintre!..