Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jancsa Jani

1347 bejegyzést írt és 995 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy jó reggeliért a világból is kimennék - ha pedig azt délben is kapni, ráadásul nincs is messze, akkor bizony rögtön indulhatunk is! Vác kellemes kis város, de ha enni akarunk valami jót, azért körbe kell néznünk. Pont ezért is akadt meg a tekintetem a Lujza és Koriander nevezetű…..
A helyszín Arany János utca, az étterem pedig az idén év elején nyílt Goli, ahol Harel Zakaim séf faszénen készült közel-keleti falatokkal kápráztatja el a nagyérdeműt! Bár a név inkább egy indiai istennek tűnik, a megoldás ennél sokkal profánabb: a ház a Goldberger nevet viseli, így ennek lett a…..
A kedvezményes menüajánlatok ünnepe alkalmából ellátogattam a Costes Downtownba, ami már régóta rajta volt a restancia-listámon. Az étterem kicsit trükkös, ugyanis a mellette lévő hotelből nyílik, de mihelyst ezt az alapszintűnek mondott lokációs problémát leküzdöttem, máris az asztalomhoz…..
A Stop Burgerről már sokat hallottam, és most sikerült is felkeresni a burgerezőhöz képest bővített kínálatot nyújtó bisztrót, ahol rengeteg finom falatot sikerült kóstolnom! A hétvégén Gyulán jártam egy mexikói kajás kis együttműködés kapcsán, melynek következményeképp másnap bizony sikerült…..
Amikor arról beszélünk, hogy reggeli Budapesten, rengeteg helyszín juthat eszünkbe. Az egyik különleges darab ezek közül az Eggdrop Project, ahol nevének megfelelően briósba csomagolt csodákat csemegézhetünk. Kezdjük rögtön a definícióval – mi is az a briós? Bár sokan a klasszikus, cukorral…..
Jancsa Jani 2024.03.03 17:58:31
@Étteremkritikus: Biztos van olyan, aki azt hiszi, én sztem egy szóval nem mondtam, hogy ilyen nem volt, bár azért itt a briós, mint külső réteg, azt gondolom, elég egyedi :)
Itt Magyarországon ha zsebes pitáról van szó, akkor bizony a körúti “gyros” jut elsőnek eszünkbe, ami azért több ponton is kérdéseket vet fel. Bécsben viszont van egy hely, ami vad mediterrán ízeket pakol elénk - nem is akárhogy! A hely Bécs első kerületében található, közel a Szent István…..
Ha van olyan hely, ahová mostanság nehéz volt bejutni, akkor az a ZEN Eatery - azonban nem hagytam magam, és bizony megérte, hiszen olyan gasztroélményben volt részem, amely azonnal Távol-Keletig repített. Hogy ezért “csak” a Hunyadi térig kellett mennem - az pedig maga volt a bónusz. Az étterem…..
A tatai tó partja bizony rengeteg kiváló étteremnek ad helyet - a Malom és Kacsa pedig már régóta a listámon volt. Most egy alcsúti hóvirág-túra után érkeztünk, hogy éhünket csillapítsuk. Az étterem állt egy (Valentin-nap után még szívecskékbe burkolt) beltérből, valamint egy, a szombat délután…..
A reggeli a nap legfontosabb étkezése - legalábbis sokan így tartják. Ezt az időablakot bővíti ki a londoni Eggslut egész napra, ráadásul olyan zseniális szendvicsekkel, hogy attól garantáltan mindenki e(gg)lájul. Az Eggslut története Az Eggslut (magyarul talán Tojiribi lehetne? A…..
Burger Blog Five Guys, Bécs 2024.02.15 18:09:30
A blog hűséges olvasói emlékezhetnek, hogy anno New Yorkban kóstoltam ezt a legendás láncot, pontosabban nekik a burgerüket, majd hét éve. Most rádöbbentem, hogy Európában tán még nem is voltam - itt az ideje pótolni a sógorékét! Nézd már, itt Bécsben a Five Guys piros, nem zöld! Tuti valami…..
Amikor a Mátráról beszélünk, nem mehetünk el szó nélkül Gyöngyös meghatározó étterme mellett. Ez a Bori Mami, ahol az ízletes fogások hangulatos környezetben kerülnek tálalásra, immár tíz éve. A látogatásunk még karácsony előtt történt, ezért is a dekor. A lokáció központi helyen található, a…..
Idén nyáron a Balaton még inkább nagy figyelmet kap, és azt gondolom, nekünk sem mindegy, hová ülünk be. A Villa Strandbisztró már évek óta egy biztos pont a déli parton - ide látogattam el most én is! A Strandbisztró közvetlenül a Balaton partján található, ahonnan mind a kilátás, mind a strand…..
Szépen lassan az Alföld krónikásává válok - gondoltam, miközben szigorúan betartva a 110 km/h sebességhatárt gördültem lefelé Szolnokot is elhagyva Mezőtúr irányába. A kerekek surrogásánál már csak gyomrom korgása volt hangosabb - ez utóbbi pedig már nem sokáig tartott...
Két héttel ezelőtt állt be a budapesti Gléda étterem parkolójába a saját nevelésű food truckjuk, amelynek már csak a nevéből is lehet sejteni, hogy mely állatra koncentrál a kínálat kapcsán. Ráértünk, elmentünk, és lekóstoltuk!..
Ha szeretitek a street food-ot, és a székely konyha remekeit, akkor egy meglepő helyről érkezik most nektek ajánlatom: a bajai Hús-Megálló 2 Csíki Sörözőben bizony két világ legjobbika érkezett most meg. Ha egy kicsit fura a két stílus együtt, az is érthető, de a kóstolás folyamán ígérem ki fogjuk…..
Azt gondolom, hogy 2021-re a Vegan Love megkerülhetetlen jelenséggé nőtte ki magát a fővárosban, viszont eddig csak Budán voltak jelen - most azonban a Belváros egy eldugott utcájában, mégis központi helyen kezdik meg pesti pályafutásukat...
Bár engem javarészt mindenki a street food kajáimról ismer, most szeretnék mutatni egy nagy klasszikust, de talán egy kicsit különlegesebb tálalásban!..
Jancsa Jani 2021.02.09 15:11:56
@Raven!: benne van a postban h 1 kg marha, hozzá egy fej káposzta, egy szál kolbász, stb. A fűszereknél valóban merészkedtem azt írni, hogy ízlés szerint, de akkor a te kedvedért: mindenből menjen egy teáskanál, fél kiló sót személy szerint nem ajánlok :D
Karcagról mindenkinek a birkapörkölt ugrik be elsőre, de lassan már egy éve olyan szuper burgerek is kaphatóak ebben a városban, hogy már csak ezért is megéri ellátogatni oda! A Garage Burgerről kb fél éve hallottam először, de már akkor is felkeltette az érdeklődésemet, hiszen lássuk be, maga a…..
Jancsa Jani 2020.10.29 11:57:31
@Vincenzo6: én csinálnék egy birkapörkölt burgert :P
Blogom régi olvasóinak nem ismeretlen a School Bus csapat, akik egy kiöregedett amcsi iskolabuszt vettek birtokba, hogy jobbnál-jobb burgereket kínáljanak. A busz, a kínálat, és a helyszín is megújult, szóval pont itt volt az ideje egy következő tesztelésnek!..
Egy jó barbecue szósz készítése örök feladat, mindig lehet variálni, újabb ízeket kipróbálni, dolgokat hozzáadni. Azt hiszem a 2020-as évnek össze kell szednie magát, mert ez a verzió elég brutális lett!..
Bár a jelenlegi szituáció elég erősen betette mindenkinek a kaput, vannak olyan helyek, akik pont ebből a kényszerűségből táplálkozva kaptak új erőre - a MeatMasters is egy ilyen, immár fix helyű food truck formájában került a képbe...
A pizzát nem csak elfogyasztani, sütni is érdemes! Ennek a szellemében nyílik meg ez a rovat, melyben a készítői oldalra látogatunk el, hogy alapanyagokat, eszközöket és minden olyan dolgot mutassak be, melynek köze van az otthoni pizzázáshoz. Ennek az első része egy ultrahordozható, ámde annál…..
Jancsa Jani 2018.12.13 09:36:00
@hkris: szia, szerintem igen, én bükköt ajánlok :)
Jancsa Jani 2020.04.13 06:37:37
@dezidade: eléggé durván füstöl
Burger Blog Balkán Bisztró, Pécs 2020.02.04 07:15:54
A hely már jónéhány évvel ezelőtt felkerült a radaromra, mégis csak most, az év elején sikerült végre Pécsre érkeznem, és a korábbi Bohémiás látogatásaim után egy újabb helyet csekkolni burger téren. Spoiler alert: elég jól sikerült...
Jancsa Jani 2020.02.05 21:56:23
@ganxta77: figyi, ha mondasz jobb hasonlatot, máris javítom, én ennyire jutottam sajna..
Az előző igen nagy sikert arató receptem után itt is jön a következő, melyben a klasszikus sajtburgert reformálom meg egy kicsit, és teszem méltóvá a 2020-as évhez...
Jancsa Jani 2020.02.03 07:49:56
@Zoltan Berg: metróban vettem olyan 80 gramm volt 600 ft asszem, szóval nem a legolcsóbb, de az előre fóliázott darabok sajnos ilyenek
Asador, azaz kemence. Ez a legfőbb jellemzője és összetevője a “legújabb” Pata Negra étteremnek, ami szakított a kistesók tapasaival és helyettük komoly húsokat kínál - faszénparazson. Az idei nyárra ők sem tudtak ellenállni a burgerek hívó szavának, és feltettek az étlapra egy saját interpretációt…..
Jancsa Jani 2020.01.28 06:36:18
@Kelta6725: a múlt héten is kiment két post, naná, hogy leszek :)