Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Beginner14

3 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pár éve eléggé rákattantam a leveles tésztára és egymás után csináltam a brutális fogásokat. Sütöttem spárgás, sütőtökös vagy épp kolbászos pitét is ezzel a tésztafajtával, de a legnagyobb sztár egyértelműen a Wellington Burger lett kicsit több, mint másfél évvel ezelőtt, de egy elég bitang sütőben…..
A pénzügyi tudatosságot népszerűsítő tanítók gyakran beszélnek az anyagi függetlenség fogalmáról, itthon és külföldön egyaránt. Ez az állapot azt jelenti, hogy valaki rendelkezik egy akkora vagyonnal, hogy pusztán annak hozamaiból fedezni tudja a megélhetési költségeit, azaz lényegében nem kell…..
Beginner14 2019.08.29 11:15:54
@onlajnok: Értem miről beszélsz, de számoljunk csak: Hányszor utazol városon kívül, mennyi időt spórolsz, ha autóval mész? Kontra mennyibe kerül egy autó fenntartása évente (üzemanyag+szervíz+biztosítás+értékvesztés), és ezért az összegért mennyit dolgozol egy évben? Összemérhető ez az összeg a spórolt idővel? Meglepő számok jöhetnek ki, ha tényleg kiszámolod. Persze vannak esetek, mikor kijön a matek, de ez ritka. Egy 1M forint értékű autó akkor is évi 100.000-200.000 forintba kerül, ha be sem indítod, köszönhetően az értékvesztésnek, a kötelező biztosításnak, a súlyadónak, és a két évente esedékes műszaki vizsgának. Viszont kényelmes, ezt nem vitatom. :)
Beginner14 2019.08.29 19:59:53
@Bambano: Szia! Persze h lehet autód! De a 22000 km _önmagában_ még nem indok, én 30-35-öt megyek/év, mégis, ha nagyon akarnám, lemondhatnék róla. Valamint 4ért is van nagy autó, például a Dacia Duster.
De félreértetek, én nem fikázom az autózást, de a post eredetileg arról szólt, hogy lehetséges-e a korai nyugdíjazás? Igen, mindenféleképpen, annak, aki nem tart autót, még könnyebb. Ennél többet nem akartam mondani az autóról.
Beginner14 2019.08.29 20:02:30
@Zabalint: Asszem értjük egymást!
Tinédzserkoromban rengeteg házibulit tartottam, mert a szüleim gyakran utaztak, én meg - nem szégyellem - imádtam a társaság központja lenni. Persze anyagilag nem voltam nagyon eleresztve, de azért valamit mindig kellett készíteni a bulikra, hogy ne csak igyanak a haverok, mert felmosni nem…..
Beginner14 2019.07.11 14:40:55
@Andrass9: Ahogy nézem, az a sajt sem a hűtőben lett barna... :)
Beginner14 2019.07.11 15:57:44
@Andrass9: Hát, elég soxor készítettem már ilyen módon melegszendvicset, és eddig minden esetben megsült... Alacsonyabb hőfokon kell sütni, hosszabb ideig, hogy legyen ideje átmelegedni. Én 20% zsírtartalmú darált húst szoktam választani, hogy ne legyen túl száraz, illetve olyan intenzívebb ízű sajttal szórom meg, amiből kevesebb is elég, például Grano Padano, vagy Karaván. Rendszeresen tartok baráti sörözést, nem szoktak panaszkodni a srácok... Jó ez párizsival is, csak nagyon más. Egyszer próbáld ki, szerintem nem fogsz csalódni benne. Olcsóbb, és tudod, hogy mi van benne. És hagy emlékeztesselek a tatárra, ami nyers marhahús...
Beginner14 2019.07.11 18:00:20
@Andrass9: 3000 forint/kg árért már marhából készíteném... :) Nekem úgy jött ez a sertéshúsos szendvicskrém, hogy eredetileg lecsókolbászból készítettem. Az is jó volt! Most meg fogom csinálni nosztalgia marhapárizsiból is 1*, mert az is tuti finom. Csináltam már darált zellerből és csireriborsóból is, jól befűszerezve indiai fűszerekkel. Ezt mondjuk a haveroknak nem adnám, de nekem ez is ízlett. Nyitni kell, ez a lényeg... Kicsit olyan, mint a szex, minden belefér, ami a két embernek belefér! :D
A kérdés a következő: Mennyiben változtatja meg az egyes pártok irányába megfogalmazott szavazói elvárásokat, a kormányváltás lehetőségének elérhető közelségbe kerülése? kép forrása: index.hu A Medián legfrissebb kutatása szerint az ellenzéki szavazóbázis 67%-a hajlik arra a forgatókönyvre,…..
Én szégyellem Bemutatkozás 2017.03.21 22:55:23
Nem vagyok politológus, és nem vagyok pártkatona. Tényleg nem. Csak egy átlag szavazó polgár (nem Churchill-i értelemben), akit végtelenül bosszantanak a Magyarországon zajló politikai események. Írni sem tudok, de muszáj. Ma már elmondhatom, hogy nem maradt olyan párt ebben az országban, akire…..
Sokan küszködnek azzal, hogy a serpenyőben sült csirkemell kiszárad és nem marad finom lédús, van, hogy fűrészpor állagúra összeszárad a hús.  Persze ezt elkerülheted, ha megfogadod az alábbi csirkemell sütési tippeket: A tejesen átsült, de mégis jó textúrájú…..
Korábban már írtam nektek arról, hogyan tudjátok gyorsan meghámozni a fokhagymát. Az új trükk szerint viszont az a legjobb módszer, ha 15 másodpercre a mikrohullámú sütőbe teszed a fokhagymát.  Ehhez gerezdekre kell szedni, majd egy tányéron betenni a mikróba. Mikor kivetted,…..
Beginner14 2017.01.13 15:07:16
@maradokapénzemnél: A szerző biztosan nem... :)
Levesbáró Halas zöld chilileves 2016.10.31 09:27:30
Az a leves egy nemzetközi alternatívája lehet a halászlevünknek. Ha a barátaidat meg akarod lepni egy különleges ütős levessel, akkor bátran állj neki! A siker nem marad el! Hozzávalók 4 személyre 50 dkg kedvenc szálkanélküli hal hús csíkokra vágva. Ez lehet harcsa, afrikai harcsa. De lehet…..
Nyáron muszáj a hűtőben tárolni a vajat, mivel a nagy melegben szinte pillanatok alatt megromlik, viszont a hűtőből kivett vaj kőkemény. A mikró nem túl jó megoldás, mivel nehéz eltalálni, hogy meddig melegítsük a vajat. Egy cimborám viszont mutatott a hétvégén egy tuti tippet,…..
Eredetileg úgy terveztük, hogy e cikksorozat keretein belül csupán a második trilógiát vesézzük ki, ám végül beláttuk, nem végezhetünk félmunkát. Így hát (remélhetőleg sokak örömére) a klasszikus filmeket is terítékre helyezzük. Számomra roppant hálás feladat írni a legendás első Star Wars-moziról,…..
Blue Lemon Brassói aprópecsenye 2016.06.01 22:00:23
A nyolcvanas években a rántott sajt és a cigánypecsenye mellett a brassói volt az éttermi kínálat állócsillaga. Az előbbiekhez képest nem érdemtelenül. Egyszerű frissensült, 15 perc alatt elkészül. Összetevőinek száma csekély, élvezeti értéke nagy. Hozzávalók: 500 g szűzpecsenye, 20 g füstölt…..
Szóval itt tartok. Kevesebb, mint három hét alatt lement 5 kiló, ez havi 7-8 kg, ha tartom az ütemet. Időnként posztolok majd egy aktuális állapotot. Még nem kezdtem el mozogni, pedig kellene. Két hónapja heti két-három alkalommal úsztam, átlagosan egy órát, napi két kilométert. Újra itt lenne az…..
Sziasztok! Már majdnem három hete fogyókúrázom, jól is állok, de erről majd később, és kicsit részletesebben. Pár napja eszembe jutott, hogy dokumentálhatnám is, végeredménytől függetlenül. Ez most pesszimistának hangzik, pedig nem az, egyrészt mert jól haladok, másrészt pedig tanulni mindenből…..
Az NRC Marketingkutató Kft. még 2009-ben kérdezte meg a 18-49 éveseket, mit gondolnak, milyen az ideális magyar pálinka. A felmérésben 1000 főt kérdeztek meg, itt vannak az eredmények: Ha nem látod a csártot, akkor kattints IDE!  ..
Akkora állatot öltek meg Balatonbogláron, hogy a partra húzott testet még nézni is fárasztó volt. Nyomban fel is iratkozott mindenféle rekordos listákra.Valami elvarázsolt hely lehet a balatonboglári kikötő. Minden idők legnagyobb kifogott harcsája is boglári volt (2007, 103 kiló,…..
w Elnöki pornó 2011.01.03 06:45:00
A köztársasági elnöknek, komolyabb jogosítványok híján, egy feladata van tulajdonképpen: hogy legyen rendes ember. Tudjon viselkedni, látsszon tisztességesnek, és ha van is pártkötődése, legalább úriemberségből ne mutogassa úton-útfélen.   Igazán nem kérnek tőle sokat.…..
Kell hozzá egy rakás bambusznád és négy acélszalag, ami összetartja a konstrukciót. Nyilván szükséges még egy flex, vagy fűrész a megfelelő beltér kialakításához, de semmi más: talapzatot, ragasztót, vagy hasonlót nem igényel. Elena Goray, holland designer és a német…..
Bőgőshajó Folyami hungarikum 2010.01.16 08:20:00
A legnagyobb jóindulattal sem nevezhetjük magunkat, magyarokat hajós népnek. Végül mégis a mi őseink - komáromi, szegedi és más Duna- és Tisza-menti települések hajóácsai - készítették a legszebb folyami áruszállító hajótípust. Úgy hívják: bőgőshajó.Minden úgy…..