Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dzsobacsi

0 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy hete sokaknak (beleértve engem is) nagyon tetszett Roland bulgáriai történetének első része (ide kattintva olvashatja el, aki kihagyta volna), akkori ígéretemhez híven ma következzék a folytatás, melyben lakást keresünk, kiderül, hogy a bolgárok nem kifejezetten munkamániás…..
szovjet nukleáris világítótorony, fotó: englishrussia Oroszország északi partja több ezer kilométer hosszú és nagy része a sarkkörön túl található. Téli időszakban a nap nem emelkedik a horizont fölé, sötétségben követik egymást a napok. Ez az északkeleti átjáró (oroszul Северный морской путь, azaz…..
"Megújuló, és fenntartható energiaforrásként a nukleáris energia hosszú távra szóló megoldásokat jelenthet a jövőben, a mostani aláírással fontos fejezetéhez érkezett együttműködés pedig megfelelő tudományos hátteret biztosít azokhoz az erőfeszítésekhez, amelyek nyomán…..
Mióta a külföldi munkavállalás és letelepedés ilyen fontos és gyakori beszédtéma lett, állandó találgatás tárgya, vajon hány magyar is választotta a határátkelést. Nos, az elmúlt napokban két, egymástól független felmérés is nagyon hasonló eredményre jutott, úgyhogy…..
A kormánypártok rezsicsökkentési akciója politikai értelemben telitalálat. Rezsit minden szavazópolgár fizet, következésképp minden szavazópolgárnak ezresekkel kevesebbet kell kiadnia minden hónapban. Ki ne örülne ennek? Budapest utcáit járva nem egyszer lehet látni sorban állva…..
Legutóbb ott hagytuk félbe tableno történetét, hogy megérkezett az egyetemre. Mint a folytatásból kiderül, az eddigi megpróbáltatások gyenge előhangjai voltak egy két és fél éves kalandnak, benne magukból kivetkőző japánokkal és persze A Harmónia és A Kölcsönös Tisztelet…..
„John: - Mióta számít a tükör és a sárvédő extrának? Becsületes Ed, használtautó kereskedő: - Ne haragudjon uram, de az ön által megcélzott árfekvésben még a kerék is extrának számít.” -Garfield képsor- A lakásbérlésnek úgy indultunk neki, mint életünk első…..
Bár megdőlt Gyurta világcsúcsa 200 mellen, vannak még jó hírek a nagyvilágban: a Goldenblog hírblogok kategóriában, a szakmai zsűri véleménye alapján, 2011 után, a dotoho bekerült 2012-ben is a legjobb 10 magyar hírblog közé! Egy kis dotoho-történelem: 2007-ben…..
dzsobacsi 2012.09.15 19:39:07
A fukusimai tragédiának van egy mindeddig ismeretlen oldala.  Közismert, hogy a pusztító szökőárban majd tizenhatezren vesztették életüket, és mindannyian hallottunk arról a több százezer emberről, akik a sérült erőműből kijutó sugárzás következtében veszítették el…..
dzsobacsi 2012.07.31 09:48:32
@tobias2: Nincs. Mint ahogy az sem, ha valaki leesik a lépcsőn, vagy ha egy villanyszerelőt megcsap az áram. Technológiával összefüggő események vannak benne, sima üzemi balesetek nincsenek.

Mellesleg az INES nem egy monitoring rendszer. Arra találta ki a NAÜ, hogy a nukleáris események biztonsági fontosságát (vagyis azt, hogy egy-egy esemény mennyire érinti az erőmű, illetve a környezetében élők biztonságát) könnyebb legyen kommunikálni a lakosság felé.
dzsobacsi 2012.07.31 10:12:44
@the Static: A legfrissebb események itt vannak: www-news.iaea.org/Default.aspx
Jelentős részük radiológiai baleset. Egy munkást véletlenül besugároznak, sugárforrást találnak ócskavasban, ilyesmik.

Vannak mindenféle listák a súlyosabb esetekről:
en.wikipedia.org/wiki/List_of_civilian_nuclear_accidents
www.guardian.co.uk/news/datablog/2011/mar/14/nuclear-power-plant-accidents-list-rank

Nyilvánosan hozzáférhető teljes adatbázist nem találtam rövid kutakodásom során.
Egy a jelszónk: a növekedés. Ez most Európa Szent Grálja, ezzel a szóval az ajakán vonul az újonnan megválasztott francia elnök Németországba, ez teheti a válság során megnőtt adósságterheket megint elviselhetővé, ez mentheti meg az eurót anélkül, hogy meg kellene változtatni…..
    A Parlament északi homlokzata előtti térség 2012 február 29-én, Kaszics Bálint fotója. A Kossuth tér nagyszabású átalakításának első felvonásaként letarolták az összes fát, ami itt állt. Viszont a Károlyi-szobor, amit annyian el akartak bontani mostanság, ott…..
  Képzeljük el, hogy Magyarországon a választások előtt kitör egy óriási botrány. Bizonyítékok kerülnek elő arról, hogy a Fidesz és az MSZP politikusai kéz a kézben loptak milliárdokat az államkasszából a nagy pénzügyi csoportokkal közösen. De gondoljuk egy lépéssel…..
Egyrészes "Népszerű menedzsment tudományok" sorozatunk mai részében a blog.hu közéleti blogjainak BCG-mátrixát mutatjuk be. Mondjuk, amikor elkezdtem, még vagy vicces volt, vagy értelmes, de most má..
Először Mit mondott: Azt mondtam, hogy Magyarország számára lassan úgy merül föl a kérdés, hogy el tudja-e kerülni az egykulcsos rendszer bevezetését – aminek egyébként nem vagyok a híve. Hol mondta:  Gyurcsány-Orbán vitán Mikor mondta:  2005. július 8. Hol…..
Mandiner blog Atomot nekünk 2011.06.15 14:14:00
  Magyarország nincs abban a helyzetben, hogy az atomenergiát kiiktassa villamos energia rendszeréből – közölte Fellegi Tamás. A miniszter hozzátette: a növekvő energiaigény miatt mindenképpen bővítik a Paksi Atomerőművet. Végre egy józan hang, amely nem különféle…..
Mandiner blog Worluk és a nuncius 2011.04.15 09:01:00
  „Magyarországon nemhogy elnézik, de egyenesen díjazzák a szexuális eltévelyedés legkirívóbb fajtáit.” Ezt annak kapcsán posztolta a mester, hogy Juliusz Januszt, feltehetően a pécsi ügy miatt, délebbre helyezte a Vatikán. Azzal, ha az ember a pedofil…..
  Matematikai modellel bizonyítaná be három amerikai tudós, hogy bizonyos országokban a vallásosság ki fog halni a társadalomból. Hit, társadalom és történelem matematikai levezetése? Mi van? Feltéve, hogy nem csúcsra járatott iróniaméterrel vagy a nemrég általunk is…..
Minden állítása hírlapi kacsa! – Egy hete Matolcsy minisztériuma pellengérre állított egy újságírót és letagadta az értesülését, miszerint elszállt volna a 2010-es hiány. Tegnap mégis beismerték. (Fotó: Pelsőczy Csaba/fidesz.hu) Úgy tűnik, a Nemzetgazdasági…..
Az USA-nak és Európa vezető országainak még kevesebb erkölcsi alapjuk marad, hogy a demokrácia és a szabadság globális védelmezőjének pózában tetszeleghessenek. (Kép: a Time címlapja, 1957.01.07.) Bár győzelemnek indult, a líbiai példa óriási vereség a Nyugatnak. Éppen…..
  Egyszerű, mégis szép történet Bács-Kiskun megye főispánjáé. Kerényi Jánost a hvg.hu újságírója kapta azon, hogy dohányzásra ki nem jelölt helyen gyújtott rá. Történt már hasonló, sőt, volt már belőle botrány is, ha emlékszünk az RTL-es Házon kívül…..
Szűk két héttel ezelőtt újabb szavazást engedtem útjára a Konteóbarátok Körének tagsága körében. A témák közé nagy mellénnyel bevettem az azonosítatlan repülő tárgyakat (ufókat) is, és bevallom, nem okozott túl nagy meglepetést, hogy amikor összeszámoltam a voksokat,…..
Bioetanol a téma. Vagyis a szesz. Jobb esetben pálinka, rosszabb esetben vodka, esetleg viszki. Meggyújtják, elég. Porlasztva meg robban. Füstje nincs, szaga nincs, és még a grínpísz se sipákol miatta. Persze nem olcsó. Azt írja az újság hogy élelmiszertermő területet vesztünk az…..
Csodálozom, hogy Rogán Antal is nevét adja kellő tájékozottság nélkül a kormányzati hazugság propagandához. Nem volt bölcs dolog részéről, csak magát járatja le nyilatkozatával.A kormány magánnyugdíjpénztári tagságra vonatkozó törvénymódosításai nem változtatták meg…..