Regisztráció Blogot indítok
Adatok
xunilo

0 bejegyzést írt és 477 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
R.I.P. 10 vidéki szárnyvonal - közöttük egy villamosított, és egy most felújított zárt be a mai nappal. A MÁV azzal (is) magyarázta a bezárásokat, hogy egyszerűen nincs eszköze, hogy oda járműveket biztosítson, illetve indok volt egyebek között az is: kihasználatlanok a vonatok. Pedig az EU-ban…..
Az idei év 46. hetében (legalább) 5 éves csúcson (3642) volt a heti halálozás Magyarországon a KSH adatai szerint. Összevetettem a KSH adatokban a 42. héttől az előző négy év azonos heti átlagához viszonyított többlethalálozást az Operatív Törzs által jelentett COVID halálozással. Nagyon nagy az…..
xunilo 2020.12.15 17:48:00
@CleanYourRoom: "A tavaszi lezárások nem működtek"

Ezt miból gondolod? Abból, h napi max 10 halottunk volt, miközben az egész világon hullottak az emberek?

Pont ez volt a baj, h az egész (nyugatias) világ átesett a ló túloldalára nyárra. Tavasszal _talán_ egy kicsit túl szigorúak voltak az intézkedések, de a járványt nem engedte elszabadulni. A gazdaságok zuhantak, ezért a politikusok úgy vélték, jobb, ha nincs bezárkózás.
Ez történelmi hiba, már-már bűn volt, most láthatjuk mekkora!

Mert ez lett a vége, "nyertünk" pár hónapot, lehetett menni bulikázni, tengerpartozni, plázázni, mozizni, most emberek tízezrei halnak meg emiatt naponta a Földön. S még most is mennyien nyígnak, h ne legyen bezárkózás, mert az önző, hedonista gondolkodásuk csak odáig terjed, h ők szórakozni akarnak...

Az őszi magyarországi tízezres nézőszámú meccsek nem hiszem h különösebben osztottak-szoroztak volna, azért ne feledjük, h zárt térben sokkal jobban terjed a vírus.(persze ha rajtam múlt volna, azokra se mehettek volna be nézők)
Arról nem beszélve, h pontosan hány ilyen sok néző előtt megtartott meccs volt? 3-4? (Fradi-Juve, meg talán vmi válogatott meccs, ami beugrik; a többin nem volt 10k ember sem.)
Szerencsétlen nyilatkozatával pont az ellenkezőjére buzdít, mint amire kellene...
xunilo 2020.12.14 12:02:52
@shitgun: +1 - egyszer az életben ki lehetne bírni a jó életbe már. Gondoljatok nagyanyáinkra a háborúban, szerintetek volt közös karácsonyozás mondjuk 1944-ben? S azt még mindenki túlélte (a háborút magát persze nagyon sokan nem)
Elkorcsosult, önző, hedonista népség lettünk, ezt a minimális nehézséget nem vagyunk hajlandóak elviselni. Mi lesz itt ha komoly természeti csapás v háború lesz? :-(
xunilo 2020.12.14 12:43:20
@Zionnépe: "Nos őszintén, mi van ott, ami itt nincs? "

Fegyelem, és önfegyelem
xunilo 2020.12.14 12:48:18
@shitgun: aham, ha van okostelefonod, ha van interneted - szted a szegényebb helyeken, pl BAZ megyében mekkora arányban vannak meg ezek a feltételek? Mi van ha technikai hiba van, pl Digis internet nem megy egy hétig? Mi van ha alszom, és akkor kéne bejelentkeznem?

De azért ez lehetne egy út, azt el kell ismernem. Viszont amikor utoljára olvastam erről, talán pár ezren mentek bele a használatába, karanténban meg több tízezren vannak már régóta.
Stohl András öt év pihenő után visszatérhet az RTL Klubhoz, írja a Blikk. A színész és műsorvezető 2010 májusában ittasan okozott közúti balesetet, börtönbüntetésének letöltése után pedig csak az X-Faktorban lehetett látni: egyik alkalommal Alföldi Róbert mentorsegédje…..
xunilo 2015.04.24 11:38:22
@para_noir: "Egyébként sem értem, hogy a két nagy kertévé miért azt az összesen szűk tucatnyi arcot keringeti a műsoraiban, ötévente van egy új belépő, az is általában gyenge-közepes, miközben a kommszakok, médiasulik okádják kifele a fiatal, és nyomokban bizonyára tehetséget is tartalmazó fiatalokat."

Feltetelezve, h azert a nagy kertevek minden ellenere megiscsak ertenek ahhoz, amit csinalnak, ergo a szerintuk legjobbakat teszik kepernyore (es hat sajna a nezettseg oket igazolja), ez egy "szep" bizonyitvany arrol, h mennyi ertelme is van kommunikacio szakokat inditani, meg mennyi ertelme van milliokat kifizetni a gyerek mediasulijara.
A vicc az, h kozben egy csomoan hoborognek, amikor a gonosz kormany nem akarja az adofizetok penzen finanszirozni a bufe-aula szakokat, mint pl a kommunikacio...
Mentális Deficit Brókergyilkosok 2015.04.21 07:59:04
Múlt kedden diadalittasan jelentette be a nagyTonyó, hogy megmentették a Quaestor-ügyfeleket. Azon már duplán kiháborogtuk magunkat, hogy mennyire igazságtalanul részesítik előnyben a Q-sokat és szarják hozzájuk képest telibe például a B-seket. De pár szót érdemes magukról a…..
xunilo 2015.04.23 16:13:23
@nincs_itt: Ha a statisztikara gondolsz, akkor hozz jobb, hihetobb forrast.

"tudod úgy jön ide, hogy te vered magad az szja csökkentésre. de ez normális országokban igen ritkán következik be, inkább a bérek emelkednek. de te élsz unortodoxia-alsón."

A bereket -legalabbis a versenyszektorban - nem a kormanyok hataskore emelni, panaszoddal fordulj a munkaltatodhoz.
Egy kormany max azt tudja szabalyozni, h mennyit vesz el a fizetesekbol, meg persze azt, h a kozszferaban mennyit fizet.
Ertelmes ellenerveid nincsenek, neked sem, csak nyomod a troger dumat, mint pl ez:

"nekem nem fáj, ha téged és a hozzád hasonló balfékeket hüjére veszi "

Engem ugyan nem, en jol jarok az egykulcsos SZJA-val, de mentsegemre legyen mondva :-) h mar azelott is igy gondoltam, evekkel ezelott, mielott jol jarhattam volna vele.

"10 ezernek a 16%-a és 1 milliónak a 16%-a, kérdés melyik fáj jobban?"

melyik faj jobban: tanulni eveken at, szorgalmasnak lenni, lenyelni a hulyesegeket, sokat dolgozni, vagy ledobni a szerszamot munkaido vegen azonnal, elmenni a kiskocsmaba es ott sirankozni, h milyen rossz?
xunilo 2015.04.23 16:22:28
@nincs_itt: "tudod úgy jön ide, hogy te vered magad az szja csökkentésre"

Arrol nem is beszelve, h en nem "verem magam" az SZJA csokkentesre, az 1% gyakorlatilag semmi.
En pusztan csak azt mondom, h az egy kulcsos SZJA igazsagosabb, mint a progressziv.
Plusz az alacsonyabb munkaber utani ado kevesbe osztonoz a feketemunkara.
Az altalad citalt "normalis" orszagokban a mienknel sokkal alacsonyabb a feketemunka aranya, pl.
xunilo 2015.04.24 11:05:26
@nincs_itt: Latod, erveid elfogytak, marad a szemelyeskedes meg a troger duma.

Sajna nem vagy te sem alkalmas az ertelmes vitara, befejeztem veled.

Amugy meg vard csak a kedvenc ballibjeid visszatereset, biztos megoldjak a problemaidat :-)

Bar lehet h meg sokat kell varnod...
Március 22. volt az első  (nem ünnepnapra eső) hétvége, amikor a vasárnapi zárva tartás miatt a legtöbb bolt nem nyithatott ki. Pangó plázák és üresen álló hipermarket parkolók, ez volt a jellemző a "jeles" napon. A nagyvárosok szélén elhelyezkedő bevásárlócentrumok…..
xunilo 2015.03.31 15:55:33
@s: "ha kevesebb a vásárlási lehetőség, akkor kevesebb a vásárlás"

Aha. Szoval akkor ez azt jelentene, h sokan csak azert vasaroltak eddig feleslegesen, mert nyitva voltak a boltok vasarnap?
S ha igy van, tenyleg akkora baj, ha innentol nem vesznek (vagy kevesebbet vesznek) felesleges dolgokat a zemberek?
Magyaridióta Eltapsolták 2015.03.12 19:13:35
A Magyar Nemzeti Bank vezetői mint a magyarországi pénzügyi szolgáltatók felügyeleti szervének irányítói, a "brókerbotrányok" kommunikálása során rendkívül súlyos hibákat követtek el. Nincs okunk azt gondolni, hogy véletlenül. Hogy egy forráshiányos, de nagy ambíciókkal…..
xunilo 2015.03.13 15:05:40
@s: jaj, de jol megy neked a kekeckedes.
Akkor ennyi kiegeszitest teszek, h ertheto legyen:

"Azert fantasztikus, h mindenert a JELENLEGI kormany a hibas szerintetek."

Igy mar erted?

(persze tudom-tudom, az MNB a hibas, de hat azt meg a gaz Orban nevezte ki)
xunilo 2015.03.13 15:07:51
@Kakimaki0123456789: "Az biztos hogy egyaltalan nem probalta meg az MNB a penzugyi stabilitast vedeni, sot, inkabb mintha a bankrendszer destabilizalasan ugykodne."

Es hogyan kellene vedenie a stabilitast? Azt kene mondaniuk, h jaj, szegeny kis brokercegek, biztos nincs akkora baj, varjuk meg a vegso vizsgalatot, stb?
Hogy lehet, h az MNB-t hibaztatjak a csalok, tolvajok helyett?
A destabilitast nem az okozza, h kiderult mekkora penzeket nyultak le, buktak el?
xunilo 2015.03.13 15:25:01
@s: Azert az, h mennyi a pontos osszeg, csak kesobb tudjuk meg.
De az a kerdes tovabbra is nyitva all, h mit csinalt az MNB az elmult 15 evben? Marmint ugy ertem, mit csinaltak akkor, amikor a szocik voltak hatlmon?

Van felelossege a jelenlegi kormanynak is, ez nem vitas. Csak a baloldali oldalakon, cikkekben, kommentekben, hiradasokban ugy jon le, mintha csak a fidesz kormanyt terhelne felelosseg.

Mikozben a fo felelosok megiscsak azok, akik loptak.

Azert azt ketlem, h az MNB mindenrol pontosan tudott volna.
Vagy ha ezt feltetelezzuk, akkor felmerul a kerdes, h miota tudnak rola?
Hogyan lehet, h senki nem szivarogtatott korabban, akar 2010 elott, ha ez ennyire nyilvanvaloan tudott volt?

Azert az MNB bactatasa kicsit olyan, mintha egy gyilkossag eseten a rendorseget hibaztatnank, h miert nem elozte meg, mikozben a gyilkost felmentjuk.
Emma nem írt számokat, így nem tudjuk összehasonlítani UPC-csomagjainak eredeti árait a szüneteltetettekkel, de sajnos csak a díj miatt nem érdemes kutyáznia a céget, mert a többi szolgáltatónál is így megy az élet. A törvény szerint igenis kérhetnek díjat a szüneteltetés…..
xunilo 2015.03.13 14:58:56
@sarostehen: "nekem van a T-nél egy mobil számom. Kb 15 éve szüneteltetem. Egy fillért sem kértek érte.
Bár mikor visszakapcsolják."

Sztem, csak ugy brahibol, probald ki. Sztem ki fognak rohogni a T-nel...
Egyre egyértelműbb, hogy komoly erők mozdultak meg a háttérben a Déli pályaudvar likvidálásáért. Az ötletet az adja, hogy támfalcsusza miatt ideiglenesen le kellett zárni a Délibe vezető vágányokat, ez azonban százmillió körüli összegből kijavítható lenne. De az ügy áll,…..
xunilo 2015.03.05 14:12:53
@Mad Mind: A mi nem jar a belvarosba?
Mit tekintunk Buda belvarosanak?
xunilo 2015.03.05 14:13:53
@Arcade Macho: igen, at kell szallni, van ez igy. Osszessegeben sztem idoben nem tobb.
De ha igen, akkor is ez van.
Koszonjetek Demszkynek.
xunilo 2015.03.05 14:23:17
@Mad Mind: "Azért a kurva sok hely nem annyira kurvasok, mert pont a peronoknál nincs túl sok hely ami a mávé lenne."

Akkor majd megveszi a MAV, boven futna a deli eladasabol.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!   Kedves Munkahelyi Terror blog!   Lassan 7 hónapja állást keresek egy…..
xunilo 2015.03.05 09:36:41
@dr. Hörömpő Töhötöm: "a nagypofájú informatikusokat átverte a bank a chf hitellel, akkor aztán egyből sipítani kezdtek, hogy ők a szegény, önhibájukon kívül bajba jutott valutahitelesek, akit meg kell menteni... de eközben azért lefelé még ugyanúgy taposnak tovább, mint addig. Pfejj, mocskosgecik."

hm, az megvan neked, h ezek miatt a "mocskosgecik" miatt hanyhatod ide az ostobasagaidat?

Tarsadalmi szolidaritas @work LOL
A Buda-Cash botrány csak megerősítette az emberek félelmét, miszerint nem létezik betonbiztos lehetőség. Merül fel a jogos kérdés, hogy innen hova tovább? Mi a tuti, de legalábbis legbiztonságosabb lehetőség a pénzünknek? Be kell vallanom nektek, hogy nem igazán találkoztam még…..
xunilo 2015.03.04 14:39:24
@Szarvas Norbert: "" alapkezeői díj évi 1%, vételi-eladás árrés 4,9%, ezen felül évi 2.000 forintot von le admin díjnak.. ez szerinted versenyképes?

Szerintem pofatlan lehuzas.
Beteszek 100 ezret, levonnak egy ev alatt 1+2=3 ezret, aztan ha eladom, akkor meg 4900-t, tehat -7.9%-rol indul a "hozam"
xunilo 2015.03.04 16:11:02
@Szarvas Norbert: Rendben, megtettem:

1 millio eseten, ha 1 ev utan kivennem:
alapkezeloi: 1%: 10000
admin eves: 2000
arres 4,9%: 49000
osszesen: 61000
Ez tehat "csak" -6.1% "hozam"
Nem all modomban osszehasonlitani semmivel, nem vagyok befekteto, nem is leszek, nincs ertelme.
A BC-vel -amirol most derult ki, h mekkora csalok- meg hadd ne kelljen mar semmit se osszehasonlitani...

bajdovej, akkor hadd legyen egy kerdesem hozzad: szerinted meg mennyi ido, h elokeruljenek az ujabb, Budacash-hez hasonlo ugyek? Ertem ezalatt mikor derul ki, h mas brokerhazak is siboltak elfele a bekfektetok es a kapcsolatban allo bakok beteteseinek penzet? En abszolut outsider vagyok, de az az erzesem, h a svajci frank moka vezetett el VEGUL a BC bedolesehez, mert azon sokat buktak, es mar nem tudtak tovabb gorgetni maguk elott a vesztesegeket. Viszont a frankosdin mindenki bukott, sokat...
Már nagyon régóta csodálkoznak az angolok, hogy hogy lehet az, hogy itt élő muszlimok Szíriába utaznak, és beállnak az iszlám államhoz robbantgatni, meg fejezgetni, vagy épp nem mennek sehova, hanem igyekeznek mindezt itt helyben megoldani. Nem értik, hogy hogy lehet az, hogy…..
xunilo 2015.03.03 13:23:02
@retrovírus: " Ománba, Katarba, UAE-be és nézd meg, hány nyugati megy oda élni, dolgozni és hogy élnek ott. Elárulom: nagyon jól, és nagyobb biztonságban, mint a saját hazájukban."

Ja, elkulonitett luxusgettokban, biztonsagi orok altal vigyazva.
Ha olyan korulmenyek lennenek nekik nyugaton, a hazajukban, akor ott is nagyobb biztonsagban lennenek.
xunilo 2015.03.03 13:32:50
@♔bаtyu♔: reszben igazad van, marmint abban a reszben, amit a magyar helyzetrol irsz.
A masik felet fenntartom, a biztonsagot a nyugatiak szamara az garantalja, h a a munkahelyuk es az orzott lakasuk kozott mozognak, meg max az uj nagyvarosok csillogo negyedeiben.
Nem hiszem, h biztonsagban lennenek, ha olyan helyre mennenek, ahol az ottani atlag lakossag el.
A Volkswagen hirdetések híressé váltak kreativitásukról. Most ismét egy igazán újszerű példánnyal bővült a portfólió, amelyet iPad-re készítettek a motorosok védelmében... ahogy a felhasználó gyanútlanul lapozza egymás után az oldalakat, váratlan dolog történik. Épp,…..
A HTTP protokoll frissítése a küszöbön áll - és ár is fér, hiszen az őskor óta szinte változatlan, egyetlen egy frissítést végeztek csak rajta 1999-ben. Az új protokoll gyorsabb, biztonságosabb és egyszerűbb netezést ígér - nem ez azonban az egyetlen, amelyik ráncfelvarrásra…..
xunilo 2015.02.23 16:42:27
@Lxxxx: 10 a harmincnyolcadikont akar jelenteni
A Torkos Csütörtök mozgalomnak köszönhetően immár 10. alkalommal ehette tegnap degeszre magát olcsóbban a nép. A jubileumi akcióban részt vevő éttermek közül idén a sormási István Fogadónak sikerült a leggyorsabban bekerülnie a Homár torkos_csütörtök tagje alá, akik…..
xunilo 2015.02.21 11:33:12
@Válasszunk: "A probléma az, hogy van bőven olyan ital amiből 50% kedvezményt adva már beszerzési ár alá is mehetne valaki, "

El vagy te tevedve. Foleg italokon tobb 100 szazalekos az alap haszon kulcs, foleg ugye a menobb heleyekn, mint pl egy szalloda etterme.

Pl cola, 2 dl, mondjuk 490 Ft. Annak a fele 245, a beker ara meg mondjuk eros 60, de legyen szaz.

Unikum ugyanez, a tescoban mondjuk fel litya 2600, abbol kijon 12* a 4cl, 216 ft beker ar, es nem hinnem, h ilyen puccosabb heleyeken ne lenne min 7-800 Ft alapban egy 4cl rovid.
Szoval raerunk meg sajnalni a vendegloket.
xunilo 2015.02.21 12:12:36
@gabors: "minden eddigit fonntartok ... amugy szerintem meg Mo-on sincs 50% haszon egy atlagos tal etelen !!"

te vendeglos vagy sztem. :-)
tobb SZAZ szazalekos haszonkulcsokrol
beszelunk az ettermek esetben (nem a sarki kifozdere gondolok)
pl otthon rantotthust sult krumplival, szinkarajbol kohozok max 4-500 ft-bol (ami min akkora, mint az ettermi adag), egy puccosabb helyen ez siman 2000-be belekerul. 400% haszon. Ha felaron adja, akkor "csak" 300%.
Meg mindig nem tudom sajnalni oket.
xunilo 2015.02.21 12:26:23
@igi1: Egyetertek veled, en csak azt mondom, h meg a torkosborz csutortokon is marad haszon.
Régóta érdekel, hogy mekkora annak a narancsnak a vitamintartalma, amit Magyarországon megveszek a boltban. Egy most készült részletes vizsgálat megválaszolja ezt a kérdést, de ennél többet is elmond arról, hogy mennyire egészséges a boltban megvásárolható narancs. C-vitamin…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!   Tisztelt Munkahelyi Terror blog!   Kérem, hogy honlapukon tegyék közé…..
xunilo 2015.02.19 21:53:45
@Mesé_lő: "A túlórapénz még az életpálya modellben is jár, ha heti 26 óránál több órát kell a pedagógusnak tartania, csak nem kapják meg, illetve csak a csókosok kapják meg."

Dezinformáció. Párom tanár, tudom, h nmem kapnak semmilyen túlórapénzt.
Az van, h mindenképp ugyanannyit keresnek. Elvileg kötelező a 26 TANÍTÁSI óra (mellette kb het 20 az egyéb: adminisztráció, kapcsolattartás szülőkkel, értekezletek, dolgozatjavítás, kirándulás, iskolán kívüli program, ilyen bál, olyan bál), de nem minden tanárnak van meg a 26 órarendi órája.
De akonek megvan, az is mindehy, attól még helyettesítenie kell, ha beosztják, INGYEN!!! Annyi szabály van csak, h egy tanítási évben max 30 napon lehet beosztva helyettesítésre.
Proszektúra Megint konzultálunk 2015.02.14 11:17:31
A sok ijesztő hír után, amik az ukrajnai háborúról, a görög válságról és a rémséges bevándorló áradatról szóltak, felüdülés volt a szombati Magyar Hírlapban ismét egy Bayer Zsolt írást olvasni a Tiborcz család újabb irgalmas szamaritánusi cselekedeteiről, amikor is egy…..
xunilo 2015.02.16 14:48:13
@vajdasagi: "Gondolom, itt a letelepedési kötvényre gondolsz, mint nemzetellenes lépésre. Amiből valószínűleg sok pénzt lenyúlhatnak Rogánék, így mehet a dolog."

En meg azt gondolom, h az alban, koszovoi, szir meg iraki csocselekre gondol. Amit en koszonom, de NEM kivanok etetni!
A bevandorlasi kotvenybol penze van az orszagnak, NEKED is, a soprepedbol meg kiadas, sok.
Amikor azt hallod a tv-ben, h le kellett zarni a palyaudvart, meg kint voltak mentok, rendorok, meg elszallitottak oket Debrecenbe, nos akkor vedd ugy, h nehany milla a MI kozos penzunkbol erre ment el.
Vehettunk volna belole gyogyszert vagy kotszert, MAGYAR allampolgaroknak, de mi inkabb idegenekre koltottuk.
S ez nektek baloldaliaknak valamiert tetszik. Nem ertem...
xunilo 2015.02.16 14:48:44
xunilo 2015.02.16 16:07:50
@Mad Mind:
Igen, van meg heti hetes, de mar alig nezi vki, plusz mas a brigad is, amikor utoljara lattam, akkor a regi idokhoz kepest kevesbe uszitottak a fidesz ellen, cserebe nezhetetlenul gyenge volt.
A kiralyi tvben nagyjabol igazad van, bar sajna akkor is rengeteg felesleges kozpenzt oltek bele, s lehet, h kevesbe latvanyosan juttattak pozicioba a szocik (es az szdsz) a sajat embereiket, de partatlannak nem volt mondhato.
Sajnos a fidesz ezt is kimaxolta.
Ami a kozpenzek felhasznalasat illeti, abban is igazad van, ha engem kerdeznenek, akkor szinten nem lennenek szobrok meg stadionok, de ettol meg ne a bevandorlokra koltsunk.
A közszolgálati televízió már egy ideje 1984-ből sugároz: életlenül ácsorognak a háttérben a nemzeti együttműködést eláruló köztisztviselők, a nép ujjongva fogadja az autópályadíjat, a norvég gyíkemberekre lecsap a TEK, Angela Merkel pedig a kamerák előtt vall szerelmet…..
xunilo 2015.02.03 12:45:32
@gregorik: "Baló visszatérte a legjobb dolog, ami idén eddig a baloldalon történt.

Ha kiforrja magát a dolog, a vérprofi véleményformáló műsoraival többet tehet a Fidesz ellen, mint Várady és Juhász együttvéve."

Mondd csak, ez ugyanaz a Balo, aki:

"Baló vérbeli tévés újságíró, olyan, akiből legfeljebb még fél tucat maradt Magyarországon"
"és mindig úgy kérdez, hogy egyetlen politikus, vagy szakértő sem menekülhet. "
meg aki partatlan
meg hiteles?

A kutya nem fogja nezni a musorat, a plebsz erre nem vevo. A kesoi kezdes meg a sok helyen nem foghato retek2 miatt sokaknak nem opcio, akik esetleg egy fokkal ertelmesebbek, mint az atlag.
xunilo 2015.02.03 14:57:16
@bloggerman77: Es ki az az Ogresovszky?
Honnan tudjuk, h o igazat beszel?
xunilo 2015.02.03 14:58:04
@ben2: +1
Gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértésért felel a telephely tulajdonosa, aki ugyan őrző kutyáit kerítéssel elkerítve tartotta, de annak ismeretében, hogy onnan a kutyák korábban már kiszabadultak és másnak testi sérülést is okoztak, nem erősítette meg a…..
xunilo 2015.02.03 09:40:40
@♔batyu♔: De azert azt is megerdemelne, h egy 200 kilos reti neger este moge lopozzon. Es ezt mondjuk csak addig, amig a sertett fel nem gyogyul.
Ja, h nem gyogyul meg, es elete vegeig fogyatekkal kell elnie? Akkor kutyas barmunknak is addig tartana az udules valami racsos intezmenyben.
Pénteken elmaradt a miniszterelnöki rádióinterjú. Valószínűleg azért, mert túl kevés idő telt el a svájci nemzeti bank csütörtöki bejelentése óta; Orbán Viktor nem tudott mit kezdeni a frank felszabadításával és a magyar forint „szakadásával”. Eltelt azonban a szombat,…..
xunilo 2015.01.19 14:12:31
@Isten Barmai: "Ja, mar igen nagyon unom a Mo jobban tetvesit! szlogent. Csak ennyi: xe.com/currencycharts/?from=EUR&to=HUF&view=10Y Oszt zarul Viki mokatara!"

Nah ez a masik jellemzoje a fajtadnak. Egydimenziosan latni a vilagot. Kivalasztani azt a kis szegmenst, ami epp kapora jon, mert lehet vele "ervelni".
En nem mondom, h Mo annyira jol v jobban teljesit, de nem csak a devizaarfolyam jellemzi am a gazdasagot, hello.
De asszem neked ezt hiaba is magyaraznam, nem vagy hozza eleg muvelt.
xunilo 2015.01.19 15:25:48
@turista a saját országában: Es azt a jelenseget, amikor a kakan is csomot kerestek (vicces igy ekezet nelkul...), amikor mindenbe belemagyarazzatok, h a Fidesz es OV miert cselekszik rosszat, miert art vele a demokracianak, stb, azt hogyan nevezed?

Mint pl itt az eredeti iras (poszt). OV nem mondott semmit a magyar bevandorlokrol, o az afrikai meg egyeb rosszsorsu orszagokbol erkezett, valoban inkabb gazdasagi, mint politikai bevandorlokrol beszelt.
Azota az Orban es Fideszellenes kommenteloktol megtudhattuk, h az erdelyi magyarok is annak szamitanak, meg h kinek a nagyapja minek szamitana most, ha ugy lenne, mint 60 eve volt, stb.

Na en erre hasznaltam a valoban gunyosnak szant patas dolgot.

Mindegy mit mond Viktor vagy mas fideszes, egy reteg, akiket en az egyszeruseg kedveert ballibnek hivok, csunya altalanositas, de nem irhatom mndig korbe oket, szoval azok egybol, elojonnek valamivel, s ha nincs igazuk, akkor ferditenek, csusztatnak, osszemosnak dolgokat.
Mint pl az a barom, aki idelinkelte az arfolyamot - semmi koze a temahoz, de o idebofogi. Mert Orban tehet rola, kesz, punktum.
nem o az, mikor nem tanul, nem adozik, okosba oldja meg, stb, nem am, hanem Orban a hibas. Na mindegy.

Abban igazad van, h Viktorek sokmindent gatlastalanul inteznek, s igen, neha koztrovenyes esetek azok. De tobbsegeben nem, tobbsegeben arrol van szo, h egy retegnek nem tetszik, amit csinalnak, mert nem oket hozzak helyzetbe, hanem mas csoportokat.
Pl manyup, mindenki a "bal" oldalon arrol visit, h elloptak a penzt. Lofaszt loptak el, atalakitottak a nyugdijrendszert. Jol vagy rosszul, az megiteles kerdese, szerintem nem nagyon volt mas valasztas, mert nem birta el ez az orszag azt, h meg evtizedekig ugy menjenek magantarsasagokhoz a befizetesek, h kozben a mar nyugdijasokat meg a kozosbol kell fizetni. Bizony-bizony, ezt nem gondolta at az mszp kormany, amely bevezette, majd kotelezove tette.
Arrol nem beszelve, h abban is van nemi igazsag, h ezek a diszes magantarsasagok nem a megbizhatosag szobrai, plusz nagyon kiszamithatatlan a 21. szazadi globalis azdasagban az, h majd 50 ev mulva mi lesz azzal a biztositoval, akirre most en bizom a penzemet, a majdani nyugdijamat. S ha neki majdan nem sikerul helytallnia, mert mondjuk rosszul gazdalkodott, vagy csak pechje volt, mint pl 2008-09-ben amikor is a teljes evi BEFIZETESEMET eltozsdeztek (nem a hozamot, a TOKET!), akkor majd az allamnak kell helytallnia. Annak az allamnak, aki viszont igy nem jut penzhez.
Ez finanszirozhatatlan volt igy. Az mas kerdes, h az onnan kivett penzeket gondosabban is el lehetett volna kolteni, es igen, a jelenlegi rendszer is fenntarthatatlan hosszu tavon. De a ballibek csak visitanak evek ota, h ellopta a patas. (bocs, ezt nem hagyhattam ki a vegerol ;-) )
xunilo 2015.01.19 15:43:02
@Meridian74: +1

Koszi h leirtad, nagyon jol osszefoglaltad mi is a gond.
Az ellenőröket mindenki utálja. "Tényleg, minket mindenki utál" - bár nem lepett meg, de nagyon szíven ütött a Kontrol című filmnek ez a mondata. Azóta szent fogadalmam, hogy az ellenőrökkel (és pénztárosokkal, ügyintézőkkel) mosolygok, akkor is, ha nehéz.  Sose tudtam utálni…..