Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dsteel

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1916 körül. Asolo, Veneto, Olaszország. Egy lelőtt osztrák-magyar repülő az egyik ház tetején..
dsteel 2020.10.05 12:48:55
@efi: Asszem az kupity lenne, amiből a kupec is jön. Talán. A kurity az dohányozni.
A koronavírus okozta globális határzárak és reptérzárak, valamint sok légitársaság működésének ideiglenes leállítása rendkívüli mértékben megviseli a Budapest Airport utasforgalmát is, amelynek eséséről és a március közepén rögzített adatok állásáról érdekes ábrát közölt a Budapest Airport. 43…..
dsteel 2020.03.25 13:41:42
@Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember: Jaja, nálunk állítólag 700 m körül mennek. Madárcsicsergős, síri csendes kertvárosban lakom, ebbe hasít bele kb olyan 80dB-lel egy ilyen szörnyeteg. Nagyon nehezen viselem. Persze, most. mindenki többet van otthon, szegény környezetnek most van kicsit lehetősége fellélegezni.
dsteel 2020.03.25 14:54:31
@Perler Zuárd: Jól látod. Rohadtul remélem, hogy a repülő helyett vonattal trend jobban terjed majd, ha lecseng járvány (ehhez persze nemártanak olyan vasutak, amik ezt bírják). De az a MINIMUM, hogy a kerozinon is legyen jövedéki adó, az állam ne támogassa külön a repkedést (mint pl eddig a wizz balkáni járatait) és még ki tudja, mit kell ahhoz tenni, hogy végre igazságosan összeálljon a kép, mennyivel drágább repülni valahova, mint vonatozni (hát igen, környezetvédelmi adó is kéne a repjegyre). Általában ilyenkor szoktam fórumokon kapni az oltást, hogy hagyjam a repülést, mert juj mi lesz, ha nem tudunk repkedni. Semmi. Semmi. nem volt gyerekkoromban, mikor nem repkedett mindenki orrba szájba. Ehh.
dsteel 2020.03.25 18:34:18
@sóhegy049: Én csinálom a Tiltakozás a zuglói légifolyosó ellen c. FB csoportot. Van még 1-2 FB csoport a témában. Elképesztő mocsokságok vannak a BUD reptérrel kapcsolatban, teljesen félretájékoztatottak az emberek stb. Hidd el, vannak ötletek, kinek az érdeke. Pl a reptér üzemeltetése egy kanadai nyugdíjbiztosítót gyarapít: hol érdekel egy kanadai céget, mi van itt? Egyébként a magyar állam is mindig rosszul kezelte a repteret, pártállástól függetlenül. Azt valóban nem értem, a kormány miért nem záratja most be - illetve csak áruszállítás kellene. A kanadai cég meg hülye lesz bezárni magát, amíg erre nem kötelezik.
A városban élő egészségi színvonalának mutatója, a WHO Healthy Cities listája élén Koppenhága áll. míg a világ fővárosaiban nő a közlekedési káosz, lakói rendszertelen életet élnek, helytelenül táplálkoznak, Koppenhága arra tanít, hogy a kerékpárutak, a fenntartható szupermarketek, a jól szponzorált…..
dsteel 2018.02.21 10:01:38
@Dartois83: Mégha igazad is lenne, akkor is becsülendő a próbálkozás és jó lehet ott élni. Én mindennap bringázom Pesten - hogy is mondjam - van hova fejlődni. Mit nevezel toplistának? Ha az első 34 országot vesszük, igazad van. Dánia ugyanis 34. ezen a listán: en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_ecological_footprint
Érdemes megnézni, milyen országok vannak előtte....
dsteel 2018.02.21 11:35:09
@Dartois83: Akkor valamit nagyon máshogy mérnek. Nem mindegy, hogy valami 4. vagy 34. Persze a statisztika már csak ilyen Simán elhiszem a 4. helyet is, a gazdagságukból adódóan, de a rengeteg szélenergia stb miatt felőlem a 34. is reális. Ahogy simán elhiszem azt is, amit a wikipédia mond, hogy az ororszoknak nagyobb a lábnyomuk (olaj, elavult autók, lakások stb)...
Évről évre az órák visszaállításával veszi kezdetét a téli időszámítás. Akik szeretnek és tudnak sokat aludni, ennek örülnek – legalább egy napig –, amikor ennek köszönhetően egy órával többet alhatnak éjszaka. Az óraátállítás a legtöbbeknek azonban inkább nyűg, támogatottsága egyáltalán nem…..
A magyar nők legtöbbet a leszbikus pornóra keresnek a PornHub oldalán, ez azonban az európai nők többségéről elmondható. Érdekes módon a kelet-európai országokban az análpornó a legnépszerűbb, de Szerbiában és Macedóniában az idősebb emberek filmjeire keresnek a legtöbben. A videómegosztó oldal…..
Ha nem jön Rákosi, akkor talán megépül a 98 darab toronyházzal szegélyezett süllyesztett szintű Középkörút, a Dunán srégen átívelő Andrássy híd és a gigantikus Deák tér, amelynek a vége az Operánál lenne. A budapesti Középkörút és a Rákóczi térből nyíló József sugárút terve 1945-ből. (Terv:…..
dsteel 2014.11.06 09:23:20
@Erő e-meló: Pontosan ugyanerre gondoltam én is. Nem vagyok haladásellenes, de nem baj, hogy a tervek a tervasztalon maradtak.
Persze, hogy kinek mi a tökéletes az teljesen egyedi, mindenesetre 13 millóért egy kompletten felújított és a svéd bútorgyártó termékeiből hiánytalanul berendezett kis hajlékot kaphatunk Pest központjában, és igen, az ár az utolsó falra akasztott képet is tartalmazza (amin…..
A Duna House ismét közreadta a havi Tranzakciószám Becslését (DH-TB), amely szerint 2014 márciusban, országosan mintegy 8124 ingatlan adásvétele bonyolódott le. Ez hosszú hónapok óta a legimpozánsabb adat a hazai lakásértékesítési piacon. Idén eddig minden hónap felülmúlta…..
dsteel 2014.04.01 13:26:06
@smartdrive: és tényleg- Árulom a lakásom , szinte mindennap mutatom, amióta jó idő van. Rossz időben szinte senki nem megy lakást nézni.
Roger Waters, a Pink Floyd alapítója és fő dalszerzője bejelentette, hogy a történelmet író produkciójával, A Fallal (The Wall) visszatér 2013-ban Európába. Az elidegenedésről és az átalakulásról szóló mesterművét teljes egészében, csúcstechnológiájú produkcióval…..
Évekkel ezelőtt kiment a divatból, és azóta sem jött vissza a dinamós világítás, pedig a keményvonalas kerékpárideológusok szerint a százötven éves találmány lenne az igazán ideális megoldás a sok környezetszennyező hulladékot termelő elemes lámpák helyett. A téli…..
Reménykedve, hogy megtalálom az ingyenes mobiltelefon függetlenítés titkát, egy kicsit beleástam magam a témába. Röviden összefoglalva kb arra jutottam, hogy nincs ingyen ebéd, vagyis az aluljáróban lévő GSM boltnál is fizetni kell a dologért, meg ha magad csinálod is. Max ekkor…..
Nem újkeletű trükk, amit Mordred ír lenti levelében, jópár éve használják már autótolvajok, nem jelent gondot az ugrókódos rendszer sem, az arra alkalmas eszközzel pár nyitás-zárás után tudni lehet, hogy mi lesz a következő kód, amitől kinyílnak a zárak és ki lehet pakolni…..
A Moly könyves közösségi oldal volt olyan kedves, és felkért minket, hogy ajánljunk egy a profilunkba tartozó könyvet, és mivel egyre több ilyen témájú írás jelenik meg a témában magyarul is, örömmel tettünk eleget a felkérésnek. Az viszont némileg tán meglepő lehet,…..
A rendkívüli adók miatt kevesebb lesz a külföldi tőke és beruházás, a magánnyugdíjrendszer lebontása miatt pedig a hazai is. Hogy lesz így gyors gazdasági növekedés, egymillió új munkahely? (Fotó: fidesz.hu) A miniszterelnök tegnapi bejelentései kiválóan rámutattak arra,…..
dsteel 2010.10.14 15:17:18
@búvárrégész: Téves, hogy 13 millióról lenne szó. Ugyanis MAGÁT is eltartja, tehát jó a 10 milliós szám :)
w A pesti vicc 2010.08.24 10:00:00
Bajban van az én hazám. Budapestet elhagyja vőlegénye, vagy kicsoda is volt ez az ember, Demszky Gábor; legyen mondjuk a Significant Other. Ötször választotta meg a város népe, ebből négyszer újra, ezen belül egyszer egy hónappal az őszödi botrány után. Pedig sohasem volt…..
Ingatlanosirodalmi barangolásunkat a XIII. kerületben folytatjuk. A szerző, aki magát is beleköltötte a versbe, szép feszes rímekben dicséri portékáját, a végén enyhe szabadverseléssel. Mondjuk nem egy József Attila, legalábbis azt hiszem soha nem érdemli ki a munkásosztály…..
Miközben a blogon épp arról jelent meg egy írásom, hogy Budapesten sem áll meg az élet hétvégén, és ahelyett, hogy az M7-es dugóiban töltenénk a vasárnapot, a fővárosban is találhatunk éppen elég szórakozást, és álnok módon az M7-esen araszolgattam a barátnőmmel.…..
dsteel 2010.08.23 08:52:52
@jet set: AZ ugyanúgy halál ilyenkor. Nekünk hál istennek csak velencén van nyaralónk, az ilyenkor szintén beáll. Mi olyan 3 körül elindulunk haza, sose állunk dugóban. Valamit valamiért ugye.
dsteel 2010.08.23 08:53:45
@LEVIN: ja, haz M6-oson jött volna, a poszt sem születik meg...
dsteel 2010.08.23 09:52:18
@white zimbabwean: valami ilyesmire gondoltam fennen
Ez a vicc nagyon aktuális most nálunk. Sajnos nem telik ilyesmire. Miközben irigyelt középosztálybelinek számítunk két gyerekkel négy szobával és négy kerékkel, – bár ez egy kicsit defenzívebb felállásnak számít az Orbán-féle 3-3-4-hez képest – valójában már azt…..
dsteel 2010.07.15 09:09:44
@Claritas: ugyanezt mondom én is: otthon főzés + igen, lehet, nekem max 30E a rezsim a 80 nm-es sorházi lakásomban: rengeteget számít, h jobbról balról fűtenek. a vízfogyim pl. pár m3 két havonta, és ez a csatornadíjat is csökkenti... nincs telefon, tv költség, ez is tuti legalább egy tízes, ha nem több...
ágy - asztal - tv Elbetonosodás 2010.02.13 10:47:00
Share | A lakberendezésben is, akár a divatban, jönnek-mennek a trendek: előfordul, hogy amit pár éve még mindenki hájpolt, mára kissé ciki lett...avagy fodítva, olyan anyagok, textúrák kerülhetnek a nyitottabb szemléletű megrendelők otthonaiba, amiről régebben…..
Jaime Faith Edmonson a The Amazing Race 14. évadában szerepelt egy havernője társaságában, és ugyan nem nyerték meg a realityt, de második helyük azt jelentette, hogy a verseny történetében először végzett ilyen előkelő helyen egy csak csajokból álló pár vagy csapat. Jaime már…..