Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kaleb

18 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor a lelkileg- és fizikailag meggyötört, hányatott sorsú nyomozót parkoló pályára küldik egy kisvárosba, a néző még a vállát sem rándítja. Látott már ilyet. Amikor a kiégett nyomozó első kispados munkanapján egy kisfiú holttesténél állva szembesül múltjának…..
Játéktörténelmi esemény volt a napokban: a Grammy-díjakért felelős akadémia nyilvánosságra hozta az 55. Grammy-díj jelöltjeit, és egy videojátékhoz komponált zene is bekerült a jelöltek közé. Tavaly már volt ilyesmi, sőt a Civilization IV főcímzenéje, a Baba Yetu nyert is,…..
Már a magyar mozik is vetítik a Wachowski testvérek és Tom Tykwer közös filmjét, a Felhőatlaszt, amely a visszajelzések alapján alaposan megosztja a kritikusokat és a nézőket is. Nem véletlen: a rendezőhármas rendhagyó és nehezen beskatulyázható filmet készített; története…..
Kaleb 2012.11.27 03:21:05
Érdekes összeállítás. Tetszik hogy nem dícséritek ezeket a filmeket hanem képesek vagytok objektíven leírni milyen vékony jégen táncol ez a műfaj.
Az élet fája nálam például átfordult abba a bizonyos "taszító giccsbe", ahogy Malic eddig összes filmje amihez volt balszerencsém. Ellenben a Fountaint nagyon szeretem és már legalább 6-8x megnéztem.
A Nine szerintem egy borzasztóan felejthető film, a leírás olvasása közben jöttem rá hogy én azt már láttam csak kb semmi nem maradt meg.
A 2001 Űrodüsszeiat a szüleim megmutatták amikor 10 éves voltam. Azóta sem néztem újra mégis emlékszem szinte mindenre. Nagyon nagy hatással volt rám és biztos vagyok benne hogy az a film sokat adott ahhoz hogy olyan legyek amilyen vagyok mert egy olyan időszakban néztem meg amikor a fogékonyságomnak köszönhetően beszívtam az egészet mint egy szivacs.
/apró érdekesség: a blueray kiadáson látható poszter szerintem az egyik legjobb valaha készült filmes poszter/

Ami ebben a témában még szintén emlitésre méltó az a Baraka. Az a film szavak nélkül többet mond az élet értelméről mint az itt felsoroltak közül jó néhány. Ezenfelül maga a Mátrix sem kihagyható ha már ez a kategória a téma.

Örülök hogy kihagytátok a Berlin felett az eget. Tudom, szentségtörés és eretnekség ilyet mondani egy filmesztéta közösségben, de az szerintem minden idők egyik legtúlértékeltebb "művészfilmje".

Ezenfelül kaptam pár nagyon jó tippet, szóval lesz mint pótolnom :)

/bocs ha sok a hiba, mobilról írok/
Übercukiság következik: miközben a gazdi az Assassin's Creeddel játszott, a macsek felfedezte, hogy egy kutya mászkál a képernyőn. A közmondásosan kíváncsi állat megpróbált utánajárni a jelenségnek, mire a gazdi letette a kontrollert, és bekapcsolta a videokamerát. A…..
Régen volt toplista, ezt a hiányosságot pótoljuk egy gyalázatos oldalletöltés-vadászattal, ami miatt biztos megkapjuk a kommentekben, hogy már megint túlfűtjük a bulvárkemencét. Pedig az igazság az, hogy ezt a témát már 2009-ben a blog indulásakor kitaláltuk, csak nem akartunk…..
Régenmindenjobbvolt-rovatunk mai adásában elmesélem, hogy nagyjából másfél-kétévente rendszeresen előveszem a Starcraftet, és újra végigjátszom. Kívülről tudom már az összes pálya minden pixelét, hogy Kerrigan mikor mit mond, melyik átvezető animáció melyik pálya után…..
A ritka alkalmak egyikeként prominens vendégszerző írását közlöm a Dotkom hasábjain: Sándorfi Balázs vetette papírra gondolatait az online média előtt álló utakról, Doransky és Uj Péter közelmúltbeli posztjai kapcsán. Vérgőzös vitára ne számítsatok, hardcore szakmai…..
IDDQD Szereted ha kemény? 2012.05.12 15:14:33
Roppant vicces projektbe futottunk bele a Kickstarteren: a Pwnee Studios nevű New York-i csapat a világ legnehezebb platformjátékát tervezi összehozni, már ha a közösség megtámogatja őket pár zöldhasúval. Aki esetleg nem értene egyet az univerzum ősigazságával, miszerint régen…..
A Pulitzer-díj az egyik legrangosabb amerikai szakmai kitüntetés, melyben a nyomtatott és online újságírásban, valamint az irodalomban, zenében, s egyéb művészeti ágakban elismerésre méltó alkotók részesülnek évről évre. A makói születésű amerikai újságíró és…..
IDDQD Angry Birds igazi csúzlival 2012.03.26 19:56:00
Állítólag az emberek naponta 300 millió percet játszanak el az Angry Birds nevű pofátlan Crush the Castle-klónnal sikerjátékkal. Az mbed nevű barkács-mikrokontroller alkotói úgy gondolták, hogy nekik már elegük van a hagyományos érintőkijelzős irányításból, ők bizony igazi…..
Nem csak azért, mert a Gawkert nagyrészt Budapesten fejlesztik, és mert a régi Indexhez erősen közel álló amerikai médiatermékről van szó: Dentont mindig érdemes meghallgatni, elsősorban azért, mert tanulhatunk arról, hogy hogyan kell (lehet) sikeres online médiacéget…..
A szokásos zizegés van most is a techblogokon és techszájtokon a ma esedékes iPad 3 (iPad HD) bejelentése körül. Igazából mindegy is, hogy hogyan hívjuk, hiszen valójában a kiszivárgott információk és pletykák alapján gyakorlatilag egy hardveresen menőbb iPad 2 fog érkezni, amit…..
Az utóbbi egy évben sokan kérezték meg, hogy miért és hogyan érdemes reszponzív webdizájnban (sitebuildben) gondolkodni. Ugye a kérdést elsősorban az okostelefonok és táblagépek terjedése implikálja: milyen jó lenne, ha egyetlen sitebuilddel mindhárom kijelzőn rugalmasan…..
IDDQD A trailer trailere 2012.02.14 19:03:00
Mindig nagy örömmel számolunk be itt az IDDQD-n magyar sikerekről, és most megint egy ilyen alkalom jött el: a főként játékintrókban és trailerekben utazó Digic elkészült a Mass Effect 3 új előzetesével, de persze nem mutatják meg még (majd szombaton, a Walking Dead aktuális…..
Kaleb 2012.02.15 11:26:34
Akik voltak múlt héten a SUPERWEEK konferencián és tudtak a sorok között olvasni, azok számára világos, hogy a Google idén tényleg teljes erőbedobással készül tolni saját közösségi szolgáltatását, a Google Plus-t. Ez nem csak azt jelenti, hogy a Google keresőjének találati…..
IDDQD 8 biten jönnek a cylonok 2012.01.05 15:05:12
Vagy 16-on, tökmindegy, a lényeg, hogy a Collegehumornál most éppen minden idők egyik leg........................... (a felhasználó tölti ki, én a "túlértékeltebb" jelzőt használnám, de nem akarok itt különösebb hitvitát generálni) sci-fi sorozatát, a Battlestar…..
IDDQD Hardcore-e vagy? 2011.12.07 18:47:26
Vajon mennyi játék a túl sok játék? Mikor mondhatjuk azt, hogy valaki túlzásba viszi, és ez már egészségtelen? Egy reggeltől estig végigjátszott hétvége? Napi átlagban 2-3 óra? 4? 5? Nyilván egyéntől függ, meg attól, hogy  mennyi ideig tartja az ember azt a napi X óra…..
Kaleb 2011.12.07 19:49:57
@Iblys: +1

Ezen felül Settlers 2 nagyon le tudott kötni anno plusz GT3ra és Heroes2-3ra én is szántam egy nyarat. A Counter Strike-ot meg már nem is számolom.

A durva az h már egy éve semmit nem tolok, max pár LoL meccset hetente.