Regisztráció Blogot indítok
Adatok
altero

0 bejegyzést írt és 232 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor a város egyik legfelkapottabb központi kerületéből elindulva már másfél órája megyünk busszal a gyorsforgalmi úton, végig soktízemeletes lakótornyok, zsúfolt lakótelepek, csillivilli plázák és szedett-vedett, kiadó fürdőszobaszalonok mellett, már kényszeredetten…..
Tudom, hogy mindenki szereti a romantikus szálakat, bár nem ez a blogom fő profilja, de legyen. Ha már egyszer így történt. Nem mondanám magamat egy szerelemes típusnak, korántsem mivelhogy, emlékeim szerint utoljára az általános iskolában estem szerelembe. Persze azt tudni kell,…..
Amikor podcaster kollégám Laci rákérdezett, hogy nincs-e kedvem megenni egy kicsit nagyobb hamburgert, mondjuk úgy két kilósat, egy pillanatra Adam Richman helyében éreztem magam, aztán a realitás erőt vett rajtam, és közöltem, hogy ki van zárva, azok az idők már elmúltak, amikor…..
altero 2012.12.21 12:53:45
@Burger House (Péter): Szerintem kár volt belekötni a kommentelő stílusába, mert nem gyalázkodott, hanem a véleményét tényszerűen fejtette ki az első kommentjében. Amikor elkezdték trollozni, akkor sem anyázott, hanem annyit írt, hogy "akkor egyetek nyers szart". Hát komolyan, sosem láttam még ennél csúnyábbat, főleg a névtelen interneten! Nagyon szép dolog, hogy elismerted a hibát, de butaság volt belekötni a kommentelő stílusába, mert nem volt kifogásolható egyáltalán, és a saját tapasztalata alapján teljesen érthető, amit írt. És pontosan annyival tudtál volna többet tenni, hogy nem kezded rögtön a stílusa miatt hitelteleníteni a véleményét.
(Hegyi Attila 130 kilóról gyakorlatilag egy éven belül fogyott le és készült fel a maratoni távra, amit tavaly novemberben New Yorkban meg is futott. Elképesztő sztori, nagyon ajánlom! – Józsi) 7 éves koromtól, folyamatosan sportoltam, kezdetben úsztam, aztán viszonylag…..
Futóblog 5350 méter támadás 2012.06.06 22:11:00
Tegnap is voltam futni, a busznál kérdem MCM-től, mennyi a legjobb ideje a "körön". Azt mondja, 22 perc. Mondom neki, az elég emberes. Kérdi tőlem, nekem mennyi. Nem tudtam pontosan megmondani, de arra emlékszem, hogy talán még nem volt meg az 5350 méteren a 30 percen belüli idő.…..
altero 2012.06.06 23:19:16
Nehéz kívülről megítélni, végül igazságos ítélet született-e a 2009 elején meggyilkolt Marian Cozma, illetve megsebesített sportolótársainak, Ivan Pesicnek és Zarko Sesumnak ügyében. Annyi biztos, hogy a súlyosabb, helyi szinten (Veszprémben) meghozott ítéletet a Győrí…..
altero 2012.05.20 00:25:32
@Zozi79: nagyon okos vagy, csak az a baj, hogy ezért a cselekményért, amit leírtál, ha nincs benne minősített emberölés, márpedig nincs (csak alapeseti), akkor maximum 20 évet lehet kiszabni. Nem többet. Életfogyt ezért nem adható a Btk. szerint. A másodfokú győri ítélőtábla tehát elsősorban nem a büntetést enyhítette, hanem a jogi minősítést látta másképp. Akár jól, akár rosszul döntött, biztosan nem a társadalom tudja ezt jogilag jól megítélni. A hőbörgés joga megvan, a focidrukkerek is hőzöngenek egy kihagyott helyzet után, de focizni nyilván nem tudnak jobban.
altero 2012.05.20 01:03:48
@Zozi79: ja, akkor az a baj, hogy 20 helyett 18-at szabott ki? akkor tényleg megérte írnia a miniszternek.
Rengeteg tanulsága van Schmitt Pál ügyének. Most csak egyet emelek ki: ezek a botrányok szinte mindig hasonló életet élnek, pályát futnak be. A szereplők hevesen tagadnak, akadnak, akik körömszakadtáig védik őket, aztán hirtelen felgyorsulnak az események, és az új fejlemények…..
  "Balázs Vendéglő. Született 1799-ben, meghalt 2012-ben. De utóbbi éveiben csak kómában és egyre romló állapotban várta, hogy valami történjen. A gyors elmúlást vagy a csodával felérő feltámadást." - emlékezik meg a több mint 200 éves hűvösvölgyi…..
Red Hot Chili Peppers - I'm With You (Warner/mTon) A Red Hot Chili Peppers az a zenekar, amelyik soha nem jön el a Szigetre, és lassan ott tartunk, hogy Budapestre sem (azt a Dave Navarro gitárossal való egyszeri erre tévedést leszámítva). Úgy tűnik a magyar embereknek megfizethetetlen egy…..
Albert gazda Hogy mondod? 2011.05.31 06:00:00
Bármelyik blogról kerül ki konkrétan borleíró bejegyzés az Index-címlapi ketrecbe, mindig vannak-lesznek, akik villámgyorsan kiakadnak ezeknek a szövegeknek a szóhasználatán. "Ti amúgy komplett hülyének nézitek az olvasót, ugye? Közben röhögtök, hogy van, aki ezt a sok…..
altero 2011.05.31 14:39:02
@Szomjas Gödény: Számomra az ő írásai azért modorosak, mert túlzottan és erőltetetten próbál mértéktartóak lenni, ezzel akar megnyerővé válni és magát más borszakértőkhöz képest eltérően definiálni, miközben a túlzott és ráerőltetett tárgyilagosság átsüt minden során. Valahogy ezt érzem valamennyi írásánál. A modorosságnak nem feltétele, hogy az illető nem így gondolja, hiszen amikor már egy viselkedési stílus válik belőle a folyamatos megfelelni vágyásból vagy felvett szerepekből és végül az ember személyigéből árad, akkor az ugyanolyan feltűnő. Ezt nem AG-ra mondom, én csak az írása stílusát illettem enyhe kritikával, őt magát nem ismerem. De messze nem olyan éllel írtam, mintha pl. Kovács Ákos médiabeli személyiségét vettem volna górcső alá.
altero 2011.05.31 14:58:12
@AG 2.0: Meg. Ráadásul a tiédtől eltérő, de föltétlenül modoros stílusban :D
Van itt ez a borzalmas szar, amit már minden ötödik ismerősöm kiposztolt fészbukra, amin meg sem lepődtem, de azon már igen, hogy a minap speed is beállt a sorba. Fluor Mizu c. számának Kesh-féle feldolgozásáról van szó, amit szanaszét játszik az MR2, úgy látszik, ez a rádió…..
A héten két olyan nagy érdeklődést kiváltó tárgyalásra is sor került, ahol az internetes sajtó munkatársai egy ritkán alkalmazott műfajjal, az élő szöveges közvetítéssel próbálkoztak. Volt, amikor eredménytelenül. A romagyilkosságok perében a bíró a tárgyalás elején…..
altero 2011.03.29 12:10:53
@MGM: Akkor az eljárási törvény azon rendelkezése vajon mire való, hogy a még ki nem hallgatott vádlottak nem lehetnek jelen a vádlotti kihallgatásokon, és annak, hogy a ki nem hallgatott tanúk szintén nem lehetnek jelen a bizonyításban addig, amíg ki nem hallgatták őket?
Miért szentesítse a bíró azt a gyakorlatot, ami ennek a törvényi rendelkezésnek az értelmét annulálja?
altero 2011.03.29 12:41:41
@MGM: Ezt a szabályt valóban nem nehéz egyedileg kijátszani (már a legújabb Be. 2003-as hatálybalépésekor sem volt az), de szerintem nem kifogásolható, hogy a kijátszásának legegyszerűbb, és egyedi szervezést sem igénylő módját megtiltja a bíró.
Minden nap tanulunk valamit. Ma éppen felébredni tanultunk.Bár eddig minden interjúban lelkesen ecseteltem, nem lesz bemutatkozó napja a gyermek-, ifjúsági és családi csatornának március 15-én.Itt véget is érhetne a mai bejegyzés, de hogy legyen valami pozitív kicsengése is, bár…..
A NOL cikke szerint jelentősen bővül az Országos Igazságszolgáltatás Tanács (OIT) elnökének hatásköre márciustól.Az OIT  bármely tagjának felvetése alapján – így nyilván saját kezdeményezésére is – a főbíró elrendelheti a társadalom széles körét…..
altero 2011.01.25 10:30:20
@Iustizmord: Csak jelzem, h a felvetés nem az én fantáziám szüleménye, már az előző kormány időszakában is pedzegették, hogy szükség volna a két tisztség szétválasztására annak érdekében, hogy egy menedzser szemléletű vezetővel az OIT hatékonyabban láthassa el feladatát (az igazgatást), amihez egy bíró nyilvánvalóan kevésbé ért. Ez tehát indokolná a szétválasztást, csak hát a jelenlegi kormány hatalmi technikáját ismerve nem kétséges, hogy ez milyen eredménnyel járna :)
Mint korábban jeleztem, ma reggel találkoztam Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár asszonnyal.Az alapállásom az volt, hogy odamegyek, udvariasan meghallgatom, udvariasan reagálok, majd dolgozom tovább.A terv egyik elemét sem kellett módosítanom. Nyilván lesznek, akik ezt…..
„Senki sem szeret így kezdeni egy elnökséget, de nincs módom ezen változtatni, együtt kell ezzel élni – mondta tegnap Orbán Viktor külföldi újságírók előtt. Nehezen vitatható, hogy a tavaly május végén hivatalba lépett kormány – elsősorban saját politikai…..
2010 lemezei Péter Bócsi szerint:Mindig is szerettem kedvencek-listákat böngészni, főleg, ha zenéről van szó, szerintem sokat elárul az emberről. Amikor én is nekifogtam, hogy összeszedjem a 2010-es favoritjaimat, meghökkenve eszméltem rá, hogy idén nem is hallgattam túl sok új…..
altero 2010.12.29 08:47:07
@Imiface: Erősen egyetértek a hevenyészett listáddal, mondjuk nálam a GN'R van az első, második és harmadik helyen is, de amiket írtál, mind kurvajó lemezek. Persze a Metallica, a Megadeth és Sepu már inkább metál, mint rock, de szintén csináltak alapműveket.
Ti elhiszitek ezt még? Ha esetleg nem volna világos, a MySpace.com-ról van szó. Még márciusban versengett időnként a címért a magyarorszag.hu, de azt legalább lecserélték, ha a zsenialitás szele nem is érintette meg őket. Miért szar a MySpace? Azért, mert rá van kattanva a fél…..
altero 2010.11.04 07:40:05
@Vasárnapi húsleves: Egyetértek, semmi baj nem volt a profile 1.0-val. Legalábbis nem abban az értelemben, ahogy elkezdték szétbarmolni.
A 2.0 bevezetésének az volt a hivatalos oka, hogy a privacy tartalmanként állítgatható lesz, hát ezt az 1.0 fejlesztésével is megoldhatták volna. A 3.0-val meg kiölnek minden kreativitást.
Ami jó volt a myspaceben, hogy pár éve szerintem kifejezetten trendin nézett ki minden más korabeli cucchoz képest (ha jól megcsináltad az oldalad), és még a hülye 14 éves picsák is kénytelenek voltak kreatívkodni profilgenerátorok segítségével, ami mégiscsak meghúzott egy szintet a user szempontjából bőven az iwiw/facebook átlagos színvonala fölött. Mostanra ebből semmi nem maradt, mert közösségi háló szinten nem fejlődtek a korral, és a profilokat meg folyton átbarmolják, most már olvasható az is, hogy aki nem vált át önként az új profilra, az a beta időszak befejezése után kényszerítve lesz rá.
Ami pedig a zenészek szempontját illeti, megértem nosferato bosszankodását, pár éve még a myspacen is letölthetőek voltak a zenészek által feltett számok, de már ezt a fícsört is kiszedték, minden fejlesztésük csak lerombol, nem épít. Így mára a soundcloud valóban vonzóbb lehet, de a myspace popkulturális hatása vitathatatlan, és hátha egyszer még jó irányba is fog fejlődni végre.
Az Alkotmánybíróság jogkörének korlátozása kapcsán elindult vitában szinte minden érvet ismerünk már. Tegnap hosszabb hallgatás után megszólalt a kormányfő is, és egyértelművé tette az álláspontját: támogatja a Lázár János által jegyzett módosítási javaslatot. Este a…..
Bemutatták a 2011-es Girót. Ezúttal Torinóban mondták el, hogy a körverseny merre fog tekeregni, és azt is, hogy mi miatt megy amerre megy. A szervezők a 150 éve történt olasz államalapításra gondoltak, mikor tervezték az útvonalat – ők mondták. Ezért indul a…..