Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tamas Devecseri

123 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Szíriai Zsidó társadalom modern kori történetének legfeketébb napjaként vonulhat be a történelembe 2009. július 23. Az amerikai állami nyomozó irodák 10 éves munkájának eredményeként egy maffiához hasonlítható, korrupciós gyűrűt tartóztattak le a hatóságok. A…..
         Az amerikai külügyi tárca vezetője befejezte indiai tárgyalásait és noha sokan megkérdőjelezték tárgyalásainak sikerét, egy dolog biztos: India elégedett és Mrs. Clinton nem kettő, de minimum három legyet ütött egy csapásra.…..
Washingtonban a Fehér Ház egy új tervezetet ismertetett a napokban. Sokan  a CIA-t ért, immár mindennaposnak nyilvánítható  támadások eredményének tulajdonítják, hogy  az Obama adminisztráció egy különleges ügynök osztagot kíván létrehozni, amely a…..
Washingtonban hamarosan szavazhatnak a szenátus tagjai egy olyan törvény- módosításra, amelynek alapján az eddigi 1969-ben életbe lépő, gyűlöletből elkövetett bűncselekménynek minősíthető listához  csatolják a nemiségen alapuló, a szexuális orientációhoz kapcsolódó,…..
Valószinűleg az Amerikai Egyesült Államok egyik leggazdagabbnak és leggramúrosabbnak tartott államában a filmvilág, a közélet egyik csillaga a következő 18 hónapban kiég és eltűnik a politika égboltjáról sebesebben, mint ahogyan ott hat évvel ezelőtt tündökölni …..
A törvényhozás épületében pánikszerü hangulat alakult ki szerda délután, miközben az új Legfelsőbb Bíróság bírói tisztségére jelölt Sonia Sotomayor-t hallgatták a szenátorok a környező épületek falai mögött. Egy rutin gépjármű ellenőrzés során egy férfinél…..
A múlt héten kezdődő botrány az amerikai Központi  Hírszerző Ügynökség (CIA) körül egyre jobban hasonlít egy akciófilm forgatókönyvére, de minden valószínűség szerint ez már több Hollywood-i befektetőnek is az eszébe jutott. Ugyanakkor az amerikaiak  idáig még…..
Nem túlzok, de naponta csodálom az írás, a hírszerzés hőseit. Legyenek ők mohamedánok, zsidók, keresztények, esetleg férfiak,nők, fiatalok vagy aggastyánok. Lehetnek kínaiak, üzbégek, amerikaiak, ausztrálok vagy éppen osztrákok.Mindegy! Beszélhetünk Irakról, Afganisztánról,…..
Elérkezett az idő, mikor a Legfelsőbb Bíróság új tagját, a  Barack Obama által kiválasztott Sonia Sotomayor-t az Amerikai Szenátus Igazságügyi Bizottságának tagjai kérdőre vonhatják, majd javasolhatják az állás betöltésére. Amennyiben ez megtörténik, a szenátus elé…..
Amerikai-Magyar Sarah Palin lépett 2009.07.12 04:47:00
Az elmúlt hét legvitatottabb eseményei közé sorolandó az alaszkai kormányzó: Sarah Palin váratlan döntése, mely szerint felmond és nem tölti ki hátralévő idejét Alaszka polgárainak szolgálatában.      Palin 2008-ban lett közismert az amerikai…..
Az Assosiated Press legfrissebb riportja szerint az év elején leköszönő Geroge W. Bush nevéhez fűződő intézkedések még fél évvel távozássa  után  is kísértenek. Az új botrány  a demokráciára nézve sértő és törvénytelen lehallgatásokkal és titkos…..
Amerikai-Magyar Catwoman 2009.07.10 17:59:44
New Jersey, Chester városában 35 ezer dollár bírságra ítélték Wanda Oughton-t. A középkorú nő a bíróságon bűnösnek vallotta ömagát az ellene állatkínzás címén emelt vádakra. Wanda otthonában több mint 150 macskát találtak bezárva,rendkívül rossz körülmények…..
Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) vezetője, Leon Panetta beismerte,hogy az irányítása alatt működő intézmény 2001 óta félrevezette az amerikai kongresszus tagjait. Konkrét információkkal nem szolgált Panetta, de vallomása több politikust is igazol Amerikában,…..
     A gazdasági válság hatására szinte mindennapos eseménynek számít Amerikában  az  a fajta ingatlan  árverés, amit  a bankok szerveznek veszteségeik csökkentésére. Egy ilyen eseményt szinte mindig kilakoltatások előznek meg, s ezt a folyamatot nehéz…..
Kónya Anna furcsa haláláról pár héttel ezelőtt lehetett olvasni az amerikai lapokban és az amerikai magyarok azóta is várják a magyarországi turista halálának okait vizsgáló szakvéleményt. Sajnos, a magyar nő halálának körülményei  a mai napig sem tisztázottak.…..
Csaknem 16 év után, egy merőben új politikai vezetés hatására ügyvédek hada dolgozik az amerikai hadsereg hányatott sorsú homoszexuális tagjainak védelmében. A ,,don’t ask, don’t tell” vagyis, ha nem kérdezik ne mondd törvény népszerűtlensége immár…..
Július 4.-én az Amerikai Egyesült Államok születésnapján egy áltlánossá vált szokás, az ünnepi tüzijátékok  számának csökkenésével foglalkozott több hírügynökség az USA-ban. Már hosszú ideje fesztiválok, felvonulások zárulnak tüzijátékokkal Amerikában júliis…..
Több mint egy napja már,hogy jogerősen feloszlatták a Magyar Gárdát Magyarországon, de mindenki tudja, hogy a gárda nem oszlott fel. A rendőrség és a belügyminisztérium emberei is arról nyilatkoznak országszerte,hogy akik az egyenruhát felöltik fellépnek ellenük. Ha fellépnek…..
Semmit! Annyit, mint halottnak a csók, ezt pedig mindenki tudja, hiszen a rasszista csoport vezetője is kijelentette, hogy a munka folytatódik, tovább szervezkednek. A cinikus megnyilvánulásán pedig nincs miért csodálkozni, hiszen Vona Gábor mégha szélsőséges is, de nem hülye.…..
Az elmúlt hetet Amerika szomorúan, gyászba borúlva zárta, majd jött egy új hét, amit felemelt fejjel, pozitívan kezdett két olyan bírói ítélettel, melyek ezrek életében jelenthettek megnyugvást,némi elégtételt és egy új korszak kezdetét. Mindkét bírósági ügyben az…..
A közelmúltban kaptam egy dokumentumfilmet egy magyarországról Amerikába látogató ismerősömtől, Hun-völgy címmel. A film egy Svájc területén élő közösség kultúráját feszegette, magyarságuk esetleges szálait bizonygatva. Az ott lakók közül senki nem szólalt meg a filmben.…..
            A világ gyászol. Az emberek kíváncsiak és nem értik,hogy mi is történhetett. A los angelesi hivatalos boncolási jegyzőkönyv, illetve vélemény nem jelent meg. Hivatalos források szerint 4-6 hétig kell várni a…..
Los Angelesben, otthonában találtak meg a zenészt.Már nem lélegzett.Állítólag szívrohamot kapott, kómába esett és helyi idõ szerint 14:26-kor elhunyt. Michael Jackosn idén töltötte volna be 51. életévét. A pop zene királya újra meglepte a világot, de most nem egy újabb…..
New York csak egy van! Aki járt már a városban tudja, hogy mennyire varázslatos a felhőkarcolók lábainál felvenni a tömeg ritmusát és mennni, bámészkodni, egy tömött parkban egy üres padra vadászni. Leülni és nézni az emberek mozgását, arckifejezéseit és nemegyszer a…..
Kónya Ancsa, egy 57 éves magyar nő holtestére bukkantak hétfőn az amerikai Pittsburgh városában. A hírek szerint a hölgy csak szombaton érkezett az USÁ-ba rokonaihoz, akik nemsokkal érkezése után jelezték is a rendőrségnek, hogy családtagjuk eltünt. Kónya Ancsa  nem…..