Regisztráció Blogot indítok
Adatok
thorpe (törölt)

1 bejegyzést írt és 218 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Először állapított meg 2008 óta szexuális közösség tagja elleni erőszakot egy bíróság, az elkövetőt pedig három év börtönre ítélte. A vádlott, Gy. Zs. két évvel ezelőtt ütött meg a Budapest Pride után egy férfit, illetve letépte róla a szivárványos kokárdát. Egy…..
thorpe (törölt) 2015.05.03 19:54:17
@graphite: nézd, direkt nem megyek bele a politikai részeibe a dolognak. A vádlott elmesélt egy élettörténetet, ami vagy igaz, vagy nem, egyikünk se tudja. (Abban azért egyetérthetünk, hogy mindenki szeret magyarázatot találni önnön tetteire.)

Ebben az ügyben - és minden ügyben - a bíróság a vádlottnak a vád tárgyává tett cselekmény miatti felelősségéről dönt, és annak a jogszabályban pontosan meghatározott járulékos kérdéseiről (bűnügyi költség, ilyesmik). Semmi másról.

A bíróság tehát csak azokról tud dönteni, aki ellen vádat emelnek. Akik el se jutnak odáig, arról sokan tehetnek, de biztos, hogy nem a bírók.
thorpe (törölt) 2015.05.03 20:10:03
@Pipas: de Rezesová nem volt visszaeső és nem szándékosan okozta a balesetet, hanem gondatlanul, hogy néhány alapvető eltérést megemlítsek.
thorpe (törölt) 2015.05.03 20:53:33
@Kovacs Nocraft Jozsefne: nem akarlak megsérteni, de nem értesz hozzá, ami nem baj, egy csomó dolog van, amihez én se.

A büntetéskiszabás a büntetőjog egyik legnehezebb és legszubjektívebb része, nincs tarifa egy ez ennyi az meg annyi, ez ennél sokkal bonyolultabb. Nem a jogot hívják a legősibb szakmának, de azért évezredekre nyúló történelme és szakirodalma van.

Egyik ügyet se ismerem konkrétan (nem olvastam az aktáját, nem voltam ott a tárgyalóban, stb.), ezért én - aki láttam már sok mindent - óvatosan nyilvánítok véleményt, akár az orvos hallomás alapján. Ehhez képest ijesztő azért mások magabiztossága.

@Pipas:
Ez tény, én is csak a különbözőséget nyomatékosítottam. Más a bűncselekmény, más a büntetési tétel, mások a bűnösségi körülmények. Utóbbiak közül az a legfontosabb, hogy a pofozkodós hölgy a hírek szerint nemcsak hogy büntetve volt, de börtönben is volt már. Ha a szabadulását követő 3 éven belül követte el, akkor eleve minimum visszaesőnek számít. (Ha meg kétszer már erőszakos bcs. miatt ült, akkor jelen ügyben az ún. 'három csapást' kellett volna alkalmazni.)
Olvasónk hiába szerzett jogi diplomát, nyaralásról, új autóról nem is álmodhat. Nemrég minimálbérért akarták alkalmazni.Tényleg ennyit ér egy jogász diploma? Elmesélné történetét? Segítségre szorul? Van egy hasznos ötlete? Írjon a szegenyekvagyunk@gmail.com címre !! Az…..
thorpe (törölt) 2015.03.26 13:49:27
@benőjenő: kínaira is van? mindig tanul az ember - rég olvastam Ktv-t :)

Nem mindenhol gáz egyáltalán a közszféra (bíróság, ügyészség, IM, hogy mást ne mondjak), de ezek az önkormányzati meg járási szintek, ahol szinte semmi pótlék nincs, az nem egy nagy karrier.

Egyébként ez nem a diploma hibája, hanem a rendszeré, hogy nettó 130-akból élő felsőfokú végzettségű hivatalnokoktól várunk magas színvonalú, megvesztegethetlen ügyintézést. Ha tippelnem kéne, valami bérrendezés lesz is ebben a ciklusban.
Orbán és Putyin két órán át beszélgettek, a sajtótájékoztató hangulatából megítélhetően baráti, sőt jó baráti hangulatban. Merkellel nem így volt. Az orosz elnök látogatását körüllengő megilletődöttség és keleties pompa nem a Merkel-látogatás hangulatát idézte,…..
Az USA, de általában a világ filmiparában, legyen szó színészekről, rendezőkről, vagy más területen alkotókról, számtalan olyan név fordul elő, melyeket látszólag könnyű kiejteni még azok számára is, akik amúgy nem beszélnek idegen nyelve(ke)t. Rengeteg tévéműsorban, interjúban, mozielőzetesekben…..
       Rogán Cecília férje azt kérte a kormánytól, hogy indítsa el a megélhetési bevándorlásról szóló nemzeti konzultációt. Ahogy mondta, nincsenek erkölcsi kötelességeink ezekkel az emberekkel szemben. Szép, kerek, keresztény mondatok.          Rogán Cecília…..
thorpe (törölt) 2015.02.11 17:41:16
A hazai "baloldal" kizárólag kulturális jelenség: sajátos találkozási pontja egyrészt a proletár (anyagi értelemben egalitárius) romantikának, másrészt az urbánus (jogi egalitárius), törzsi-liberális miliőnek, harmadrészt az Orbánnal szembeni alternatív ellenállás Ersatz…..
KKBK napi simicska, napi orbán 2015.04.21 20:20:00
"Simicska Lajos, Orbán ismert egyetemi szobatársa és barátja, a Fidesz gazdasági háttérembere hatalmas cégbirodalma révén, leginkább különböző állami megrendelésekből tett szert milliárdos vagyonára a Fidesz kormányzások alatt. A 2014-es szavazások után a vállalkozó kapcsolata a kormánnyal erősen…..
Járj biciklivel, akkor piálhatsz is, és nem kell azon agyalnod, melyik útszakasz fizetős, és melyiken hasíthatsz anélkül, hogy megbüntetnének. Körülbelül így foglalható össze a kormány üzenete, melyet az új fizetős szakaszok rapid bevezetésével juttatott el az autósokhoz.…..
Egy kaliforniai startup vállalkozás olcsó, ipari szitanyomásos eljárással előállítható hajlékony akkumulátorok fejlesztésével foglalkozik. Az Imprint Energy csuklón viselhető eszközökön teszteli ultravékony, cink alapú akkumulátorait, melyek a viselhető készülékek, orvosi…..
thorpe (törölt) 2014.07.23 00:36:01
Manapság, ha rákeresünk a "közveszélyes munkakerülő" kifejezésre, az első találat egy flash játékokat összegyűjtő blogra mutat. Valóban, hiszen ma már ez a fogalom a "hagyományos" módján nehezen értelmezhető. De mit takart ez a 80-as években a gyakorlatban? Hogy nézett ki…..
A huhogók 2006 óta folyamatosan jósolják a varsói gyors érkezését Budapestre, de az állítólagos expressz eddig inkább döcögött felénk. A posztkommunista párt 2006 után ugyan látványosan meggyengült, de a körülményekhez képest nem is rosszul lavírozott abban a romhalmazban,…..
thorpe (törölt) 2014.05.26 14:48:06
@ingyenebed: nem hinném, hogy Botka rászolgál a védelmemre vagy úgy általában megérdemelné, de az ELI ügyben azért elég sokat ugatott, amikor az füstbe menni látszott

mást nem igazán tehetett volna
Naked Mila 2013.12.06 09:37:20
..
Olvasgatjuk a kommenteket a blog.hu-n, a Facebookon, és persze hatalmas az ellenzékiek túlreprezentáltsága - de ez ne tévesszen meg minket. Az agresszív kommentelők lámpavasat, elszámoltatást ígérgetnek, ám valójában annak örülhetnének, hogy az ő pártjaik úszták meg…..
thorpe (törölt) 2013.08.11 18:08:09
@Budai Andris:

"Magyarországon egy hatásos zavargást is csak a jobboldal tudott eddig felmutatni"

Hát azért ott volt bizonyos Kun Béla, meg később az a kis kopasz, aztán meg Kádár apánk...

a baj épp az, hogy mindkét oldalnak éppannyi véreskezű elődje van, mind valóban méltó előképe
thorpe (törölt) 2013.08.11 18:12:20
@lajafix1: ebben így igazad van. a tény tehát az, hogy a ft gyengült a chf meg erősödött az elmúlt évek alatt, az utóbbiról nyilván nem a mindenkori magyar kormány tehet

előbbiben viszont bőven van felelőssége a magyar gazdaságpolitikának

nyilván mindkét oldalon könnyebb az igazság felével acsarkodni
thorpe (törölt) 2013.08.11 18:14:43
@FILTOL: az nyilván maga volt a devizahiteleseknek a szárazorgazmus

"és?"
Ébredés A találkozás 2013.07.27 23:12:52
Nyirkos sötétbe hanyatlott a téli este. Az állomás úgy terült el a fakuló fényben, mint egy sóvár, lomha állat, partra vetett tengeri szörny. Anita bőröndje nyikorogva gurult, félig-meddig csúszott a nyálkás, töredezett aszfalton. A bejáratnál egy hajléktalan feküdt,…..
1968-ban Daniel Cohn-Bendit-et, a párizsi diáklázadás vezérét (aki ma a Zöld frakció társelnöke az Európai Parlamentben) a szélsőjobb és a kommunisták is támadták. Volt ő minden: zsidó, német (csak 23 évvel járunk a háború után!), német zsidó... Az "idegenek" és a…..
thorpe (törölt) 2013.07.08 18:48:54
@jobbdemokrata: azért erős többségben vannak, maradjunk abban
A kormány június 25-én benyújtotta a parlamentnek a panaszokról és a közérdekű bejelentésekről szóló törvényjavaslatot. Kivételesen nem ugrották át a szakmai egyeztetést sem. Májusban a kormany.hu oldalon elérhető volt a törvényjavaslat előzetes változata, amelyet a…..
Metróról leszálló diákhoz léptek oda a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai február 17-én délután, majd egyből beidézték a 6. kerületi rendőrkapitányságra, ahol tanúként hallgatták ki. Váradi Nórát, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem hallgatóját és ezzel egy időben…..
thorpe (törölt) 2013.03.14 18:05:46
@ekszvájzed: az ÉN verőlegényeim, azok, ott állt anyád az elsősorban

egyébként ha én rendőr lennék, lettem volna, és engem bárki (legyen fideszes, lmp-s vagy hottentotta) macsakővel dobál, én se gumilövedékkel lőnék vissza, és ennek semmi köze a politikához, és egyáltalán nem mentség semmire. tulajdonképpen tiszta szerencse, hogy nem vagyok rendőr, még engem csuknának le.

s vicc az, hogy egyetértünk, persze balf@szok voltak a rendőrök, amelyik meg pl eltörte az előállított embernek az ujját az meg nem normális, mondhatni, ugyanolyan hülye mint a székházgyújtogatók

a baj veled és klónjaiddal a józan valóságértékelés teljes hiánya, kezdve azzal, hogy mint arra már utaltam vhol fentebb, a poszt azt mutatta be, hogy próbálják megfélemléteni a diákokat nevetséges ürüggyel, és hogy ez gáz

akkor is gáz, ha szemkilőttek 2006-ban, meg akkor is a szocialisták az ördöggel hálnak, és még akkor is, ha a jkv-ben szereplő kiscsaj maga a szemkilövő ördögb@szó
thorpe (törölt) 2013.03.14 20:51:26
azt fenntartom, hogy én mit tettem volna, nem sokszor támadtak rám életemben, de baromi frusztráló, nem is mennék soha rendőrnek, katonának, stb

amikor én diák voltam, a fidesz nagyon menő volt, aztán kormányra kerültek, és akkor már kevésbe, és ugyanilyen megosztott volt akkor is az egyetem, a HÖK meg kb. születésétől fogva alkalmatlan a feladatára

a 23 évben egyetértek, azzal, hogy - és ez az igazi tragédia - itt igazándiból sose volt jó évszázadok óta. az átkos 40 év az ország lassú leszakadását jelentette és jóvátehetetlen vagy legalábbis igen lassan gyógyuló társadalmi sebeket, máig velünk élő primitív babonákat a kommunizmus előtt? egy háború, amiben százezrével haltak meg zsidók, katonák és még sokan mások, porig rombolt országból űzte ki az egyik megszálló a másikat, és még hálásak lehettünk előbbinek. azelőtt? mit lehet ép ésszel visszasírni a Horthy rendszeren, ami az akkor még többé-kevésbé reális revízió maradék esélyét is eljátsszva rohant a pusztulásba. Trianonról meg már ne is beszéljünk.

szembenézés a múlttal? ugyanmár. itt az emberek a nosztalgia (Kádár, Horthy, ebből a szempontból tényleg egyre megy, vissza nem jön soha semmi) és az önostorozás közt másra nem képesek. azt kellene felfogni, hogy az emberek nagyjából mindig és mindenhol egyformák, nem különösebben jók vagy rosszak, csak emberiek, régiesebb szóval gyarlók. nem voltunk mi jobbak senkinél a múltban és nem voltunk hitványabbak se. ma sincs ez másként. nem esküszik össze általában senki ellenünk, és nem vagyunk a világnak különösebben fontosak.

azt nem értem, hogy az országot túlnyomórészt felnőtt emberek lakják, de ritkán gondolkodnak felnőttként, mintha a logika vagy az objektivitás valami ördögi volna (lásd még egymást követő oktatási reformok)

ki kellene mondani néhány egyszerű dolgot, és akkor lehetne reálisan viszonyulni a jövőhöz: nem lesz erdély, stb. soha magyarország része, nem fogjuk a mi életünkben utolérni európát, és az is várható, hogy eddig is jelentéktelen globális súlyunk tovább csökken, ahogy egész európáé. De: nem igaz, hogy a lassú leszakadást kell megélnünk, a rossz (gazdaság)politikán túl semmi külső oka nincs annak, hogy ne fejlődhessünk úgy, mint a visegrádi országok vagy akár románia. támogatni kell a határon túli magyarokat, az autonómia-törekvéseket is, de nem ilyen prosztó paraszt módjára, ezt kivívni egyébként is csak azok tudják, akik ott élnek. és nincs a fejlődésnek más, egyéni magyar útja, mint amit végigjártak mindazon országok, amik viszonylag gyorsan - ami évtizedeket jelent persze - sikeressé váltak. oktatátás, egészségügy, humáninfrastruktúra, kiszámítható, vállalkozóbarát környezet, munka és türelem
Olvasom, hogy Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke (mellékállásban Nyírő József hamvainak hivatásos hurcolászója) kezdeményezésére, a nemzeti szolidaritás jelképeként a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma (KMKF) plenáris ülése alkalmából kitűzték a…..
thorpe (törölt) 2013.02.17 09:13:45
@reszeg tengeresz: idsanyádon jól mutatna
thorpe (törölt) 2013.02.17 10:26:43
@parandroid: Hátha mégis indulnak a Markóék is :)
Az Országgyűlés nagy bajszot viselő elnöke, akinek talán ez az egyetlen normálisan működő szerve a haja alatt, úgy gondolta itt az idő egy újabb nemzetközi bonyodalomra amikor idő előtt kitűzette a székely lobogót.Ezzel üzent a hazai szélsőjobbnak is:"Nyugi gyerekek,…..
thorpe (törölt) 2013.02.17 09:04:42
@felcsutisuttyo: sose tudnak leszokni arról, hogy külföldön és belföldön teljesen mást beszéljenek, látszik az eredménye.
thorpe (törölt) 2013.02.17 10:11:36
@esefe: a célunk az, hogy neked rossz legyen, mit hittél? székrekedéses szép vasárnap reggelt!
A Szijjártó Péter által 2010-ben alapított vándorkupát harmadjára kapta meg a miniszterelnök. "Bár már lassan 40 éves, szívében még mindig fiatal. Szeret focizni, szereti a diákmozgalmakat, szereti hogy olyankor összegyűlnek, együtt vannak, egészségesek, hiszik, hogy igazuk…..
thorpe (törölt) 2012.12.25 09:17:14
@Totof: igen, de wiktormiki effektíve maga vicc, ezenkívül egy makacs furunkulushoz is hasonlatos, akárhányszor hozzáérsz, fröcsög belőle valami

bár néha mintha beszáradozna
thorpe (törölt) 2012.12.25 18:08:18
@Lindalinda: @wmiki: ti most itt dugni fogtok! dugtok, dugtok!
thorpe (törölt) 2012.12.26 09:04:41
@wmiki: de az a baj tudod, hogy egyikünk se elég intelligens hozzád, még egy L-el se, ezért hiába pazarlod reánk bölcsességed tengermély napsugarát

de én azért szeretném, ha beugatnál még egy kicsit, taníts mester, és bizton így vannak vele a többiek is
Ma temették el Zwack Pétert! Először is, részvétünk a családnak, a barátoknak, az ismerősöknek. Egy nagy embert veszített el a magyar közélet. Viszont amit a Kossuth Rádió tett a temetés kapcsán, az nagyon durva: Zwack Péter életéből csak a neki tetsző dolgokat mondta el. A…..
Nem nagyon akartam én folytatni ezt a sorozatot, mert ugyan elsőre-másodikra még viccesnek tűnt azt bemutatni, hogy Orbán faragott magának néhány töklámpást és szegény, szerencsétlen értékválságban szenvedő társadalmunkkal beszavaztatta őket a parlamentbe, de úgy a…..
thorpe (törölt) 2012.08.03 22:05:13
@Csucsundra: figyi, amikor a feri volt kormányon, akkor ő is kapta az ívet. Aki ...-nak áll, ne csodálkozzék. Meg aztán a jelenlegi Mme különösen rászolgál.

És nem tagadom, hogy Orbánt jobban útálom, de a Fletó nélkül sose lett volna pl. kétharmadja, ilyen értelemben (is) a jelenlegi helyzetért egyformán felelősek.

Egyébként manapság nem az a kérdés nálam (és szerintem még sokaknál), hogy melyik politkust nem rühelli az ember, hanem hogy van egyáltalán bárki, akit el tud fogadni.

És politikus általában is rusnya állat, a felszínes hasonlóság ellenére is távol áll a rocksztártól, színésztől, művésztől, stb. - politikusért rajongani mindeképpen szegénységi bizonyítvány.
thorpe (törölt) 2012.08.03 22:20:05
@Viktor Miniszterelnök Asszony: ez esetben a szcientológiai egyházról lehet szó, ti. a felső vezetés nem is hívő :)
thorpe (törölt) 2012.08.03 22:28:17
@soproni1: megelőztél :D
Jobbegyenes Gyurta Dani bűne 2012.08.02 17:15:14
Gyurta Dánielért egy ország izgult tegnap este. Sőt, egy egész nemzet határokon innen és túl is. A média is kivette a részét a hangulat fokozásából, a döntő előtti napon egymást váltották a képernyőn a barátok, családtagok, régi és jelenlegi sporttársak. Még a vele egy…..
thorpe (törölt) 2012.08.03 21:10:33
thorpe (törölt) 2012.08.03 21:39:17
@Palestinenser: rántott orbánviktor volt, gyurcsánylével, kosher módra.
thorpe (törölt) 2012.08.03 22:07:51
@frontember876: azért te majom, mert te vagy az első, aki szerint Gyurtáról van szó :))