Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Xerxe

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
folyamatosjelen Mégis 2013.09.09 08:39:55
Eredetileg úgy gondoltam, hogy csak azoknak szólok az új blogról, akik kifejezetten kérték, de rájöttem, hogy semmi értelme a nagy titkolózásnak. Hiszen nem az ismerőseimet akarom távol tartani innen, hanem azokat a kíváncsi ismeretleneket, akik egyszer találkoznak velem,…..
Xerxe 2013.09.10 20:01:17
@Keletiboszy: Hja. Ezért zártam én be. :D
Jó lenne eltanulni Harry Potter titkát: hét év és sok ezer oldalnyi küzdelem után sikerült legyőznie a halált. E teljesítmény igen kívánatosan hangzik minden muglinak, aki valaha az életben veszített már el valakit, vagy akit épp saját halandóságának tudata rettent meg.…..
folyamatosjelen Mi van már velem? 2013.09.07 17:28:05
Többeknek feltűnt, hogy nem vagyok valami vidor kedvemben mostanság. Ezen elgondolkodtam, mert tényleg nem. És még csak okot se nagyon tudok mellé biggyeszteni... Tegnap már odáig mentem az önmarcangolásban, hogy este hozzáfogtam a csakratisztításhoz, hátha jobban leszek. El is…..
Egyébként már rég akarok arról írni, hogy mennyit változtam az elmúlt majdnem két évben. És csak részben TL miatt.  Persze babavárás, meg az egy gyerek nevelése elképesztően sok időt hagy a magammal foglalkozásra, vagy csak nekem lett most ez fontos. A két évvel ezelőtti…..
Xerxe 2013.07.12 10:19:21
Múlt héten volt otthon anyák napja (meg is leptük anyukámat). Mondjuk nem vártam versmondást a kismandulától, de elég eseménytelenül telt volna a nap, ha nem kapok reggel egy esemest BécsiNikol lányától, hogy Boldog Anyáknapját. Mert ő gondolt rám, meg arra is, hogy a kisdió…..
Mikor úgy tíz éve egy kutatóintézet laborjában kezdtem dolgozni, az egyik első lecke, amit ráadásul nem is a saját bőrömön tanultam meg, hogy a tetteinkért/hibáinkért vállalni kell a felelősséget (konkrétan olyan hibáról volt szó, amivel más járt rosszul - ahol többen…..
Hát, bár eddig a leggyorsabb, mégis a legnehezebb szülés volt az elefánté. Nem igazi amigurumi (am. nem spirálban megy körbe az öltés), de ez volt a legelefántabb, amit csak találtam. A leírás maga a borzalom, abszolút nem felhasználóbarát, közben erősen gondolkodtam, hogy…..
Előretolt helyőrség 10 hónapos 2013.03.28 18:52:00
Azt hiszem, eddig ez az elmúlt hónap hozta a legtöbb változást. Azt sem tudom, hirtelen hol kezdjem.  Mondjuk azzal, hogy elképesztően beindult a mozgása. Talán mostanra érte utol az izomzata a testsúlyát (ha lassan is, de folyamatosan nő, 12 kiló körül. Már csak 8 kiló, és…..
Xerxe 2013.03.31 08:42:56
@Nils Holgersonné: Igen, én is hallottam már olyan csodagyerekekről, akik 6 hetes koruk óta átalusszák az éjszakát és már 3 évesek... Nem tudom hogy lehet. Mások vagyunk. Én azért a helyedben inkább rápróbálkoznék a homeós bogyóra. Lehet még eltart egy ideig. De ne legyen igazam! Nekem másfél évnél már nem volt idegszálam és egyszerűen nem bírtam felkelni éjjel az ágyból. Ha rajtam múlott volna, akkor hagyom a gyereket éjjel meghalni. :D Szerencsére ott volt az apja és bennem még pislákolt annyi élet, hogy felkelt hozzá.
Jobb megpróbálni, hátha nektek segít. A nem alvással kínozni szokták volt az embereket. Én ezt teljesen átérzem.
Előretolt helyőrség Álmodom 2013.02.28 15:34:47
Mostanában egyre színesebbek és részletgazdagabbak az álmaim. Nagyon durva néha, mintha egy harsány, túlzsúfolt fényképet nézegetnék. Ma reggel egy komplett, ötperces animációt láttam, rajzoltat, nagyon fura sztorival, nagyon sajátos szín- és formavilággal. Egy lovas emberről…..
Előretolt helyőrség 8 hónapos 2013.02.06 09:03:02
8 hónapos lett a legcukibb cuki. Azt hiszem, az első hónap volt a születése óta, hogy nem hízott egy kilót, de igazság szerint nem mértem. Valahol a 10 és 11kg között van, nem fogyott, az biztos. Lassan kell majd dokinénihez menni. (Kicsit parázom tőle, mert félek a határozott és…..
Xerxe 2013.02.08 12:12:25
@Gem: Ha valami okból jelzi a gyerek, hogy baj van, anya szükségem van rád, nem kérdés, hogy én is ülök az ágya mellett, meg veszem magam mellé. Mondjuk most, hogy beteg volt, kérdés nélkül aludt velem, mivel egész nap az ölemben ült, le sem volt hajlandó mászni, így értettem, hogy most szüksége van rám. Azzal nem értek viszont egyet, hogy nem lehet őket elkényeztetni. Sok anyuka azért altatja, mert azt hiszi, hogy a gyerek egyébként nem aludna el, aztán rászoktatja, később meg nem érti, hogy miért visít a gyerek, ha nem altatja minden áldott este. :) Egyik ismerős hölgynél ez úgy zajlott, hogy "jaj, olyan édes, vele alszom". 7 évesen még mindig nem tudta kitenni az ágyukból és ki volt akadva. :) Nyilván ezek végletek. Meg mindenkinek a saját döntése, hogy mennyi időt szeretne az altatási procedúrára szánni. Úgyhogy be is fogom a számat, csak én nagyon sok helyen látom, hogy ebbe a hibába belecsúsznak.
Xerxe 2013.02.08 12:14:55
@nux vomica: Igen, én is majdnem minden este mesélek Olivérnek. Viszont nem alszom vele, csak ha muszáj, és nem altatom. :) De ez megint egyéni dolog. Én nem tudok aludni, ha mellettem van a gyerek, meg a férjem ilyenkor kiköltözik a hitvesi ágyból. Egyébként meg apával szeretnék "aludni" este. ;) És nekünk is jár közös idő!!! Nem csak a gyereknek. De ez csak én vagyok.
Előretolt helyőrség Álomfejtő 2013.02.07 10:59:26
Hajlamos vagy órákat rugózni problémákon. Nem feltételenül megoldandó problémákon, inkább helyzeteken, amin leginkább a viselkedésem megváltoztatásaval alalkíthatnék, de arra meg ugye kevés az esély, ha belekergetem magam egy ilyen gondolatspirálba. Meg egyébként is tök…..
Előretolt helyőrség Óramű 2012.12.20 18:48:42
A kismutató két perc alatt ér körbe. Mondjuk közben két óránál megáll kicsit, hogy tépkedje a szobanövényt. (de hátról hasra, hasról hátra még mindig nem akar)..
Ma este TL-nek biorépát pároltam, és megbolondítottam egy kis almával. Ma este TL az egészet a lábamra hányta. Meg a szőnyegre.  Sugárban. Előtte öklendezett. Kicsit se érzem szaranyának magam. ..
Xerxe 2012.12.19 06:56:12
@Nils Holgersonné: Tényleg hányt, vagy csak bukott? Egyébként meg egyetértek az előttem szólóval, hogy a full anyatejes babák általában később kapnak rá a kanalazásra. :) Úgyhogy ne ijedj meg. Szoptass azt' jóvan. :D Próbáld meg egy hónap múlva a kaját újra.
Sajtóközlemény: A Lili Zoo 2012/2013-as idényre tervezett bővítésének első lépéseként megérkezett állatkertünkbe az oroszlán. Akadtak ugyan szállítási nehézségek, többször úgy tűnt, hogy az oroszlánnak nincs ki minden lába és Tündér Lili igazgatóasszonynak le kell…..
Egy kis konyhai vallomás: Születése óta haspók fiam (gyakorlatilag az első szava a süti volt - és ez sajnos nem vicc), úgy 2 éves kora körül - állitólag menetrendszerűen - megreformálta az addig mesébe illő táplálkozási szokásait. Az újdonságokat egy az egyben elutasitotta,…..
Xerxe 2012.09.20 09:33:37
Ime egy előtte-utána képpár: Amikor a legelső este már Anyaként a zuhany alatt álltam úgy este 10 körül a kórház kihalt fürdőjében, egyszer csak nagyon sirhatnékom támadt. Egyrészt úgy éreztem, hogy túl tökéletes babát kaptunk, hiszen a fiam olyan szabályos arcú, szép…..
Béb irása egy meglehetősen fájdalmas élményről: A matyó most úgy is nagy divat... Most, hogy a férfiak elhúztak, nyugodtan beszélhetnénk a hüvelygombáról is, de inkább arról ejtenék pár szót, hogy nekem orvul bevarrták a munyómat! Kemény vagyok, mi? Ilyen témát! Pff!…..