Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kenguru

0 bejegyzést írt és 909 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Ég veled cimbora! 2012.02.07 20:20:00
Meleg, nyári estén ültünk nálad az udvaron az olajos nadrágoktól megfestett kempingszékeken és röhögtünk Tie-on, azon a címeres ökrön, hogy micsoda trójai falovat kapott ajándékba, amikor a Velvet hasonmás versenyén megnyerte Jáksó ezüst Range Roverét, amit a kétállú még…..
Vastagbőr Negyvenháromezer 2011.08.29 10:01:00
A soha-nem-látott-méretű-szuperszenzációs közmunkaprogram egyik utolsó kérdőjelét egyenesítették ki a múlt héten, amikor végre sikerült kikalkulálni, hogy mi lesz a közmunka fizetsége. A teljes munkaidős közfoglalkoztatottak kötelező legkisebb bére a szakképesítést és…..
Proszektúra Túl a kétmillión 2011.08.04 18:42:00
A Népszabadság a blikkfangos Csináljuk a Gesztivált címmel számolt be a kulturális témájú hírei között arról, hogy Geszti Péter és minden eddigi popcsapatának tagjai készülnek az úgynevezett Gesztiválra, az idei Sziget mínusz egyedik napjára, ahol az összes Geszti-slágert…..
Én komolyan nem tudtam, hogy a MOL el van veszve, hogy így vissza kellett szerezni áldozatos munkával. Azért végül sikerült megmenteni a kis szemünk fényét, és bár Orbán Viktor úriemberhez méltó módon nem akart belemenni a ronda részletekbe, finoman utalt rá: óriási tettet…..
Mandiner blog Szomszédok tükre 2011.04.13 07:01:00
  Nemrég hunyt el Komlós Juci, a Nemzet Színésze, akit simán titulálhatnánk az ország Lenke nénijének, hiszen a kiváló színésznő több mint 12 éven keresztül alakította a Szomszédokban a tűzről pattant nagymamát. A sorozatot – ki tudja, hányszori ismétlés…..
Kenguru 2011.04.13 17:36:40
@rajcsányi.gellért (ergé):
"meglepődtem azon a kádári kispolgári panaszkultúrán, ami áradt a sorozatból"

A 90-es evek elejen 1.5 millio allas szunt meg. A magyar kozepreteg kb 60% a valtozas vesztese lett. Eletpalyak szazezrei tortek meg. Egesz eletuket vegigdolgozo emberek szelektalodtak ki a munkaeropiacrol.
100-150 eves gyarak zartak be.
Vegetert a ma(akkor) elo magyarok altal ismert egyetlen bekeido.
Volt miert depressziosnak lenni.

Nem veletlen hogy akkoriban ment nalunk nagyon a Depeche Mode-os, Bonanza banzai-os szubkukltura.

En nagyon nem sirom vissza K. Janos rendszeret, de azert ezt erdemes megjegyezni.

A magyar rendszervatas tragediaja, hogy(pl szemben a lengyellel) nalunk csupan gazdasagi osszeomlast jelentett, nem volt szabadsag vagy fuggetlesegelmeny a tobbseg szamara.

A konszolidacio azota is varat magara.
Mi a megoldás? Befektetés és tőke kell. Ahhoz meg vagy tíz év lakossági takarékoskodás és puritán életmód, vagy újabb idecsábított multik, vagy nagy állami projektek és további eladósodás. Más út nincs. A KSH tegnap kiadott korrigált statisztikái még az előző napi,…..
Kenguru 2011.03.31 08:54:56
@Őszinte Őrült: Elméletileg igen, gyakorlatilag a magyar kötelező magánnyugdíjpénztárak a tőkéjüknek csak nagyon kis részét fektették be magyar vállalatokba.
Pedig ez lett volna az MNYP rendszer egyik legfontosabb célja.

Ehhez azonban erősebb állami ösztönzés, és nagyobb tőzsde kéne - azaz kellett volna.
  Még tavaly ősszel indult vita a magyar felsőoktatásról, ami azzal kezdődött, hogy a Hoffmann Rózsa vezette oktatási kormányzat kidolgozott egy koncepciót az új felsőoktatási törvény előkészítésére. Az alapkérdés megválaszolására, miszerint van-e egyáltalán…..
Kenguru 2011.03.18 10:17:36
@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:
"Nem véletlen, hogy a cégek szívesebben alkalmaznak diplomásokat, mint érettségizőket, még ha a konkrét munkához nincs is szükség az adott szak speciális tudására, és még ha a diplomás munkaerő drágább is."

A magyar diplomas kezdofiztes kevsebb mint a szloven(!) minmalber, es kb a fele egy becsi utacasepro jevdelemenek.
Had ne legyen mar merce hogy a vegek ezt bevallalak.

Nomeg amit leirtal az iras-olvasasi kepessegkrol, ott azert latszik hogy a BA diploma kb az erettsegit helyettesiti, ami egy vicc.

Egy 1990-es felemre szerint a magyar friss diplomasok olvasasi-szovegertesi kepessege kb a sved nyolc osztalyt vegzetettekevel van egy szinte.
Azota ez romlott.
Folosegesn magas szintekre toljuk az ALAP keszsegek oktatasat. Ez beteg es draga.
Kenguru 2011.03.18 10:20:06
@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:
"Azt azonban nem hisszük, hogy ha a felsőoktatástól elvesszük a fele pénzt, akkor attól termelő nagyhatalommá válnánk. "

Nyilvan nem, de erdemes figyelmbe venni, hogy most demografiai apaly jon.
Tavaly annyi volt a foiskolara/egyetemre felvettek szama, mint ahany nyolcadik osztalyos volt.

Azaz akarmi is lesz, az biztos hogy joval kevesebb helyre lesz szukseg a jovoben az oktatas minden szintjen.
Kenguru 2011.03.18 12:44:41
@bz249: Onnalo munka...

Anno a monarchi idejeben az erettsegi tobbek kozt onnalo munkat, es annak prezentaciojat jelentette.

A fejletlen balkani szerbiaban ma is igy van.
Belsőség Teszteljük a Cougart 2011.02.27 06:00:00
Kezdem elveszteni a fonalat. Azt, hogy mikor mi történt a Cougarral, már csak homályosan érzékelem. Amikor kimegyek a Baronshoz Diósdra, mindig elmondják, bár ott se tudja mindenki fejben tartani, tehát Kölyök, Géza, Hunya vagy a többiek beszámolójában mindig felbukkan valami új…..
 >>Nem nyugszom, amíg a tanácsrendszert vissza nem állítatjuk!<< Dr Thuma József államtitkár 1990. 1991.1992. 1994. 1995.1996. 1998.1999.2000.2001.2002.pógármester  A polgármester a francia filmesközhelytár és klisérendszer szerint bohókásan ravaszkás…..
Úgy egy éve mutathattunk meg egy videót, amin a kanadai Stargate Studios mutatta meg, mit is nevezünk tökéletes illúziónak. A cég kismillió sorozat látványvilágáért felelős, és az egyértelmű trükkök és green screen felvételek mellett olyan, első látásra tök triviálisnak…..
Senki nem hiszi, hogy a nagy fekete autó azért tol le, mert így biztonságos és gyors. Vélemények az azonos című írásunkról...
Amikor megláttam ezt a reklámot, ami valójában nem is reklám, hanem egy néhány perces, gyönyörű infografika, elismerően csettintettem. Igényes, szemmel láthatólag sok pénzből készült, jól átgondolt film ez, tele tanulságos, néha megdöbbentő adatokkal, amelyeket érdemes…..
killtheradical Átlagék 2011.02.07 04:51:00
Az amerikai középosztály összeomlásának folytatásaként kidomborítanék egy olyan eseményt a magyar átlagcsaládra vetítve, ami valószínűleg mindannyiunk életét meglátogatja: mi van, ha valaki megbetegszik? Amerikában ugyan nincsen olyan társadalombiztosítás, mint nálunk, így…..
Liberatórium Csodagyerek 2011.01.03 07:00:00
Mostanság szóba került egy makacs mítosz, miszerint a Bokros-csomag számottevően visszavetette a gyermekvállalási kedvet, míg amit Fidesz-kormány hősiesen megállított.   Szeretném kicsit körüljárni a témát. Először is nézzük meg a születésszámokat és azok…..
Kenguru 2011.01.03 18:10:49
@Kismac: Sok gyerek immunrendszere ket evesen meg nem erett arra hogy tartosan kozossegbe keruljon. Sok gyerek meg erzemileg sem erett meg ra.

Raadasul a kisgyerekes anyak igy sem kapnak allast(mert tulkinalat van a munkaeropiacon), ket ev utan sem kapnanak.
En aljas dolognak tartom a gyereket nevelok aktivitasra loni.
Ma egy anya miutan felneveli a 1.34 gyereket, jo esellyel 70 eves koraig dolgozni fog.

Tenyleg olyan fontos hogy most ahelyett a jovo allampolgaranak biztos erzelmi hatteret biztositson ,meg egy evet dolgozzon?
Ha voltan kisgyerekkel hoszabb ideig, tudhatod hogy az nem a "seggmeresztes".

A nem termelo, de szaporodo retegek eseten pedig nagyon fontos lenne egy komoly, nem csak ado hanem kovetelo szocialisrendszer is, igazan jo iskolakkal es ovodakkal.
Az rovid tavon viszi a penzt, de kozeptavon mar megterul.

Vagy erre koltunk, vagy 40 ev mulva biztosnagi szolgalat kell hogy orizze a hazunkat. Megeri?
Kenguru 2011.01.04 11:28:47
@Civitas Fidelissima: Egy olyan tarsadalomban, ahol van barmilyen merteku ujraelosztas, a gyerek kozjoszag.
Azaz egy gyereket nem vallalo, egesz eleteben egyedul elo embernek is erdeke hogy minnel tobb gyerek szulessen, ugyanis ok fogjak ot eltartani idoskoraban.

Ma a tarsadalomnak jelentos haszna van egy majdani dolgozo gyerekbol, de a felnevelesek anyagi terhe joreszt a szulon van. A gyermeket nevelol szja kedvezmenye ez kompenzalja, egy kicsit.

Szingli-ado presze nem kene, de az azoknak akik egyedul tervezik leelni az eletuket, szolni kene hogy tegyenek penzt felre nyugdijra, mert az allamtol nem nagyon fognak kapni.
Akarmint hazudoznak is a politikusok, nem jon ki matematikailag.
Kenguru 2011.01.15 21:07:02
@King Size Lobster:
"Plusz a demográfiai görcsben szenvedő fogyamagyar-majd-bezzeg-én típusú gyerekvállalók kölyke sem lennék"
A gyerekvallalas komoly dontes, nem hiszem hgy lenne ember aki ezert csinal gyereket.

"Olyannyira természetesnek vették, hogy a népesség mindig csak nőhet, "
Eleg ha stagnal.

"Egyébként a gyerkeseknek adott szja-kedvezmény a másik oldalról nézve pontosan szingli-adó. "
Igen, mondhatni.

Ugyanakkor az SZJA-nal joval nagyobb tetelt kitevo nyugdijarrulek(mastmar nyugdij ado) a rendszer logikajabol kovetkezoen nem jogosithatna nyugdijjogosultsagra onmagaban.
Ugyanis azzal az ember a mostani nyugdijasok megelheteset fedezi.

A korrekt az lenne, hogy jaruelkfizetes ES ket gyerek vallalasa lenne a teljes allami nyugdij minimumfeltele.

Termeszetsen azzal sincs semmi baj aki nem akar/tud gyereketvallalni.
O fizeti a jarulekot a sajat szulei miatt,es mivel sokkal kevesebb a kiadasa mint egy csaladosnak, tud sporlni nyugdijra.
December közepén még csak legyintettem, mikor olvastam, hogy "Kibővíti a fűtési támogatásokat a kormány. A tervek szerint 2011 októberétől nem csak a gázzal és távhővel, de a fával, szénnel és cseppfolyós gázzal fűtő, hátrányos helyzetű családok is igényelhetnek…..
Nem újkeletű trükk, amit Mordred ír lenti levelében, jópár éve használják már autótolvajok, nem jelent gondot az ugrókódos rendszer sem, az arra alkalmas eszközzel pár nyitás-zárás után tudni lehet, hogy mi lesz a következő kód, amitől kinyílnak a zárak és ki lehet pakolni…..
Kenguru 2010.12.08 15:28:04
Ez egy tiz eves Index cikk:
www.blue16.eu/hun/BRFK/BRFK.htm

index.hu/belfold/autoriaszt?

"Kinyitható az összes rádiófrekvenciás autóriasztó"

Jo reggelt kivanok.
Sajnálom Szijjártó Pétert. Lehetett volna belőle akár államtitkár is, de ő még most is, 2010 végén is ugyanúgy tolja a 2 szavas kommunikációkat mint 2008-ban vagy 2006-ba, csak a szavakat cserélték ki. Aki egyszer rálépett a nyakói útra ... onnan már nincs visszaút.…..
Kenguru 2010.12.06 14:45:08
Ez volt mar?
www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-398033
"30-40 százalékkal csökkent a bolti lopások aránya, mióta szigorodott a szabálysértési törvény."
Egy éve írtam a magyar magán-nyugdíjpéztárakról. És nagyon nem hízelgő módon. A magán-nyugdíjpénztári rendszer megvalósítása alapvetően katasztrófális volt. Lehet jó magán-nyugdíjpénztári rendszert csinálni, de itt nem sikerült. Most úgy tűnik, az állam kitereli a…..
Kenguru 2010.11.22 11:55:07
@tommybravo: A PSZF kalkuator sci-fi.
A reais nyugdij azon mulik, milyen allapotban lesz akkor az orszag.
Aktivak szama, fizetese stb.

Demografiailag hanyatlo orszagbn NINCS fenntarthato nyugdijrendszer.
Tisztan kulfoldon befekteto alapbol lehet szep nyugdjad, de azt majd elviszi az EÜ koltsegeid.

Merthogy keves aktivval a szolidaritas elvu egeszseugy mar nem megy.
Kenguru 2010.11.22 13:36:21
@pbando: Pont hogy ettol varjak sokan hogy VALODI onkentes penztartakra megno a kereslet.

E gyebkent a kormany NEM fogja allamositani a penztarakat, csak az emberek atadHATjak a nyugdijmegtakaritasukat az allami alapba.
Persze az lesz, hogy aki NEM szol, azt nem lepteteik at, de aki akar az maradhat,es a nettojabol annyit rak felre, amennyit akar.

Azaz a masodik piller maradeka(50%?) atkerul a harmadik pillerbe.
Kenguru 2010.11.22 16:46:10
@newtehen: A jarulekokat iranyitottak(ami ugye az ossz nyugdijcelo elvonas kb negyede) at, de az eddigi bezfizteseidet atadhatod nekik HA akarod.

Ha nem, akkor marad a penztarban
A MNYP-be ezentul is fizethetsz, gyarapithatod majd a megtakaritasod.

Csakhogy egy penztar mukodeshez mindekep kell befizetes, tehet valami minialis osszeget midnekep kell hogy majd utalj.
 A:Amikor én figyelmeztettem az újságírót, még életben volt.B:Hogyan figyelmeztette?A:Véletlenül kicsúszott a kezemből egy pezsgősüveg. /meseszerű betét a film forgatókönyvéből/ Május óta szerte az óvodában jóformán mást se lát az ember, tettetetten gyászos…..
Kenguru 2010.11.12 00:10:16
@efes:
"De hogy Kis kece lányomra mulasson egy délceg korrput vidéki polgármester? Ez azért nagyon LOLos. Az meg, hogy Quimby-re, az nonszensz. Egy alter értelmiségi lehet,"

Azok utan hogy kiderult, Zagyva Gyorgy Gyulanak egyik kedvence a Ludittak, en mar semmin sem csodalkozom.
Amugy a maffiozas egy bizonyos szint folott ertelmisegi mufaj.
Az orosz elvatsak se csak vodkazni tanultak a Dzsezsdzsinszkij foiskolan.

Egy altalam egykor ismert(nyomozo ur: NEM ELEKSZEM) B-kat maffiozo hazament Baratok koztot nezni.
Eloszor azt hittem viccel.
Kenguru 2010.11.13 21:24:46
@efes: Persze hogy nem maffiozo, nem is azt mondtam.

Csak a baloldali-lilaertemsiegi-csajrap-et
hallgato skinheadvezer kb annyire realis mint a Marait olvaso kinai bufes.

De mint tudjuk a valosag a legjobb forgatokonyviro.