Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dé208

0 bejegyzést írt és 113 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
design to go Boldog Karácsonyt! 2013.12.24 05:45:01
Hol? Valahol Dániában. (Sok szeretettel ajánlom kollégáimnak!) Mi? Egy családi ház néhány szívet melengető és humoros karácsonyi részlete. Tervező? ismeretlen Mi tetszik benne? A sokszor ridegnek és sterilnek kikiálltott skandináv stílust olyan apró részletekkel fűszerezik,…..
Publius Amiért győzni fogunk 2013.04.16 15:57:03
(kép forrása) "Karddal keressük a békét, de csak a szabadsággal jön el" - Massachusetts állam mottója Az egyik halálos áldozat egy 8 éves gyerek. Maratonfutáson. Három bomba, de "csak" kettő robbant fel. Bostonban, az Egyesült Államokban. Ebben a pillanatban nem tudjuk, ki tette,…..
Dé208 2013.04.17 11:29:56
@vezér01: A Jack Rubyt mem lőtte le senki.
Meghalt rákban a sitten.
„Régen láttam olyat, hogy a döglött kutyát fejbe vágják. Itt most ezzel a helyzettel állunk szemben, ugyanis a magyar Alkotmánybíróság ezt a jogszabályt megsemmisítette, következésképpen az Európai Bíróság egy olyan jogszabályról hozott döntést, amely nem létezik" –…..
Bornai Tibor Muszáj ezt? 2012.11.06 22:13:25
Nézem, ahogy a közszolgálati televízió már egy jó ideje a Trianon előtti Magyarországra kiterjedően jósolja meg a másnapi időjárást. Arra gondolok, vajon hogy esne, ha a szlovákok, a horvátok, vagy a románok úgy beszélnének állami televíziójukban a mai Magyarország egyes…..
Végre. Már hetek óta vártunk erre a bejelentésre, de megérte. Végre a kormány tisztára mosta becsületünket, és igazolta a korábban igazolhatatlannak gondolt lépését. A döntés pedig mindannyiunk számára azonnal látható, pozitív hozadékok tömkelegét fogja kínálni.Tegnap…..
Válogathatnánk a veretes okosságok között, ha az elmúlt napok eseményeit akarnánk összefoglalni. Itt van mindjárt az egy üstben nem lehet két fejet főzni kezdetű azeri közmondás, vagy az a Nap előtt nem marad felhő kezdetű örmény bölcsesség. Mégis, az elmúlt napok…..
Dé208 2012.09.02 11:03:50
@respublikanus:
1914-ben a jónevű Jugyanics vezetésével hadjáratoznak
az oroszok sikeresen a Kaukázus ezen részén. Az oroszok
oldalán harcol egy keresztény örményekből álló önkéntes hadosztály, akik népirtásocskákat hajtanak
végre török területen. Ez az előzmény.
Dé208 2012.09.02 11:04:38
Dé208 2012.09.02 11:13:49
@respublikanus:
1914-ben a jónevű Jugyenyics vezetésével hadjáratoznak
az oroszok sikeresen a Kaukázus ezen részén. Az oroszok
oldalán harcol egy keresztény örményekből álló önkéntes hadosztály, akik népirtásocskákat hajtanak
végre török területen. Ez az előzménye annak amit a
XIX-XX szd. fordulójára teszel.

Nem véralgebra csak a kép színezése.

Egyebként meg valamikor 10 után ír egy Malac ? nevű
kolléga, neki van igaza
Van a Rákóczi úton egy neromán/romantikus templomocska, amit elég kevesen ismernek. Nem csoda, egy háztömb zárja be, mint az a fenti Google Maps-os képen is látható. Az utcáról csak annyi tűnik fel a járókelőnek (már akinek feltűnik), hogy egy egész saroknyi hosszon egységes a…..
Nincs keresnivalója Európában olyan országnak, ahol törvényt fogadnak el a parlamentben, amelyhez hasonló jogi munkát csak Szaud-Arábiában a Korán védelméről hoznak. Előttünk a jelenet: Semjén Zsolt fatvát kiállt a dán karikaturistára, mert a Szent Koronát illetlen…..
Vastagbőr Megkapják az orvosok 2012.05.16 12:10:00
Volt "szerencsém" a múlt hetet egy, a Nemzeti Ágyszámcsökkentés keretében hamarosan megszűnő kórházi osztályon tölteni, ahol a rutinjuk miatt először bunkó banyáknak tűnő nővérkék valójában kedvesek, és lelkiismeretesen teszik a dolgukat a lepra körülmények és az…..
Két hete vártuk ezt, mióta kiderült, hogy Karácsony Gergely megvárja a miniszterelnök válaszát azzal kapcsolatban, hogy „Vannak-e oligarchák a Nemzeti Együttműködés Rendszerében?” Ugyanis ha háromszor nem válaszol a miniszterelnök, negyedszerre kötelezően ott kell…..
Régi filmhíradókat nézni mindig öröm, főleg, ha szórakoztató kommentárok vannak hozzájuk. Ez meg aztán kiváltképp érdekes. Már 4:10-nél is, ahol szovjet és magyar mérnökök egy egészen hajmeresztő metróhálózat-térkép fölé hajolnak értő szemmel, de 4:50-től még…..
Dé208 2012.02.04 09:11:59
@Jokkura: Igen volt, én még mentem is vele,nagy
élmény volt mert más mozgólépcső nem is volt az
országban. Aztán a hatvanas évek vége felé már
csak a hétvégeken járatták aztán leállt.
Van az a lépcső, ami az 56-os villamostól megy
fel a Nagyrét ill. az úttörő /most gyermek/vasút felé. Ha fölfele mész a jobboldalt figyeld, szerintem még meg van az alagútja ill. az alsó és felső bejárat /ilyen kőboltívek/ . És amikor felértél balra volt egy tejcsarnok /pld.2 dl tej + kifli=1 ft./
Bogáncs, aki mostanában minimálbérből éli mindennapjait, egyelőre nem áll jól a kísérletében, hiszen az ötvenezer forint időarányos részét túllépte múlt héten. Ötvenezer forint? 170 euró egy hónapra, 40 euró egy héten, ennyiből én is kijövök Írországban (feltéve,…..
A kettes metró javasolt rákoskeresztúri ágának egy lehetséges nyomvonala (piros a felszíni, lila a felszín alatti szakasz) - forrás: VEKE  A 2020-ig tervezett négy nagy budapesti közlekedésfejlesztési terv hírét épp az Urbanista adta hírül néhány hete. Közülük a…..
Szokatlan bejegyzés következik. Nem fűzünk az alaphírhez sok kommentárt, önmagában is  mindent megmagyaráz a mai Magyarországból. A 2006-ban zárt körben kibocsátott svájci frank alapú kötvény kapcsán keletkező árfolyamveszteség megosztását kéri az Erste Banktól a…..
Miközben a Tv2 napi szappanoperája, a Jóban Rosszban nettó műsorideje egyre rövidebbnek tűnik (vagy csak annyira nem történik benne semmi, hogy az embernek ez az érzése támad), a Blikk információi szerint igazi nagyvadat igazoltak le egy új szerepre. Détár Enikő ugye korábban az…..
Hivatalos választ többszöri megkeresésünk ellenére sem kaptunk, de információink szerint az ORFK-nál még nem tudják pontosan, mekkora erőket mozgósítanak az ominózus szigorított jogszabály betartatására.Mai cikkünk blogposztja...
Piroslap Orbán waczak szállója 2011.06.30 18:29:00
A Waczak Szállóban Orbán kínai-jelenete után már kipukkadt volna Basil konspirációja, el is ismerné, és vége lenne az epizódnak. Az életben sajnos Orbán nem ismer el semmit, és az epizódnak sosincs vége: tovább kell élnünk ezzel a hatalmaskodó, bornírt alakkal, 2,7…..
  Végre egy olyan tetőtér-hasznosítás, amitől a legkényesebb ízlésű városvédők sem fognak aláírásgyűjtésbe kezdeni, és azok a trendkövetők sem fanyaloghatnak, akik szerint csak az elfogadható az építészetben, amihez hasonlót már láttak egy külföldi magazinban.…..
Mandiner blog Így kértek ti 2011.02.05 14:01:00
  Lezárult a Mandiner kérdőíve, amiben olvasóinkat kérdeztük meg portálunkról, politikai nézeteikről és társadalmi helyzetükről. Az eredmény értékelését természetesen közzétesszük majd a blogon, előzetesként lássuk az egyik kérdésünkre adott válaszokat, amelyeket…..
A szemét elhelyezése, - szellektív hulladékgyűjtés ide- vagy oda... - hosszútávra nincs megoldva. Az ezzel foglalkozó kutatók elsődleges feladata, hogy egyre több olyan szerkezetet építsenek, ami valóban újra tudja hasznosítani a hulladékot. A fő probléma az, hogy nagyon sok…..
Dé208 2010.10.25 09:47:53
Ha meg ipari szinten érdekel a dolog, azt mi
magyarok vagyunk képesek megoldani

www.pinterworks.hu/

Pintér és Tokarz T.Technology

Nem vagyok érdekelt, csak egyszer véletlenül
rátaláltam és lenyűgözött
A Foucault-inga a legelitistább, legidegesítőbb, legfelfújtabb és legtúlértékeltebb könyv, amit bölcsész valaha írt és én valaha olvastam. Köszönöm a figyelmet.szerk: Én csak ajánlani tudom minden elit nem-bölcsésznek :P (DieHappy)..
  A futballstadionok környékétől nem idegen az erőszak, a rivális klubok vagy éppen országok szurkolói néha nem csak verbálisan ütköznek meg egymással. Az azonban elég hungarikum-gyanús, hogy egy válogatott mérkőzésen a rendezők verjék össze a hazai drukkereket. A…..
Dé208 2010.09.10 10:36:47
Akinek fiúgyermeke van, és nem eleve transzvesztitának neveli, az előbb-utóbb kénytelen olyan intézményeket keresni, ahol nehéz vasak láthatók. A kisfiúkat ugyanis az autók, a vonatok és a tankok érdeklik, és bár szívesen megnézik őket számítógépen, videjón, ők még…..