Regisztráció Blogot indítok
Adatok
syandras

0 bejegyzést írt és 98 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2013 végére a magyar társadalom újfent bebizonyította alkalmatlanságát a közügyekben. Bebizonyosodott, amit eddig is sejteni lehetett. Az ország nem a Gyurcsány vagy az Orbán miatt van ott ahol, nem a cigányság vagy éppen a rasszizmus miatt, de még csak nem is a gyenge foci vagy a…..
Öncenzúra Blog Kordon-gondok 2013.02.07 14:47:47
Ismét akcióba léptek az emberi jogokat mindenek fölé helyező önérzetes civilek és kisvártatva ("nagy meglepetésre") csatlakozott hozzájuk a DK. Most Tarlós került a célkeresztbe és az általa kihelyezett kordonok, amivel az aluljáróban lakó hajléktalanokat akarják távoltartani,…..
Médiaviagra Dexter - 7. évad 2012.12.19 16:50:36
"Surprise, motherfucker!" Hét évadot kellett nyomon követnünk ahhoz, hogy Miami legjóhiszeműbb szellemben tevékenykedő sorozatgyilkosát lássuk megbukni. Az igencsak megosztó hatodik szezon után (végén) az írók meglépték azt, ami jó néhány rajongó álmát teljesítette be. A…..
Nem akartam írni a tandíj körüli tüntetésekről és vitáról, mégis szükséges lesz. A baj ugyanis nem a tandíjjal vagy a hallgatói szerződéssel önmagában van. A baj a kormány módszereivel és a kormány hozzáállásával van. „Gondolom itt nincsenek senkinek fölösleges…..
Tessék kitalálni, mi a közös a következő sajtóorgánumokban és televíziókban: Tv2, RTL Klub, Hír Tv, ATV, Reuters Wall Street Journal, New York Times, HVG, Origo és Index? Az, hogy mind alaposan beszámolt a budapesti diáktüntetésekről. A köztévé velük szemben annyira azért nem…..
      A kormány az év végi hajrában időt kerített, hogy eldöntse a 2013-ban a felsőoktatásban felvehető államilag finanszírozott (a kormányzati újbeszéd szerint állami ösztöndíjas és részösztöndíjas) hallgatólétszámot, s annak képzési és…..
syandras 2012.12.11 18:05:28
A probléma nyilván nem a keretszámokból FAKAD. Adott immár 3 kormány, amelyik felismerte, hogy a felsőoktatást nem tudja finanszírozni ÚGY, ahogy eddig, és bevezeti a tandíjat. A tandíj ellen mindenki ágál, majd kicsi gondolkodás után látja benne a rációt. Nem pont úgy, nem pont olyan sokat képzel el tandíjnak, még a tehermegosztást is másként képzeli.

A probléma az, hogy a (szak)politikusok egyik napról a másikra, mindenre kiterjedően léptetnek életbe ilyen radikális döntéseket.

Ha a Diákhitel 2-t kipróbálnák egy rétegen, mielőtt azt állítanák mindenki elé alternatívának, lehetne pár évig farigcsálni a "tökéletes rendszert". Közben el lehet gondolkozni más megoldásokon. Azt már mindenki tudja, hogy "nem jó egy lábon állni" finanszírozási, megélhetési kérdésekben, így az oktatásfinanszírozásban sem.

Továbbá hagyni kéne átfutási időt, amit a Gyurcsány-kormány is mindig szívesen lespórolt volna, de végül adott, megfontoltság, odafigyelés, higgadtság és hasonló, másodlagos, de rendkívül fontos személyiségjegyeket mutatandó a tisztelt népnek.

A két felsőbb bekezdés egy időben lejátszható.

Diákként az látszik, hogy egy egész korosztály bukhat, adósságot felhalmozva, amit ha nem tud törleszteni, szülők nyakán maradva az ő büdzséjüket még pár évre leterhelve verheti a fejét a falba, végérvényesen elhagyja az országot, stb.

Vagy, hivatalnok sógor felvesz maga mellé az önkormányzatba, és kifizetteti a tandíjamat az állammal. Ha van ilyen.

Én személyesen 0%THM-es mobiltelefont sem vettem meg soha, hiába jó pénzügyi befektetés, viszont bizonytalan és hosszútávú elköteleződés.

2010 előtti időszakot követően ilyen perspektívákkal kiállni a diákság elé...
Tisztes mennyiségű látogatónk és rajongónk jelentős részét köszönhetjük a sárga csekk intézményének, hiszen minden alkalommal, mikor erről írunk, rajongók hada köszörüli nyelvét a Magyar Posta ezen termékén, illetve a kapcsolódó társadalmi jellemzőkön. A fejlődés nem…..
syandras 2012.11.29 20:45:56
@droidpatkány: most már értem. Bár nem véletlen, hogy a műhelyünkben nem a kamionos pakolászik. Amit te írtál le, az az, hogy a posta több munkát végez (úgy, hogy a szolgáltató bankjának meg van az informatikai rendszere közlemény alapján elkönyvelni a bevételeit), azt ráadásul olcsóbban teszi, mint eddig. Szerintem akkor itt az innováció.
Lassan mindenkinek van egy sztorija arról, hogy miért kell elmenni Magyarországról szerencsét próbálni. De hogy emögött mennyiben munkál a ráció, vagy csak egy felfokozott közhangulat lenyomatát érzékeljük, nehéz eldönteni. A folyamatot megmutató számok igen lassan…..
syandras 2012.11.16 23:33:59
Kedves Szerző!

24 éves, Bp melletti lakos vagyok. 17 éves korom óta dolgozom, de még sosem tartottam el magam. Még ha szerettem is volna, sem.
Múlt héten voltam egy állásinterjún. Közel egy év keresés után a második helyen, ott is a második beszélgetésen. Nagyon szerettem volna a munkát. Idegőrlő itthon ülni, és ilyen kommenteket írni. Az ember az első perctől kezdve arról beszélt, hogy keressek másik helyet, mert itt 3 műszakban kell gépet etetni nyersanyaggal, 8 osztályos munka. (Túl vagyok képezve.)

Nekem mindegy lett volna. Én br 200-at kértem, nem tudom, hogy ez sok vagy kevés. Közben fusizgatok, elfoglalom magam.

Németországban hegesztőként megkeresem a 2-3000 eurót. Minősített hegesztőként még többet is. Azt is 8-ik után kezdik tanulni az emberek, heti 1,5 napban.

Hova költözzek? Csongrádba? Hódmezővásárhelyre? Sukoróra? Vagy Németországba, és ha megvan az alap (házra, nyugdíjra, vállalkozásra, szűkös időkre), jöjjek haza, akárhova, nem?

Br 200-ból mennyi idő után jön össze egy biztos háttér? Amire alapozva meg merem kérni a kedvesem kezét? Amire alapozva majd gyermeket vállalhatunk? A vegetáláson túl mire marad? Anyám nyugdíja?

Bocs, bennem több van. Meg a többiekben is. És az állam, valamint az itt hagyott nyugdíjasok pechjére van módunk megvalósítani magunkat.

Gimiben mindig azt mondta az ofő: "nem kell mindenkinek megvalósítania önmagát". (Kicsit ezt sugallja a kormányzati retorika is.) Akkor még nem értettem. Most, hogy sorozatosan nem sikerül, már értem.

Pedig nem vagyok hülye. De tényleg.
Ahogy egy korábbi posztunkban hírt adtunk róla, a független színházak létüket érzik veszélyben a Nemzeti Erőforrások Minisztériuma forrásmegvonása miatt. Videóüzenetet is készítettek, hátha: A Minisztérium se volt rest, visszavágtak. Szintén a youtube-on: A Nemzeti…..
3 hónappal ezelőtt felvettem a kapcsolatot egy ismerősöm által ajánlott Külföldi Munkaerő közvetítő cég fejvadászával. Mint ahogy az ilyenkor szokott történni elküldtem neki az önéletrajzom a kért adatokat és az ehhez szükséges dolgokat. Napi kapcsolatba voltunk a…..
Tovább szűkítené a még el se fogadott regisztráció lehetőségeit egy most benyújtott Fideszes módosító javaslat. Az alaptörvény második módosításához nevű törvényt azért nyújtották be a Parlament elé, hogy az alkotmányellenes regisztrációt beleírják az alaptörvénybe,…..
  A rejtélyes városmajori oszlophoz hasonlóra akadtam a Lánchíd pesti hídfőjének az MTA felé eső járdáján. Lényegében egy kb. derékmagasságú vasoszlop, rajta 1933-as évszámmal. Ez vajon mi lehet?   - tette fel a kérdést Benő, de sajnos nem tudom a választ. Ám mivel…..
syandras 2012.07.20 23:56:36
Az érettségizők idén egy vaskos, szép kiállítású kötetet, Magyarország alaptörvényének díszkiadását kapták az oktatási államtitkárságtól, és egy szép levelet az államtitkár asszonytól. Egy könyv 10 ezer forint és 90 ezren érettségiztek ... hoppá, hát itt is…..
Amit ebből látni fogsz.   ..
syandras 2012.06.09 13:04:28
AZokASZámok Leszakad a plafon 2012.05.09 10:13:00
Megjelent a hír, hogy a TEK-es repülő miatt leszakadt a Népligeti metróállomás díszmennyezete. Egy nappal később. Azért fura az összefüggés gyártás, mert a repülő köztudottan könnyű jármű. Nyilván nem emelgetném reggeli tornaként, de a méretéhez képest könnyű. Persze.…..
A nézettség javításának reményében a Marslakók szerkesztőségében fog feltűnni az amerikai akcióhős. „Bruce egy fiatal újságíró-gyakornokot, Sanyit alakítja a sorozatban” – árulták el a készítők – „Minden reggel kerékpárral érkezik a…..
 Szórakoztató dolog Ángyán József interjúit és jelentéseit olvasgatni. Érdemes a magát kuruc szabadságharcosnak maszkírozó államtitkár álarca mögé pillantani. Érdemes odafigyelni azokra a tényekre, amelyekről az államtitkár nem beszélt. Valójában ő…..
syandras 2012.05.03 16:49:39
A tegnapi Célpont adás után 99%-ig bebizonyosodott Gyurcsány Ferenc szakdolgozata plágium. Jelenleg az lenne meglepetés, ha kiderülne nem az. Természetesen mivel Gyurcsány Ferenc szakdolgozata rejtélyesen eltűnt, soha nem fog kiderülni az igazság, de aszerint, amit most tudunk, már…..
Az európai városokat, ahogy Budapestet is, ellepték a riksataxik. A távol-keleti közlekedési eszköz modern változatát a helybeliek és a turisták is szívesen használják rövid utaltra, városnézésre. A kerékpáros kultúrájáról amúgy is híres Amszterdamban az utóbbi négy…..
syandras 2012.04.27 22:45:41
sorok között Titkos tanulmányok 2012.04.25 06:36:00
A napokban az FN24 birtokába szivárgott egy titkos, a fejlesztési miniszter által jegyzett dokumentum, amely szerint a diákhitel 2 bedöntheti a költségvetést a nem is oly távoli jövőben. Az FN24 cikkére sokan felkapták a fejüket, a rémhír még a parlamentbe is eljutott, ahol az…..
Hát elérkezett. Itt van, nem is lehetett másra számítani. Most, hogy a közszolgálati média fő funkcióit tekintve gyakorlatilag megszűnt létezni, a kereskedelmi televíziózás és rádiózás így vagy úgy zsebben, már csak egyetlen "platformot" kell valahogy kiiktatni, a…..
syandras 2012.04.20 16:34:21