Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nanogyo

0 bejegyzést írt és 397 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dani nem szeret fölöslegesen dolgozni, úgyhogy egy korábbi poszt helyszínrajzát alakította át korhű stílusban. Kerékpáron ülve különösen veszélyes dolog nem észrevenni egy autóval szemben az elsőbbségadási kötelezettséget. De mint az alábbi példa mutatja, ha valaki…..
Praxis Fáj bazdmeg 2010.06.20 09:50:00
Sziasztok, Az én sztorim átlagos lehet, nem vagyok rákos, nem veszítettem el egyik végtagomat sem, szerencsém van. Azonban az orvosok hozzáállása rutin műtétem során hagyott némi kivetnivalót maga után. Három hónapja operáltak. Nem szívműtét volt vagy ilyesmi (csak hogy a…..
nanogyo 2010.06.20 21:07:54
Elnézést, ha olyasmit írok, ami már műsoron volt, de nem tudom az össze kommentet végigolvasni.
Kedves Dr. Morcz! A nyitó hozzászólásodhoz szeretnék néhány gondolatot fűzni.
"Még egy apróság. Nyilván nagyon frusztráló volt nem találni a nővért a kiütések jelentkezésekor, de aki szerint a nővér DARAB, az ne csodálkozzon, ha rá is mint egy DARAB betegre tekintenek."

Szerintem a sorrend rossz. Az írás alapján ELŐSZÖR a posztolóra tekintettek úgy, mint DARABRA, ettől ő bemorcult és DARABnak nevezte a nővért. Annyira azért nem tudok csodálkozni ezen, lehet, h magam is beleesnék ebbe a hibába. Akkor is, ha a nővérnek, orvosnak, etc. ez nem tetszik. Ugyanis az ember amikor kórházban van és nem munkájából adódóan, akkor feszültebb, érzékenyebb és még egy csomó mindenebb, mint normál állapotában, márcsak azért is, mert beteg. Hisz épp azért van ott, nem? Elég baj ez neki már alapból, nem kell szaporítani a problémáit.
Aki meg munkaköri kötelességből tartózkodik a megszentelt falak közt, az bizony nem szívességet tesz. Akkor sem, ha áldozatos meg hivatástudó meg minden, a gyógyulás után pedig a páciens hálás neki. De addig és akkor meg ott a munkáját végzi. Kötelező módon a maximális erőbedobással. Nem?

Rá sem merek gondolni, h nem.

A másik, amit kérdezni szeretnék:
"Műtétes szakmákban különösen, de máshol is fontos az "ágykihasználtság", ami egy szerintem teljesen barom fogalom. Ui. ha egy kórház 100% hatékonysággal és igen gyorsan dolgozik, akkor az ágykihasználtsága tart a nullához."

Ezt nem értem. Ha egy kórház 100% hatékonysággal dolgozik, az azt jelenti, h roskadnak az ágyak és ágyneműcserére is alig van idő.
Ha az ágykihasználtság tart a nullához, az azt jelenti, h nincs ágykihasználtság, vagyis üresek az ágyak. Akkor most mi van?
nanogyo 2010.06.20 21:20:00
@biomech: "Az alkalmasságiról meg csak az jut eszembe, hogy sajnos mibenlétéből eredően az orvosé talán az egyetlen "szakma" amiről a jelentkezőnek semmilyen tapasztalata nem lehet. A tanár jelölt sejtheti, hogy milyen lehet tanítani, a mérnök, hogy milyen lehet áramköröket méretezni, mert "kicsiben" kipróbálhatták.
De orvoslást kicsiben? "

Ne haragudj, de ez lila köd. Honnan sejti a tanárjelölt, h milyen tanítani? Mert járt iskolába? Honnan sejti a mérnöktanonc, h milyen házat építeni? Mert voltak neki is építőkockái? És honnan is sejtheti a jövő dokija, na honnan? Gyerekként sosem volt beteg??? Ha ebből nem, akor azért van némi gond - sztem. Akárhol is legyen az a gond. És akiket meg sem említesz: honnan sejti mondjuk a leendő hentes-mészáros, hogy milyen...
Tényleg csak az orvos nem tudhatja??? Bányász, vadász, masiniszta, űrhajós???
Ember, nemcsak a diploma ad szakmát - ez egy. És a képzelőerő szintén nem a diplomához van kötve - mint ezt oly sokszor tapasztalhatjuk.
nanogyo 2010.06.20 21:31:49
@Dr. Morcz: Másról beszélsz.
Én azt nem vitatom, h sok beteg jut egy nővérre, de ezt AZT az egy DARAB beteget nem kell hogy érdekelje. Nem ő tehet róla, nem miatta van így, nem kell/szabad, h tehernek, nyűgnek, problémának érezze magát, aki csak a túlterheltséget növeli. Igen, nem vitatom, lehet, hogy szegény nővér túlterhelt, de - mondom - ez nem annak a DARAB betegnek, akit darabként kezelnek a problémája. Nyilván. És ő a maximális ellátást várja el a saját élete/egészsége érdekében. Ez baj esetleg?

Amit az ágykihasználtságról válaszként írtál, az közismert, de nem oldja fel az ellenmondást az eredeti kérdésemben és nem ad új információt. Arra következtetek, h talán a megfogalmazásod volt pontatlan a korábbi megjegyzésedben. Amúgy meg a kihasználtság kérdése egy jó nagy álprobléma, amit görget maga előtt minden éppkori kormányzat és gyanúm, h még nagyon sokáig így is marad. Azért, mert nem engednek szakembereket a kérdés közelébe - ezer és egy "misztikus" okból. Szakember alatt itt nem az orvost értem, mert ide nem az kell, hanem a folyamatszervező-átvilágító-optimalizáló tudort, akik a közvélekedéssel ellentétben léteznek és értenék is a dolgukat, ha hagynák. De ez már egy másik téma.
Mondtam én tegnap, hogy elő fog még kerülni Tornado86, hát most itt is van. Egyre jobban ügyel rá, hogy semmi olyat ne írjon, ami kínos lenne rá nézve, jót mosolyogtam rajta, hogy kiemeli, hogy az ő lámpái be voltak kapcsolva. Ma úton Nagyváradra Kolozsvár felől történt az eset…..
nanogyo 2010.05.24 23:57:10
@LittleWildGuy: A fotót a helyszínről én is látom: először egy jobbos majd egy balos kanyar. Amit nem tudunk (én biztos nem, de ezzel tán nem vagyok egyedül): a kanyar mennyire belátható a növények, egyebek miatt. Vagyis nem mondanám egyből, h nyilván a kettő közötti szakaszon szúrta ki, mert nyilván nincs röntgenszeme alapból. Bár, ki tudja. Lehet, h van.
Amit viszont látunk: lépték ugyan nincs, de az út szélességéhez lehet viszonyítani, vagyis a parkoló menetirány szerinti kezdetéhez képest lehet visszafele kb. 50 m az a balos kanyar, a kijáratához képest meg úgy 75-80 m. Gondolom, azért nem a bejáratnál tépett ki a cicamica, erre tán még ő sem képes, hanem a kiijáratnál. És higgyünk Tornado emberfeletti képességeinek: nyilván helyesen becsülte fel a távolságot, ergo a BAL kanyar után kellett rémülten arra riadnia, hogy a Dacia hopp, eléugrik.
Maradjunk az iránytévesztésnél, ez még mindig a jobbik eset számára.
nanogyo 2010.05.24 23:58:34
@ne most: Na ja. Utána.
autózz! Sörsátor - off topic 2009.07.24 09:48:00
Az történt, hogy az oda járó tömeg teljesen lepusztította a kocsmánkat, ezért azt a blog.hu szakértő gárdájának renoválnia kell és mivel erősen felújításra szorul szeretett vendéglátóipari egységünk, ezért ez eltarthat egy ideig. De nyár van, dög meleg, miért is…..
nanogyo 2009.12.20 19:55:07
@Mityu: OK, akkor majd legközelebb, ha lejövök Pesten a Lánchídról, akkor is jobbra fogok indexelni, mivel az egyenestől eltérő irányban megyek tovább... :DDD
Vagy hogy ne legyek ennyire szélsőséges: majd ha lesz megint Margit-híd és Budáról mennék át Pestre, akkor az OMV-kútnál, ahol balra halad az út a híd felé (a felfestés is jól mutatja, holott lehet tovább menni "egyenesen" a Bem rakpart felé is) szintén az úton maradva fogok indexelni és nem pedig jobbra lehaladva róla... ??? :)
Mert a helyzet ugyanez. Amúgy értem, amit mondani akartál és még igazad is van, de hát ezek szerint a hülyék mégiscsak a túloldalon vannak.
Kösz.
Nincs is szebb annál, mint amikor egy balesetnél a két fél egymásnak homlokegyenest az ellenkezőjét állítja. Irónika felesége szerint ő nem váltott sávot, a másik autós meg azt mondja, hogy azért ment neki, mert sávot váltott index nélkül. Tegyetek igazságot! Az alábbi eset…..
nanogyo 2009.12.07 23:41:35
@sbronzo: "Bécsben közlekedtem 3 sávos úton. Bal oldali elkanyarodott, középső ment egyenesen, jobb oldali is letérésbe kezdett. Megyek e középsőben, elvégre az kell nekem, tudom magamtól is. GPS beszól, tarts balra! Hú vazze, akkor még kezdő navis voltam, húztam is át a balra letérőbe. Bevitt egy térre, egyből újratervezés, és visszaneavigált ugyanarra a 3 sávos útra. Beállok megint középre, onnan bármelyik irányba könnyen sávot válthatok.

Megint megérkezem a bizonyos sávelágazós helyre! GPS: tarts balra! Gyerünk át balra, megint bekerülök a térre, újratervezés, visszavezet a 3 sávos útra! :DDD
Kezdett gyanús lenni a dolog, ha legközelebb is letérek majd balra, akkor itt fogok körözni egész estig, sőt még utána is. :D
3. próbálkozásnál mentem tovább egyenesen, ahogy kell! :)

Navi mentségére legyen mondva, hogy nem azt mondta, hogy kanyarodjak le balra, hanem azt hogy csak tartsak balra a két egyenesen tovább menő sávon belül... Akkor még kezdő voltam..."

Kezdő???
Hímnemű... :/

De csak azért, h továbbra se tudjad, mire véljél!
:DDD
Amiről Ré írt, az engem is nagyon tud idegesíteni és vele együtt én is várom tőletek a tökéletes ellenszert. Az oké, ha valaki a seggembe mászik, nekem meg fékeznem kell előtte hirtelen, akkor ő lesz a hibás, de attól még nekem is macera az egész. Ráfékezni még ennél is…..
nanogyo 2009.12.06 22:26:15
@Roltii: Azért, mert ha én mondjuk nem akarom megvárni, mire neked sikerül bekanyarodnod balra a folyamatos szembeforgalom kicselezésével, akkor hadd ne kelljen kivárnom. Méltóztass jó előre tájékoztatni a szándékodról, hogy eszembe se jusson beállni mögéd, mivel egyenesen haladnék tovább. És nem szívnék miattad, meg a hasonlók miatt, akik gazdálkodnak az időmmel. Meg eldöntik, hogy ráérek én kivárni, amíg ők majd kanyarodgatnak. Eccer.
Rendszeresen szoktam tapasztalni ezt az aranyos kis tréfát és mindannyiszor boldogan nevetgélek rajta - veletek együtt.
nanogyo 2009.12.06 22:38:53
@ruskyy: Hagyd. Nyilván a piros-sárga-zöld fények meg a mindenféle ideoda kiaggatott táblák is épp ennyire zavarják. Meg a többi élőlény, aki annyira elvakult, hogy egy időben merészel tartózkodni vele az úton.

Neki üres útra szól a papírja.
Igazából már tegnak a kezeim közé kaparinthattam a két blogpólót, amit mutatóba kaptam, csak este nem volt már időm, illetve lelki erőm ahhoz, hogy nekiálljak fényképezőgéppel kattogni. Most megtettem, nézzétek el nekem, hogy a képek nem stúdió körülmények között…..
nanogyo 2009.11.19 21:25:29
@nanogyo: Nem, nem számolni, öltözni!
Sorry, elvonták a figyelmemet!
:)))))))))))
nanogyo 2009.11.21 23:06:26
@SilentSound: És akkor mi lesz a beleizzadással? Az nem teszi meg mosás helyett?
:)))
nanogyo 2009.11.22 21:14:31
@SilentSound: Jó ötlet!
:))))
autózz! Mi a faszt dudálsz?! 2009.11.22 12:37:00
Szuper, amikor egy ötéves szellemi színvonalával rendelkező idióta egy erős motorra ül és úgy gondolja, hogy mindenki hülye, csak ő helikopten. Zoli a sztoriját nem a napokban írta, de nem is tudom, hogy maradhatott ki eddig egy ilyen jó kis szaftos-káromkodós poszt, ráadásul…..
nanogyo 2009.11.22 17:54:46
@Mr. Ray: "Kicsit már unalmas ez a blog, hogy mindig olyan sztorikat tesznek fel, ami direkt az anyázásra és a kattintásokra megy rá. Most tényleg ennyire gyenge idegzetűek egyesek, hogy minden apró szarságért egész oldalakat írnak? Az ilyen atrocitásokat rég elfelejtem, mire hazaérek."

Akkor miért szólsz hozzá?

Tévedsz, nem kötözködöm, tényleg érdekel. Az "unalmas", "gyenge idegzetű", "apró szarság" kifejezéseket használtad azzal összefüggésben, hogy te a magad részéről észre sem veszed az efféle hívságokat. Mire hazaérsz, el is felejted.
Úgy látszik, most még nem értél haza. Vagy nemtom. Mindenesetre ne hagyd már légyszi, hogy kifúrja az oldalam a kíváncsiság.
Köszi.
A címbe szerintem már bele sem kell írnom, hogy mindezt tilosban. Tibi csőrét is böki, hogy míg másokat öt perc miatt is sokezer forintra bírságolnak, addig ennek a fuvarozó cégnek rendszeresen állnak szabálytalanul, ámde természetesen jól látható helyen mindenféle retorziótól…..
Kevés eszetlenebb és bunkóbb dolgot tudnék felsorolni a büntetőfékezésnél, az ilyen eszközökkel élő vadállatoknak el sem jut az agyáig, hogy csúnya vége is lehet az ilyesminek. Ha pedig valaki motoros előtt tesz ilyet, azzal könnyen meg is ölheti azt, aki a kétkerekűn ül,…..
nanogyo 2009.11.16 21:30:14
@Spikk: Tényleg volt itt nemrégiben egy poszt, de hihetetlenül nem értette senki (beleértve ezek szerint téged is), hogy nem a lassan menésről szólt. Pusztán arról, hogy milyen alapon gazdálkodik bárki a másik idejével?!?

És még most is ugyanez a sületlenség jön elő. Siralom.
nanogyo 2009.11.16 21:58:12
@Spikk: Kicsi csillag, nem ez az első, amit te nem értesz. Sem az utolsó. Mikor tanulsz meg olvasni?
Nem vitázom, Nincs kivel.
Leleményes nép a magyar, spórol, ahol csak tud. A megértés nagykövete például a nicknéven. Most derült ki ugyanis, hogy többen használják ugyanazt a nevet, így az olvasók agyában kevesebb memóriát igényel a megjegyzése. Ezért nem értettem én, hogy egy törékeny nő hogy ver…..
nanogyo 2009.11.13 19:52:35
@Marcellusca: " Az eddigi kommentekből azt szűrtem le, hogy mi (35-40-es korosztály) igen érzékenyek vagyunk a "bácsi" megszólításra. :D"
És mit gondolsz a "néni" megszólításra mi történne?

:)))))))))))))))))))))))))))))))
nanogyo 2009.11.13 21:38:32
@Spikk: Némi. :)
Nemtom, ez kinek mennyit jelent, de az tuti, hogy hegyvidéki (na jó: dombvidéki) tájainkon szinte senki nem képes rá. :( Napi tapasztalat. Jómagam tapasztalati alapon mindig hagyok helyet az előttem lévőnek, hogy "picit" visszagurulhasson - és szinte mindig vissza is fog! :) Max akkor tévedek, ha nem néztem ki az autóból az automata váltót... :))) Mondjuk azon is lehet látni, ha rendesen meg tudtad nézni, h leteszi a fenekét - de időnként én is elbambulhatok, nem?
Persze ez (mármint a visszagurulás) nem típusfüggő. Vagyis de. Sofőrtípusé. :)))
Van, aki - nyilvánvalóan környezetvédelmi okokból - nem szeret fékezni, Dinyus autójába is egy ilyen autós szállt bele majdnem, mert ő úgy gondolta, hogy nem volt az a piros még olyan piros és mindketten átfértek volna lendületből. Mondom én, hogy veszélyes dolog megállni csak…..
nanogyo 2009.11.12 21:24:23
@kamushamus: "A Szentendrei úton igyekeztem befelé 70-nel, amikor sárgára váltott előttem egy lámpa. A tükörben láttam, hogy elég messze van a mögöttem levő, így megálltam (erősebben kellett ehhez fékeznem kicsit, de azért a padlóféktől messze voltam)."
Picit értelmezd már,milyen messze lehetett a lámpától,ha "erősebben kellett fékeznem kicsit"de lehet hogy én értelmezem rosszul:)

Peremfeltételként értelmezve és valósnak elfogadva valamennyi adatot plusz azt a korábbit, hogy 3-5 mp-ig sárga a lámpa:
a) 3s alatt kb. 58 m-t, b) 5s alatt kb. 97 m-t tesz neg az autó. Tehát max. 100 méterre lehetett a lámpától, amikor az sárgára váltott. Lehet, hogy azonnal észrevette, lehet, h nem. Ekkor még a tükörbe nézett és mérlegelte a mögötte jövőt. Majd fékezett. Hetvenről nullára.
nanogyo 2009.11.12 23:25:19
@JMC: Egyébként igen, akartam is kérdezni, hogy ugyan hogyan sikerült hetvenet elérni arrafele? Hajnal négy volt?
:)))))
Vagy ha nem, akkor kérem a receptet!
:)))))
nanogyo 2009.11.12 23:28:09
@JMC: A másik autóban nyilván világított a belső lámpa. :)
Mert különben extra sötét lett volna! :)

Na de jó éjt mindenkinek!
autózz! Beintettem egy rendőrnek 2009.11.11 08:08:00
Nem kell azért SzZ-t se félteni, amikor egy idióta mocskos szájú egyenruhással hozta össze az élet az utakon, felvette a ritmust és anyázták egymást oda-vissza rendesen. A Totalcaron megjelent egy cikk a rendőröknek beintőket sújtó németországi drákói szigorról. Én meg…..
nanogyo 2009.11.11 20:58:59
@Loga: Ügyes vagy!
:)
nanogyo 2009.11.11 21:20:43
@Loga: Jaja. És egy egyszerű magyar határozószóval kezdődik a mondat, mindössze öt betű.
Aztán.
Ismered egyébként a helyszínt?
nanogyo 2009.11.11 22:36:54
@Loga: Ne erőlködj.
Egyre rosszabb.
:)
A közlekedők igen jelentős részei olyanok, mint a birkák. Egy megindul valamerre, aztán megy utána a többi is, mintha az lenne a világ legtermészetesebb dolga. Ha útlezáráson keresztül, akkor úgy. Ha a kamion nem fér el, akkor lezúzza a táblát is, de megy tovább. Maybe sztorija…..
nanogyo 2009.11.09 17:58:38
Nemcsak a tereléseket. :)
Budapest, Ferdinánd-híd, Podmaniczky utca felé haladva. A végén vagy egyenest továbbmész vagy jobbra kanyarodsz. Felfestés, tábla van, egyértelmű. Igaz, a jobb oldali az busz (troli)sáv, na de a kanyarodás miatt a végén persze belehaladhatsz. A kanyarodáshoz külön zöldnyilas lámpa is van, mert előbb lehet jobbra kanyarodni, mint egyenesen át, keresztezve a Podmaniczkyt.
Állok a "buszsávban", zöldre várva. Bekövetkezik. Indulok, mire is a mellettem álló Octavia csikorgó gumikkal startol és elémvág - jobbra kanyarodik. Előtte persze semmi nem utalt ebbéli szándékára, úgymint pl. index, ablak le, szépen megkér, stb. Mert eltévesztette vagy mittomén. (Jelzem, mögöttem senki nem volt...)Kicsit meglepődtem, de gondoltam, nem normális, hagyjuk. Aztán lelassult, én meg el mellette. Mire is rálép a gázra és elémvág. Ebben a történelmi pillanatban leszaladt két 20 körüli srác a járdáról, át a Podmaniczkyn, ez a barom meg majdnem elütötte őket, kb. 90-nel. OK a fiúk is szabálytalanok voltak, de egy ilyen ökörre nem számítottak. Persze satu, gumifüst - én meg tudtam állni, tekintve hogy normálisan mentem, de azért megjelent lelki szemeim előtt egy mozi.
Mondanom se kell, hogy még a bunkónak állt följebb. A pirosnál képes volt kiszállni és odajönni anyázni nekem... Hogy én vagyok a hülyemarha és a felmenőimet. Hogy képzelem, buszsávban közlekedni és elékanyarodni!!!

Szerintetek??? Köpni-nyelni nem tudtam, nem hittem el, hogy valaki ilyen marha lehet. Tényleg azt hitte, hogy egy tőlem balra lévő sávból kell jobbra kanyarodni, miközben a troli egyenesen megy tovább???

Aztán már röhögtem.
Sokszor van szó száguldozókról, esztelen gyorshajtókról, sokkal kevesebbszer emlegetjük viszont a másik végletet, Márk ezzel kapcsolatos elmélkedését osztotta meg velünk, mert legalább ugyanannyira jelen van a közlekedésben ez a helyzet és a türelmetlen autósok miatt akár…..
nanogyo 2009.11.01 00:22:59
@Spikk: Nem szeretnék beleszólni a beszélgetésetekbe, csupán ehhez a részhez lenne észrevételem:
"A nagyon ügyetlen hozzátartozókat illetően az lehet a baj, hogy a dolog fizikájával nincsenek tisztában, tehát azzal, hogy mitől is megy az autó és mit miért kell úgy csinálni, ahogy. Feleségemnek pl. a sebességváltó tiszta vudu volt ezekkel az áttételekkel (lehet, most is az, nem tudom, megértette-e, amikor elmeséltem neki). Ha ezt nem érti valaki legalább nagyjából, akkor mitől ne fulladna le, mitől ne sodródna ki, miért kapcsolna vissza, ha fékez, stb."
Szerintem nem kell tisztában lenniük a fizikájukkal, mint ahogy autószerelőnek sem kell lenniük. Persze nem tilos érteni, de nem előfeltétel. Csak éppen más oldalról kellene megkísérelni elmagyarázni, hogy mire is való az egyes, kettes, stb. És mi is történik, ha nem használjuk. Nem tisztán a műszaki szemlélet létezik és nem várható el mindenkitől, hogy értse és érezze a dolgot (én mondhatom, ilyen suliba jártam :) ) Semmi szükség rá, hogy áttéteket lásson/értsen, úgysem fog, mint ahogy a fogaskereket sem kell tudnia megrajzolni, nagyon-nagyon egyszerűen is lehet érzékeltetni a dolgot, leginkább a gyakorlatban. Kipróbálod, meglátod, ennyi.
Nem kell begörcsöltetni azzal, hogy mit nem tud és nem kell misztikumot csinálni az ügyből, ami nem is az. Csak próbáld meg te is máshogy nézni - ne tőlük várd el, hogy a te szemeddel nézzék.
nanogyo 2009.11.04 21:16:27
Senki mellett bagy ellen, mert ez az egész már teljesen értelmetlenül elment a Holdra.

Szabályok.

1. Szabályszegő-e az, aki bemegy egy étterembe és válogatás nélkül leül az első székre, amit meglát, noha ez a szék egy olyan asztal mellett áll, ahol ül már valaki, két teríték van feltéve és mondjuk egy szál virág is utal arra, hogy várnak valakit, de nem őt, a vadidegent?

Nem. Semmilyen törvény nem szól arról, hogy tilos lenne leülnie egy olyan székre, amin nem ül senki más.

Tuskó?
Igen.

2. Szabályszegő-e az, aki odalép a játszótéren a gyerekedhez és beszélgetni kezd vele és mellesleg közben egyszer-kétszer olyasmit mond a gyereknek, ami a te nevelési elveiddel szögesen ellentétes, de egyébként ő nem akar semmit a gyerektől, nem akarja magával vinni, bántani vagy bármi egyéb csúfságot tenni vele.

Nem. Nincs olyan törvényi passzus, ami ezt tiltaná.

Elítélendő a dolog?
Igen.

3. Szabályszegő-e az, aki közeli hozzátartozód betegágyánál csupa szívjóságból szóval tartja az illetőt, miközben folyamatosan a terhére van, olyasmivel traktálja, ami a legkevésbé sincs ínyére, de kényszerűségből hallgatnia kell, mert nincs lehetősége fölpattanni és továbbállni - miközben ő nem akar semmi rosszat, csak beszélget képességei szerint és nem is érti, mi a baj, pontosabban föl sem merül benne, hogy bármi baj lehet.

Nem. Hol a paragrafus, ami ezt tiltja?

Rettenetes?
Igen.

4. Szabályszegő-e az, aki egy szép júliusi napon, szikrázó napsütésben, száraz, kifogástalan úton, kilencvenes táblánál ötvennel autózik valamilyen okból...

Nem. Keressetek passzust, ami kellően tiltja.

?
Igen.
autózz! Hátra is kéne nézni! 2009.10.25 12:15:00
Talán akad egy-két rendszeres olvasó, akinek feltűnt, hogy az elmúlt két napban hiába várta a friss és ropogós posztokat, csak nem jött semmi új. Most még csak balhé sem volt székesfővárosunk szívében, ahonnan el lehetett volna vinni három napra, vagy ilyesmi. Kalandosra…..
nanogyo 2009.10.26 23:55:02
@Spikk: Nem tettem!

:)))))
nanogyo 2009.10.27 00:33:07
@Spikk: Egypilllanat! :)
1. Nem szeretném bebizonyítani, hogy a bringások hófehér ártatlan bárányok, mivelhogy nem azok, az autósokkal, kamionosokkal, traktorosokkal együtt, sőt, de ez ettől független, egyszerűen csak nem dolgom az ő mosdatásuk. Sem senkié. Még mielőtt ebbe az irányba csavarnád a kissé elpilledt helyzetedet. :)
2. Mintha túl sok helyről, túl kevés hivatkozással szedtél volna össze "adatokat". Egy ilyet egy szakdolgozat opponenseként már kapásból kilőnek, úgyhogy hirtelen hihetővé vált az a bizonyos megszorongatás a felsőoktatásban. :) (Ne hagyj ekkora felületeket, mert még kíméletes voltam. :))) )
3. Teljesen másról beszélsz most és másról ezelőtt. Arra apellálva, hogy nincs élő ember, aki ilyenkor ezt ellenőrizné - és ebben még igazad is van. Ép ésszel senki nem fogja az összes katyvaszt végignézni, amit eddig írtál. Ilyenkor... Pláne.
Viszont ettől még nincs igazad.
Ha holnap még érdekes a téma, visszatérhetünk rá, rajtam nem múlik.
:)
nanogyo 2009.10.27 21:09:56
@Spikk: Nem szaladok el, ne ijedezz, de történt valami gond a gépemmel, épp meg akar halni. Nem tudok most netelni, sajnos, pedig... :)

De nem fogom elfelejteni! Ha már voltál ilyen kedves jól felhúzni magad miattam.
:)))
Ha finoman akarok fogalmazni, akkor ez a hosszú hétvége számomra igen kalandosra sikeredett, ha kicsit érzékletesebben, akkor meg úgy kell mondanom, hogy orbitális szopás volt. Mostanában aktívan passzívkodó bloggertársnőm és egyben életem nagy szerelme, Kisikasa, elvben egy…..
nanogyo 2009.10.26 21:51:16
@MrZed001: "Mostanság kissé lázongó-e a hangulatom?
Rohadt egy érzés tudni, hogy (a fentebb hozzászólóknak mind igaza van, és) a bűnös tolvaj nem fog soha bűnhődni ... mert azok ott így döntöttek."

Válasszuk ketté a dolgokat. Az "azok ott" tökmindegy, hogyan döntöttek, ha a HIVATAL cspa nagybetűvel mást gondol. Mert a csinovnyik hatalom, sőt, megkockáztatom, hogy a legnagyobb hatalom nem kevés ideje.
"Azoknak ott" annyi felelősségük van ebben az egészben, hogy hagyják, hogy fölöttük a hivatal legyen az úr - illetve nem vagyok teljesen hülye én sem, nem egyszerűen hagyják, hanem felhaszálják a rendszert.

Lássunk tovább az orrunknál.
Többen írtátok már korábban levélben is, hogy hozzunk létre a blogon belül egy szégyenfalat, ahová fel tudjátok tölteni a saját, szabálytalanságokról készített fényképeiteket, legyen szó parkolásról, busz- vagy leállósávban közlekedésről, vagy bármi másról, amit el…..
Ezért jó a nagy olvasottság, egyik nap szemtanút szerzünk egy balesethez, most meg a múltkori észak-budai óriásdugón való károgásunk nyomán megtalált minket Snake_Ey3s, aki egyike volt a koccanó autóknak és akit ismeretlenül szidott múltkori posztunk beküldője, amiért nem volt…..
nanogyo 2009.10.23 17:45:56
@flea: Igen, pont az jutott eszembe olvasás közben, amit a végén magad is írtál. Amerikában van hely erre a módszerre. A Belvárosban pedig nincs. Akkor sem lenne, ha mindenki jól nevelt lenne és nem furakodna pofátlanul, egész egyszerűen a szűk utcák, a rövid távolságok a kereszteződések között és a sok egyéb adottság, amivel együtt kell élnünk. (Nem sorolom ide a bunkóságot meg a forgalomszervezési bakikat, mert az nem egy eleve elrendelt valami.)
nanogyo 2009.10.24 11:38:46
@SickBoy: :))))
Rajzold is le, az sokat segít!
:)))))))))))))))
nanogyo 2009.10.24 12:30:47
@107!: Sztem nem ugyanarról beszélünk! :) De mindegy is, mert voltak itt már okosabbak, akik jól megaszonták, amit kell, persze kinek van ideje visszaolvasgatni, ez OK. A rugó egy másik tészta, de tényleg nem akarok okoskodni. :)

A fékezést én csak bicajjal próbáltam ki még gyerekfejjel, de elég nagyot estem! :))) Azóta tudom, hogy nem célszerű blokkolni az első kereket, pláne nem lejtőn... :))) Mostanában meg a saját gyerekemet néztem meg, ahogy taknyol - ugyanígy. :) (Mondjuk annyi észrevétel, hogy a hátsó kereket sztem akkor veszed fel az útról, amikor MÁR NEM csúszik a kerék, hanem éppenhogy jó alaposan megtapad elöl. Nem?)
Ki tudja, miért tartotta magában dilemmáját Shetlander ennyi ideig, mindenesetre érdekes dolgot vetett fel, mert ha a lenti google térképnek hinni lehet - persze nem mindig lehet -, akkor ott elvileg lehet balra kanyarodni. Viszont ha tényleg van ott záróvonal, akkor nyilván nem.…..
Sokadjára ír nekünk A megértés nagykövete és ha ő ír, akkor lehet rá számítani, hogy valakiről vagy nyál, vagy vér fog folyni, mert a szelíd, törékeny női test egy sakált takar, aki általában autót vezetve teszi helyre a többi közlekedőt. Ezúttal viszont ő volt a kisebb,…..
nanogyo 2009.10.06 21:51:36
@Chilly: Igen.
Azzal a kiegészítéssel, hogy az ég szerelmére, MEG NE PRÓBÁLJON ÁTMENNI AZ ÚT MÁSIK OLDALÁRA!!!

Tényleg nem ismered a helyszínt!

:)))
nanogyo 2009.10.06 22:14:36
@Shitting Bull: Modor, kicsim, modor. Utána szólalj meg.
autózz! Kamikaze kétkerekűek 2009.10.03 12:16:00
Tegnap reggel az én közreműködésemmel szeretett volna öngyilkos lenni egy vadbarom motoros, vagy egy óráig dúltam magamban, ennyire necces helyzetbe még nem kerültem talán soha, szerencsére nem lett végül baj. Vadmalac napi rendszerességgel találkozik munkába menet ezzel a…..
nanogyo 2009.10.03 19:35:09
@gorillka: Ha 10 perccel korábban indulsz, akkor is találkozni fogsz valakivel, aki miatt kihullik a hajad. (Ha még van... :) )
nanogyo 2009.10.03 19:55:34
@gorillka: Ja, én nem úgy élem meg az egészet, hogy direkt feltart. Miért tenné? Sztem egy elenyésző kisebbségtől eltekintve senki nem tart fel direkt. Egyszerűen csak 1. fogalma sincs, mit csinál, 2. elbambult, 3. azt hiszi, minden a legnagyobb rendben. Illetve nem hiszi, meg van győződve róla. :) Talán ez a leggázosabb helyzet... :)
Az Éles sarok Budapest egyik legidiótább kereszteződése / csomópontja / átjárója, nem is tudom, minek nevezzem, tipikus esete annak a jelenségnek, hogy ahol vasút megy, ott úgy ketté van vágva a város, mintha arra folyna a Duna. Ráadásul együtt kényszerül közlekedni autó és…..
Reckl Amál blogja Rokonok közt 2009.09.27 14:24:00
Jó lenne, ha egy jogász elmagyarázná, miért volt fontos az új Családjogi törvényben (amely mint önálló jogszabály megszűnik, és a Ptk. részévé válik) az a kitétel, hogy nagybácsi - unokahúg, ill. nagynéni - unokaöccs is házasodhassék.Mert azt értem, hogy a házasulást…..
nanogyo 2009.09.27 19:29:08
@fourgee: Szerintem semmi zavaros nincs benne, (Kelemennek is szól persze), ha meg nem vagy képben, akkor nem muszáj hozzászólni a témához. Ami nem is a tiéd. Miért nem írsz te, ha nálad az igazság osztó keze?
:)))
Folytatván a tegnapi írásomat, tegyük fel, hogy a Facebook valóban lenyomja az iwiw-et. Lássuk be, erre minden lehetősége megvan. Az iwiw alig változik, egy olyan nagyvállalati csapdában vergődik, ahol a gyors reagálás hónapokig tart, és egy-egy komolyabb fejlesztés évekig. Egy…..
nanogyo 2009.09.24 21:42:11
@bmwsbp: "Egyébként jó a felvetés hogy a pénz nem marad a magyar piacon, de amúgy sem marad, mert a profit teljes egészén el lehet gondolkodni, hogy hova megy. Talán max arról a fizetésről beszélhetünk amit az iwiw-nél (origónál?) dolgozó emberek kapnak. Ezeket meg minek fizetni, ha egy idejétmúlt technikát/tartalmat képtelenek megújítani???"

Nem ők képtelenek megújítani, hanem a begyöpösödött főnökeik, akiket semmi nem sarkall a változásra és észre sem veszik, hogy maguk alatt vágják a fát. Na meg a sok alkalmazott alatt, akik a fizetésükből próbálnak élni, ráhatásuk a folyamatokra nincs, ámde a károkat elszenvedik. A gyökér főnök meg megkapja a kellemes vezetői végkieégítést + egyéb szolgáltatásokat. Ami az általad kárhoztatott mezei munkavállalónak nincs.
nanogyo 2009.09.24 21:55:26
@bmwsbp: DOLGOZNI ott csak a mezei népek szoktak. MINDENKI biztosan nem.
A felelősség természetesen mindig a vezetőséget kellene, h terhelje, ámde valahogy mégsem ők szokták nagyon megszívni.
nanogyo 2009.09.24 21:56:41
@Jóbarát: Ezt már el tudjuk képzelni! :)
Képzelj el olyasmit, ami most még eszedbe sem jut!
:)))