Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ZoliBA

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Évek óta, ha csak ha tehetem, mindig vonattal utazom. Most azonban, mivel jóval nagyobb távolságra, Párizsba utaztam, ráadásul velem tartott a barátnőm is, inkább a repülőt választottam. Árban mindenképpen olcsóbb volt, de az utazás teljes idejét figyelembe véve, már egyáltalán nem volt annyival…..
HENI SÜT NEKED Kovboj kaviár 2016.05.29 16:50:16
 Amerika középnyugati részén nagy előszeretettel készítik el az alábbi salátát, ami valljuk be őszintén itthon is nagy népszerűségnek örvendhetne, ha többen ismernék. Csak előnyei vannak: teljesen vega, sőt vegán, valamint gluténmentes. Nagyon hamar elkészül, kb. 5-8 perc. Továbbá ízes, zamatos,…..
A fél ország megörült és megőrült a kormány év végi bejelentésével kapcsolatban, aminek a lényege az volt, hogy ha kellően patent leszel az ország családpolitikájába, akkor megdobnak téged egyszer 10 millió forint vissza nem térítendővel, másrészt hozzád vágnak államilag támogatott hitelt 10 millió…..
ZoliBA 2016.01.07 13:07:33
@mics.1:
"Én ezt értem de az állami támogatás részt használhatod a hitel önrészeként."
Igen, akkor ha már megszülettek a gyerekek. Ha még nem, "csak" bevállalod őket akkor bizony az is "hitel", így az ingatlan terhelhetőségénél figyelembe kell venni.

"Általában a bankok 20% önrészt kérnek, vagyis ezzel a 10M-val bőven felvehetsz 16,4-et. Vagy valamit rosszul gondolok?"
Pontosan ahogy mondod: Általában, de ez nem kötelező, a bank dönti el. A 20% önerő a törvényileg meghatározott minimum, de attól a bank a belső szabályozása alapján eltérhet, és az FHB masszívan el is tér. Náluk a limit HB 80%, a HB érték meg forgalmi érték ~80% körül mozog.
Az idén az év első 11 hónapjában országosan 125 118 ingatlant értékesítettek, ami 30 százalékkal több a tavaly azonos időszakánál a Duna House (DH) ingatlan franchise hálózat saját adatain alapuló becslése szerint. Év végére befutott a Magyar Közlönyben megtett hivatalos bejelentés a CSOK 2016…..
ZoliBA 2016.01.06 10:36:22
@Egyed_embere: Nem biztos, lehet úgy variálni a számokkal hogy ez így jöjjön ki, csak épp akkor az almát a barackkal hasonlítjuk össze, aminek persze kb semmi értelme :-)

A fenti hitel egységesen 5 éves kamatperiódussal számolva:
Zöld bank: 73.837,- Ft/hó
az év bankja: 67.888,- Ft/hó
van különbség, nem is kicsi, emiatt szerintem már erősen érdemes elgondolkodni egy bankváltásban (éves szinten bő 1 havi törlesztőrészlet a különbség)

Ugyanez ha csak a zöld banknál nézünk hosszú kamatperiódust:
Zöld bank: 73.837,- Ft/hó
egy sokkal kisebb (:-)) zöld bank: 59.289,- Ft/hó
szép kis különbözet, de milyen áron? 5 éves kamatperiódus szemben a 6 havi kamatperiódussal. Persze most OK, csak azért azt nem árt figyelembe venni hogy ~3 évvel ezelőtt mekkora volt a jegybanki alapkamat, és mekkora most, utána pedig csendben elgondolkodni azon, hogy hol van az leírva, hogy 3 év múlva nem leszünk megint ugyanott?