Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sedith

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy megdöbbentő hírt olvastam az imént arról, hogy egy 12 éves kislány felakasztotta magát, mert a mennyben akart lenni az apjával. Az indoklás nem spekuláció, mert a lány búcsúlevelet írt, maga írta. Én nem értek ehhez, számomra is hihetetlen az, hogy egy 12 éves kislány az…..
A ír Strypes zenekar szeptember 9-én hozzá ki a bemutatkozó albumát, amiről most egy CC Rider-feldolgozáshoz koncertvideó is készült. Aki esetleg nem hallott volna még róluk, a Strypes egy csupa 16-17 éves srácokból álló rockzenekar, akik régi rhythm and blues dalokat dolgoznak fel…..
Randy Marsh: "He’s right! Our boys didn’t hate homosexuals, they just hated the way this asshole was acting!" (South Park: The Death Camp of Tolerance) Kedves Adrián! Olvasom az Index cikkében, hogy eljárást kezdeményeztél az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál a Király Fürdő…..
A "könyv"-változat kapcsán egy újabb kitűzött célt sikerült elérni: a lenti módosításokon túl megírtam a fejezetek elején a felvezető szövegeket is. Ez elég banálisnak hathat, de azért fontos, mert így létrejött a "könyv" első olyan változata, ami már valóban (nem csak…..
Voltaképpen nagyon meglepő, hogy ebben a poszt-posztmodern korban, amelyben élni vagyunk kénytelenek, milyen hatalmas jelentősége van annak, hogy ki lesz és milyen nevet választ az új Pápa. Én azt gondolom, hogy nincs Isten, de azt is gondolom, hogy létére felettébb nagy szüksége…..
Bár nem "indultam" (olyannyira, hogy csak most vettem észre), nem marketingeltem magam, a Goldenblog zsűrije a legjobb 10 hírblog közé választotta a Szekuláris Figyelőt!http://goldenblog.hu/hirek/20110824_goldenblog_2011_hirblog_zsuri.aspx..
Sedith 2011.08.29 22:25:26
Igaz-e hogy a tudomány elfojtja a dolgok szépségét?Ha analitikusan szétszedünk valamit attól az tényleg elcsúnyul? Richard Feynman, a 20. század egyik legnagyobb tudósa, nem így gondolja. ..
Mindannyian ismerjük a "hivatalos történetét" a Halálcsillag elleni támadásnak. Mind ismerjük Luke Skywalkert és a lázadókból álló csőcseléket, akik vakmerő támadást indítottak a valaha épített legerősebb és legjobban védett űrállomás ellen. És természetesen…..
Sedith 2011.06.30 16:46:16
A héten kissé meglepődtem, mikor ezzel a cikkel találkoztam az indexen. Idézve a cikk elejéből: Az Európa Tanács egyik bizottsága két, az emberi egészségre esetlegesen veszélyes technológiákról szóló tudományos vizsgálat eredményeit értékelve arra az elhatározásra jutott, hogy a felhozott…..
Nagyon szeretek "primitív" scarification-okat csinálni! Ilyenkor egy kicsit mindig közel érzem magam azokhoz az "ősökhöz" akik először kezdték el társaik bőrét vagdosni mindeféle egyszerű motívummal. Ilyenkor a lényeg nem a minták bonyolultsága volt, hanem hogy…..
Sedith 2010.11.30 18:21:13
A Sziget Fesztiválon és a 14. Európai Szkeptikus Kongresszuson is bemutattuk alábbi plakátunkat. A megtekintéshez ajánlott a Fullscreen nézet és a nagyítás/kicsinyítés gombok használata. Svindli termékek és szolgáltatások  ..
A nyelv és a genetika kapcsolata izgalmas és forró téma. Ma már teljes bizonyossággal tudjuk, hogy léteznek olyan gének, amik befolyásolják a nyelvhasználatot és a nyelvtanulást, az is biztosnak látszik, hogy létezik egy velünk született általános nyelvtan, amit azután a gyerek…..
Minden egyes pont a fenti képen egy-egy távoli galaxist jelöl, egyenként milliónyi csillaggal. A pöttynyi csillagrendszerek tőlünk igen távol vannak, a Herschel űrtávcső fotója a 12 milliárd évvel ezelőtti állapotukat örökítette meg.A Herschel egyik feladata, hogy alaposabban is…..
Mika János éghajlatkutató előadása 2010. május 18. kedd, 18.00 BME Fizika Tanszék, 1111 Budapest, Budafoki út 8. F épület III. lépcsőház II. em. 13. terem Az előadásban áttekintjük azokat az érveket és ellenérveket, amelyek az éghajlat melegedése és annak emberi eredete mellett illetve ezek ellen…..
Húha, ilyen tombolás rég volt a Homáron, amilyet most fognak olvasni, Timi mama ugyanis rettentően kiborult, hogy a lányai egy Takko Fashion boltban majdnem kénytelenek voltak szembesülni a 7-9 éves kiscsajok számára gyártott, szivacsos push up melltartókkal. Olvasónk felteszi…..
Az előző írásban kicsit áttekintettük az agy felépítését és a tanulás folyamatát, melyről megállapítottuk, hogy asszociáción alapszik, majd megismertük az alapvető különbséget az emberi és a gépi emlékezet között. Jelen írásban ezt a gondolatsort szeretném folytatni…..
Többen kértétek tőlem az utóbbi időben, hogy írjak a robotok tanulásáról, mert ez valahogy olyan megfoghatatlannak tűnik. Szerencsére az alapkoncepciók nem bonyolultak, de úgy gondolom, hogy az emberi agy tanulási folyamatának alapszintű megértése elengedhetetlen. Ezzel a…..
Sedith 2010.04.16 11:45:00
@Joaquin: Jajj, dehogy nem lehet elmagyarázni laikusoknak is! El lehet, ha az illető elég értelmes ahhoz, hogy belássa: ez nem az a téma, amit öt bekezdésben össze lehet foglalni, ráadásul nem árt hozzá egy kevéske biológiai műveltség sem. S épp így lehet "harcolni" az egyre terjedő, sőt, népszerűsödő tévhitekkel szemben.

Persze van, akivel nem lehet it kezdeni. De néhány ilyen hangos ember miatt kár volna lemondani a többiekről (pl. rólam). :)
sok külső ajak piercing UV fényben...
Sedith 2010.01.30 20:37:05
Gyémánt óceánokban úszó gyémánthegyek lehetnek az Uránuszon és a Neptunuszon. Amerikai kutatók ugyanis földi drágakövek vizsgálatával arra jutottak, hogy a folyékony gyémánt fagyás közben a vízhez hasonlóan működik, azaz a megszilárduló rögök a folyadék tetején…..
2010-ben ismét jelentkezik a Mikron blog, az idei első bejegyzésben pedig megpróbáljuk összeszedni, hogy mely tudományterületeken várhatók a legnagyobb áttörések az idén. Az emberes űrutazástól a rák gyógyításáig ugyanis remélhetőleg több fontos felfedezés tanúi lehetünk…..
A fejlődő országok lakosainak valamiért sok gyerekük születik, míg a fejlett országok lakosainak meg direkt kevés. Ezt a jelenséget sokszor körbevizelte már a társadalomtudomány, és a Holdig érne ezeknek az értekezéseknek a papírkupaca, ha összeraknánk. Van bennük szó…..