Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Átutazó

0 bejegyzést írt és 85 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tusványosi nyári meleg úgy érzem nem csak a Kedves Vezetőt ütötte ki, hanem Szószátyár Petikét is: "Akkor felelünk meg a társadalom várakozásának, ha meg tudjuk mondani, milyen jogkövetkezményekkel jár az, hogy a szocialista kormányok a kiszolgáltatottságig…..
Átutazó 2011.08.02 22:13:05
@Steve_Jobs: Az ország vergődik már... az ország... illenék a nagy vigyorgás közepette észrevenni, hogy lassan elrothasztanak itt mindent... Persze vannak létformák, amik a dögön érzik magukat a legjobban.
Átutazó 2011.08.02 22:34:51
@Steve_Jobs: Nem haragszom, csupán ámultan nézem, hogyan alakul át az ország a Kádár-korszak és a Horthy-korszak furcsa keverékévé, miközben a gatyánkat is lelopja rólunk a kormányzó párt, és ez egyeseknek tetszik...
Balaton Blog Az állóvíz panasza 2011.07.27 12:27:00
  Ilyen se volt még, most legyen. Kortárs vers, a Balatonról. Ráadásul ez itt az első megjelenés. Szerzője Márkus András, ifjú kolozsvári poéta - a versért cserébe belinkeljük az első, Magyarországon megjelent, ráadásul friss könyvét és a Facebookon működő…..
Átutazó 2011.07.27 20:41:00
Váci Mihály: Balatoni félrevezető

Tanulság-iskoláskönyvekbe.

1.
A Balaton az egy kéklő
nagy víz.
Van körötte hegy,ménkő
nagy,vagy tíz!
A Balaton a vízből áll
meg partból.
A part a vízből kiáll
és attól-
kezdve van a magyar tenger.
Átlábolhatod száraz sereggel.
2.

Milyen magas hullám dördül!
Ezt úgy hoztuk be-külföldről!
Tengerparti országokból,valutáért.
Mit meg nem tesz magyar ember a hazáért!
Exportálunk délibábot,libamájat,
eredeti kávét,zsuppot- szalmalángnak,
s tengeri sót,keserű sót importálunk,
s virágport,mert nincsen elég hímpor nálunk!
S tengerhabot,tajtékot és legmodernebb
hullámát a nagy nyugati tengereknek.
Látják- itt ez a hullám ni!nyugatnémet!
Angliából hozattuk be a mélységet:
francia a hab s a felszín locsogása.
Színmagyar a káka és tövén- a kácsa !
3.

Itt kék az ég,ha nincsen felhő!
Minálunk fából áll az erdő!
Lentről felfelé nő a búza,
a kocsit a ló elől húzza.
A kerék kerek,- nem mint másutt,
a vermet mi a földbe ássuk!
Fehér a táj itt,hogyha hó van,
s ha nem apad- víz van a tóban.
Kétfelé áll a tehén szarva,
nálunk a fekete-fehér- az tarka!
s a róka után megy a farka!

Ez meg itt ama világhíres
magyar tenger!- Nincs sehol,mint ez
ilyen szép! Hasonlíthatatlan!
Lavor, teknő, vályú, katlan!
A Földön nincs ily panoráma.
Jöjjön még ma Pannoniába!
A létforma univerzális.
Autóbusz, szekér, vicinális,
hozza, röpíti, viszi máris.
Üzleti gondját abbahagyja
Mister,ha látja Akarattya
füzesei közt tengerünket,
melynek szélén a béka ümget.

Bazaltból rakott alacsony
ravatal: ez a Badacsony.
A tó végén ott várja Keszthely,
ajánljuk,ne kerülje ezt el.
Nincs különösen benne semmi,
de azt legalább észrevenni.
S ha útja majd arrafelé visz,
forrón szeretve várja Hévíz.
Itt gyógyul meg reumája,
s- megsúgjuk- szolid a rum ára.
4.

Itt van bunda kifelé szőrrel,
és csárda- igazi ökörrel,
hét szivafa is kutyabőrrel,
és marha:-lába közt a tőggyel!
Paprikás betyár a bográcsba,
csikós aprítva a gulyásba,
a Balatonból fogunk csuszát,
a hegytetőn mutatunk pusztát,
vízimalmot,mely halat őröl,
menyecskét metszünk Önnek- tőről.
Ajándékba a legszebb emlék
pár eredeti teringettét!
S szegre akasztott karikás ostor
szedte- vedte rézangyalostól
s egy cserdítés még!- Kizárólag
külföldieknek!- abból folyólag,
hogy nálunk ez úri kiváltság!
Ennyit hagyott ránk a királyság!
Jól megkavarta a dolgokat az európai politikában a baloldaliakat gyilkoló norvég merénylő és az ő röpke 1500 oldalas irománya. Sokakat kényelmetlen helyzetbe hozott a mondataival, és nem csak a szélsőjobbon. Persze elsősorban ott. Legelsőképpen is azok a multikulti- és…..
A pénteki Magyar Közlönyben kihirdettek egy kormányrendeletet, aminek alapján Latinovits Zoltán ma nem lehetne színpadi színész Magyarországon.Az egyes művészi és művészeti munkakörökről, valamint a betöltésükhöz szükséges képesítési és egyéb feltételek részletes…..
Egy korábbi bejegyzésben már volt szó arról, hogy a politika szereplőit típusokba sorolják a "fogyasztók" a könnyebb eligazodás kedvéért. Akkor elsősorban pártok megítélését néztük, most a politikai szereplők alapvető viselkedései kerülnek terítékre. A politikában a társas érintkezésben (családban,…..
Átutazó 2011.07.04 06:10:51
@Alamio: 21% ment el szavazni, ennek 40 %-a, azaz a teljes választók alig több, mint 8 %-a szavazott Dunaújvárosban a Fideszre. Nyolc! Az embereknek tényleg tele van a hócipőjük az egészel - viszont Chicano, aki forgó gyomorral szavazott a Fideszre, az még nagyobb balfék. Inkább maradj éhes, de ne nyeld le más hányadékát...

Ja, és ma Esztergomban leáll a helyi közösségi közlekedés, 200 helyi járat. Ami most kicsiben ott, az nagyban 2014 után itt... Megindul az obstrukció a Fidesz részéről megint, amit a fenti poszt írója majd megint az új körmány számlájára ír nyilván és töketlenkedésnek fog tartani.

Hát pedig nem.
Íme a botrányfilm, mely miatt mozikat robbantottak, és mindenki fel volt háborodva Scorsese Jézus ábrázolásától, pedig az elején még óvatosságból ki is írják, hogy nem az evangéliumot filmesítették meg. Azóta túléltünk egy Passiót is, de hozzám csak most érkezett el ez a…..
 Az NMHH ma délután egykor sajtótájékoztatón jelenti be, hogy milyen eredménnyel zárult a Való világ 4 elleni vizsgálat, ami azért meglepő, mert úgy tudjuk, hogy az esetleges bírságokról az RTL Klub is csak a sajtóból értesül majd. Merthogy őket nem értesítették.Úgy…..
Átutazó 2011.05.11 14:11:20
Me@fran7: Megszegte? Lehet. Hogy az ítélet objektív? Azt már kétlem. A VV nyereséges volt minden bizonnyal, de én meg azt unom, hogy ha valaki pénzt csinál, mindjárt a fél ország a nyakába szakad az irigységtől és rögtön és hevesen utálni kezdi. Unom a szemellenzős Médiatanácsot is, és a karikás rendszert, amely szerint az Egri csillagokat még 18-as karikával sem lehetne bemutatni (olyan rég volt ez a vita, hogy már elfeledtük, mi?). Politika meg mindenben van, mai hír, hogy a közmédiák gazdálkodását (akikhez leutalódnak ezek a büntetések is) nem vizsgálná az ÁSZ - hova kerülnek ezek a pénzek? Sose tudjuk meg. Ez egyszerű sarc, nem több.
Ha visszagondolunk a néhány hónappal ezelőtti politikai vitákra, még élénken emlékezhetünk arra, hogy sokan voltak olyanok, akik ettől a ciklustól valami nagyon mást vártak. Féltek vagy reméltek, de abban egyetértettek, hogy ami most jön, az minőségében lesz más, mint a…..
Átutazó 2011.05.08 17:17:13
@knausz: Aztán a polgári körök elhaltak, mert
1.) többé nem volt igény helyi szinten a kultúrára, művészetekre
2.) feleslegessé váltak a Fidesznek, mert a Fidesznek nincs igénye a kultúrára, művészetekre...
x.) mindkettő
Azt írja az újság, Lujza, a rendvédelmi dolgozók tüntetésével összefüggésben, hogy „Sokat nem kellett várni a névcserére. Évekig Gyurcsány Ferencet gyalázták nap mint nap, tegnap már azt kiabálták a Parlament előtt: „Orbán takarodj!”.”Mindehhez nem is…..
Arra lehet majd hivatkozni, hogy a kormány nem tehet semmiről, csak az emberek akaratát teljesíti. (Fotó: MTI/hirado.hu) Alig hogy véget ért az alkotmányozás kapcsán indított nemzeti konzultáció, Orbán Viktor a hétvégén a Facebookon bejelentett szociális konzultáció keretében…..
Véleményvezér Gyöngyösblama 2011.04.26 08:02:00
A kormány hagyta elfajulni az eseményeket, majd ahelyett, hogy megnyugtatta volna az ország polgárait, megpróbálta egyszerűen letagadni a bajt, hogy aztán szerte a világban blamálódjunk. Pedig Gyöngyöspata csak az előszele annak, ami jönni fog. (Fotó: Attila Kisbenedek/AFP)…..
Az alkotmányozás folyamata alatt megváltozott a Fidesz jelmondata: egy mindenkiért, mindenki Meggyes Tamásért. 262 igen szavazattal állt ki a nariszekta elkóborolt báránya, és a példaértékű életből fakadó következmények eltussolása mellett. Alaptörvényünk immár…..
Átutazó 2011.04.23 11:25:18
@sárkányfő: egy tévéújság már két hete megírta, hogy mikor ír alá Schmitt, benne van a programok között. Azért szép, hogy kiszámítható lett ez az ország, nincsenek kétségek. Ezzel együtt pedig még vicces is...
Átutazó 2011.04.23 11:45:56
@Fabius: pillanatnyilag Esztergom. De nézd csak meg Szegedet, vészesen közelít ugyanahhoz a szituációhoz... És lesz még ilyen, mert a kormányzó kétharmad narancsszínű politikusainak agresszivitása, ország- és nemzetromboló tevékenysége határtalan...
Tétényi Éva nyílt levelet visz gyalog Budapestre Orbán Viktornak, a város díszpolgárának, hogy a parlament oszlassa fel a közgyűlést, és írjon ki időközi választásokat. A város működése megbénult, mert a kétharmaddal megválasztott független polgármester munkáját a…..
Azt eddig is tudtuk, hogy a kormány mohósága féktelen. Egészen mostanáig mégis reméltük, hogy a civil szférát, társadalmi szervezeteket, a kultúra, a művészet érdekképviseleti szervezeteit nem éri el. Hittük, odáig nem fajulhat a diktatúra a harmadik évezred Magyarországában,…..
Átutazó 2011.03.25 16:47:58
@salamander: Egy lépésnyire vagy attól, hogy a "nemzeti érzelműek" ízlésrendőrségéről beszélj. Sarkítasz, szembeállítod az általad "kozmopolitának" nevezett alkotókat és alkotásokat a "konzervatív" oldallal. Ezaz! Süllyedjünk vissza a perifériákra, a történelem mocsarába a kultura és a művészetek szintjén is. Ez kell nekünk... az az elszánt hazai társaság, amely a saját ízlésére hivatkozva, miután hatalmat kapott, elvesz pénzeket művészektől, egyesületektől... Giccskorszak jön, állami támogatással, kézivezérelt művészekkel, akik zúgó tapsorkán mellett veszik majd át Kossuth- és Széchenyi-díjaikat, miután megfestették a Vezért vagy verseket írtak hozzá...

Borzasztó, hová szeretnél eljutni.
Ahány megszólalás, annyi kis tréfa a parlament új sztárjától, Kerényi Jánostól. Ki hitte volna ezt róla, amikor egy teljes parlamenti ciklust letudott egyetlen felszólalással 2006 és 2010 között, majd jött néhány suttyomban leszívott slukk, egy kellemetlenkedő újságíró, és…..
Újabb állomásához érkezett a Nemzeti Toll Road Show. SkiccPali ezúttal a Veszprém megyeieket kápráztatta el ékesszólásával, bennem pedig lassan megérik a gondolat: én tulajdonképpen örülök neki, hogy ez a nímand lett a köztársasági elnök. Igaz, az alkotmányt nem érti,…..
Átutazó 2011.02.28 12:31:33
@osze: Ne állítsuk már egymás mellé az 56 után börtönbe és feketelistára került Göncz-öt, hatalmas műfordítói munkásságával, méltóságával és szerénységével és Schmitt Pált, aki tartalékosként pengette végig az olimpiát, majd ügyesen helyezkedett a kommunisták oldalán is, és aki magáról nevezett el a minap kitüntetést... és akin egy ország röhög.

Ég és föld a különbség.
Kedves Joci és Kati! Hallom, meg akarjátok kérdezni a zembereket, küldtök nekik kérdőívet. Ne küldjétek ki, felesleges, olvastam a kérdéseket, fos az egész, úgy ahogy van. Elmagyarázom, miért, bár tudom, hogy esélytelen, ti politikusok annyira távol álltok a racionális…..
w Ilyenek voltunk 2011.01.28 04:35:00
A jelenlegi felállás a Fidesz szerint kábé a következő: a szocialisták aljas lejáratókampányt szerveznek Hazánk ellen, kedvükre szerkesztgetik az Economisttól a NYTimesig a komplett világsajtót, továbbá uszítják az uniós politikát. Mert lehet, hogy vannak hibák a…..
A napokban felhívott egy francia újságíró hölgy a Marianne című, 300 ezres példányszámú hetilaptól, és arra kért, hogy beszélgessünk kicsit az utóbbi hónapok magyar gazdaságpolitikai kormányzati döntéseiről. Nem tudom, ez a lap mennyire volt eddig kemény Magyarországgal…..
Átutazó 2011.01.26 17:32:24
@Chicano: A kormány nem szövetségeseket keres a médiában, hanem zombikat telepít oda. A hozzáállása az Orbán-kormánynak nem partneri, hanem uralkodói.